Nodig: 4wijtingfilets 2uien in ringen gesneden 6 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook fijn geperst enkele takjes basilicum fijn gesneden peper en zout
Bereiding: De uienringen en de wijtingfilets bruin bakken in de olijfolie. Doe er het geperst knoflook teentje op. Op een voorverwarmde schotel serveren en bestrooien met de fijngesnipperde basilicum. Peper en zout naar smaak toevoegen.
Nodig: (4 pers.) 500 gram scharfilets peper en zout klein potje rode pesto( of zelfgemaakt) 100 gram Gandaham 2 eetlepels olie 50 gram boter keukentouw of coctailprikkertjes
Bereiding: Leg op een plank de repen gandaham en leg hierop de visfilets. Strooi er peper en zout op en spreid er de rode pesto op. Maak van iedere reep een rolletje en bind toe met keukentouw of steek vast met een coktailprikkertje. Verhit de olie in een pan met de boter en laat hierin de rolletjes goed bruin bakken.
Bereiding: De zalm uit het blik laten uitlekken en alle graten en velletjes verwijderen. Maak de zalm in de blender samen met de creme fraiche en de tomatenketchup fijn en voeg er daarna peper en zout bij en het scheutje cognac. Leg alles in een schaal en versier met de fijngesneden peterselie. Dien op met sneetjes geroosterd brood.