Bereiding: Kook de pasta (a la dente)=beetgaar. Laat uitlekken en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie.(tegen het plakken) Was de basilicum en droog ze en breek in stukjes. Neem een grote slakom en meng er de pasta de garnalen en de basilicum goed dooreen. Maak een sausje met de azijn peper en zout en voeg er druppelsgewijs de olijfolie aan toe. Pel het knoflookteentje en pers het en voeg ook toe aan het sausje. Pel de tomaten en ontpit ze en snij ze in blokjes en voeg ook bij het sausje. Breng de saus op smaak met peper en zout en doe er de room door. De saus over de pasta gieten en goed mengen.
Bereiding: De eierdooiers samen kloppen met de suiker en de zaadjes van het vanillestokje. Kloppen tot de massa dik en schuimig is. De brandewijn erbij kloppen (au bain marie) tot de massa goed gebonden is. Advocaat is goed wanneer hij lobbig is.
Bewaren in goed gesloten flessen met een brede hals.
Nodig: 500gram gekookte magere vis ( baars,kabeljauw ) 2 eieren 100 gr geraspte kaas 25 gram bloem 50 cl. halfvolle melk Muskaatnoot Peper en zout
Bereiding: De oven voorverwarmen op 180 graden.
Doe alle ingredienten in een kom (behalve de geraspte kaas) Alles mixen met de staafmixer. Het mengsel verdelen over 4 ovenschaaltjes. Strooi er de geraspte kaas over heen en plaats 30 minuten in de oven. Haal de gratins uit de oven en serveer ze op een bedje van sla. Serveer er nog lekkere frietjes bij! Smakelijk!!
Nagerecht: Bavarois van groene appeltjes met calvados.
Nodig: 3 blaadjes gelatine(3 gram per blad) 3 granny smith appels(groene zure appels) 1 ei 1eierdooier 50 gram griessuiker 1/8 liter room 1 eetlepel bloemsuiker
voor de siroop: 20 gram griessuiker 1 eetlepel citroensap 1 geutje cavaldos 1/2 dl. water
Bereiding: Week de gelatine in koud water. Maal of mix het geschilde vruchtvlees van de appels in de keukenrobot. Klop de eierdooier,het ei en de suiker samen op. Roer 175 gram appelpulp onder het eiermengsel. Kook wat water ,neem de pot van het vuur en doe er de uitgeknepen gelatine onder. Roer dit mengsel onder het eier en appelmengsel,zet dit gedurende 15 minuten in de koelkast. Klop de room samenmet de bloemsuiker stijf. Spatel de room onder het appel-eiermengsel. Schep de bavarois in schaaltjes en laat terug opstijven in de koelkast. Schil een appel verwijder het klokhuis en snij in schijfjes. Kook een siroop van water,suiker en calvados en citroensap en laat hierin de appelschijfjes blancheren. Laat ze in de siroop afkoelen, leg daarna de afgekoelde en uitgelekte schijfjes op de bavarois.
Voor het sausje: 4 ansjovisfilets 1 eetlepel wijnazijn sap van 1/2 citroen 1 ui 4 koffielepels olie peterselie 4 laulierblaadjes
aluminiumfolie voor de papillotten Bereiding: De oven voorverwarmen op 200 graden. Was de visfilets en dep ze met keukenpapier droog. Hak de gepelde ui. De ansjovisfilets in stukjes snijden en besprenkel met de azijn en het citroensap. Voeg de ui de gehakte peterselie en de olie en peper en zout bij de ansjovisfilets. Leg de visfilets op de aluminiumfolie repen Verdeel het sausje over de 4 pakketjes en leg op ieder vis een laurierblad. De papillotten goed afsluiten. Leg in het midden van de oven en laat 15 minuten bakken. Afwerken met een kwartje citroen. Dien onmiddelijk op.
Is lekker met een frisse sla erbij en aardappelpuree. Smakelijk.