De dagelijkse dingen volgens Roger (78jr) uit Beveren Waas Elke week een nieuw verhaal...
Reacties zijn steeds welkom!
>> NU OOK BESCHIKBAAR VIA WWW.ROCOR.SHORT.BE
09-09-2009
Het luierikje uithangen aan zee
Voor alles je tijd
nemen, een uur ontbijten, praten en de krant lezen, naar de zee kijken en het
weer bespreken dat er niet zo goed uitziet. Veel wind, maar geen paniek. Het
kan zalig zijn, niets doen, ik betrap mijn eigen erop dat ik dat wreed goed kan
volhouden, de luierik uithangen. Als men gans het jaar bezig is kan een mens
dat moeilijk geloven dat u U niets moet aantrekken en de telefoon stil blijft, alleen
de kinderen die bellen hoe het met je gaat. Pluk de dag want morgen kan het
anders zijn met je gezondheid en dan hé?, leven doen wij beter nu, dan plannen
maken die 10 jaar verder liggen, op onze leeftijd toch.
Ik lees in mijn
horoscoop dat de vakantie voor mij genieten is van lekker eten en drinken, wat
wandelen en een terrasje doen, lezen, een verhaaltje schrijven, eens gaan
fietsen. Hoe kunnen die dat weten, en mooiste van al: het is nog juist ook, en
ze weten het van iedereen, straf hé. We gaan niet zeuren over prijzen maar wat
ik zag aan zee, kersen die thuis 7.5euro kosten voor 1 kilo, kosten aan zee
7.5euro voor een 1/2 kilo. Kwestie van overdrijven kan dat tellen vind U niet?
Maar niet getreurd:
we zijn op vakantie met duizenden, genieten moeten we. Hier is zoveel te doen!
Ik hoor de bel van de soepkar, verschillende mensen komen buiten met hun potje.
Vervolgens opeten met een geboterd baggetje en wat kaas, alles kan, niets moet,
zeker geen werk zoeken. De zee heeft toch altijd iets speciaal, dat houdt je
bezig. Men kijkt ernaar en het ontspant je, het is altijd anders, ik ga er
graag naartoe. Mensen kijken en beoordelen is dan je meest vermoeiende werk.
Mosselen gaan eten
is er altijd bij, met frietjes en met een pintje bier smaken ze best vind ik,
ieder zijn goesting natuurlijk. Dat die Fransmannen niet afkomen U moet daar
wijn bij drinken!, niets overtreft enkele frisse pintjes bier bij mosselen en
frietjes. Vroeger was het een ongeschreven wet, bij rood vlees rode wijn, bij
vis witte wijn. Wat zei een topchef? U mag rood drinken bij alle gerechten. Wat
zeg ik? Men kan klassebieren drinken bij alle eten, de kwaliteitsbieren hebben
wij en nog de beste van de wereld ook. Je eigen smaak volgen dat moet je en
naar je portemonnee luisteren. In het warenhuis kost een flesje wijn 6 euro, in
het restaurant maal vijf, en van hetzelfde merk.
Weet je wat? Doe je
goesting en doe het met mate(n)
SMAKELIJK!
tot gauw rocor
Reacties op bericht (1)
15-09-2009
Oei
Oei blijkbaar sta ik al twee blogjes achter, word tijd dat ik nog eens kom lezen
groetjes
15-09-2009 om 21:47
geschreven door Katrien Van Nieulande