Komt men een uitnodiging tegen om naar de fuif te komen dan is de manier waarop men meisjes en jongens wil lokken niet gewoon. Onlangs nog, op een enorm paneel langs de weg. Ik schrok wel even, er stond: zaterdag: in de schuur: nie dekke, nie vertrekke -fuif! Wat moet je als ouder je daarbij voorstellen als je dochtertje of kleindochter er naartoe gaat? Denkt U wat ik denk? Ook nog zo één: De natte muizen fuif, inkom: 10euro. Ik denk er het mijne van. In mijn tijd hing voor het raam van het café: zondag: bal van de pompiers, inkom 25 frank, van 8 tot 2uur met orkest, dat is duidelijk, daar komt geen natdekken aan te pas, waar gaan we naartoe zeg?
Ik ben niet preuts, maar als zoiets langs de wegen hangt bepaald dat niet een beetje hoe de jeugd wordt gelokt. Volgens mij zijn er andere slogans om uitgenodigd te worden op een feestje en kan dat zomaar? Ik vraag het me af. De safe seks fuif, de stringparty, de bananenfuif, aztmoetamoetafuif, de aspirinefuif, de boemboemparty en ga zo maar door. Misschien ben ik te bekrompen en kan ik met mijn tijd niet mee
Het strafste van al: als ze samen gaan dansen houden ze elkaar niet vast. Ze kronkelen hun lijven in alle bochten, trekken daarbij nog wat vreemde snuiten, kijken naar het oneindige en wurmen zich in het zweet en op het einde van de dans weten ze niet meer met wie ze gedanst hebben. Ach ja, er is geen einde of begin aan de muziek, nen halven bestaat niet meer. Er is ook geen verschil van muziek, nen tragen, ook wel plakker genoemd, bestaat helaas niet meer. Zo kon je halfweg de fuif vroeger vragen of het meisje met de fiets was gekomen en kon ge uw diensten aanbieden om het meisje te begeleiden naar huis. Indien ze te voet was kon je haar vervoeren op de buis van je eigen fiets, van service gesproken. Sex bestond nog niet, dat noemde toen anders, het kwam op hetzelfde neer en deed evenveel deugd, maar stond niet op spandoeken langs de weg. Mijn besluit is dat tijden veranderen en laat het maar op ons afkomen. Vroeger bemoeide het geloof en de kerk er zich mee, een zwart lang gerokte en brevierende pastoor ziet men ook niet meer hé, ze passen zich ook aan, wat zou ik me druk maken?
Tot gauw rocor
|