Nodig: 1 liter water 1handvol lindebladeren 20 blaadjes gedroogde munt geraspte schil van een onbespoten sinaasappel 4 peren (doyenné of conference) 100 gram suiker 100 gram gedroogde abrikozen sap van 1 citroen.
Bereiding: Water koken met de kruiden en de specerijen en 30 minuten laten trekken. Het kruidwater filteren en in een hogedrukpan gieten. Schil de peren en leg ze in het stoommandje van de hogedrukpan samen met de gedroogde abrikozen. Plaats het stoommandje boven het kruidwater. Laat 4 minuten koken onder druk. Laat de stoom ontsnappen en haal de peren en abrikozen uit en leg in een diep serveerbord. Het kruidwater laten inkoken tot de helft van de vloeistof overblijft. Het citroensap en de suiker toevoegen. Giet de vloeistof over de vruchten en laat afkoelen. Goed koud serveren. lekker !!!!
Nodig: 1 kg. aardappelen 3 teentjes knoflook 6 gedroogde tomaatjes in olijfolie 1 groen chilipepertje enkele blaadjes basilicum olijfolie peper en zout
Bereiding: Aardappelen schillen en wassen en gaar koken en laten afkoelen. In kleine stukjes snijden, het pepertje van de zaden ontdoen en ook in kleine stukjes snijden en de basilicum in reepjes scheuren. De olijfolie verhitten en het pepertje er aan toevoegen en ook de aardappeltjes en laten bruinbakken. Pan van het vuur nemen en de gedroogde tomaatjes,geperste knoflook en de reepjes basilicum toevoegen en kruiden met peper en zout.
Benodigdheden: 11/2 kg aardappelen 200 gram gerookt spek in dobbelsteentjes gesneden 3 preien 2 dl melk azijn peper en zout
Bereiding: Kook de aardappelen goed gaar en maak er een puree van met de melk. Was de prei en snij heel fijn,en leg deze op de puree en laat op een laag vuurtje staan. Laat intussen het spek uitbakken . Voeg het uitgebakken spek en spekvet bij de prei en meng alles heel goed. Breng op smaak met peper,zout en azijn.
Lekker met sneetjes varkensgebraad. SMAKELIJK. (4 pers.)