De Keuken Prinses
Inhoud blog
  • Sangria
  • Suikerwafels
  • Nieuwjaarswafeltjes
  • Geflambeerde scampi's met pikante roomsaus
  • Hertenragout in portosaus
  • Advocaat-ananastaart
  • Stamppot van chinese kool.
  • Chocoladepasta
  • Appelen met peperkoekvulling.
  • Laagjesschotel van kabeljauw ,parmaham en venkel.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Laatste commentaren
  • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
        op Nieuwjaarswafeltjes
  • ppjes en nog wat link naar onze wandelingen (georges)
        op Vleesragout 4pers.
  • Avondgroetjes. Nog even komen bijlezen. (Mandy)
        op Vispakketje met fijne groenten.
  • Prettig eindejaar ! (Mandy)
        op Avocadomousse met ansjovis.
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge ( een dorpje aan de grens ) (Lana & Pip & Eddy)
        op Borrelhapjes: Kaasballetjes
  • Foto
    Foto
    Foto
    De Keuken Prinses
    Alles voor de keuken
    15-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentenslaatje met kaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingredienten:
    1krop sla
    1 komkommer
    1rode en een gele paprika
    1blikje witte bonen
    2 takjes selder
    1 appel
    radijsjes
    peterselie
    1 dikke plak emmenthalerkaas
    1/2 liter yoghurt
    beetje mayonaise


    Bereiding:
    Sla schoonmaken en drogen.
    Komkommer wassen en in kleine blokjes snijden.
    Paprika's wassen drogen opensnijden en de zaadjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.
    Blikje bonen openen en afgieten.
    Selder schoonmaken en de blaadjes afsnijden en enkele stengels in kleine blokjes snijden.
    appel schillen en klokhuis verwijderen en in kleine stukjes snijden.
    Kaas in kleine blokjes snijden.
    De radijsjes in stukjes snijden.
    Alle groenten mengen en dan de mayonaise en yoghurt erbij doen.

    smakelijk!!

    15-12-2005 om 00:00 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoen-vruchtencake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:
    125 gram boter
    125 gram bruine canijsuiker
    2 eieren
    250 gram zelfrijzende bloem
    125 gram pompoen fijngeraspt
    sap van 1 citroen
    100 gram rozijnen
    100 gram gedroogde abrikozen
    60 gram walnoten in stukjes

    Bereiding:
    Verwarm de oven op 180 graden en vet een bakblik in van 11 cm op 25 cm. in met boter.
    Roer boter en suiker glad en klop de eieren erdoor.
    Schep de bloem pompoen en citroensap erin.
    Roer daarna voorzichtig de vruchten en noten erdoor.
    Giet het mengsel in het bakblik en bak 40 tot 45 minuten.
    haal de cake uit de oven en laat hem 5 minuten staan.Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
    U kunt de cake glaceren met citroen glazuur.
    Roer daarvoor bloemsuiker door citroensap.
    Smakelijk!!

    14-12-2005 om 19:42 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettesoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingedienten:
    500 gram courgettes
    3 uien
    Klontje vetstof
    11/2 liter water
    50 gram kervel of peterselie
    1 tomaat
    Enkele takjes selder of lava
    1 bouillonblokje
    Peper en zout
    1/2 dl.melk of room
    ***************************************************************
    Bereiding:

    Uien pellen en grof snijden,courgettes wassen en snijden.
    Vetstof laten smelten en uien toevoegenen lichtjes laten kleuren,courgettes bijdoen en laten stoven.
    Water bijdoen,de selder,peper en zout en de soep laten gaar worden.
    Ondertussen de tomaat ontpitten en in kleine blokjes snijden.Peterselie of kervel wassen,drogen en fijnhakken.
    De soep mixen,bouillonblokje erbij doen ,de tomatenblokjes en de gehakte kervel of peterselie.
    Juist voor het opdienen van het vuur de room of de melk toevoegen.

    Warm opdienen.
     
    Smakelijk.
    .

    12-12-2005 om 22:16 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koriandercake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:
    2,5 eetlepels gemalen koriander
    150 gr. boter
    150 gr. suiker
    3 eieren
    150 gr.zelfrijzend bakmeel

    Bereiding:
    Roer de boter met de suiker,klop de eieren erdoor en blijf 10 à 15 minuten verder kloppen.
    Meng het bakmeel met de korianderen schep door het beslag.
    Doe het deeg in een ingevette bakvorm en bak in de oven op 160 graden 1 1/4 uur.
    smakelijk!! 

    12-12-2005 om 17:30 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ardeense soep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingredienten:
    3 wortelen
    2 uien
    1 wit van prei
    doosje tomatenpuree


    Voor de bouillon:
    Stuk gerookt spek (200 gr.)
    1 sjalot
    kruidnagel
    thijm
    laulier
    cayennepeper
    1,5l. water


    Voor de afwerking:
    Geutje madeirawijn
    Beetje ketchup
    1 dl. room
    Fijngesneden peterselie.



    Bindmiddel: 80 gr. griesmeel
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------

    Bereiding:

    Bouillon bereiden: vlees + sjalot +kruidnagel +thijm +laulier +cayennepeper opzetten en 1 uur laten koken in 1,5 l. water..
    Groenten reinigen,wassen,grof snijden.
    Ajuin stoven + wortelen + prei + 1 l. water toevoegen.
    Gaar laten worden en mixen.
    Haal het vlees uit de bouillon.
    Gemixte groenten bij de bouillon voegen ,griesmeel voorzichtig instrooientomatenpuree toevoegen en alles laten doorkoken.
    Van het vuur nemen en beetje ketchup+ scheutje madeirawijn + room toevoegen.
    Het spek fijnsnijden en er bij doen + fijngesneden peterselie.

    Warm opdienen en smakelijk!!!!

    11-12-2005 om 20:31 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladetruffels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:
    6 repen fondanchocolade
    40 gr. boter
    75 gr. bloemsuiker
    11/2 eetlepel melk en een scheutje rhum of koffie
    Amandelschilfers

    Bereiding:

    De chocolade breken in een kom met de vloeistof erbij en laten smelten" au bain marie".
    Haal uit het warmwaterbad en voeg klontje voor klontje de boter erbij.
    Lepel voor lepel de gezeefde bloemsuiker erbij
    voegen.
    De massa op een plank doen en laten opstijven.
    Vorm er na het opstijven blokjes van.
    Wentel de truffels in de amandelschilfers.

    Koel bewaren.

    10-12-2005 om 18:33 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefhapjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Enkele hapjes om te serveren bij de aperitief.


    Koud hapje:

    4 lepels mayonaise
    3 lepels dragonazijn
    Enkele takjes bieslook fijnsnipperen
    Dille fijn snijden
    Peterselie fijnsnipperen
    Peper en zout
    200 gram gerookte zalm


    Alles samen mengen en 1 uur in de frigo plaatsen.

    Schikken op een lepel en opdienen.   hmmmmm!!!!

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------Warm hapje:

    Scampi's pellen en kort bakken en van het vuur nemen en flamberen met een klein glaasje cognac.
    Blussen met een klein glaasje witte wijn.
    Peper en zout toevoegen en een lepel of 6 soyaroom toevoegen en fijngesneden peterselie.

    Op lepelhapje schikken en opdienen.

    Dit receptje is voor zo'n een 40 tal scampi's.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------

    Warm hapje:

    250 gr.champignons borstelen en fijnsnijden en bakken  en 1 pakje boursin toevoegen of andere kruidenkaas en goed roeren.

    In seveerlepel doen en overstrooien met fijngesneden peterselie.

    09-12-2005 om 17:40 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekkere kokoskoekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Nodig:
    250 gr.kristalsuiker
    2pakjes  vanillesuiker
    250 gr.geraspte kokos
    1 mespuntje zout
    4 eiwitten


    Eiwitten en zout in een pot doen en opkloppen.
    Voeg tijdens het kloppen de suiker en de vanillesuiker erbij.
    Voeg er nu de geraspte kokos bij en roer goed door, niet meer mixen.
    De oven vrwarmen op 160 graden.
    Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en leg er kleine hoopjes deeg op.
    Goed voor een 30 tal koekjes.
    Laat 15 à 20 minuten bakken tot een goudgeel korstje.
    Smakelijk! 

    07-12-2005 om 18:16 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsbrood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nodig:
    500 gr.mager kalfsvlees.
    150 gr.mager varkensvlees.
    2sjalotten
    1 snede bruin brood.
    2eetlepels melk.
    1 eiwit
    bloem
    kruiden naar smaak (thijm,peper,zout,rozemarijn.)
    2 eetlepels olie.

    Maal het kalfs en varkensvlees en de sjalotten.
    Week het brood in het beetje warme melk.
    Meng het brood met het vlees en doe er het eiwit en de kruiden door,goed dooreen kneden.
    Vorm er een broodje van en rol door de bloem.
    Vet de vorm met de olie en leg er het brood in.
    Dek af met alufole.
    Zet alles in de voorverwarmde oven op 200 graden en laat gaar worden.(40 minuten per 1/2 kg.)
    De alufolie verwijderen tegen het einde van de baktijd zodat het bovenste kan bruinen.


    Dien op met aardappelpuree en bloemkool.


    Lekker!!!!!

    05-12-2005 om 00:00 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goulashsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goulashsoep

    Ingrediënten:

    500 gram mager rundvlees in blokjes
    1 knoest of mergpijpje
    125 gram gerookt spek
    2 theelepel tijm
    1 theelepel oregano
    1 theelepel rozemarijn
    1 theelepel basilicum
    1 theelepel majoraan, (marjolein)
    1 theelepel kummel
    1 laurierblad
    3 kruidnagels
    2 bouillonblokjes
    olijfolie
    1 grote ui (in ringen)
    1 rode paprika in reepjes
    3 blikken gepelde tomaten
    1 eetlepel scherpe mosterd
    sambal naar smaak
    1 blikje tomatenpuree
    crème fraiche

    Bereiding:
    Bovenstaande ingrediënten in een pan doen met 3 liter water en 2 1/2 uur laten koken.
    In een andere pan in wat olijfolie de ui met de paprika en knoflook glazig bakken.
    De blikken tomaten met vocht en al toevoegen en de mosterd en sambal erbij.
    Dit zachtjes laten pruttelen zo'n 10 minuten.
    Als het vlees gaar is de knoest verwijderen en het tomatenprut je bij het vlees doen.
    Aan de kook brengen en de tomatenpuree toevoegen.
    Afmaken met de crème fraiche.

    04-12-2005 om 19:36 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overheerlijke chocopasta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:
    250gr.boter
    6 repen chocolade(puur) 150 gr.
    1 blikje gecondenseerde gesuikerde melk.(397 gr.)

    Bereiding:
    Smelt de boter met de chocolade en laat afkoelen.
    Voeg er de gecondenseerde melk aan toe en meng met een klopper.
    Vul mooie potjes met de chocopasta en laat enkele uren opstijven in de koelkast
    De choco kan afgesloten een paar weken bewaard worden in de koelkast.

    04-12-2005 om 00:00 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekkere uiensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:
    6 grote uien
    1 prei
    1 witte selder,
    kippenbouillon
    1 liter
    1 klont boter
    peper en zout
    25 cl.soyaroom
    1 liter water

    Bereiding:  
    Snij alle groenten grof ,neem een grote kookpot en smelt de boter,stoof er de grofgesneden groenten in zo een 10 tal minuutjes.
    Giet er de kippenbouillon en het water bij en laat nog een 3/4 uur zachtjes koken,neem nu van het vuur en mix de soep en voeg er de soyaroom bij en breng op smaak met peper en zout.
    Dien de soep op en eet smakelijk!
    Je kan er ook sneetjes geroosterd brood en gemalen kaas bij serveren.

    04-12-2005 om 00:00 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met gerookte zalm en dijonnaise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Voor de dijonnaise:

  • 1 dl water
  • 1/2 dl witte wijn
  • 5 eidooiers
  • 500 gram boter
  • Peper en zout
  • Citroensap
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel graanmosterd

    Bereiding:
  • Zet de asperges op in koud licht gezouten water en breng ze tot aan het kookpunt.
  • Als de asperges het kookpunt bereikt hebben, zet je het vuur af en laat je de asperges staan.
  • Haal ze uit de kom en dep ze droog op een servet.
  • Leg ze op een bord en schik er de twee stukjes gerookte zalm op (1 net achter de punten en 1 achteraan).
  • Kook witte wijn en water in een pannetje, doe er een snuifje zout bij en reduceer het tot 1/4.
  • Laat even afkoelen.
  • Smelt de boter.
  • Voeg de eidooiers bij het vocht en klop dit op een middelmatig vuur op totdat de dooiers gaan binden.
  • Doe er dan onder voortdurend kloppen de boter bij beetjes bij. Er moet een dikke mayonaiseachtige saus ontstaan.
  • Doe er af en toe een klein beetje koud water bij, in totaal 3 eetlepels.
  • Als alle boter is opgenomen, brengen we de saus op smaak met wat zout, citroensap en de mosterd. Let op dat de saus niet te heet wordt anders schift ze.
  • Schik de saus tussen de twee plakjes zalm en werk af met de kervelpluksels.
  • 03-12-2005 om 17:31 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per week
  • 07/06-13/06 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Een interessant adres?


    Foto

    Nieuws VRT NWS
  • Grootschalige WODCA-controles op overdreven snelheid en alcohol- en druggebruik in provincie Antwerpen vannacht
  • Straten veranderen in rivieren na hevige regenval op Italiaanse eiland Sicilië
  • "Herman was een pionier en een sterfotograaf": Humo-fotograaf Herman Selleslags (86) is overleden
  • Lokale partijen doorbreken het cordon, Vlaams Belang in coalitie in Ranst: "We delen visie over hoe de gemeente bestuurd moet worden"
  • 12 asielzoekers die door Italië naar Albanië waren gebracht, zijn na beslissing van rechter aangekomen in Italië
  • Veel volk op afscheid acteur en comedian Brik Van Dyck in Antwerpen
  • Klachten bij Raad Voor Verkiezingsbetwistingen over stembusgang in Hasselt en Geraardsbergen
  • Belgische onderzoeksschip Belgica ligt al maanden in de haven van Zeebrugge door conflict met uitbater
  • Reeks Palestijnse vlaggen wappert tijdlang op dak van stationsgebouw Brussel-Centraal
  • Oesterbanken waren vroeger ook in de Noordzee een 'hotspot', tot de Engelsen ze in 1870 wegvisten

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!