Nodig: 125 gram boter-100 gram fijne suiker-3 hele eieren-2 eetlepels honig-250 gram bloem-1/2 zakje gistpoeder-125 gram in rhum geweekte rozijnen.
Bereiding: Roer de boter tot room met de suiker. Doe er een voor een de eieren bij en de honig. De gezeefde bloem,de gist en de uitgelekte rozijnen erbij doen. Het deeg in een beboterde en met bloem bestoven ronde vorm doen. Gedurende 40 à 45 minuten op 175 graden laten bakken in de oven. Uit de oven nemen en onmiddelijk storten en laten koud worden. Verdeel in sneetjes en dien op bij de koffie.
Nodig: 250 gram dadels-boter. Voor het deeg: 2 tassen bloem-2 eieren-1 eetlepel suiker-geraspte schil van 1 sinaasappel of citroen-2 tassen melk.
Bereiding: Beboter een vuurvaste ovenschaal en schik er de ontpitte dadels in. Meng alle benodigdheden voor het deeg goed samen. Overgiet er de dadels mee. Gedurende 35 minuten in de oven op 175 graden plaatsen en bakken.