De Keuken Prinses
Inhoud blog
  • Sangria
  • Suikerwafels
  • Nieuwjaarswafeltjes
  • Geflambeerde scampi's met pikante roomsaus
  • Hertenragout in portosaus
  • Advocaat-ananastaart
  • Stamppot van chinese kool.
  • Chocoladepasta
  • Appelen met peperkoekvulling.
  • Laagjesschotel van kabeljauw ,parmaham en venkel.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Laatste commentaren
  • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
        op Nieuwjaarswafeltjes
  • ppjes en nog wat link naar onze wandelingen (georges)
        op Vleesragout 4pers.
  • Avondgroetjes. Nog even komen bijlezen. (Mandy)
        op Vispakketje met fijne groenten.
  • Prettig eindejaar ! (Mandy)
        op Avocadomousse met ansjovis.
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge ( een dorpje aan de grens ) (Lana & Pip & Eddy)
        op Borrelhapjes: Kaasballetjes
  • Foto
    Foto
    Foto
    De Keuken Prinses
    Alles voor de keuken
    30-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everzwijnstoverij met bruin bier.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig: voor 4 pers.

    600 gram everzwijn van de schouder of de bil
    1 liter bruin bier (zoet)
    4 uien
    4 eetlepels mosterd
    4eetlepels bloem
    1 grote klont boter
    1 bouillonblokje
    1 liter water
    thym en laulier

    1snede wit brood


    Werkwijze:
    Het vlees kruiden met peper en zout en met een grote klont boter bruin bakken in de kom.
    Overstooi het met de bloem.
    overgiet nu de stoverij met het water en het bier.
    Voeg het bouillonblokje toe en de thym en de laulier en de 4 gesneden uien.

    Smeer het brood in met de mosterd en leg op de stoverij.
    Laat lichtjes verder stoven tot het goed gaar is.


    30-12-2005 om 16:23 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dessert van ricotta met brandy
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:
    160 gram ricotta
    100gram suiker
    1 dl room
    800 gram fruit van het seizoen
    kaneel(naar smaak)
    1 glaasje brandy


    bereiding:
    De ricotta mengen met de suiker en beetje bij beetje de room toevoegen.
    Zet in de koelkast.
    Het fruit wassen en in stukjes snijden,bestrooi met 4 eetlepels suiker,de kaneel en het glaasje brandy.
    Het fruit ook laten rusten in de koelkast.

    Voor het opdienen het roommengel verdelen over 4 borden en ook het fruit erover verdelen en dien onmiddelijk op!

    (4 pers.)

    30-12-2005 om 15:51 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clafoutis van kersen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:
    150 gram bloem
    2 eieren
    25 gram suiker
    snufje zout
    1/4 liter halfvolle melk
    2 eetlepels au-de-vie-van kersen
    1 pot van 1 liter kersen(uitlekgewicht450 gram)
    poedersuiker

    Bereiding:
    De bloem zeven in een kom.
    De eieren,suiker en een snufje zout toevoegen met een beetje van de melk en tot een dik en glad beslag kloppen,het deeg verder al roerend verdunnen met de melk.
    Een grote ovenschaal of taartvorm invetten en het deeg erin doen.
    De uitgelekte kersen op het beslag gieten.
    De schotel 40 minuten in een oven op 180 graden zetten tot het goudbruin wordt.
    Haal uit de oven en bestrooi met poedersuiker.
    In punten snijden en warm opdienen.
                                              



                                                   SMAKELIJK

    30-12-2005 om 14:44 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druivencoktail
    Nodig :
    200 gram blauwe druiven en 200 gr.witte druiven
    200 gram watermeloen
    1 appel
    poedersuiker

    Sausje:
    Sap van een citroen en een glaasje kirsh.
    bereiding:
    Doe de rijpe en gewassen druiven in een groot glas.
    Ontdoe de watermeloen van de pitjes en haal er met een aardappelsteker kleine bolletjes uit en voeg bij de druiven
    Schil de appel en doe in kleine blokjes en voeg dit ook bij het fruit
    Bestrooi alles rijkelijk met poeder suiker.
    Verdeel het sausje over de glazen .
    Laat goed koelen in de koelkast.

    Dien op in mooie glazen fruitcoupes= heel fris!!
    (4 pers.)

    26-12-2005 om 10:52 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per week
  • 07/06-13/06 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Een interessant adres?


    Foto

    Nieuws VRT NWS
  • 80.000 hotelmedewerkers staken op de Canarische Eilanden voor betere rechten: "Een meer duurzame vorm van toerisme en goedkopere huizen"
  • Fiets gestolen, maar je vindt hem terug door een tracker? Dit moet je (niet) doen
  • Bosbrand op de grens: Antwerpse en Nederlandse brandweer massaal ter plaatse
  • Recordaantal Vlaamse bedrijven over de kop in eerste 3 maanden van dit jaar: meer dan 4.400 jobs verloren 
  • Enorme brand verwoest UNESCO-Werelderfgoed in hoofdstad van Suriname
  • Waals Gewest slachtoffer van grootschalige cyberinbraak, overheid snijdt zichzelf af van internet
  • Marie-Noëlle Bouzet (74) overleden, moeder van Elisabeth Brichet en boegbeeld van de Witte Mars
  • Auto met meerdere inzittenden belandt in water in Brugge, reddingsoperatie aan de gang
  • Zaak van Luigi Mangione verhuist naar federale niveau in VS, minister van Justitie wil doodstraf
  • Wordt ook tweede editie van beruchte Fyre Festival een flop? Organisatie ruim maand voor aangekondigde start op zoek naar nieuwe locatie

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!