600 gram everzwijn van de schouder of de bil 1 liter bruin bier (zoet) 4 uien 4 eetlepels mosterd 4eetlepels bloem 1 grote klont boter 1 bouillonblokje 1 liter water thym en laulier
1snede wit brood
Werkwijze: Het vlees kruiden met peper en zout en met een grote klont boter bruin bakken in de kom. Overstooi het met de bloem. overgiet nu de stoverij met het water en het bier. Voeg het bouillonblokje toe en de thym en de laulier en de 4 gesneden uien.
Smeer het brood in met de mosterd en leg op de stoverij. Laat lichtjes verder stoven tot het goed gaar is.
Nodig: 160 gram ricotta 100gram suiker 1 dl room 800 gram fruit van het seizoen kaneel(naar smaak) 1 glaasje brandy
bereiding: De ricotta mengen met de suiker en beetje bij beetje de room toevoegen. Zet in de koelkast. Het fruit wassen en in stukjes snijden,bestrooi met 4 eetlepels suiker,de kaneel en het glaasje brandy. Het fruit ook laten rusten in de koelkast.
Voor het opdienen het roommengel verdelen over 4 borden en ook het fruit erover verdelen en dien onmiddelijk op!
Bereiding: De bloem zeven in een kom. De eieren,suiker en een snufje zout toevoegen met een beetje van de melk en tot een dik en glad beslag kloppen,het deeg verder al roerend verdunnen met de melk. Een grote ovenschaal of taartvorm invetten en het deeg erin doen. De uitgelekte kersen op het beslag gieten. De schotel 40 minuten in een oven op 180 graden zetten tot het goudbruin wordt. Haal uit de oven en bestrooi met poedersuiker. In punten snijden en warm opdienen.
Sausje: Sap van een citroen en een glaasje kirsh. bereiding: Doe de rijpe en gewassen druiven in een groot glas. Ontdoe de watermeloen van de pitjes en haal er met een aardappelsteker kleine bolletjes uit en voeg bij de druiven Schil de appel en doe in kleine blokjes en voeg dit ook bij het fruit Bestrooi alles rijkelijk met poeder suiker. Verdeel het sausje over de glazen . Laat goed koelen in de koelkast.
Dien op in mooie glazen fruitcoupes= heel fris!! (4 pers.)