Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    05-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koek met kriekskes a la mieke

     

     


    -meng 700gr gehakt met een ei, zout, peper, wat paneermeel indien nodig, zongedroogde tomaatjes, blokjes gruyere en blokjes fetakaas, flink wat verse kruiden,grof gehakt. Bak gedurende 50min in oven van 180graden.
    -lekker met kriekjes met wat kaneel en beetje suiker
      



    05-09-2008 om 18:18 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (1)
    03-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verse tomatensaus met een extra TIP!!!
    Op het einde van het seizoen is het de moment om een voorraad lekkere verse tomatensaus te maken, de tomaten zijn dan rijp en goedkoop.

    Het recept is heeeeeeeel simpel! kijk maar!

     

    zal recept geven voor 2 kilo tomaten

    -doe alle tomaten in grove stukken in een grote pan, samen met zout en peper, 1 koffielepel provencaalse kruiden, een handvol verse kruiden (basilicum, peterselie, rozemarijn, laurier....), een koffielepel geperste look, een scheut witte wijn en een scheut goede olijfolie, en twee handen vol vers geraspte parmezaan
    -laat alles een uurtje pruttelen en mix fijn
    -voor heeeeeeeeel fijne saus doe je alles even door een zeef zodat alle velletjes en pitjes verdwenen zijn.
    -dan de tip, doe de parmezaan, erbij en ze zal je saus prachtig binden, zonder bloemsmaakje, die toch de smaak van de verse tomaten anders voor een stuk overheerst vind ik.
    -dan de diepvries in

    te gebruiken bij zoveel gerechtjes, pasta, pizza, bij torentje van aubergine, lasagne.....enz.....

    smakelijk

    03-09-2008 om 08:40 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (2)
    31-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tijdens de werken.....mar we doen ons best.......

    zaterdag toch een lekkere mixed grill met slaatjes erbij.

    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke

    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke

    31-08-2008 om 07:46 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.naamswijziging
    beste bloggertjes

    zoals jullie hierboven misschien al wel gezien hebben heb ik mijn tweede blog van naam veranderd.

    beremieke is nu FRUTSELMIEKE 

    30-08-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.couscous a la mieke
    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke


    benodigdheden:(4 personen)

    -150gr couscous
    -kokend water en 1/2 bouliionblokje
    -peper-cayennepeper-kaneel-ras el hanout (als je dit niet hebt, beetje komijn bijvoegen)
    -1 grote tomaat, ontpit, ontveld in kleine blokjes
    -1/2 komkommer, geschilde, pitten verwijderd, kleine blokjes
    -klein handje gele rozijntjes
    -klein handje pijnboompitjes, geroosterd in droge pan
    -peterselie, koriander en munt grof hakken
    -goede scheut van je beste olijfolie
    -beetje citroensap
    -grof zout naar smaak

    bereiding:

    -doe couscous in grote schaal, ovegiet met kokend water tot alle korreltjes iets meer dan onder staan en dek af (met plasticfolie of bord)
    -meng met alle ingredienten behalve ne pitjes
    -bestrooi met pitjes

    lekker met lamsvlees, kip, koteletje......
    en de restjes gaan altijd mee als lunch op het werk.
    smakelijk!


    27-08-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (2)
    26-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gezond slaatje met rolletje van kalfsvlees met mozarella
    tja.........ondanks verbouwingen wordt er hier toch nog gezond gegeten,
    alleen ......foto vergeten met het vlees erbij.......

    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke

    26-08-2008 om 07:49 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lieve medeblogster!
    Dit mooie cadeautje kreeg ik van rafa (blog bon apetit) omdat ik haar 15000ste bezoekster was.
    Ben er superblij mee.





    24-08-2008 om 09:21 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (1)
    22-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sfeerbeeld van mn keukentje voort moment.....




    22-08-2008 om 07:44 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verbouwingen
    beste bloggertjes

    momenteel zijn er verbouwingswerken in ons huisje aan de gang, is tem volgende woensdag,
    dus zal heeeeeeeeeel even out of blogging zijn,
    werken duren tot volgende woensdag en dan oppoetsen en dan vliegen we er weer in he!

    knufje mieke

    sorry daarvoor,
    maar kom snel weer terug

    knufje mieke

    20-08-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (2)
    17-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boulliabaize a la mieke
    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke

    benodigdheden: (voor 2 personen)

    -150gr zwaardvis per persoon (of andere vaste witte vis)
    -500gr mosselen
    -2 a 3 langoustines
    -4 sint-jacobsvruchten-gehalveerd
    -wat selderijblad
    -een gesnipperde ui en teentje knoflook
    -1 grote tomaat -gehalveerd
    -beetje tomatenpuree
    -grote soeplepel whisky
    -beetje room
    -wat platte peterselie grof gehakt
    --boter en olie
    -zout-peper-beetje currypoeder-beetje visfond (poeder of 1/2 visblokje)
    -150gr gram zeekraal

    bereiding:

    -wat olie en boter verwarmen in kookpot en daarin even op zacht vuur de ui en knoflook en slederijblad en curry aanstoven
    -vuur hoog zetten-de gewassen mosselen toevoegen met de whisky en deksel erop , gedurende enkele minuten koken en dan even opschudden en vuur uit.
    -in andere pan de rest van olie en boter verwarmen en de zwaardvis aanbakken op niet te hoog vuur
    -na enkele minuten de vis keren en de jacobvruchten en tomatenhelften mee aanbakken,
    -vis uit pan op bord, warm houden
    -teveel aan vet uit pan en vuur even heel laag zetten
    -dan mosselen, langoustines  en groenten erin doen
    -bij kookvocht van mosselen de fond, tomatenpuree en zout en peper toevoegen, goede scheut room erbij, even opkoken en dan de gewassen zeekraal erdoor roeren.
    -ingekookte saus bij mosselen doen en daar terug de vis en jacobsvruchten even in verwarmen
    -peterselie erover en direct aan tafel!

    serveren met lekker stokbrood en een goed glas witte wijn.
    smakelijk!

    17-08-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.huisgegrilde en ontvelde paprika's
    als de zomer zijn producten gaat aanbieden aan mooie prijzen is het tijd om wat lekkere dingen te maken die niet veel tijd in beslag nemen en waar je dan nadien lekker van kan genieten, zoals deze gegrilde, ontpitte en ontvelde paprika's.

    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke

    benodigdheden:

    -mooie rijpe paprika's (rode, gele en oranje zijn t meest zoet en lekkerst)
    -olijfolie
    -gedroogde provencaalse kruiden

    bereiding:

    -paprika's doorsnijden, zaden en steeltje verwijderen en met bolle kant boven op bakplaat leggen
    -onder voorverwarmde grill van 220graden de paprika's grillen tot er zwarte blaren onstaan (ongeveer 20 min)
    -dan uit oven nemen en direct afdekken met groot stuk alufolie die je strak rond bakplaat doet zodat er geen stoom ontsnapt
    -halfuur laten staan
    -dan paprika's pellen (gaat vanzelf) en in helft snijden
    -in steriliseerpot (of andere goed afsluitbare pot) doen en tussen de laagjes wat kruiden doen
    -pot afvullen met olijfolie tot vol!

    -heerlijk als tapa,
    -of als slaatje met wat griekse fetakaas en verse munt gesnipperd 
    -op een warm broodje een hamburger , daarbovenop een gegrilde paprika en bovenop een schepje zure room
    - in sausen............

    enz.........

    smakelijk!





    16-08-2008 om 21:48 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (1)
    15-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.traag gegaard lamsvlees met aardappelgratin met citroen en tijm
    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke

    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke

    benodigdheden: (voor 2 personen)

    -stukje ontbeende lamsbout van 700gr
    -look en verse tym
    -zout en peper
    -beetje boter en olijfolie

    -4aardappeltjes in zeer dunne schijfjes
    -room (of half room- half alpro soja)
    -tymtakjes
    -2 stukjes citroenschil
    -zout en peper

    bereiding:

    -vlees dat ingeprikt is en in sneetjes telkens stukje look en klein takje tym gestoken en flink gekruid met peper en zout even aanbakken in olie en botermengsel tot mooi korstje
    -dan in voorverwarmde oven van 100gr gedurende een uur.
    -10 minuten rusten avorens dit botermalse vlees aan te snijden

    -room met zout en peper, citroenschil en tym en look aan de kook brengen,
    -mengen met aardappelschijfjes
    -verdelen over ovenvaste schaaltjes en 30 min in oven van 170gr of in microgolf gedurende een 8tal minuutjes en nog even grill onder

    -lekker met groene boontjes

    smakelijk!



    15-08-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.amandeltaartje met marsepein en framboosjes
    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke
     

    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke

    benodigdheden: (voor springvormvormpje van 10cm)

    -80gr malse boter
    -80gr witte suiker
    -30gr gemalen amandelen
    -50gr gewone bloem
    -1/4tl bakpoeder
    -1groot ei
    (eventueel beetke frambozenlikeur)



    -stukje marsepein
    -half zakje taartina
    -beetke rood vruchtensap of water
    -frambozen

    bereiding:

    -alle ingredienten boven lijn met mixer flink mengen,
    -in voorverwarmde oven in vormpje bakken gedurende een 25min op 160gr, of tot prikker er droog uitkomt

    -even afkoelen, terwijl je van marsepein een rolletje maakt dat past op de rand van het gebakje
    -dan siroop met tartina maken en even afkoelen terwijl je de framboosjes mooi shikt op het taartje
    -taartina erover en laten afkoelen

    smakelijk!

    10-08-2008 om 07:33 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    » Reageer (0)
    31-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kip met gegrilde groenten
    Image Hosted by ImageShack.us

    benodigdheden: (3 a 4 personen)

    -1 grote kip in acht stukken
    -kippekruiden
    -1 gele paprika in grote stukken
    -1 rode paprika in grote stukken
    -3 rode uien in parten
    -1 bakje champignons
    -nieuwe aardappeltjes (met licht gekleurde schil gewassen en in parten gesneden)
    -olijfolie
    -provencaalse kruiden
    -zout en peper
    -2 citroenen in partjes (optioneel)

    bereiding:

    -kip bestrooien met kippekruiden
    -groenten mengen met olie, zout peper en provencaalse kruiden
    -alles op oven plaat
    -in voorverwarmde oven van 200graden 45 min bakken,
    smakelijk!!

    31-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bladerdeegtaartje met gekarameliseerde pruimen
    Image Hosted by ImageShack.us

    benodigdheden: voor 4 personen

    -4 plakjes bladerdeeg (randje voorzichtig inkerven op 1,5cm van rand)
    -4 blauwe pruimen
    -50gr boter
    -50gr rietsuiker
    -grote eetlepel bloemsuiker en zeefje
    -1 eetlepel frambozenconfituur
    -3 eetlepels mascarpone

    bereiding:

    -bladerdeeg dik bestrooien met bloemsuiker
    -bakken in voorverwarmde oven van 200gr gedurende 15 min.
    -boter smelten en rietsuiker toevoegen, dan de gehalveerde en ontpitte pruimen 5 minuten bakken in dit mengsel
    -bladerdeeg en vruchten laten afkoelen
    -mascarpone voorzichtig mengen (voor marmereffect) met beetje van vruchtenkaramel en de eetlepel confituur

    serveren:

    -bladerdeeg op bordje, fruit erover verdelen en quennelle van mascarpone erbij leggen, nog enkele druppels van de karamel errond en smullen maar.

    30-07-2008 om 21:32 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (1)
    27-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomertiramisu (met rode vruchten)
    Image Hosted by ImageShack.us -benodigdheden:

    -500gr rood fruit (vers of diepvries, zak diepvriesframbozen bij colruyt heb ik gebruikt)
    -150ml water
    -1 doos boudoirs
    -4 eieren ( gescheiden in dooier en wit)
    -250gr mascarpone
    -200gr witte suiker
    -3 blaadjes gelatine (van 2gr)
    -50ml room
    -50gr geroosterde amandelschilfers

    bereiding:

    -laat water en 100gr suiker even opkoken en doe er dan het fruit bij,
    als je vers fruit gebruikt enkel mengen en vuur uit
     -bij diepvriesfruit aan kook brengen en 2 min zachtjes laten koken, laat afkoelen en doe dan fruit in zeef en vang sap op
    -doe eidooiers en de andere 100gr suiker in mixer en meng tot wit mengsel
    -doe mascaprone erbij en meng tot glad mengsel
    -laat gelatine 10 min weken in koud water
    -verwarm gelatine tot lauwwarm en los de gelatine erin op.
    -doe dit bij kaasmengsel
    -doop de koekjes in het vruchtensap en bedek bodem van glazen schaal met de koekjes
    -helft van het kaasmengsel erover
    -terug koekjes, kaas en eindigen met kaasmengsel
    -rest van sap over bovenkant druppelen
    -tiramisu minimum 6u in koelkast , nacht is nog beter
    -voor serveren bestrooien met geroosterde amandelschilfers

    smakelijk!

    27-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade en hazelnoottoffee taart
    Image Hosted by ImageShack.us

    benodigdheden voor toffee

    -50gr boter
    -75ml room
    -100gr lichte bruine suiker
    -150 hazelnoten geroosterd en grof gehakt

    benodigdheden voor ganache
    -200ml room
    -200gram pure chocolade in stukjes (of chocoladeparels)

    voor serveren
    -cacaopoeder en bloemsuiker

    bereiding:

    -vorm bekleden met deeg en blind bakken (bakpapier inleggen bedekken met bakbonen (=oude witte bonen ofzo) en 10 minuten bakken, papier en bonen weg, bodem bedekken met beetje losgeklopt eigeel en nog 5 minuten bakken.
    -laat afkoelen
    Doe boter, 75ml room en  suiker in pannetje en kook ongeveer 3 minuten tot beetje ingedikt, meng met de noten en laat afkoelen
    -verdeel notenmengsel over taartbodem
    -breng 200ml room aan de kook , neem van vuur en roer de chocolade eronder tot volledig gesmolten en het een dikke vloeistof is geworden.
    -bedek hiermee de taart en zet koel weg,
    -taart kan in koelkast maar nee ze dan een uur voor je ze gaat eten eruit.
    -bestrooi afwisselend met poedersuiker en cacao

    smakelijk




    26-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En toen was er dessert..........
    Image Hosted by ImageShack.us

    recepten op dit blogje

    25-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tarte tatin (met appel)
    Image Hosted by ImageShack.us 

    benodigdheden:

    -1 vel bladerdeeg
    -5 appelen
    -200gr echte boter
    -200gr witte suiker

    bereiding:

    -appels schillen klokhuis verwijderen en in vieren verdelen
    -laat boter smelten in ovenvaste pan en doe er dan de suiker bij, laat even verwarmen tot suiker zich mengt met boter
    -leg appels zo dicht mogelijk bij mekaar in boter/suikermengsel met bolle kant naar beneden
    -laat sudderen tot mengsel karamelkleurig en stroperig is, kan lang duren (ong.30min, appels laten eerst vocht los en dan pas wordt karamel gevormd)
    -dan bedekken met bladerdeeg, steek de randen nr binnen
    -voorverwarmde oven op 190gr, 20 minuten bakken
    -pan uit oven, 10 min wachten en dan bord op pan en omkeren.
    -pas op karamel is gloeiend heet
    -laat 20min afkoelen en dien op met half opgeklopte room of een bolletje ijs

    smakelijk!

    24-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.macaronitaart (van vriendin monique)
    Image Hosted by ImageShack.us

    benodigdheden:(voor 5 personen)

    -400gr macaroni (of andere holle pasta)
    -250gr doperwtjes (diepvries)
    -150 gr rauwe ham in kleine reepjes
    -1 gesnipperde ui
    -90gr boter
    -3dl kippebouillion
    -100gr gemalen parmezaan
    -2,5dl room
    -4 eidooiers
    -2 eiwitten
    -2 eetlepels tomatenpuree
    -paneermeel
    -verse basilicum+peterselie
    -peper en zout

    bereiding:

    -roer tomatenpuree dr bouliion
    -ui glazig laten worden in boter, ham erbij doen alsook boullion, 20 minuten sudderen
    -room erbij doen en goed mengen 5 min koken
    -pasta beetgaar koken
    -eidooiers loskloppen met peper en zout en eiwitten stijf kloppen
    -pasta mengen met saus , eidooiers, gehakte basil. en peterselie en 80 gr parmezaan
    -ronde springvorm van 20cm invetten en op bodem bakpapiertje, dan randen bestrooien met paneermeel
    -mengsel erin doen en 30 minuten bakken op 180gr

    tip:

    indien je deze schotel op voorhand maakt (zoals monique deed, dan oven 180gr en pasta afgedekt met alufolie er 15min indoen, dan lau wegnemen en nog 10min op 200gr tot mooie gouden kleur

    smakelijk
    -

    22-07-2008 om 10:08 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!