Bereiding: Doe de gekookte wortelen en de ontvelde tomatenen de kippebouillon knoflook en basilcumpeper en zout in een kom. Mix alles tot een gladde massa. Breng aan de kook. Laat alles 5 minuten lichtjes koken. Neem van het vuur en meng er de platte kaas door. Serveer met fijngehakte peterselie.
Nodig: 300 gram wortelen 1 appel 1 sinaasappel 2 eetlepels rozijnen 4 dadels met de pit eruit in kleine stukjes gesneden
Voor de saus: 150 gram magere yoghurt 1/2 koffielepel paprikapoeder peper en zout 2 eetlepels gehakte peterselie
Bereiding: Was de wortelen en rasp ze fijn. Schil de appel en de sinaasappel en snij in kleine blokjes en meng door de wortels. Strooi er de rozijnen en de dadels erover. Klop een smeuige saus van de yoghurt peper en zout,paprikapoeder en de peperselie. Giet de saus over de salade en laat 1/2 uur trekken in de koelkast. SMAKELIJK!!.
Nodig: 2 koolrabi's 4 wortels 2lepels azijn 1 lepel olie peper en zout enkele takjes dille enkele koolrabiblaadjes.
voor het sausje: 1/4 liter yoghurt sap van 1/2 citroen 1 koffielepel suiker 2 kleine zacht zure appels
Bereiding: Maak de koolrabi's schoon en snij in flinterdunne reepjes. Was de wortelen en schaaf in dunne schijfjes. Vermeng de groenten met de azijn , olie en peper en zout. laat de salade 1/2 uur in de koelkast trekken. Maak van de yoghurt,het citroensap,de suiker en de geraspte appel een saus en schep die over de salade. Bestrooi met gehakte dille en enkele koolrabiblaadjes.
Nodig:3eierdooiers-50 gram suiker-2 dl. melk of room-2 dl. rum--nootmuskaat.
Bereiding: Roer de eierdooiers met de suiker en giet er al roerende kokende melk of room bij. Voeg er de rum bij. verdeel over 4 tassen en rasp er wat nootmuskaat over.
Nodig: 4 appels 20 gram boter 1 koffielepel kaneelpoeder 1 eetlepel honing 4 dl vanillepudding Bereiding: Appels schillen en in partjes snijden en de vanillepudding maken.
Verhit de boter in de pan,roer er het kaneelpoeder en de honing door. Leg er de gesneden appelpartjes in en stoof ze een 5 tal minuten. Verdeel de appels over 4 schaaltjes en doe over ieder schaaltje 1 dl. vanillepudding.
Nodig: 4 grote aardappelen wit van de prei 1 tak selderij 1 wortel 1 courgette 1gele paprika 20 gram vetstof 2 teentjes knoflook peper en zout gehakte peterselie
Bereiding: De aardappelen wassen en in aluminiumfolie wikkelen en gaar bakken in de oven in ongeveer 1 uur. Prei ,selderij,wortel,courgette en de paprika schoonmaken. Snij ze in fijne julienne en blancheer 2minuten in kokend water. Laat de groenten uitlekken en laten schrikken onder koud water. Stoof de groenten in de vetstof samen met de geperste knoflookteentjes. Voeg peper en zout bij naar smaak. Snijd in de lengte een hoedje van de aardappelen en hol ze uit. Vul ze op met de groenten. Versier met fijngehakte peterselie.
Nodig: 500 gram rundergehakt 2 uien peper en zout olie voor de marinade: 5 eetlepels soyasaus gemberpoeder knoflook (3 teentjes)
Voorbereiding: maak de marinade van de soyasaus-gemberpoeder en knoflook.
Bereiding: Kruid het gehakt met peper en zout. Snij de uien fijn en meng door het gehakt. Laat het gehakt 1 uur in de marinade staan en draai nu en dan om. Maak er balletjes van en bak in de pan met hete olie.