Nodig: 4 pers. 4 appelen 150 gr peperkoek 20 gr abrikozenconfituur 40 gr rozijnen 60 gr honing 2 eetl pineau de charentes 40 gr boter 4 bolletjes vanilleijs
Bereiding De appelen wassen en het hoedje er af snijden en uithollen zonder de onderkant te beschadigen. Mix de peperkoek ,de honing en de pineau de charentes en de confituur tot een homogeen deeg. Voeg er ook de rozijnen bij. Vul met het deeg de appelen op en leg er de hoedjes ook terug op. Leg de appelen op een beboterde ovenschaal en bak ze gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 gr.
De appelen op een bord lauw serveren met een bol vanilleijs erbij!
Bereiding: De kabeljauwfilets inwrijven met peper en zout en besprenkelen met citroensap en 1/2 uurtje lataten intrekken. Maak de venkelknol schoon en snijd in dunne plakken. Beboter een ovenschaal en vul in laagjes visfilet, sneden parmaham en plakken venkel. Roer de roomkaas los en verdeel over de schotel en giet er de witte wijn over. Bedek de schotel met aluminiumfolie en laat in een voorverwarmde oven op 180 graden garen. In een 40 tal minuten. Haal uit de oven en dien op met aardappelpuree.