Maak een mengsel van de roomkaas de gemalen noten en de roquefort. De kwartels opvullen met dit mengsel. Braad ze in de boter en kruid met peper en zout. Flambeer ze met de cognac en laat ze gaar worden. Haal de kwartels uit de pan.Meng de room met de braadjus en werk de saus af met de fijngesneden bieslook.
Dien op met aarappelqroquetjes en sla. Smakelijk!!
Bereiding: Maak de venkel schoon en kook in gezouten water in ongeveer 20 minuten. Snij de stelen van de venkelknol in kleine stukjes. Smelt de boter voeg er de bloem bij en voeg er al roerende het vocht van de venkel en 2 bouillonblokjes bij. Breng de soep op smaak met de basilicum. Doe er de fijngesneden venkelsteeltjes bij de room en het scheutje sherry.
VISBALLETJES °°°°°°°°°°°°°°°°°° 15 tal stuks Nodig: 250 gr visfilets 2 sneden oud brood 1 eetl fijngesneden ui 1 eetl fijngesneden peterselie 2 eieren 25 gr boter peper,zout, muskaatnoot paneermeel
Bereiding: Stoof de ui zacht in de boter en neem van het vuur ,doe er de gaargekookte fijngemaakte visfilets bij,de verkruimelde oude sneden brood de fijngesneden peterselie ,peper,zout,muskaatnoot en 1 ei Meng alles tot een homogeen geheel en vorm er balletjes van,klop het andere ei los met een beetje water en wentel de visballetjes erdoor en rol ze daarna door het paneermeel. Bak de balletjes in heet frituurvet en dien ze op.
Nodig: 4 personen. 4 kipfilets (150 gr elk) 2 bosjes pijpajuin 25 gr boter 120 gr zonnebloempitten 2 teentjes knoflook 2 eieren cayennepeper en zout
Bereiding: Maak de pijpajuin schoon en snij ze in stukjes en laat ze blancheren in zoutwater( 4 min.) Laat ze uitlekken. Vet een vuurvaste schaal in met boter en leg de pijpajuin op de bodem van de schaal. Wrijf de kipfilets n met de cayennepeper en het zout. Doe boter in een pan en bak er de kipfilets goudbruin in . Haal het vlees uit de pan en leg ze in de vuurvaste schaal op de pijpajuin. Maal de zonnebloempitten en laat 2 eetlepels op zijn geheel. Doe de gemalen pitten in een kom en doe er de geperste knoflookteentjes bij; Scheid de eieren in de dooiers en eiwitten. Roer de dooiers door de gemalen pitten. Klop de eiwitten stijf en doe dit ook bij het mengsel van de pitten en voeg er zout en cayennepeper aan toe naar smaak. Bestrijk de filets met dit mengsel en beleg er de filet mee; Strooi er de overige pitten op en zet de schaal 10 tot 15 minuten in de oven op 150 graden;