Nodig: resten gaar visvlees resten gare aardappelen eierdooier peper en zout en muskaatnoot gestoofde ui eiwit paneermeel boter fijngehakte peterselie
Breiding: Doe het eiwit samen met iets water in een diep bord. Doe in een ander diep bord paneermeel. Doe de boter in een pan . Meng alle ingredienten samen en vorm er kleine platte rondjes van. Wentel goed door het eiwitmengsel. Laatst door het paneermeel. Bak ze nu bruin voorzichtig langs weerszijden. Serveer warm bij sneetjes stokbrood.
Nodig: (4 pers.) 800 gram mager varkensvlees 4 eetlepels olie sap van 2 citroenen 2 eetlepels bloem 1 rode en een groene paprika 2 uien 2 teentjes knoflook mespuntje gemberpoeder peper en zout 1 komkommer fijngehakte peterselie
Bereiding: Het vlees in kleine blokjes snijden en bakken in de hete olie samen met de gestoofde uien. Bestrooien met de bloem en het citroensap toevoegen. Verwijder het zaad uit de paprikas en snijd ze in reepjes. Doe de paprikas met de knoflook en het gemberpoeder en peper en zout bij het vlees. Laat 45 minuten gaar stoven op een zacht vuur. Schep de fricassee op een voorverwarmde schotel en versier met schijfjes komkommer. Bestrooi met de fijngehakte peterselie.
Nodig: voor 1 grote pot choco 200 gram chocolade 200 gram vetstof (boter of plantaardige) 2 eieren
Werkwijze: Breek de chocolade in stukjes en snijd de vetstof in blokjes. Plaats dit samen in de microgolf gedurende 2 à 3 minuten(opgelet:niet op volle kracht wel op 3/4. Klop het eiwit van de 2 eieren stijf. De gesmolten chocolade en de vetstof goed omroerenen de eierdooiers toevoegen. Tenslotte het stijfgeklopt eiwit toevoegen en goed omroeren. Doe de choco over in een grote hoge pot en sluit af en laat opstijven in de frigo.
Enkele tips: Als je fondantchocolade verkiest mag je er wat suiker aan tovoegen. Wat minder vetstof mag ook (150 gram in plaats van 200 gram.