Bereiding: Smelt de boter met de chocolade en laat afkoelen. Voeg er de gecondenseerde melk aan toe en meng met een klopper. Vul mooie potjes met de chocopasta en laat enkele uren opstijven in de koelkast De choco kan afgesloten een paar weken bewaard worden in de koelkast.
Benodigdheden: 6 grote uien 1 prei 1 witte selder, kippenbouillon 1 liter 1 klont boter peper en zout 25 cl.soyaroom 1 liter water
Bereiding: Snij alle groenten grof ,neem een grote kookpot en smelt de boter,stoof er de grofgesneden groenten in zo een 10 tal minuutjes. Giet er de kippenbouillon en het water bij en laat nog een 3/4 uur zachtjes koken,neem nu van het vuur en mix de soep en voeg er de soyaroom bij en breng op smaak met peper en zout. Dien de soep op en eet smakelijk! Je kan er ook sneetjes geroosterd brood en gemalen kaas bij serveren.
Zet de asperges op in koud licht gezouten water en breng ze tot aan het kookpunt.
Als de asperges het kookpunt bereikt hebben, zet je het vuur af en laat je de asperges staan.
Haal ze uit de kom en dep ze droog op een servet.
Leg ze op een bord en schik er de twee stukjes gerookte zalm op (1 net achter de punten en 1 achteraan).
Kook witte wijn en water in een pannetje, doe er een snuifje zout bij en reduceer het tot 1/4.
Laat even afkoelen.
Smelt de boter.
Voeg de eidooiers bij het vocht en klop dit op een middelmatig vuur op totdat de dooiers gaan binden.
Doe er dan onder voortdurend kloppen de boter bij beetjes bij. Er moet een dikke mayonaiseachtige saus ontstaan.
Doe er af en toe een klein beetje koud water bij, in totaal 3 eetlepels.
Als alle boter is opgenomen, brengen we de saus op smaak met wat zout, citroensap en de mosterd. Let op dat de saus niet te heet wordt anders schift ze.
Schik de saus tussen de twee plakjes zalm en werk af met de kervelpluksels.