Bereiding: Schil de aardappelen,boen de wortel schoon en de courgette en was de groenten. Snijd in plakjes en dep ze droog. Snij de ui fijn. Neem de pan en verhit daarin de olie. Stoof hierin de ui en de aardappelplakjes en de groenten en kruid met peper en zout. Schep de groenten nu en dan om en laat ze 10 minuten stoven. Klop de 4 eieren los en giet ze over de groenten. Laat dit mengsel op een laag vuur bakken tot het volledig is gestold tot een omelet. Snij de bieslook fijn. De tortilla als een taart in 4 stukken verdelen en op voorverwarmde borden schikken. Bestrooien met bieslook. Geef er nog een lekkere tomatensalade bij.
Voorbereiding: De bloemkool en de broccoli in roosjes snijden,de sperziebonen in stukjes,de wortelenen aardappelen in blokjes en de uien in ringen. Bereiding: Verhit de zonnebloemolie en voeg er de uien en de kruiden aan toeen laat het geheel 3 minuten bakken. Voeg er de overige groenten aan toe en blijf voorzichtig roeren. Doe er tenslotte de bouillon bij en laat het geheel 10 minuten op een zacht vuur garen. Garneer met gebakken uienringen.
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in blokjes van 1 cm. Besprenkel de blokjes met het mengsel van knoflook en olie. Leg ze op de bakplaat en bak ze in 10 à 15 minuten goudbruin. Schep 2 maal om.