Nodig: 500 gram stoofperen 1,5 dl. water 1 dl. rode wijn 2 eetlepels suiker 1 kruidnagel 50 gram rozijnen 1koffielepel aardappelmeel
Bereiding: Schil de peren en verwijder de klokhuizen en doe ze in de helft. Breng het water en de wijn aan de kook en voeg de peertjes toe. Laat de peren zachtjes gaar koken. Voeg na een half uur de suiker ,kruidnagel en de rozijnen toe. Laat het geheel nog een half uur zachtjes koken. Giet de peren af en vang het vocht op. Kook het vocht in tot er ca. 2 1/2 dl. vocht overblijft. Verwijder de kruidnagel en leg de uitgelekte peren en rozijnen in een voorverwarmde schaal. Leng het aardappelmeel aan met een lepel water en voeg al roerende toe aan het stoof vocht. Laat de gebonden saus nog een paar minuutjes zachtjes doorkoken en schenk het dan over de vruchten.
Deze gestoofde peertjes zijn heerlijk met kip en aardappelen.
Eet smakelijk!
|