Nodig: 4 grote tomaten-250 gram cottagecheese-4augurken-80 gram tuinkers Bereiding: Was de tomaten en snijd er het kapje af en hol de tomaten voorzichtig uit. De goedgewassen en fijn gehakte tuinkers aan de cottagecheese toevoegen. Snijd de augurk in blokjes en voeg ook toe. Alles goed mengen. Vul de tomaten op met dit mengsel en zet er het kapje terug op.
Opdienen bij een varkens gebraad en gekookte aardappelen.
smakelijk.
(cottagekaas = vlokjeskaas) Dit recept is voor 4 personen en is een bijgerecht.
Meng de bonen met de fijngesneden tomaten en breng op smaak met peper en zout. Overgiet met balsamico en olijfolieen bestrooi met fijngesnipperde basilicum. Bak de baconreepjes bruin,voeg de scampi's toe en bak ze een paar minuten. Doe dit bij de groenten en kruid met zout,meng goed en dien op . Smakelijk.
Ingredienten: 1krop sla 1 komkommer 1rode en een gele paprika 1blikje witte bonen 2 takjes selder 1 appel radijsjes peterselie 1 dikke plak emmenthalerkaas 1/2 liter yoghurt beetje mayonaise
Bereiding: Sla schoonmaken en drogen. Komkommer wassen en in kleine blokjes snijden. Paprika's wassen drogen opensnijden en de zaadjes verwijderen en in kleine stukjes snijden. Blikje bonen openen en afgieten. Selder schoonmaken en de blaadjes afsnijden en enkele stengels in kleine blokjes snijden. appel schillen en klokhuis verwijderen en in kleine stukjes snijden. Kaas in kleine blokjes snijden. De radijsjes in stukjes snijden. Alle groenten mengen en dan de mayonaise en yoghurt erbij doen.
Bereiding: Verwarm de oven op 180 graden en vet een bakblik in van 11 cm op 25 cm. in met boter. Roer boter en suiker glad en klop de eieren erdoor. Schep de bloem pompoen en citroensap erin. Roer daarna voorzichtig de vruchten en noten erdoor. Giet het mengsel in het bakblik en bak 40 tot 45 minuten. haal de cake uit de oven en laat hem 5 minuten staan.Ontvorm en laat afkoelen op een rooster. U kunt de cake glaceren met citroen glazuur. Roer daarvoor bloemsuiker door citroensap. Smakelijk!!
Ingedienten: 500 gram courgettes 3 uien Klontje vetstof 11/2 liter water 50 gram kervel of peterselie 1 tomaat Enkele takjes selder of lava 1 bouillonblokje Peper en zout 1/2 dl.melk of room *************************************************************** Bereiding:
Uien pellen en grof snijden,courgettes wassen en snijden. Vetstof laten smelten en uien toevoegenen lichtjes laten kleuren,courgettes bijdoen en laten stoven. Water bijdoen,de selder,peper en zout en de soep laten gaar worden. Ondertussen de tomaat ontpitten en in kleine blokjes snijden.Peterselie of kervel wassen,drogen en fijnhakken. De soep mixen,bouillonblokje erbij doen ,de tomatenblokjes en de gehakte kervel of peterselie. Juist voor het opdienen van het vuur de room of de melk toevoegen.
Benodigdheden: 2,5 eetlepels gemalen koriander 150 gr. boter 150 gr. suiker 3 eieren 150 gr.zelfrijzend bakmeel
Bereiding: Roer de boter met de suiker,klop de eieren erdoor en blijf 10 à 15 minuten verder kloppen. Meng het bakmeel met de korianderen schep door het beslag. Doe het deeg in een ingevette bakvorm en bak in de oven op 160 graden 1 1/4 uur. smakelijk!!