Ingredienten: 3 wortelen 2 uien 1 wit van prei doosje tomatenpuree
Voor de bouillon: Stuk gerookt spek (200 gr.) 1 sjalot kruidnagel thijm laulier cayennepeper 1,5l. water
Voor de afwerking: Geutje madeirawijn Beetje ketchup 1 dl. room Fijngesneden peterselie.
Bindmiddel: 80 gr. griesmeel -----------------------------------------------------------------------------------------------------
Bereiding:
Bouillon bereiden: vlees + sjalot +kruidnagel +thijm +laulier +cayennepeper opzetten en 1 uur laten koken in 1,5 l. water.. Groenten reinigen,wassen,grof snijden. Ajuin stoven + wortelen + prei + 1 l. water toevoegen. Gaar laten worden en mixen. Haal het vlees uit de bouillon. Gemixte groenten bij de bouillon voegen ,griesmeel voorzichtig instrooientomatenpuree toevoegen en alles laten doorkoken. Van het vuur nemen en beetje ketchup+ scheutje madeirawijn + room toevoegen. Het spek fijnsnijden en er bij doen + fijngesneden peterselie.
Warm opdienen en smakelijk!!!!
|