1 kg. mosselen selder 4 uien 3 liter visbouillon 50 gram boter slagroom enkele takjes dille
Bereiding:
De fijngesneden uien en selder stoven in de pan met de boter. Kook de mosselen in een pot een 10 tal minuten en haal ze uit de schelp. Voeg de mosselen bij de gestoofde groenten en doe er ook de visbouillon bij,laat aan de kook komen. Vul de soep in de warme borden en doe er een toefje licht opgeklopte slagroom bij. Versier ieder bord met een takje dille.
800 gram hespengebraad 100 gram boter 300 gram kippenlevertjes 2 eetlepels bloem 250 gram champignons 1 dikke plak ham 2 eetlepels cognac 2 dl. kalfsfond of bouillon Versgemalen zwarte peper en zout. Naar smaak wat room.
Bereiding:
Laat het vlees langs alle kanten bruinen in de hete boter,kruid met de peper en zout en laat met het deksel op de pan in 50 minuten gaar worden. Wentel de zorgvuldig schoongemaakte kippenlevertjes door de bloem in een pan samen met de fijngesneden champignons en de hamblokjes in wat boter tot ze gaar zijn. Flambeer met de cognac en giet er de fond of bouillon bij. Laat inkoken en voeg er naar smaak eventueel wat room bij. Snij het vlees in plakken ,schik het op een warme serveerschotel en schep de saus met de kippenlevertjes eromheen.
Serveer met aardappelpuree die gemengd is met andijvie of savooikool.