De dagelijkse dingen volgens Roger (78jr) uit Beveren Waas Elke week een nieuw verhaal...
Reacties zijn steeds welkom!
>> NU OOK BESCHIKBAAR VIA WWW.ROCOR.SHORT.BE
10-01-2009
Wat is het nu eigenlijk
We gingen iets eten in
het restaurant. Niet chic, maar gewoon. Maarwel goed en betaalbaar.We zaten er al een tijdje, en wij
wachtten eigenlijk op de kelner die als
naar gewoonte zou komen vragen welk aperitief we wensten te nemen.
We doen dan het klapke van de week met
vrienden, wat altijd aangenaam is. Het duurde vrij lang en we gaven een teken aan de kelner om
langs te komen, wat hij ook deed.Toen we hem vroegen of hij ons vergeten was
voor de aperitief, zei hij: Sorry, wij mogen dat niet
meer vragen van de baas,met die alcoholcontroles nemen de mensen geen
aperitief meer, ze bestellen ineens een fles wijn waar ze mee aperitieven, die
ze dan verder opdrinkenbij het eten. Aan jullie de keuze.Geen aperitief dus.
Na de hoofdschotel hebben we graag een Italian
coffee,U raadt het al, niet dus.Mijn vriend is een roker, hij tracht te stoppen.
Hij is dus aan het afbouwen, maar bij warm eten
lust hij nog wel een sigaartje. Hij moet dan na zijn hoofdschotel zijn jas gaan halen en
buiten in de koude enkele haaltjes doen en halfweg zijn sigaartje wegsmijten en
zijn koffie komen drinken, allemaal wreed plezant vindt U niet?
Iemand had er iets op
gevonden. Hij had een feest in een hotel, hij
vroeg of hij kon overnachten na het feest, geen enkel probleem, hij had stevig
gedronken. s
Morgens een licht ontbijt genomen, en
met de auto naar huis, rond 10 uur in de voormiddag, want de kinderen kwamen hem
verjaardag wensen. Alcoholcontrole, hij moest zijn auto laten staan en zijn kinderen
bellen om hem te komen halen. De agenten hadden er alle begrip voor en de boete zou klein
zijn.
Ja man, we zijn allemaal
70 jaar, wat is het nu eigenlijk, mag er nog wat? Ik
stel voor: vanaf 65 jaar een tolerantie in te
voeren, waarbij we net iéts meer mogen. En nu volgt onze bedreiging, we laten enkele schotels komen thuis, we nemen
onze beste wijn en doen wat we willen. En, we rijden jullie niet meer in de
weg, weg met die oude knarren, maar ook de helft van de restaurants dicht, zoek
het maar uit, we zijn in ons gat gebeten!
Ik ben dik aant zeveren, in de krant van 21
december stond: In Zimbabwe mengen de mensen koeienmest in het weinig eten dat
ze hebben om toch dat gevoel van voldaanheid
nog eens te ervaren. Ik ben beschaamd, ik ga dit blogje uitgommen
Tot gauw rocor
Reacties op bericht (1)
11-01-2009
Over roken en de rest..
Met die roker heb ik echt geen compassie hoor Rocor. Het is ook niet plezierig als men in een restaurant aan het genieten is van een goede maaltijd en men krijgt de stank van een sigaret of een sigaar binnen van eentje die in de buurt zit en de hele omgeving verpest met de stinkende rook.
Met die mensen van Somalië daar heb ik dan wel medelijden mee. Hoewel, van die koeiendrek heb ik mijn bedenkingen. Het is een ver land met totaal andere cultuur. Het is best mogelijk dat ze het gedroogd een lekkernij vinden. Belgen halen soms ook de krant als ratteneters, zoek maar eens op Google..en tegelijk lopen er busladingen vol met toeristen om hier de oude markt te komen bezoeken en tegelijk hun neus op te trekken als ze een halve koeien- of varkenskop zien hangen.
Ik ben wel blij dat wij die alcoholtest niet meer moeten meemaken...geen aperitief, geen irish koffie of een cognac ??? Allez, wat zitte dan nog in een restaurant te doen?