De Keuken Prinses
Inhoud blog
  • Sangria
  • Suikerwafels
  • Nieuwjaarswafeltjes
  • Geflambeerde scampi's met pikante roomsaus
  • Hertenragout in portosaus
  • Advocaat-ananastaart
  • Stamppot van chinese kool.
  • Chocoladepasta
  • Appelen met peperkoekvulling.
  • Laagjesschotel van kabeljauw ,parmaham en venkel.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Laatste commentaren
  • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
        op Nieuwjaarswafeltjes
  • ppjes en nog wat link naar onze wandelingen (georges)
        op Vleesragout 4pers.
  • Avondgroetjes. Nog even komen bijlezen. (Mandy)
        op Vispakketje met fijne groenten.
  • Prettig eindejaar ! (Mandy)
        op Avocadomousse met ansjovis.
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge ( een dorpje aan de grens ) (Lana & Pip & Eddy)
        op Borrelhapjes: Kaasballetjes
  • Foto
    Foto
    Foto
    De Keuken Prinses
    Alles voor de keuken
    24-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fazant met groene kool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen nodig:
    1 groene kool
    3 wortelen
    1 prei
    4 sjalotjes
    3eetlepels olie
    100 gram dunne plakjes mager spek
    peper en zout
    1 grote fazant
    1teentje knoflook
    1 kruidentuiltje

    Bereiding:
    Maak alle groenten schoon.
    Snijd de kool in 4 stukken en verijder het harde deel van de stronk en was goed.
    Snijd de wortelen en de prei in dunne plakjes en snijd de sjalotjes in ringen.
    Verwarm een grote bakpan en doe er de olie in en doe er de fijngesneden groenten bij en laat op een zacht vuur licht kleuren.
    Snijd het spek in stukjes en doe het bij de zachte groenten.
    Wrijf nu alles door een fijne zeef.
    Kook de kool nu gedurende 5 minuten in ruim water.
    Neem de braadpan en leg de helft van de kool op de bodem.
    Verdeel hierover een deel van de uitgelekte groenten en strooi er peper en zout over.
    Plaats de fazant op dit bed van groenten en dek hem af met de rest van de kool en de groenten.
    Voeg het geperst knoflookteentje er aan toe en het kruidentuiltje.
    Peper en zout toevoegen en overgieten met water.
    Zet de afgedekte pan op een laag vuur gedurende 1 uur en 15 minuten.
    Laat zachtjes stoven.


    Dien op met lekkere aardappelpuree!!

                                                   smakelijk.
         
    (4 personen)

    24-12-2005 om 00:00 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendeborstfilet met roze pepersaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    (4 pers.)

    nodig:
    4 eendeborstfilets
    100 gram boter
    Peper en zout
    Paprikapoeder
    Veenbessenjam
    Roze peperkorrels

    Bereiding:
    De filets invrijven met peper en zout en overtollig vet wegsnijden.
    Laten bruin bakken in de hete boter.
    De filets uit de pan halen.
    1 dl heet water met paprikapoeder in de pan met boter gieten en een beetje veenbessenjam.
    Doe er 2à3 eetlepels roze peperkorrels bij en breng op smaak met klontjes koude boter.
    De filets in schuine plakjes snijden  en op een bord schikken en oversausen.
    Dien op met gespoten puree en gestoofd witloof.

                                                             SMAKELIJK!!!!!!

    23-12-2005 om 22:35 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advocaat-ananasbavarois
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nodig:
    18 gram gelatine
    6 eierdooiers
    75 gram suiker
    300gram advocaat en 3 eetlepels cognac
    3,5 dl. room
    250 gram ananas(blik)
    1 eetlepel olie
    1 mérinques en 1 tas aardbeien of frambozensaus.

    Werkwijze:
    Week de gelatine in koud water.
    Klop eierdooiers samen met de suiker samen tot ruban.
    Meng de advocaat met de cognac.
    Laat de ananas uitlekken en snijd in stukjes en verwarm 1,5 dl. sap en los hier de uitgeknepen gelatine in op.
    Voeg het bij het advocaatmengsel en roer er ook de opgeklopte room onder.
    Meng de ananas onder de lichtjes opgesteven bavarois en giet in een ingeoliede vorm.
    Laat 1 nacht opstijven in de frigo.
    Stort s'anderendaags uit opeen schotel.
    Verkruimel de mérinques op de bavarois en giet rondom een beetje aardbeien of frambozensaus.

    heeeerlijk!!

    23-12-2005 om 21:56 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flantaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nodig:
    1/2liter lauwe melk
    1 tas kristalsuiker
    1 tas zelfrijzende bloem
    3 pakjes vanillesuiker
    4 eierdooiers
    de 4 eiwitten tot sneeuw kloppen

    bereiding:
    Alles in volgorde mengen,de stijfgeslagen eiwitten op het laatst eronder spatelen.

    In de vorm gieten en 25 à 30 minuten bakken  op 225 graden.

    smakelijk!

    23-12-2005 om 21:32 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Messinaroom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:
    10 gram gelatine-15 à20 boudoir of madeirakoekjes-2 eieren- 100 gram suiker-250 gr. magere platte kaas-1 blikje1/4l. ananas of verse aardbeien.

    Werkwijze:
    Gelatine weken in koud water.
    Koeken verkruimelen ,niet te fijn,op bodem van een glazen dienkom.
    Dooier en suiker schuimig kloppen.
    Ondertussen sap van de ananas verwarmen(niet laten koken).
    Uitgeknepen gelatine in het ananassap doen en laten afkoelen.
    Platte kaas mengen met de geklopte eierdooiers.
    De in stukjes gesneden ananas bij het afgekoelde ananassap voegen.
     De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig onder de massa spatelen.
    Dit op de koekjes gieten,laten opstijven en laten afkoelen in de frigo.
    Opdienen met een madeirakoekje.

    22-12-2005 om 18:08 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.feesten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Prettige Feestdagen

    22-12-2005 om 00:00 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelrotsjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:
    1 kg. aardappelen-3 eetlepels aardappelbloem-2eieren-20 gram vetstof-peper en zout.

    Werkwijze:
    De aarappelen schillen,wassen,gaarkoken en steek ze door.(passe-vite)
    Voeg de aardappelbloem,eieren en de vetstof toe.
    Breng op smaak met peper en zout
    Schep er met een lepel balletjes van en laat bakken in heet frituurvet(190 graden).

    Men kan aan de puree ook nog geroosterde sesamzaadjes aan toevoegen indien men dit graag heeft.



    Is lekker bij allerhande vleesschotels en verschillende groentjes erbij.
    smakelijk!

    21-12-2005 om 19:10 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke appeltaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingredienten: 2 eieren-2 grote appelen-1 pakje vanillesuiker-6 eetlepelskristalsuiker- 7 eetlepels zelfrijzende bloem- 3 eetlepels olie-5 eetlepels melk

    Werkwijze:
    De eieren mixen.
    De appelen apart houden.
    Al de rest samen mengen met de gemixte eieren.
    De appelen in schijfjes snijden.
    Eerst een beetje deeg in een bakvorm gieten .
    De appelschijfjes erop schikken(eventueel wat citroensap en een beetje calvdos en kaneel naar eigen smaak toevoegen).
    De rest van de deeg erover gieten.
     Ongeveer 20 minuten bakken op 180 graden.

    Maak intussen een sausje van 1 ei-3 eetlepels suiker-4 eellepels gesmolten boter(niet te warm).
    Na 20 minuten de taart uit de oven halen en het sausje erover gieten.

    Nu nog 15 min. in de oven laten op 180 graden ,wel in het oog houden!!

    Suggestie:    De taart mag altijd lichtjes opgewarmd worden voor het opdienen en is ook lekker met een bolletje vanilleijs erbij.

    Smakelijk!

    19-12-2005 om 19:51 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel eenvoudig maar............ Lekker!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sabayon: voor 4 personen.

    Nodig: 6 eierdooiers-6 eetlepels fijne kristalsuiker-1/2 klein glaasje cointrau  of grand-marnier.
    250 gram frambozen of aardbeien-4 bolletjes vanilleijs-4 madeirakoekjes.
    Bereiding:

    De eierdooiers en suiker opkloppen tot een schuimige massa(au bain marie).
    De likeur er aan toevoegen.



    Opdienen in een glas op voet,eerst een schep vanilleijs erin doen,daarop vruchten(frambozen of aardbeien)
    Giet het sabayonmengsel erover en versier met een madeirakoekje!


    smakelijk!!

    19-12-2005 om 00:00 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per week
  • 07/06-13/06 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Een interessant adres?


    Foto

    Nieuws VRT NWS
  • "Herman was een pionier en een sterfotograaf": Humo-fotograaf Herman Selleslags (86) is overleden
  • Lokale partijen doorbreken het cordon, Vlaams Belang in coalitie in Ranst: "We delen visie over hoe de gemeente bestuurd moet worden"
  • 12 asielzoekers die door Italië naar Albanië waren gebracht, zijn na beslissing van rechter aangekomen in Italië
  • Veel volk op afscheid acteur en comedian Brik Van Dyck in Antwerpen
  • Klachten bij Raad Voor Verkiezingsbetwistingen over stembusgang in Hasselt en Geraardsbergen
  • Belgische onderzoeksschip Belgica ligt al maanden in de haven van Zeebrugge door conflict met uitbater
  • Reeks Palestijnse vlaggen wappert tijdlang op dak van stationsgebouw Brussel-Centraal
  • Oesterbanken waren vroeger ook in de Noordzee een 'hotspot', tot de Engelsen ze in 1870 wegvisten
  • Zwembad Temse ontruimd wegens petroleumgeur
  • Ongeziene stroomstoring zet heel Cuba in het donker: 10 miljoen inwoners getroffen

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!