Bereiding: Druk de vruchten door een zeef. Voeg appel en citroensap toe. Doe de zure room erbij en giet het mengsel over de vlokken. Roer alles door elkaar en laat even intrekken.
Bereiding: Het uitje fijnsnijden ,de paprika wassen en fijnsnijden. De ui en de paprika stoven in de boter+ het parikapoeder. De afgekoelde bonen fijnmaken. Het ui en paprikamengel door de bonen mengen. Koekjes maken van dit mengsel en door het tarwemeel wentelen. De koekjes snel aan beide zijden bruin bakken in de pan in boter.
Nodig: 500 gram kippenborst 4 blaadjes verse salie 1 eetlepel citroensap 1 ui 2 tomaten 1 appel 1 groene paprika 200 gram champignons 1/8 l. kippenbouillon 2 eelepels kerrypoeder Zout en peper 4 eetlepels slagroom Bereiding: Maak de kippenborst schoon en dep ze droog en snij in repen van 1 cm. dikte. De blaadjes salie in fijne reepjes snijden. De ui fijnhakken. De tomaten en de appel in fijne blokjes snijden. De paprika in reepjes snijden. Borstel de champignons schoon. Vul de kom met 1 l. water en de kippenboillon. Laat koken en voeg er de kip,citroensap,salie en de kerry aan toe en roer goed.Voeg er ook de ui,tomaten,appel,paprika en de champignons aan toe. Laat alles garen en giet daarna het vocht eraf.(vocht kan men houden voor een soepje te maken) Neem van het vuur en roer er de slagroom door.
Nodig: 250 gram boter 2eetlepels fijngehakte bieslook 2eetlepels fijgehakte peterselie. sap van een citroen peper en zout
Bereiding: Laat de boter op kamertemperatuur komen. Voeg er de fijngehakte kruiden bij. Doe er het citroensap en peper en zout bij. Meng alles goed en rol op in aluminiumfolie. Laat terug opstijven in de koelkast. Voor het gebruik snij in fijne schijfjes(zoals bvb op vlees,aardappel in de pel enzv.)
Doe de gedroogde vijgen in een kom. Schenk er de port over en laat dit minstens 24 uur afgedekt staan.
Verdeel de vijgen over 4 schaaltjes en schep op ieder schaaltje een bol ijs. Doe er tenslotte nog een toefje slagroom boven op(uit spuitbus of zelf vers kloppen)