Nodig: 18 gram gelatine 6 eierdooiers 75 gram suiker 300gram advocaat en 3 eetlepels cognac 3,5 dl. room 250 gram ananas(blik) 1 eetlepel olie 1 mérinques en 1 tas aardbeien of frambozensaus.
Werkwijze: Week de gelatine in koud water. Klop eierdooiers samen met de suiker samen tot ruban. Meng de advocaat met de cognac. Laat de ananas uitlekken en snijd in stukjes en verwarm 1,5 dl. sap en los hier de uitgeknepen gelatine in op. Voeg het bij het advocaatmengsel en roer er ook de opgeklopte room onder. Meng de ananas onder de lichtjes opgesteven bavarois en giet in een ingeoliede vorm. Laat 1 nacht opstijven in de frigo. Stort s'anderendaags uit opeen schotel. Verkruimel de mérinques op de bavarois en giet rondom een beetje aardbeien of frambozensaus.
heeeerlijk!!
|