De Keuken Prinses
Inhoud blog
  • Sangria
  • Suikerwafels
  • Nieuwjaarswafeltjes
  • Geflambeerde scampi's met pikante roomsaus
  • Hertenragout in portosaus
  • Advocaat-ananastaart
  • Stamppot van chinese kool.
  • Chocoladepasta
  • Appelen met peperkoekvulling.
  • Laagjesschotel van kabeljauw ,parmaham en venkel.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Laatste commentaren
  • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
        op Nieuwjaarswafeltjes
  • ppjes en nog wat link naar onze wandelingen (georges)
        op Vleesragout 4pers.
  • Avondgroetjes. Nog even komen bijlezen. (Mandy)
        op Vispakketje met fijne groenten.
  • Prettig eindejaar ! (Mandy)
        op Avocadomousse met ansjovis.
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge ( een dorpje aan de grens ) (Lana & Pip & Eddy)
        op Borrelhapjes: Kaasballetjes
  • Foto
    Foto
    Foto
    De Keuken Prinses
    Alles voor de keuken
    15-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatellisalade met basilicum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nodig:
    300 gram tagliatelli-4 eetlepels olijfolie-150 gram basilicum-300 gram gekookte en gepelde garnalen-
    1 eetlepel azijn-1 teentje knoflook-3 tomaten-4 eetlepels room-peper en zout.

    Bereiding:
    Kook de pasta (a la dente)=beetgaar.
    Laat uitlekken en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie.(tegen het plakken)
    Was de basilicum en droog ze en breek in stukjes.
    Neem een grote slakom en meng er de pasta de garnalen en de basilicum goed dooreen.
    Maak een sausje met de azijn peper en zout en voeg er druppelsgewijs de olijfolie aan toe.
    Pel het knoflookteentje en pers het en voeg ook toe aan het sausje.
    Pel de tomaten en ontpit ze en snij ze in blokjes en voeg ook bij het sausje.
    Breng de saus op smaak met peper en zout en doe er de room door.
    De saus over de pasta gieten en goed mengen.
                                                      

                                                        SMAKELIJK!!
    (4 pers.)

    15-01-2006 om 19:15 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advocaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:
    8 eierdooiers
    200 gram fijne griessuiker
    1/2 vanillestokje
    1/2 liter brandewijn

    Bereiding:
    De eierdooiers samen kloppen met de suiker en de zaadjes van het vanillestokje.
    Kloppen tot de massa dik en schuimig is.
    De brandewijn erbij kloppen (au bain marie) tot de massa goed gebonden is.
    Advocaat is goed wanneer hij lobbig is.


            Bewaren in goed gesloten flessen met een brede  hals.

                                         proost!!
    (in frigo bewaren)

    15-01-2006 om 15:16 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin van vis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nodig:
    500gram gekookte magere vis ( baars,kabeljauw )
    2 eieren
    100 gr geraspte kaas
    25 gram bloem
    50 cl. halfvolle melk
    Muskaatnoot
    Peper en zout

    Bereiding:
    De oven voorverwarmen op 180 graden.

    Doe alle ingredienten in een kom (behalve de geraspte kaas)
    Alles mixen met de staafmixer.
    Het mengsel verdelen over 4 ovenschaaltjes.
    Strooi er de geraspte kaas over heen en plaats 30 minuten in de oven.
    Haal de gratins uit de oven en serveer ze op een bedje van sla.
    Serveer er nog lekkere frietjes bij!
                                                  Smakelijk!!

    (4 pers.)

    14-01-2006 om 00:00 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nagerecht: Bavarois van groene appeltjes met calvados.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:
    3 blaadjes gelatine(3 gram per blad)
    3 granny smith appels(groene zure appels)
    1 ei
     1eierdooier
    50 gram griessuiker
    1/8 liter room
    1 eetlepel bloemsuiker

    voor de siroop:
    20 gram griessuiker
    1 eetlepel citroensap
    1 geutje cavaldos
    1/2 dl. water

    Bereiding:
    Week de gelatine in koud water.
    Maal of mix het geschilde vruchtvlees van de appels in de keukenrobot.
    Klop de eierdooier,het ei en de suiker samen op.
    Roer 175 gram appelpulp onder het eiermengsel.
    Kook wat water ,neem de pot van het vuur en doe er de uitgeknepen gelatine onder.
    Roer dit mengsel onder het eier en appelmengsel,zet dit gedurende 15 minuten in de koelkast.
    Klop de room samenmet de bloemsuiker stijf.
    Spatel de room onder het appel-eiermengsel.
    Schep de bavarois in schaaltjes en laat terug opstijven in de koelkast.
    Schil een appel verwijder het klokhuis en snij in schijfjes.
    Kook een siroop van water,suiker en calvados en citroensap en laat hierin de appelschijfjes blancheren.
    Laat ze in de siroop afkoelen, leg daarna de afgekoelde en uitgelekte schijfjes op de bavarois.


    Men kan er ook nog amandelschilfers opstrooien.


    (8 pers.)

    11-01-2006 om 18:15 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Victoriabaarsfilet in een papillot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nodig:
    600 gram victoriabaarsfilets

    Voor het sausje:
    4 ansjovisfilets
    1 eetlepel wijnazijn
    sap van 1/2 citroen
    1 ui
    4 koffielepels olie
    peterselie
    4 laulierblaadjes


    aluminiumfolie voor de papillotten
     Bereiding:
    De oven voorverwarmen op 200 graden.
    Was de visfilets en dep ze met keukenpapier droog.
    Hak de gepelde ui.
    De ansjovisfilets in stukjes snijden en besprenkel met de azijn en het citroensap.
    Voeg de ui de gehakte peterselie en de olie en peper en zout bij de ansjovisfilets.
    Leg de visfilets op de aluminiumfolie repen Verdeel het sausje over de 4 pakketjes en leg op ieder vis een laurierblad.
    De papillotten goed afsluiten.
    Leg in het midden van de oven en laat 15 minuten bakken.
    Afwerken met een kwartje citroen.
    Dien onmiddelijk op.

    Is lekker met een frisse sla erbij en aardappelpuree.
                                        Smakelijk.

    09-01-2006 om 20:37 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per week
  • 07/06-13/06 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Een interessant adres?


    Foto

    Nieuws VRT NWS
  • 80.000 hotelmedewerkers staken op de Canarische Eilanden voor betere rechten: "Een meer duurzame vorm van toerisme en goedkopere huizen"
  • Fiets gestolen, maar je vindt hem terug door een tracker? Dit moet je (niet) doen
  • Bosbrand op de grens: Antwerpse en Nederlandse brandweer massaal ter plaatse
  • Recordaantal Vlaamse bedrijven over de kop in eerste 3 maanden van dit jaar: meer dan 4.400 jobs verloren 
  • Enorme brand verwoest UNESCO-Werelderfgoed in hoofdstad van Suriname
  • Waals Gewest slachtoffer van grootschalige cyberinbraak, overheid snijdt zichzelf af van internet
  • Marie-Noëlle Bouzet (74) overleden, moeder van Elisabeth Brichet en boegbeeld van de Witte Mars
  • Auto met meerdere inzittenden belandt in water in Brugge, reddingsoperatie aan de gang
  • Zaak van Luigi Mangione verhuist naar federale niveau in VS, minister van Justitie wil doodstraf
  • Wordt ook tweede editie van beruchte Fyre Festival een flop? Organisatie ruim maand voor aangekondigde start op zoek naar nieuwe locatie

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!