De Keuken Prinses
Inhoud blog
  • Sangria
  • Suikerwafels
  • Nieuwjaarswafeltjes
  • Geflambeerde scampi's met pikante roomsaus
  • Hertenragout in portosaus
  • Advocaat-ananastaart
  • Stamppot van chinese kool.
  • Chocoladepasta
  • Appelen met peperkoekvulling.
  • Laagjesschotel van kabeljauw ,parmaham en venkel.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Laatste commentaren
  • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
        op Nieuwjaarswafeltjes
  • ppjes en nog wat link naar onze wandelingen (georges)
        op Vleesragout 4pers.
  • Avondgroetjes. Nog even komen bijlezen. (Mandy)
        op Vispakketje met fijne groenten.
  • Prettig eindejaar ! (Mandy)
        op Avocadomousse met ansjovis.
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge ( een dorpje aan de grens ) (Lana & Pip & Eddy)
        op Borrelhapjes: Kaasballetjes
  • Foto
    Foto
    Foto
    De Keuken Prinses
    Alles voor de keuken
    27-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borrelhapjes: Kaasballetjes
    Nodig:
    150 gram boter
    100 gram geraspte oude kaas
    250 gram zelfrijzend bakmeel
    1 ei
    peper en zout

    Bereiding:
    Maak een deegje van de boter,kaas,zelfrijzend bakmeel,ei en peper en zout.
    Vorm er kleine balletjes van.
    Leg ze op een met bakpapier belegde bakvorm.
    Zet ze in een hete oven (200 graden) een 20 tal minuten .
      

    Dien op bij het aperitief.

    27-12-2008 om 10:05 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    26-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tongfilets met basilicum en tomaat.
    Nodig: (4 pers.)
    -----------------
    8 tongfilets
    1 ui
    4tomaten
    1 teentje knoflook
    50gram boter
    basilicum
    thijm
    scheutje  witte wijn

    Bereiding:
    ----------
    Snij de ui fijn en pel de tomaten en snij ook fijn.
    Laat de boter smelten en stoof er de ui in ,voeg er de tomaten bij en de kruiden en het teentje knoflook.
    Voeg wat water en een scheut witte wijn bij en leg  de opgerolde tongfilets op het tomaten uien mengsel.
    Doe het deksel op de pan en laat 10 minuutjes voorzichtig sudderen.
                             
                             Lekker met roosjes aardappelpuree.                                        

    26-12-2008 om 09:51 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwartels met roquefortsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  (4 pers)Nodig:100 gram roomkaas
                          100 gram gemalen pistachenoten
                          100 gram roquefortkaas
                          8 kwartels
                          1 lepel boter
                          peper en zout
                         1 glaasje cognac
                         1,5 dl room
                         enkele takjes bieslook

    Bereiding:

    Maak een mengsel van de roomkaas de gemalen noten en de roquefort.
    De kwartels opvullen met dit mengsel.
    Braad ze in de boter en kruid met peper en zout.
    Flambeer ze met de cognac en laat ze gaar worden.
    Haal de kwartels uit de pan.Meng de room met de braadjus en werk de saus af met de fijngesneden bieslook.



    Dien op met aarappelqroquetjes en sla.
     Smakelijk!!

    25-12-2008 om 15:11 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (1)
    23-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venkelroomsoep.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen        Nodig:
    1 venkelknol
    10 dl. water
    40 gram boter
    40 gram bloem
    15 dl. bouillon
    1 eetlepel basilicum(fijngehakt)
    peper en zout
    1 dl. room
    1 cl. sherry

    Bereiding:
    Maak de venkel schoon en kook in gezouten water in ongeveer 20 minuten.
    Snij de stelen van de venkelknol in kleine stukjes.
    Smelt de boter voeg er de bloem bij en voeg er al roerende het vocht van de venkel en 2 bouillonblokjes bij.
    Breng de soep op smaak met de basilicum.
    Doe er de fijngesneden venkelsteeltjes bij de room en het scheutje sherry.

    Serveer de soep met stukjes stokbrood.
     

                                            SMAKELIJK  ETEN.

    23-12-2008 om 21:44 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per week
  • 07/06-13/06 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Een interessant adres?


    Foto

    Nieuws VRT NWS
  • "Herman was een pionier en een sterfotograaf": Humo-fotograaf Herman Selleslags (86) is overleden
  • Lokale partijen doorbreken het cordon, Vlaams Belang in coalitie in Ranst: "We delen visie over hoe de gemeente bestuurd moet worden"
  • 12 asielzoekers die door Italië naar Albanië waren gebracht, zijn na beslissing van rechter aangekomen in Italië
  • Veel volk op afscheid acteur en comedian Brik Van Dyck in Antwerpen
  • Klachten bij Raad Voor Verkiezingsbetwistingen over stembusgang in Hasselt en Geraardsbergen
  • Belgische onderzoeksschip Belgica ligt al maanden in de haven van Zeebrugge door conflict met uitbater
  • Reeks Palestijnse vlaggen wappert tijdlang op dak van stationsgebouw Brussel-Centraal
  • Oesterbanken waren vroeger ook in de Noordzee een 'hotspot', tot de Engelsen ze in 1870 wegvisten
  • Zwembad Temse ontruimd wegens petroleumgeur
  • Ongeziene stroomstoring zet heel Cuba in het donker: 10 miljoen inwoners getroffen

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!