Nodig: 300 gram tagliatelli-4 eetlepels olijfolie-150 gram basilicum-300 gram gekookte en gepelde garnalen- 1 eetlepel azijn-1 teentje knoflook-3 tomaten-4 eetlepels room-peper en zout.
Bereiding: Kook de pasta (a la dente)=beetgaar. Laat uitlekken en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie.(tegen het plakken) Was de basilicum en droog ze en breek in stukjes. Neem een grote slakom en meng er de pasta de garnalen en de basilicum goed dooreen. Maak een sausje met de azijn peper en zout en voeg er druppelsgewijs de olijfolie aan toe. Pel het knoflookteentje en pers het en voeg ook toe aan het sausje. Pel de tomaten en ontpit ze en snij ze in blokjes en voeg ook bij het sausje. Breng de saus op smaak met peper en zout en doe er de room door. De saus over de pasta gieten en goed mengen.
SMAKELIJK!! (4 pers.)
|