De Keuken Prinses
Inhoud blog
  • Sangria
  • Suikerwafels
  • Nieuwjaarswafeltjes
  • Geflambeerde scampi's met pikante roomsaus
  • Hertenragout in portosaus
  • Advocaat-ananastaart
  • Stamppot van chinese kool.
  • Chocoladepasta
  • Appelen met peperkoekvulling.
  • Laagjesschotel van kabeljauw ,parmaham en venkel.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Laatste commentaren
  • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
        op Nieuwjaarswafeltjes
  • ppjes en nog wat link naar onze wandelingen (georges)
        op Vleesragout 4pers.
  • Avondgroetjes. Nog even komen bijlezen. (Mandy)
        op Vispakketje met fijne groenten.
  • Prettig eindejaar ! (Mandy)
        op Avocadomousse met ansjovis.
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge ( een dorpje aan de grens ) (Lana & Pip & Eddy)
        op Borrelhapjes: Kaasballetjes
  • Foto
    Foto
    Foto
    De Keuken Prinses
    Alles voor de keuken
    11-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ardeense soep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingredienten:
    3 wortelen
    2 uien
    1 wit van prei
    doosje tomatenpuree


    Voor de bouillon:
    Stuk gerookt spek (200 gr.)
    1 sjalot
    kruidnagel
    thijm
    laulier
    cayennepeper
    1,5l. water


    Voor de afwerking:
    Geutje madeirawijn
    Beetje ketchup
    1 dl. room
    Fijngesneden peterselie.



    Bindmiddel: 80 gr. griesmeel
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------

    Bereiding:

    Bouillon bereiden: vlees + sjalot +kruidnagel +thijm +laulier +cayennepeper opzetten en 1 uur laten koken in 1,5 l. water..
    Groenten reinigen,wassen,grof snijden.
    Ajuin stoven + wortelen + prei + 1 l. water toevoegen.
    Gaar laten worden en mixen.
    Haal het vlees uit de bouillon.
    Gemixte groenten bij de bouillon voegen ,griesmeel voorzichtig instrooientomatenpuree toevoegen en alles laten doorkoken.
    Van het vuur nemen en beetje ketchup+ scheutje madeirawijn + room toevoegen.
    Het spek fijnsnijden en er bij doen + fijngesneden peterselie.

    Warm opdienen en smakelijk!!!!

    11-12-2005 om 20:31 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladetruffels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:
    6 repen fondanchocolade
    40 gr. boter
    75 gr. bloemsuiker
    11/2 eetlepel melk en een scheutje rhum of koffie
    Amandelschilfers

    Bereiding:

    De chocolade breken in een kom met de vloeistof erbij en laten smelten" au bain marie".
    Haal uit het warmwaterbad en voeg klontje voor klontje de boter erbij.
    Lepel voor lepel de gezeefde bloemsuiker erbij
    voegen.
    De massa op een plank doen en laten opstijven.
    Vorm er na het opstijven blokjes van.
    Wentel de truffels in de amandelschilfers.

    Koel bewaren.

    10-12-2005 om 18:33 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefhapjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Enkele hapjes om te serveren bij de aperitief.


    Koud hapje:

    4 lepels mayonaise
    3 lepels dragonazijn
    Enkele takjes bieslook fijnsnipperen
    Dille fijn snijden
    Peterselie fijnsnipperen
    Peper en zout
    200 gram gerookte zalm


    Alles samen mengen en 1 uur in de frigo plaatsen.

    Schikken op een lepel en opdienen.   hmmmmm!!!!

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------Warm hapje:

    Scampi's pellen en kort bakken en van het vuur nemen en flamberen met een klein glaasje cognac.
    Blussen met een klein glaasje witte wijn.
    Peper en zout toevoegen en een lepel of 6 soyaroom toevoegen en fijngesneden peterselie.

    Op lepelhapje schikken en opdienen.

    Dit receptje is voor zo'n een 40 tal scampi's.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------

    Warm hapje:

    250 gr.champignons borstelen en fijnsnijden en bakken  en 1 pakje boursin toevoegen of andere kruidenkaas en goed roeren.

    In seveerlepel doen en overstrooien met fijngesneden peterselie.

    09-12-2005 om 17:40 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekkere kokoskoekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Nodig:
    250 gr.kristalsuiker
    2pakjes  vanillesuiker
    250 gr.geraspte kokos
    1 mespuntje zout
    4 eiwitten


    Eiwitten en zout in een pot doen en opkloppen.
    Voeg tijdens het kloppen de suiker en de vanillesuiker erbij.
    Voeg er nu de geraspte kokos bij en roer goed door, niet meer mixen.
    De oven vrwarmen op 160 graden.
    Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en leg er kleine hoopjes deeg op.
    Goed voor een 30 tal koekjes.
    Laat 15 à 20 minuten bakken tot een goudgeel korstje.
    Smakelijk! 

    07-12-2005 om 18:16 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsbrood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nodig:
    500 gr.mager kalfsvlees.
    150 gr.mager varkensvlees.
    2sjalotten
    1 snede bruin brood.
    2eetlepels melk.
    1 eiwit
    bloem
    kruiden naar smaak (thijm,peper,zout,rozemarijn.)
    2 eetlepels olie.

    Maal het kalfs en varkensvlees en de sjalotten.
    Week het brood in het beetje warme melk.
    Meng het brood met het vlees en doe er het eiwit en de kruiden door,goed dooreen kneden.
    Vorm er een broodje van en rol door de bloem.
    Vet de vorm met de olie en leg er het brood in.
    Dek af met alufole.
    Zet alles in de voorverwarmde oven op 200 graden en laat gaar worden.(40 minuten per 1/2 kg.)
    De alufolie verwijderen tegen het einde van de baktijd zodat het bovenste kan bruinen.


    Dien op met aardappelpuree en bloemkool.


    Lekker!!!!!

    05-12-2005 om 00:00 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per week
  • 07/06-13/06 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Een interessant adres?


    Foto

    Nieuws VRT NWS
  • 80.000 hotelmedewerkers staken op de Canarische Eilanden voor betere rechten: "Een meer duurzame vorm van toerisme en goedkopere huizen"
  • Fiets gestolen, maar je vindt hem terug door een tracker? Dit moet je (niet) doen
  • Bosbrand op de grens: Antwerpse en Nederlandse brandweer massaal ter plaatse
  • Recordaantal Vlaamse bedrijven over de kop in eerste 3 maanden van dit jaar: meer dan 4.400 jobs verloren 
  • Enorme brand verwoest UNESCO-Werelderfgoed in hoofdstad van Suriname
  • Waals Gewest slachtoffer van grootschalige cyberinbraak, overheid snijdt zichzelf af van internet
  • Marie-Noëlle Bouzet (74) overleden, moeder van Elisabeth Brichet en boegbeeld van de Witte Mars
  • Auto met meerdere inzittenden belandt in water in Brugge, reddingsoperatie aan de gang
  • Zaak van Luigi Mangione verhuist naar federale niveau in VS, minister van Justitie wil doodstraf
  • Wordt ook tweede editie van beruchte Fyre Festival een flop? Organisatie ruim maand voor aangekondigde start op zoek naar nieuwe locatie

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!