De Keuken Prinses
Inhoud blog
  • Sangria
  • Suikerwafels
  • Nieuwjaarswafeltjes
  • Geflambeerde scampi's met pikante roomsaus
  • Hertenragout in portosaus
  • Advocaat-ananastaart
  • Stamppot van chinese kool.
  • Chocoladepasta
  • Appelen met peperkoekvulling.
  • Laagjesschotel van kabeljauw ,parmaham en venkel.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Laatste commentaren
  • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
        op Nieuwjaarswafeltjes
  • ppjes en nog wat link naar onze wandelingen (georges)
        op Vleesragout 4pers.
  • Avondgroetjes. Nog even komen bijlezen. (Mandy)
        op Vispakketje met fijne groenten.
  • Prettig eindejaar ! (Mandy)
        op Avocadomousse met ansjovis.
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge ( een dorpje aan de grens ) (Lana & Pip & Eddy)
        op Borrelhapjes: Kaasballetjes
  • Foto
    Foto
    Foto
    De Keuken Prinses
    Alles voor de keuken
    12-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauwschotel
    Nodig:
    4 moten kabeljauw(elk 150 gram)
    3 grote uien
    1 gele en 1 rode paprika
    4 tomaten
    6aardappelen
    50 gram boter
    2 plakken gerookt spek
    peper en zout
    4 eetlepels fijngehakte peterselie

    Bereiding:Verwijder de zaadlijstjes en pitjes uit de paprikas en snijd in smalle reepjes.
    Snijd de uien in ringen en het spek in blokjes.
    Snijd de geschilde aardappelen in schijven.
    De tomaten ontvellen en in vieren snijden.
    Vet een vuurvaste schotel in.
    Leg eerst de blokjes spek op de bodem.
    Leg er nu de groenten op.
    Bedek met de moten kabeljauw.
    Kruid met peper en zout.
    Giet er water bij tot alles juist onder staat.
    Dek de schotel af met aluminiumfolie.
    Laat alles gaar worden in een oven op 180 graden een 45 tal minuten.
    Haal uit de oven en bestrooi met de fijngehakte peterselie.


     

    12-02-2006 om 22:55 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettes met parmezaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:
    4 kleine courgettes
    1 stuk parmezaan(100 gram)
    4 eetlepels olijfolie
    2 eetlepels verse basilicum
    citroensap
    peper en zout
    50 gram boter

    Bereiding:
    De courgettes in schijfjes sniden en gaar stoven (ze moeten wel nog wat knapperig zijn)
    De parmezaan in krullen schaven.
    De courgettes over een schotel verdelen.
    Overgiet de courgettes met een mengsel van citroensap,olie,peper en zout.
    Bestrooi met de parmezaan krullen en de blaadjes verse basilicum.
    Serveer lauwwarm.

                Kan geserveerd worden als voorgerecht.

    12-02-2006 om 22:27 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstsalade met kip en banaan
    Nodig:
    200 gram rijst
    1 tablet kippenbouillon
    300 gram kipfilet
    1klp. currypoeder
    1klp. paprikapoeder
    3 eetlepels olijf olie
    150 gram prei
    1 appel
    2 bananen
    50 gram rozijnen
    2str. witloof
    2 eetlepels geschaafde amandelen
    1/2 citroen


    Voor de dressing:
    1 dl. sinaasappelsap
    4 eetlepels zonnebloemolie
    2 eetlepels sherry
    peper en zout
    1 klp. honig en suiker

    Bereiding:
    Kook de rijst samen met de kippenbouillon.
    Snij de kipfilet in kleine blokjes en bestrooi met paprikapoeder en currypoeder en bak ze 10 minuten in 2 eetlps olijfolie.
    Snij de prei in ringetjes en bak zemee met de kipblokjes en zet dit mengsel even opzij.
    De appel schillen en in partjes verdelen en de banaan pellen en in schijfjes snijden.(besprenkelen met citroensap)
    Bak de banaan en de appel en de rozijnen in de rest van de olie.
    Schep nu het kip-prei mengselen de vruchten door de gare rijst.
    Meng de ingredienten voor de dressing samen.
    Leg een paar gewassen witlofblaadjes in stervorm op een schotel.
    Schep de salade erop en overgiet met de dressing.
    Garneer met de geschaafde geroosterde amandelen.
                                               Smakelijk.

    12-02-2006 om 10:07 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodpudding
    Nodig:
    4 eieren
    100 gram fijne suiker
    1/2 koffielepel kaneel
    1/2 liter melk
    1 snufje zout
    200 gram oud wit brood
    150 gram rozijnen

    Bereiding:
    Klop de eieren met de suiker en de kaneel.
    Doe er de melk bij en het snufje zout.
    Ontkorst het brood en maak het fijn.
    Meng het brood en de rozijnen door het mengsel.
    Laat het mengsel enkele minuten rusten en doe alles in een beboterde en met paneermeel bestrooide pudding vorm.
    Kook de pudding 2 uur in een warmwaterbad.

    Warm opdienen.

    ( In plaats van rozijnen kan men er ook andere gedroogde vruchten in doen.)

    10-02-2006 om 20:56 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:
    500 gram witloof
    3 aardappelen
    2 liter kippebouillon
    80 cl. room
    peper en zout
    2 eetlepels poedersuiker
    4 eetlepels fijngehakte peterselie.


    Bereiding:
    Het witloof schoonmaken en grof snijden.
    De aardappelen schillen en in stukken snijden.
    Doe alles in een kookpot en voeg er de kippebouillon bij.
    Voeg er de peper,zout en poedersuiker bij.
    Gedurende 1 uur zachtjes laten koken en mixen.
    Voeg er van het vuur de room toe en goed roeren.
    Dien op met fijngehakte peterselie.

    08-02-2006 om 15:23 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pannenkoeken
    Nodig:
    1 liter melk
    8eieren
    150 gram gesmolten boter
    1/2 kg bloem
    2 pakjes vanillesuiker


    Bereiding:
    De gesmolten boter in de melk doen en mix er de gehele eieren bij.
    Voeg er nu de gezeefde bloem bij en nogmaals goed kloppen tot een glad deeg.
    Voeg er ook nog de vanillesuiker bij.

    Laat de pan goed heet worden en doe er nu en dan een beetje boter in.
    Bak de pannenkoeken goudgeel.
       

                                              SMAKELIJK!
    Dien op met bruine suiker!

    07-02-2006 om 12:48 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (2)
    06-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wafels .
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:
    1/2 kg bloem
    25 gram verse gist
    2 eierdooiers
    2 tassen melk
    100 gram verse boter
    100 gram fijne suiker
    2 eiwitten tot sneeuw geklopt
    1 tas lauw water
    1 snufje zout



    Bereiding:
    De eierdooiers met de bloem mengen en het snufje zout toevoegen.
    De suiker en de gist oplossen in het lauwe water en toevoegen.
    De lauwe melk en gesmolten boter toevoegen.
    Alles goed mengen en op het laatst de stijfgeklopte eiwitten eronder spatelen.
    Laat op een warme plaats 1 uur rusten(maak dat de pot groot genoeg is om te kunnen laten rijzen.)
    Wafelijzer goed warm laten worden en goed invetten.
    Bak de wafels en smakelijk.
     

    (Dit zijn zachte wafels)

    06-02-2006 om 21:41 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaasje met pompelmoes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:
    stukken zachte kaas (bvb brie,camenbert)
    2pompelmoezen
    1 eierdooier
    1 dl room
    citroenjenever
    peper en zout

    Bereiding:
    De pompelmoezen schillen en de witte vliesjes verwijderen.
    Verdeel ze in partjes en schik ze in vuurvaste (4) schoteltjes.
    Snij de witte korst van de kaas en verdeel in stukken.
    Leg ze in het midden van de pompelmoespartjes.
    Klop de eierdooiers met de room,peper en zouten de citroenjenever.
    Giet dit beslag over de kaas en pompelmoespartjes.
    Zet de vuurvaste schoteltjes in de oven op 200 graden en laat 10 minuten gratineren.
                                                   Smakelijk!

    06-02-2006 om 17:27 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekkere milkshake vanille

    Nodig:  2   personen.

                                                                  
    2 dl. melk
    2 bollen vanilleroomijs
    1 pakje vanillesuiker
    1 eetlepel poedersuiker
      



    Bereiding

    Alles mengen in een beker en mixen met de staafmixer.
    Heel koud opdienen.

    06-02-2006 om 00:00 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (178 Stemmen)
    » Reageer (1)


    Archief per week
  • 07/06-13/06 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Een interessant adres?


    Foto

    Nieuws VRT NWS
  • 80.000 hotelmedewerkers staken op de Canarische Eilanden voor betere rechten: "Een meer duurzame vorm van toerisme en goedkopere huizen"
  • Fiets gestolen, maar je vindt hem terug door een tracker? Dit moet je (niet) doen
  • Bosbrand op de grens: Antwerpse en Nederlandse brandweer massaal ter plaatse
  • Recordaantal Vlaamse bedrijven over de kop in eerste 3 maanden van dit jaar: meer dan 4.400 jobs verloren 
  • Enorme brand verwoest UNESCO-Werelderfgoed in hoofdstad van Suriname
  • Waals Gewest slachtoffer van grootschalige cyberinbraak, overheid snijdt zichzelf af van internet
  • Marie-Noëlle Bouzet (74) overleden, moeder van Elisabeth Brichet en boegbeeld van de Witte Mars
  • Auto met meerdere inzittenden belandt in water in Brugge, reddingsoperatie aan de gang
  • Zaak van Luigi Mangione verhuist naar federale niveau in VS, minister van Justitie wil doodstraf
  • Wordt ook tweede editie van beruchte Fyre Festival een flop? Organisatie ruim maand voor aangekondigde start op zoek naar nieuwe locatie

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!