De Keuken Prinses
Inhoud blog
  • Sangria
  • Suikerwafels
  • Nieuwjaarswafeltjes
  • Geflambeerde scampi's met pikante roomsaus
  • Hertenragout in portosaus
  • Advocaat-ananastaart
  • Stamppot van chinese kool.
  • Chocoladepasta
  • Appelen met peperkoekvulling.
  • Laagjesschotel van kabeljauw ,parmaham en venkel.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Laatste commentaren
  • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
        op Nieuwjaarswafeltjes
  • ppjes en nog wat link naar onze wandelingen (georges)
        op Vleesragout 4pers.
  • Avondgroetjes. Nog even komen bijlezen. (Mandy)
        op Vispakketje met fijne groenten.
  • Prettig eindejaar ! (Mandy)
        op Avocadomousse met ansjovis.
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge ( een dorpje aan de grens ) (Lana & Pip & Eddy)
        op Borrelhapjes: Kaasballetjes
  • Foto
    Foto
    Foto
    De Keuken Prinses
    Alles voor de keuken
    04-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.forellen in champignonsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:
    4 schoongemaakte forellen
    peper en zout
    2 uien
    1 teentje knoflook
    125 gr. champignons
    1eetlepel margarine
    1/8 liter witte wijn
    sap van 1/4 citroen
    125 gr. magere platte kaas           

    Bereiding:
    Spoel de forellen van binnen en van buiten goed af en droog ze met keukenpapier.
    Smeer ze van binnen en van buiten in met peper en zout,schil de uien en de knoflook,en hak fijn.Borstel de champignons,was ze en snijd in plakjes.
    Vet een grote bakpan in met de margarine,leg de uien ,de knoflook en de champignons op de bodem en daarop de forellen.
    Giet hier de wijn en citroensap over en stoof met gesloten deksel de vis 20 minuten op een zacht vuur.
    Leg de forellen daarna op een voorverwarmde schotel.
    Roer de platte kaas door het visvocht.
    Breng even op temperatuur en breng daarna op smaak.
    Giet de saus nu over de forellen.
    Lekker met aardappelpuree en een frisse sla erbij.
    Eet smakelijk!

    04-01-2009 om 16:48 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farfalle met spek en courgettes.
    2pers.

    Nodig :

    2 tomaten -1/2 teentje look-1 courgette-250 cl.
    room-cayennepeper-zout-laulier-thijm-1 grote halve ui-2 dikke sneden rookspek-olijfolie en geraspte parmezaan- boter 50 gram.
    Werkwijze:

    Bak de in blokjes gesneden spek in de pan met boter en zet dan even opzij.
    Hak de ui en de look fijn en snij de courgette in stukjes;
    Laat een 10 tal minuten stoven op een klein vuurtje.
    Kruid met de cayennepeper,zout, laulier en de thijm.
    Voeg er de tomaten bij ook  in blokjes gesneden.
    Laat nog een 10 tal minuutjes verder sudderen.
    Voeg er de spekblokjes bij en ook de room.
    Houd  warm zonder nog te laten koken.
    Kook de farfalle(pasta) gaar a la dente.
    Dien de pasta op in voorverwarmde borden.
    Overgiet met de courgettesaus en bestrooi met geraspte parmesaan.
    Dien goed warm op.



                                                    SMAKELIJK!!


    04-01-2009 om 00:00 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    31-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocadomousse met ansjovis.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:
    10ansjovisjesrolletjes.
    2 eetlepels citroensap
    2avocados
    2 eetlepels kappertjes
    2 eetlepels peterselie

    Bereiding:
    Snij de avocados in de lengte doormidden en verwijder de pitten.
    Haal er het vruchtvlees voorzichtig uit met een lepel en besprenkel het met citroensap om verkleuring te voorkomen.
    Pureer de avocados met 6 ansjovisjes en meng er de kappertjes in.
    Vul de puree terug op in de schil van de avocados.
    Plaats een toefje peterselie erop en de overige rolletjes ansjovis als garnering op de avocados.
    Dien op met stokbrood of geroosterde sneden brood.

    31-12-2008 om 16:10 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (1)
    29-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitief
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is het moment om eens een lekker drankje te bereiden voor de feestdagen.



    Benodigdheden:

    1 fles rosè  wijn
    1,5 dl.witte rum
    2 lepels fijne kristalsuiker
    2 lepels honing
    1/5dl. cointreau

    Bereiding:
    1 scheutje rosè verwarmen met de suiker en de honig (laten smelten)
    De rest van de ingredienten toevoegen en laten afkoelen in de frigo.



    Heel makkelijk maken,maar een heel lekkere aperitief.


    Deze hoeveelheid is voor ongeveer 10 glaasjes.

    gezondheid!!!!

    29-12-2008 om 12:54 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met Hollandaise saus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:(4 pers.)
    2 kg. witte asperges
    1snuifje zout
    1snuifje suiker
    1 eetlepel boter

    Voor de saus:
    125 gram boter
    2 eierdooiers
    2eetl. lauw water
    1 klp. citroensap
    zout en  cayennepeper
    1/2 dl.slagroom

    Bereiding:
    De asperges schillen en de houtige uiteinden verwijderen.
    Een hoge kom vullen met water, zout ,suiker en boter en breng aan de kook.
    De asperges samenbinden in 4 pakketjes met keukentouw en laten koken in de kom met deksel op tot ze gaar zijn (ongeveer10 -15 minuten)


    Saus:
    Laat de boter op een laag vuur smelten (niet laten bruin worden)
    Schep het schuim eraf en laat afkoelen.
    Doe de dooiers met het lauw water in een schaal en roer ze (au bain marie) tot een schuimige creme.
    Voeg er de afgekoelde boter druppelsgewijs bij.
    als de eierdooiermassa begint te dikken kun je er vervolgens verder in een dun straaltje bijgieten.
    Blijf hierbij voortdurend roeren zodat de creme niet gaat schiften.
    Breng op smaak met citroensap zout en cayennepeper en laat iets afkoelen.
    Voeg er de halfstijf opgeklopte room voorzichtig bij.
    Laat de asperges uitlekken en schik op warme borden en overgiet de lauwwarme saus.
    Geef er gekookte aardappelen bij.

                                                       Heerlijk!!

    29-12-2008 om 12:41 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per week
  • 07/06-13/06 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Een interessant adres?


    Foto

    Nieuws VRT NWS
  • "Herman was een pionier en een sterfotograaf": Humo-fotograaf Herman Selleslags (86) is overleden
  • Lokale partijen doorbreken het cordon, Vlaams Belang in coalitie in Ranst: "We delen visie over hoe de gemeente bestuurd moet worden"
  • 12 asielzoekers die door Italië naar Albanië waren gebracht, zijn na beslissing van rechter aangekomen in Italië
  • Veel volk op afscheid acteur en comedian Brik Van Dyck in Antwerpen
  • Klachten bij Raad Voor Verkiezingsbetwistingen over stembusgang in Hasselt en Geraardsbergen
  • Belgische onderzoeksschip Belgica ligt al maanden in de haven van Zeebrugge door conflict met uitbater
  • Reeks Palestijnse vlaggen wappert tijdlang op dak van stationsgebouw Brussel-Centraal
  • Oesterbanken waren vroeger ook in de Noordzee een 'hotspot', tot de Engelsen ze in 1870 wegvisten
  • Zwembad Temse ontruimd wegens petroleumgeur
  • Ongeziene stroomstoring zet heel Cuba in het donker: 10 miljoen inwoners getroffen

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!