De Keuken Prinses
Inhoud blog
  • Sangria
  • Suikerwafels
  • Nieuwjaarswafeltjes
  • Geflambeerde scampi's met pikante roomsaus
  • Hertenragout in portosaus
  • Advocaat-ananastaart
  • Stamppot van chinese kool.
  • Chocoladepasta
  • Appelen met peperkoekvulling.
  • Laagjesschotel van kabeljauw ,parmaham en venkel.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Laatste commentaren
  • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
        op Nieuwjaarswafeltjes
  • ppjes en nog wat link naar onze wandelingen (georges)
        op Vleesragout 4pers.
  • Avondgroetjes. Nog even komen bijlezen. (Mandy)
        op Vispakketje met fijne groenten.
  • Prettig eindejaar ! (Mandy)
        op Avocadomousse met ansjovis.
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge ( een dorpje aan de grens ) (Lana & Pip & Eddy)
        op Borrelhapjes: Kaasballetjes
  • Foto
    Foto
    Foto
    De Keuken Prinses
    Alles voor de keuken
    04-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goulashsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goulashsoep

    Ingrediënten:

    500 gram mager rundvlees in blokjes
    1 knoest of mergpijpje
    125 gram gerookt spek
    2 theelepel tijm
    1 theelepel oregano
    1 theelepel rozemarijn
    1 theelepel basilicum
    1 theelepel majoraan, (marjolein)
    1 theelepel kummel
    1 laurierblad
    3 kruidnagels
    2 bouillonblokjes
    olijfolie
    1 grote ui (in ringen)
    1 rode paprika in reepjes
    3 blikken gepelde tomaten
    1 eetlepel scherpe mosterd
    sambal naar smaak
    1 blikje tomatenpuree
    crème fraiche

    Bereiding:
    Bovenstaande ingrediënten in een pan doen met 3 liter water en 2 1/2 uur laten koken.
    In een andere pan in wat olijfolie de ui met de paprika en knoflook glazig bakken.
    De blikken tomaten met vocht en al toevoegen en de mosterd en sambal erbij.
    Dit zachtjes laten pruttelen zo'n 10 minuten.
    Als het vlees gaar is de knoest verwijderen en het tomatenprut je bij het vlees doen.
    Aan de kook brengen en de tomatenpuree toevoegen.
    Afmaken met de crème fraiche.

    04-12-2005 om 19:36 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overheerlijke chocopasta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:
    250gr.boter
    6 repen chocolade(puur) 150 gr.
    1 blikje gecondenseerde gesuikerde melk.(397 gr.)

    Bereiding:
    Smelt de boter met de chocolade en laat afkoelen.
    Voeg er de gecondenseerde melk aan toe en meng met een klopper.
    Vul mooie potjes met de chocopasta en laat enkele uren opstijven in de koelkast
    De choco kan afgesloten een paar weken bewaard worden in de koelkast.

    04-12-2005 om 00:00 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekkere uiensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:
    6 grote uien
    1 prei
    1 witte selder,
    kippenbouillon
    1 liter
    1 klont boter
    peper en zout
    25 cl.soyaroom
    1 liter water

    Bereiding:  
    Snij alle groenten grof ,neem een grote kookpot en smelt de boter,stoof er de grofgesneden groenten in zo een 10 tal minuutjes.
    Giet er de kippenbouillon en het water bij en laat nog een 3/4 uur zachtjes koken,neem nu van het vuur en mix de soep en voeg er de soyaroom bij en breng op smaak met peper en zout.
    Dien de soep op en eet smakelijk!
    Je kan er ook sneetjes geroosterd brood en gemalen kaas bij serveren.

    04-12-2005 om 00:00 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met gerookte zalm en dijonnaise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Voor de dijonnaise:

  • 1 dl water
  • 1/2 dl witte wijn
  • 5 eidooiers
  • 500 gram boter
  • Peper en zout
  • Citroensap
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel graanmosterd

    Bereiding:
  • Zet de asperges op in koud licht gezouten water en breng ze tot aan het kookpunt.
  • Als de asperges het kookpunt bereikt hebben, zet je het vuur af en laat je de asperges staan.
  • Haal ze uit de kom en dep ze droog op een servet.
  • Leg ze op een bord en schik er de twee stukjes gerookte zalm op (1 net achter de punten en 1 achteraan).
  • Kook witte wijn en water in een pannetje, doe er een snuifje zout bij en reduceer het tot 1/4.
  • Laat even afkoelen.
  • Smelt de boter.
  • Voeg de eidooiers bij het vocht en klop dit op een middelmatig vuur op totdat de dooiers gaan binden.
  • Doe er dan onder voortdurend kloppen de boter bij beetjes bij. Er moet een dikke mayonaiseachtige saus ontstaan.
  • Doe er af en toe een klein beetje koud water bij, in totaal 3 eetlepels.
  • Als alle boter is opgenomen, brengen we de saus op smaak met wat zout, citroensap en de mosterd. Let op dat de saus niet te heet wordt anders schift ze.
  • Schik de saus tussen de twee plakjes zalm en werk af met de kervelpluksels.
  • 03-12-2005 om 17:31 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per week
  • 07/06-13/06 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Een interessant adres?


    Foto

    Nieuws VRT NWS
  • "Herman was een pionier en een sterfotograaf": Humo-fotograaf Herman Selleslags (86) is overleden
  • Lokale partijen doorbreken het cordon, Vlaams Belang in coalitie in Ranst: "We delen visie over hoe de gemeente bestuurd moet worden"
  • 12 asielzoekers die door Italië naar Albanië waren gebracht, zijn na beslissing van rechter aangekomen in Italië
  • Veel volk op afscheid acteur en comedian Brik Van Dyck in Antwerpen
  • Klachten bij Raad Voor Verkiezingsbetwistingen over stembusgang in Hasselt en Geraardsbergen
  • Belgische onderzoeksschip Belgica ligt al maanden in de haven van Zeebrugge door conflict met uitbater
  • Reeks Palestijnse vlaggen wappert tijdlang op dak van stationsgebouw Brussel-Centraal
  • Oesterbanken waren vroeger ook in de Noordzee een 'hotspot', tot de Engelsen ze in 1870 wegvisten
  • Zwembad Temse ontruimd wegens petroleumgeur
  • Ongeziene stroomstoring zet heel Cuba in het donker: 10 miljoen inwoners getroffen

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!