De Keuken Prinses
Inhoud blog
  • Sangria
  • Suikerwafels
  • Nieuwjaarswafeltjes
  • Geflambeerde scampi's met pikante roomsaus
  • Hertenragout in portosaus
  • Advocaat-ananastaart
  • Stamppot van chinese kool.
  • Chocoladepasta
  • Appelen met peperkoekvulling.
  • Laagjesschotel van kabeljauw ,parmaham en venkel.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Laatste commentaren
  • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
        op Nieuwjaarswafeltjes
  • ppjes en nog wat link naar onze wandelingen (georges)
        op Vleesragout 4pers.
  • Avondgroetjes. Nog even komen bijlezen. (Mandy)
        op Vispakketje met fijne groenten.
  • Prettig eindejaar ! (Mandy)
        op Avocadomousse met ansjovis.
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge ( een dorpje aan de grens ) (Lana & Pip & Eddy)
        op Borrelhapjes: Kaasballetjes
  • Foto
    Foto
    Foto
    De Keuken Prinses
    Alles voor de keuken
    03-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met gerookte zalm en dijonnaise







    Voor de dijonnaise:

  • 1 dl water
  • 1/2 dl witte wijn
  • 5 eidooiers
  • 500 gram boter
  • Peper en zout
  • Citroensap
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel graanmosterd

    Bereiding:
  • Zet de asperges op in koud licht gezouten water en breng ze tot aan het kookpunt.
  • Als de asperges het kookpunt bereikt hebben, zet je het vuur af en laat je de asperges staan.
  • Haal ze uit de kom en dep ze droog op een servet.
  • Leg ze op een bord en schik er de twee stukjes gerookte zalm op (1 net achter de punten en 1 achteraan).
  • Kook witte wijn en water in een pannetje, doe er een snuifje zout bij en reduceer het tot 1/4.
  • Laat even afkoelen.
  • Smelt de boter.
  • Voeg de eidooiers bij het vocht en klop dit op een middelmatig vuur op totdat de dooiers gaan binden.
  • Doe er dan onder voortdurend kloppen de boter bij beetjes bij. Er moet een dikke mayonaiseachtige saus ontstaan.
  • Doe er af en toe een klein beetje koud water bij, in totaal 3 eetlepels.
  • Als alle boter is opgenomen, brengen we de saus op smaak met wat zout, citroensap en de mosterd. Let op dat de saus niet te heet wordt anders schift ze.
  • Schik de saus tussen de twee plakjes zalm en werk af met de kervelpluksels.


  • Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 07/06-13/06 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Een interessant adres?


    Foto

    Nieuws VRT NWS
  • Twee doden na listeriabesmetting in Franse kazen, ook 19 andere mensen ziek
  • Twee buitenlandse wielertoeristen in levensgevaar na aanrijding met wagen in Lebbeke
  • Aandelen van omstreden palmolie in de lift: "Soms efficiënter dan olijfolie en zonnebloemolie"
  • Niet alleen meer, maar ook ernstigere verkeersongevallen bij extreme hitte
  • Misschien komt er een einde aan antibiotica-resistentie, en dat dankzij het werk van een Vlaamse onderzoeker
  • Mogelijk listeriabacterie in vis en Franse kazen: camembert, geitenkaas en visproducten teruggeroepen
  • Om de andere dag een schietpartij deze zomer en 1.250 opgepakte drugsdealers: het Brusselse drugsgeweld in cijfers
  • Pukkelpop maakt zich op voor snikhete editie: extra waterfonteintjes, grotere stages en steun voor Gaza
  • Na verlies van 2,3 miljoen wil luchthaven van Deurne aantal vluchten uitbreiden: "Nodig om te overleven"
  • Hoe een blikje Red Bull de 3 jaar oude mysterieuze verdwijning van een fietser in Schotland hielp oplossen  

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!