Nodig: 4 personen. 4 kipfilets (150 gr elk) 2 bosjes pijpajuin 25 gr boter 120 gr zonnebloempitten 2 teentjes knoflook 2 eieren cayennepeper en zout
Bereiding: Maak de pijpajuin schoon en snij ze in stukjes en laat ze blancheren in zoutwater( 4 min.) Laat ze uitlekken. Vet een vuurvaste schaal in met boter en leg de pijpajuin op de bodem van de schaal. Wrijf de kipfilets n met de cayennepeper en het zout. Doe boter in een pan en bak er de kipfilets goudbruin in . Haal het vlees uit de pan en leg ze in de vuurvaste schaal op de pijpajuin. Maal de zonnebloempitten en laat 2 eetlepels op zijn geheel. Doe de gemalen pitten in een kom en doe er de geperste knoflookteentjes bij; Scheid de eieren in de dooiers en eiwitten. Roer de dooiers door de gemalen pitten. Klop de eiwitten stijf en doe dit ook bij het mengsel van de pitten en voeg er zout en cayennepeper aan toe naar smaak. Bestrijk de filets met dit mengsel en beleg er de filet mee; Strooi er de overige pitten op en zet de schaal 10 tot 15 minuten in de oven op 150 graden;