Nodig(4pers.) 200 gram feta 200 gram witte gekookte rijst 4 tomaten in blokjes gesneden enkele blaadjes basilicum peper uit de molen
Bereiding: Verdeel de rijst over de 4 borden. Leg er ook de in blokjes gesneden tomaten op . Versier met gescheurde blaadjes basilicum. Strooi er tenslotte de verkruimelde fetakaas over en bestrooi rijkelijk met de peper uit de molen.
(geef er een vinaigrette bij van olie mosterd en azijn.)
Nodig: 5 dl. olie 1 dl. azijn 1 eetlepel mosterd 2eierdooiers 1 bosje peterselie 2teentjes look enkele verse muntblaadjes enkele verse korianderblaadjes peper en zout
Bereiding: Hak de verse kruiden fijn. De azijn,mosterd,zout en de eierdooiers in een hoge kom doen. Op deze ingredienten een derde van de olie doen , de mixer op de bodem van de kom en op de laagste snelheid mixen. De teentjes look en de rest van de olie er aan toevoegen en goed mixen tot de mayonaise stevig is. De gehakte kruiden door de mayonaise mengen en verder nog kruiden met peper en zout.