Nodig: 150 gram boter 100 gram geraspte oude kaas 250 gram zelfrijzend bakmeel 1 ei peper en zout
Bereiding: Maak een deegje van de boter,kaas,zelfrijzend bakmeel,ei en peper en zout. Vorm er kleine balletjes van. Leg ze op een met bakpapier belegde bakvorm. Zet ze in een hete oven (200 graden) een 20 tal minuten .
Bereiding: ---------- Snij de ui fijn en pel de tomaten en snij ook fijn. Laat de boter smelten en stoof er de ui in ,voeg er de tomaten bij en de kruiden en het teentje knoflook. Voeg wat water en een scheut witte wijn bij en leg de opgerolde tongfilets op het tomaten uien mengsel. Doe het deksel op de pan en laat 10 minuutjes voorzichtig sudderen.
Maak een mengsel van de roomkaas de gemalen noten en de roquefort. De kwartels opvullen met dit mengsel. Braad ze in de boter en kruid met peper en zout. Flambeer ze met de cognac en laat ze gaar worden. Haal de kwartels uit de pan.Meng de room met de braadjus en werk de saus af met de fijngesneden bieslook.
Dien op met aarappelqroquetjes en sla. Smakelijk!!
Bereiding: Maak de venkel schoon en kook in gezouten water in ongeveer 20 minuten. Snij de stelen van de venkelknol in kleine stukjes. Smelt de boter voeg er de bloem bij en voeg er al roerende het vocht van de venkel en 2 bouillonblokjes bij. Breng de soep op smaak met de basilicum. Doe er de fijngesneden venkelsteeltjes bij de room en het scheutje sherry.