Bereiding: De pruimen wassen en in twee snijden en er de pit uit halen. Leg ze op de bodem van een vuurvaste schotel. Bedk met de rijst en leg er de blokes boter op. Breng de melk met de vanillestokjes aan de kook en voeg er de suiker aan toe. Giet nu de kokende melk over de rijst en de pruimen. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 150 graden. Laat het geheel 1 uur koken. Bedek vervolgens de schotel met aluminiumfolie en laat doorkoken tot alle melk opgenomen is. Dien het gerecht koud op.
Nodig : 1 kg kabeljauw sap van 1/2 citroen 250 gram verse champignons 1 ui 2 koffielepels boter peper en zout 2 plakken grookt spek 1 glas witte wijn
Bereiding: De kabeljauw wassen en bedruppen met met citroensap. Maak de champignons schoon en hak ze fijn. Bak ze in de boter samen met een fijngehakte ui. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en leg in een vuurvaste schotel. Leg het spek erover en leg vast met prikkertjes. Voeg er de witte wijn aan toe en laat 40 minuten in de oven op 180 graden stoven. De vis uit de oven halen en de gestoofde champignons errond strooien.Dien op in de vuurvaste schotel en geef er een lekkere aardappelpuree bij . Smakelijk.