Nodig: vers loof en de steeltjes van 3 bosjes radijzen 4 uien 2 liter water peper en zout
Bereiding: Het radijsloof wassen en snijden. De uien grofsnijden. Giet het water over de groenten. Doe er 4 magere bouillonblokjes bij en breng aan de kook. Laat gedurende 30 imuutjes zachtjes koken. Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
nodig: 1 bosje pijpajuin of 2 grote uien 1 bundel peterselie 1 tas rijst 1,5liter vlees of kruidenbouillon 3 eetlepels olijfolie
Bereiding: Stoof de gesneden ui of pijpajuin in de olijfolie. Voeg de bouillon en de rijst toe en breng aan de kook . Verminder het vuur en laat zachtjes koken tot de rijst gaar is. Neem van het vuur en voeg er de fijngesneden peterselie aan toe. Laat 10 minuten trekken. Je kan de soep nog verrijken met vleesballetjes of stukjes gebakken kip.
Bereiding: Snij de uien en de wortelen in schijfjes en stoof in de boter. Voeg de kipbouillon bij en laat 15 minuten koken. Mix de soep en voeg het sap van de 2 sinaasappelen erbij. Breng op smaak met peper en zout. Op het laatst de zalm en de bieslook erbij voegen en de room.(van het vuur). Men kan er desgewenst ook nog de geraspte schil (onbespoten) van een sinaasappel toevoegen. SMAKELIJK!!
Bereiding: Verdeel de kip in stukken. Boter smelten in de pan en stukken kip langs weerszijden laten bruinen Kruiden met peper en zout. Leg boven op de stukken kip het stuk camenbert en laat sudderen tot ze gaar is.
Bereiding: Smelt de boter in de pan en bruin er de lamsragout in. Doe er de ajuin bij en peper en zout. Doe er ook de verse tomaten of tomatenblokjes uit een doos erbij en ook het geperste teentje knoflook. Laat alles gedurende 1 uur lichtjes sudderen. Doe er op het laatst de verse blaadjes basilicum bij.