3 eetlepels muesli of havermout 2 eetlepels rozijnen 1 eierdooier 1 opgeklopt eiwit 1 appel in stukjes gesneden of geraspt 250 gram yoghurt 6 eetlepels melk 2 eetlepels ahornsiroop
Bereiding: Klop de eierdooier los met de yoghurt en voeg dan de rest van de benodigdheden toe behalve het opgeklopte eiwit, en laat dit mengsel minsten een half uur staan. Net voor het bakken het opgeklopte eiwit toevoegen. Bak de pannenkoekjes langs weerszijden goudbruin. Een lekker stevig en gezond ontbijt. Smakelijk!!
Bereiding: Maak de broccoli schoon en en snij in stukjes en kook ze gaar n de boullon. Pureer de broccoli en doe er de geraspt kaas bij. Hol de tomaten uit en vul ze met de broccolipuree. Zet de gevulde tomaten in een ingevette ovenschaal en laat ze in een voorverwarmde oven goudbruin worden op 200 graden.
Nodig: 800 gram wortelen 4 eieren 1 eetlepel bloem 200 gram graspte kaas (gruyere, emmenthaler) peper en zout vetstof voor de bakvorm Bereiding Maak de wortelen schoon en kook ze in zoutwater goed gaar. Laat ze uitlekken en draai ze door een zeef. Meng de bloem in de wortelpuree en voeg er de eieren bij en de gemalen kaas. Breng op smaak met peper en zout. Vet 4 kleine bakvormpjes in en vul ze met de puree Laat 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden bakken (au bain marie) Haal de flans uit de bakvorms en versier met een schijfje citroen en een takje kervel.
Nodig: 1blik tonijn(200gram) 2avocado's (de pel eraf en in kleine stukjes) 2eetlepels kappertjes 1/4 krop ijsbergsla in fijne reepjes gesneden 1 potje fijne erwtjes
Bereiding: Meng in een schaal de stukjes tonijn en de stukjes avocado. Voeg de kapperjes en de erwtjes toe. Voeg de reepjes ijsbergsla erbij en de fijngesneden bieslook.
Meng alle ingredienten samen voor het sausje. verdeel alles over 4 borden en verdeel er het sausje over.
Opdienen met stokbrood of geroosterd brood. SMAKELIJK!