Golden Slumbers/Carry That Weight – The Beatles (1969)
Goldfinger – Shirley Bassey (1965)
Just A Little Bit Of Peace In My Heart – The Golden Earrings (1968)
Live And Let Die – Paul McCartney & Wings (1973)
Love Is Love – Barry Ryan (1969)
MacArthur Park – Richard Harris (1968)
Music – John Miles (1976)
My Way – Frank Sinatra (1969)
Nights In White Satin – Moody Blues & London Festival Orchestra (1967)
Paradise By The Dashboard Light – Meat Loaf (featuring Ellen Foley) (1978)
Purple Rain – Prince & The Revolution (1984)
Sebastian – Cockney Rebel (1973)
See My Baby Jive – Wizzard (1973)
The Final Countdown – Europe (1986)
The Long And Winding Road – The Beatles (1969)
This Town Ain't Big Enough For The Both Of Us – Sparks (1974)
Unchained Melody – Righteous Brothers (1965)
What Becomes Of The Broken Hearted – Dave Stewart & Colin Blunstone(1981)
When A Man Loves A Woman – Percy Sledge (1966)
You Can't Always Get What You Want – The Rolling Stones (1968)
Net buiten de reeks gevallen, maar eigenlijk hoort deze "Wall Of Sound" van Phil Spector er ook bij. Een geweldige Tina Turner zonder Ike, want die mocht de opname van Spector niet eens bijwonen in 1966. Om contractuele redenen werd het toch een single van Ike & Tina Turner. Hij flopte geweldig in de USA, maar in Engeland stond het koppel wel in de hitlijsten.
The Beatles is een voormalige popgroep uit de Engelse stad Liverpool. De bezetting bestond uit John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr. De groep was actief van 1960 tot 1970 en wordt nu nog steeds beschouwd als de meest invloedrijke band uit de geschiedenis van de popmuziek. Al vrij snel na hun doorbraak kregen de leden van The Beatles te maken met hysterische reacties van voornamelijk jonge tienermeisjes, die tijdens concerten de muziek met hun gegil overstemden. Voor dit gedrag raakte de term "Beatlemania" in zwang. Tijdens hun carrière verrichtten ze pionierswerk in de geluidsstudio, waarvoor ze in brede kring lof oogstten. Onder hun invloed groeide de popmuziek uit van een op Amerikaanse rhythm and blues gebaseerd genre tot een veel breder georiënteerde muzieksoort.
Als je klikt op bijvoorbeeld 1969 dan staan daar 50 nummers op een rij. Klik de eerste aan en ze worden allemaal automatisch afgespeeld. Laat je PC aanstaan en ga iets anders doen terwijl je meeswingt met al die oude nummers. Je kunt ook klikken op jukeboxindex. Dan zie je welke nummers er onder de diverse jaren vallen. Of je kunt ook klikken op Movie-themes, TV-themes, Caribbean rhythms of Requests. Heerlijk!
Mijn vinylsingles uit de periode 1970-1997 (deel 33)
Mijn vinylsingles uit de periode 1970-1997 (deel 33)
En ziehier de laatste 6 singles die ik nog aan mijn collectie moet toevoegen. Het betreft de letters W, Y en Z. Ik heb geen enkele artiest van wie de naam begint met een X. Ik herhaal bondig, voor wie het nog niet wist, waarom niet alle singles uit mijn collectie van 1039 exemplaren in deze reeks zijn ondergebracht. Een tiental jaren geleden crashte mijn computer. Was het de millenniumbug of iets anders? Ik weet het niet. Feit is dat ik een deel van mijn data verloor met belangrijke gegevens, zoals de winkel van aankoop, de datum en de prijs van elke single. Maar gelukkig had ik mijn 45-toerenplaatjes nog! Ik besloot dan maar de gekende singles te posten per jaartal van aankoop en vervolgens de overgebleven plaatjes alfabetisch geklasseerd te posten. Dat werden dan die 33 delen van mijn vinylsingles die ik aankocht (of kreeg) in de periode tussen 1970 en 1997. Het werd (voor mij alleszins) een boeiende tocht doorheen al die mooie hoesjes en vele herinneringen kwamen terug. Hieronder post ik dan de singles nr. 631 t.e.m. 637. Geniet even mee van de leuke hoesjes.
Andere hoes want dit is de LP van Lonnie Youngblood (die in de vroege jaren '60 nog samenwerkte met Jimi Hendrix). De single is "Push It In (As Far As You Can)".
Mijn vinylsingles uit de periode 1970-1997 (deel 32)
Mijn vinylsingles uit de periode 1970-1997 (deel 32)
De laatste loodjes wegen het zwaarst. De singles nr. 611 t.e.m. 630 passeren de revue. Alweer een reeks van 20 plaatjes die bij de overige gevoegd worden. De letters V en W zijn aan de beurt met o.m. Laurent Voulzy, Vuile Mong en zijn Vieze Gasten (een schitterende maxi-single met 3 nummers), Roland W., Johnny Wakelin, The Walkers, Jutta Weinhold, Barry White (met 2 singles), Tony Joe White (eveneens met 2 schijfjes), Viola Wills, Jesse Winchester (uit Canada), Paul McCartney & Wings (met 5 singles), Winky Hawks (de schuilnaam van Burt Blanca in 1968), Bill Withers (met een dubbele a-kant) en tenslotte onze eigenste rockers uit de streek van Aalst: John Woolley & Just Born. Hierna volgen alle toffe hoesjes!
Part 1 & Part 2
Schitterende maxi-single!
Deze single stond jaren op de jukebox.
Een van de langste songtitels.
c/w Little Woman Love
c/w Version (instrumentale versie)
Hierachter schuilde de verfranste West-Vlaming Burt Blanca.
Mijn vinylsingles uit de periode 1970-1997 (deel 31)
Mijn vinylsingles uit de periode 1970-1997 (deel 31)
Langzaam maar zeker nader ik het einde van mijn collectie singles. Op het einde van deze reeks van 19 singles zitten we al bij de letter V van het alfabet. Wie komt er allemaal in voor? Onder de letter T: Typically Tropical (met een formidabele one-hit wonder uit 1975), Urbanus (met de a-kant en de b-kant), Vader Abraham (met twee singles), Jerry Vale, Ria Valk (ook met twee 45-toerenplaatjes), Monique van de Ven (met op de b-kant Johnny Pearson), Raymond van het Groenewoud & de Centimeters (met 3 schijfjes), Thijs van Leer (met het thema uit de film "10"), Herman van Veen (met twee mooie covers), Lia Velasco (nog zo'n eendagsvlieg), Johan Verminnen (ook met 2 singles), Village People en tenslotte Bobby Vinton (met twee plaatjes). Hieronder staan de meeste hoesjes afgebeeld.
Mijn vinylsingles uit de periode 1970-1997 (deel 30)
Mijn vinylsingles uit de periode 1970-1997 (deel 30)
Hier volgen nog 20 singles die onder de letter T staan geklasseerd zoals: Three Dog Night (met 3 exemplaren), Titanic, Toro, The Tourists (met een toen nog onbekende Annie Lennox vóór ze zou doorbreken als helft van de Eurythmics), The Trammps (met 2 krakers), Trashmen (een novelty song en tevens een one-hit wonder), Trinity (twee ex-leden van The Pebbles met Sofie Verbruggen - 3 singles), J.M. Troisfontaine (de b-kant van Los Quitelos die we onder de L al tegenkwamen), Will Tura (solo en ook met De Rode Duivels), Ike & Tina Turner (met 2 formidabele 45-toerenplaatjes met een dubbele A-kant), Two Man Sound (Lou Deprijck en Sylveer Vanholme en later Pipou Lacomblez met twee feestnummers) en tenslotte Bonnie Tyler.
Mijn vinylsingles uit de periode 1970-1997 (deel 29)
Mijn vinylsingles uit de periode 1970-1997 (deel 29)
Vandaag ben ik aan nr. 552 gekomen onder de letter S nog altijd. Ik eindig deze reeks met het nummer 571 onder de letter T. Zo passeren deze artiesten de revue: Billy Swan met 2 singles, The Sweet met 3 plaatjes, Sweet Sensation, Johnnie Taylor en Roger Taylor (geen familie van elkaar), Nino Tempo & April Stevens (met maar liefst 4 schijfjes) en Nino Tempo & 5th Ave. Sax, 10cc, Joe Tex, Thin Lizzy, Think Tank (ook een echte eendagsvlieg uit Nederland op het Pink Elephant label), Jamo Thomas & The Party Bros. Orchestra (ook een one-hit wonder en tevens een novelty song), Rufus Thomas (the funkiest man in showbusiness) en tenslotte Timmy Thomas (nog zo'n kanjer van een one-hit wonder). Hieronder staan de meeste hoesjes afgebeeld.
De opvolger van "I Can Help" die jammerlijk flopte.
Leuke versie van "Shake, Rattle And Roll" door Billy Swan, de vroegere gitarist en liedjesschrijver ("Lover Please") die voor Kris Kristofferson werkte.
c/w "Roll It".
Dit hoesje kwamen we al tegen onder de letter S van Del Shannon, want het is een maxi-single met 4 songs: twee van Del Shannon en twee van Nino Tempo & April Stevens. Let op de schrijffout: Temple i.p.v. Tempo!
Op de b-kant staat opnieuw "I Can't Get Over You Baby".
Alle computers rangschikken deze groep vóór de letter A, maar bij mij staat ie onder de T van Ten.
Mijn vinylsingles uit de periode 1970-1997 (deel 28)
Mijn vinylsingles uit de periode 1970-1997 (deel 28)
We zitten nog altijd bij de letter S van het alfabetisch klassement van mijn 45-toerenplaatjes. Wie zit er daarbij? Onder andere Candi Staton, Stealers Wheel, Steeleye Span, Steely Dan, Al Stewart, Amii Stewart, Stephen Still's Manassas, Stoney & Meatloaf (een eerste single van Meat Loaf met zangeres Stoney), Billy Storm (een knappe E.P. met 4 songs), de Strange Brothers Show, De Strangers (met een knappe persiflage van het Smurfenlied van Vader Abraham gekoppeld aan de Muppet Show), Strawbs, The Stylistics (met twee singles), Donna Summer (eveneens met twee plaatjes), The Surprise Sisters (uit Nederland), Sutherland Bros. & Quiver, Sven & Charlotte (uit Zweden met een vroege compositie van ABBA) en tenslotte Billy Swan met zijn eerste hit. Hieronder staan de 20 singles afgebeeld.
Mijn vinylsingles uit de periode 1970-1997 (deel 27)
Mijn vinylsingles uit de periode 1970-1997 (deel 27)
De letter S van het alfabet is traditiegetrouw altijd goed vertegenwoordigd bij artiesten die als dusdanig geklasseerd worden. Zo staan deze zangers, zangeressen of groepen broederlijk/zusterlijk naast elkaar: Afric Simone, Frank Sinatra, Peter Skellern, Slade, Percy Sledge, de Patti Smith Group, Smokie, Smyle (de Nederlandse band die The Beatles imiteerde), Sniff'n' The Tears (de band waarvan de naam altijd fout werd gespeld), Bobby Solo, de Soundtrack van de Belgische Film Tarzoon (Picha), Billie Jo Spears, The Spotnicks (die een hit scoorden dankzij een Duits TV-programma), Bonnie St. Claire met de hulp van Unit Gloria en Peter (Koelewijn), Jim Stafford (een one-hit wonder), The Stampeders featuring Wolfman Jack, Stampen & Dagen (uit Aalst of omstreken) en tenslotte Ringo Starr met twee singles. Kijk mee naar onderstaande hoesjes!
Deze opvolger van "You're A Lady" flopte grandioos, zodat Peter Skellern in ons land een eendagsvlieg blijft.
Deze single kreeg ik indertijd van mijn verloofde met wie ik nu 37 jaar getrouwd ben!
De groepsnaam betekent letterlijk "de tranen opsnuivend" en wordt vaak verkeerd gespeld.
Mijn vinylsingles uit de periode 1970-1997 (deel 26)
Mijn vinylsingles uit de periode 1970-1997 (deel 26)
We zitten nog altijd bij de letter S en we zullen daar nog een tijdje blijven want de meeste artiesten of groepen hebben een naam die begint met een S. Zo zijn er Peter Schaap (uit Nederland met twee singles), The Scorpions (de rockers uit de jaren '60, niet de Oost-Duitse hardrockgroep), Gil Scott-Heron, de Second City Sound (met moderne bewerkingen van klassieke stukken), Neil Sedaka (ook met 2 singles), Billy Sha-Rae (met een knoert van een one-hit wonder), The Shadows, Ramses Shaffy, Del Shannon (die op een maxi-single staat samen met Nino Tempo & April Stevens), Helen Shapiro (met haar twee grootste hits), Sherbet (nog zo'n eendagsvlieg), Shorty Long (met een novelty song), Mortimer Shuman met 2 singles (de laatste onder de naam Mort Shuman), Silver Convention (disco uit Duitsland), Bebu Silvetti (one-hit wonder uit Italië), Simon & Garfunkel (met een dubbele a-kant) en tot slot Carly Simon samen met James Taylor en hun knappe cover van "Mockingbird". Hieronder staan de meeste hoesjes afgedrukt.
Niet te verwarren met de Oost-Duitsers uit de jaren '80 en '90. Dit zijn de rockers uit de jaren '60.
Grieg One / Tchaikovsky One
Een prachtige eendagsvlieg!
Een maxi-single met twee nummers van Del Shannon gekoppeld aan twee nummers van Nino Tempo & April Stevens. Let op de drukfout: Temple i.p.v. Tempo!
Haar twee grootste hits rug tegen rug.
Nog een one-hit wonder van formaat.
Een eendagsvlieg èn een novelty song!
De auteursversie van die grote hit van The Drifters.
Nederlandse band met de uitgeweken broers Lameirinhas aka Jess and James!
Het brein achter de studiogroep Sakkarin was natuurlijk Jonathan King, een echte kameleon!
Op een bepaald moment stond Jonathan King met drie of vier acts tegelijk in de Britse hitlijsten van Top Of The Pops. Hij moest zich reppen om andere kleren en een pruik op te zetten om op tijd zijn hit te kunnen lippen.
Mijn vinylsingles uit de periode 1970-1997 (deel 24)
Mijn vinylsingles uit de periode 1970-1997 (deel 24)
Na dit intermezzo van de one-hit wonders ga ik verder met het posten van mijn singles die ik kocht en soms kreeg tussen 1970 en 1997. We zijn ondertussen bij de letter R aanbeland. Daaronder vinden we Charlie Rich terug samen met de Ritchie Family, Johnny Rivers, Smokey Robinson, Vicki Sue Robinson, Roestvrij, The Rolling Stones, Max Romeo, Ronny & The Jerrycans, Jimmy Roselli, Rossa Nova, The Rotary Connection waarbij een jonge Minnie Riperton zong, Rotation, Demis Roussos, John Rowles en The Royal Guardsmen. Veel kijkplezier met onderstaande hoesjes!
Roestvrij - Für Elise / I Do Believe Deze Belgische productie had een one-hit wonder met een moderne bewerking van het opus van Beethoven.
c/w Silver Train
Maxi-single met drie songs.
Ronny & The Jerrycans - "Giant Walk" (dit was de b-kant van "Judy In Disguise" van John Fred & His Playboy Band). Deze twee songs waren trouwens ook eendagsvliegen. Deze laatste enkel in de V.S.
c/w "I'll Never Let You Cry"
Ook een eendagsvlieg, enkel in Nederland.
c/w "Soul Man". De leadingzangeres was Minnie Riperton, later bekend van "Loving You".
Deze Duitse band had enig succes met "Ratata" en dit is de opvolger. Werd vooral gedraaid tijdens de "bamba" oftewel de "kusjesdans".
Waarschijnlijk een Franse persing want ze hebben een accent op Demis geplaatst. Na zijn avontuur bij de progressieve Griekse band 'Aphrodite's Child' ging Roussos resoluut de commerciële toer op.
Op zijn slows werd er in het begin van de jaren '70 duchtig gedanst.
Andere hoes. Een knappe bewerking van Michel Fugain's "Je n'aurai pas le temps".
c/w "The Return Of The Red Baron". The Royal Guardsmen werden versterkt met 'Snoopy en Friends'. Eigenlijk is dit een one-hit wonder en een "novelty song". Over dat fenomeen later meer.