Nodig: Voor het deeg: 4 eieren 125 gram suiker 125 gram bloem +1 klp bakpoeder
Voor de siroop: 1/2 l. ananassap(doos van 10 schijven) 1 tot 2 lps suiker 3 lepels cointreau of kirsch
Voor de afwerking: slagroom 1/4 l.+ 4 lps suiker 6 schijven ananas geroosterde amandelschilfers advocaat 2 kiwi's
Werkwijze: Bak met de biscuitdeeg een savooise koek( oven 20 à 30 minuten op 180 graden) Laat intussen het ananassap en de suiker koken tot een lichte siroop en voeg er de cointreau of de kirsch bij. Snijd de ananasschijven in stukjes en laat ze met 2 lps suiker koken tot een confituurachtige massa en laat afkoelen. Wanneer de savooise koek uit de oven is en afgkoeld snijdt u ze horizontaal in 2. Doordrenk de beide helften met siroop. Breng op de onderste helft een laagje slagroom. Daarop de stukjes ananas en opnieuw een laagje slagroom. Leg de tweede helft erop. Werk de zijkanten af met slagroom en amandelschilfers. Werk de bovenkant van de taart af met advocaat en de kiwi's. Bedek de schijfjes kiwi lichtjes met een beetje siroop. Garneer de taart met toefjes slagroom.
(taartvorm gebruiken van 24 of 26 cm. diameter =voor 6 tot 8 pers.)
Nodig: 1 chinese kool 2 kg. aardappelen water 2 bouillonblokjes boter peper en zout.
Bereiding: Schil de aardappelen en zet ze onder water en laat koken tot ze gaar zijn en giet ze af. Maak de chinese kool schoon en snij in stukken en stoof in de boter tot hij gaar is samen met de bouillonblokjes en peper en zout. Doe de gare kool samen bij de aardappelen en maak fijn met de stamper.