Nodig : 1 dikke snede brood 1 goed rijpe tomaat 1 teentje look 1 dunne snede serranoham olijfolie zout en peper uit de molen enkele blaadjes basilcum
Beriding: De grill voorverwarmen. Pel de tomaat. Besprenkel het brood met olijfolie en grill aan beide kanten goudbruin. Wrijf het warme brood aan een kant in met het teentje knoflook. Snij de tomaat in heel kleine blokjes en leg ze open op de snede brood.breng op smaak met zout en peper uit de molen. Leg er de snede serranoham op. Versier met enkele blaadjes basilicum.
Bereiding: Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water ,giet af en laat uitlekken. Schep de tomatenpesto in de nog warme pan en roer er de uitgelekte pasta door. Voeg er de gewassen tomaatjes , de mozarellaknikkers en de raketsla aan toe. Meng het geheel flink door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met parmezaanschilfers en dien goed warm op.
Nodig: de verhouding op 1 liter azijn :750 gram suiker 12 kruidnagels 10 gram pijpkaneel 1 citroenschil Bereiding: Van de pompoen wordt de schil en de pitten verwijderd,het vruchtvlees wordt in blokjes of schijfjes gesneden. De pompoen wordt een nacht in aijn gezet,en daarna gekookt in de suikersiroop met de azijn en de kruiden tot ze doorschijnend zijn. Daarna worden de vruchten in bokaals geschept en de azijnsiroop er heet overgegoten. Na verkoeling worden de glazen gesloten.