Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    18-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kruidentuintje
    Dit is een lunch die ik maaktte in de Provence!
    Image Hosted by ImageShack.us
    Dit is het begin van een kruidentuintje, klein maar wacht maar af.............

    18-05-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.risotto met gebakken doradefilet
    Image Hosted by ImageShack.us
    benodigdheden: (4 personen)

    -25Ogr risottorijst
    -1 liter boullion (1groenteboullionblokje en 1/2 porcinniblokje (=italiaans product, blokje gemaakt van paddestoelen)
    -1OOgr verse spinazie
    -5O vers geraspte parmezaan
    -half glas witte wijn
    -1 fijngehakt sjalotje
    -1/2 teentje knoflook fijngesneden
    -Olijfolie
    -Klontje echte boter
    -4 doradefilets
    -bloem gekruid met zout en peper

    bereiding:

    -helft olie verwarmen in pan en daarin uitje en look zachtjes stoven (kleine 1O min) dan wijn erbij en zacht roeren tot alle wijn verdampt is,
    -dan telkens een kleine pollepel  hete boullion toevoegen en roeren tot volledig is opgenomen,
    dit herhalen tot rijst gaar en gezwollen is, ongeveer 25 minuten.
    Is perfect mogelijk dat je de volle liter bouillion nie nodig hebt, ik gebruiktte vandaag 8OOml, hangt vd rijstsoort af.
    -spinazie toevoegen en even roeren tot net geslonken is.
    -dan parmezaan en boter toevoegen
    -tijdens de laatste 1O min vd bereiding van de risotto de gebloemde visfilets (bloem er terug afkloppen zodat teveel verwijderd wordt) bakken in de olie en beetke boter, eerst op velkant een drie minuten, dan omdraaien, vuur uit en deksel op pan (of alufolie) zal zo net genoeg garen om sappig te blijven.

    presentatie:

    -rand van mooi diep bord bestrooien met parmezaan en bovenaan drie blaadjes spinazie leggen
    dan lepel risotto en bovenop gebakken visfilet met velkant boven.

    -drink er een glaasje witte wijn bij die je gebruikte bij de bereiding.

    smakelijk!

    17-05-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.crème brulee van trostomaten (van lekker van bij ons)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen benodigdheden:  4 personen

    300 g trostomaten
    ¼ l room
    6 eierdooiers
    80 g griessuiker
    2 eetlepels cassonadesuiker

    Bereiding
    Houd 4 tomaten apart voor de garnering. Leg de andere even in kokend heet water om ze gemakkelijk te kunnen pellen. Snijd ze doormidden, haal de pitjes eruit en pureer het vruchtvlees tot een dikke pulp.
    Laat de pulp gedurende 30 minuten indikken op een zacht vuurtje. Voeg dan water toe tot u een volume van ¼ liter hebt verkregen.
    Breng de room aan de kook in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en klop de tomatenpulp, de eierdooiers en de griessuiker door de room.
    Giet het mengsel in schaaltjes en zet deze in een warmwaterbad in een voorverwarmde oven van 180° C. Laat de bereiding gedurende 30 tot 40 minuten stollen.
    Neem de schaaltjes uit de oven en laat ze wat afkoelen. Bestrooi ze met cassonadesuiker.
    Verhit een brandijzer voor crème brûlée en brand hiermee de bovenzijde van de bereiding af (u kunt ook een bunsenbrander gebruiken).
    Garneer met de apart gehouden en gehalveerde tomaatjes
    .
     

    16-05-2008 om 12:44 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    14-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kalfslapje met peterseliepesto en mozarella
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    benodigdheden:(4 personen)

    -4 hele dunne kalfslapjes( vraag aan je slager om ze plat te maken)
    -4 kleine soeplepeltjes peterseliepesto (zie recept op dit blog)
    -4 eetlepels geraspte mozarella (delhaize)
    -boter
    -zout en peper
    -12 tandenstokers



    bereiding:

    -kalfslapjes bestrijken met pesto en bestrooien met mozarella
    -dichtplooien en met drie tandenstokertjes dichtsteken
    -bestrooien met peper en zout
    -boter verwarmen tot schuim juist verdwenen en dan op niet al te fel vuur gedurende een 8tal minuten bakken,
    -vlees uit pan nemen en warm houden onder alu-folie
    -pan blussen met beetke marsalawijn en klein beetje water,
    -even inkoken tot licht stroperig!

    presentatie:

    -verwijder voorzichtig de tandentokertjes en leg stukje vlees op mooi bord
    -overgiet met beetje saus

    -geef hierbij een stukje gekarameliseerd witlof en aardappeltje in de schil

    smakelijk!!



    14-05-2008 om 17:15 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parfait Glacée met noten en zoute karamelsaus(bedankt Petra)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    benodigdheden: (12 personen)

    -700ml room
    -5 eidooiers
    -1 ei
    -suiker naar smaak
    -5 eetlepels notenlikeur
    -150gram gehakte noten (ik nam walnoten)

    bereiding:

    -room stijfkloppen
    -eidooiers en ei met suiker (ik nam 5 eetlepels kristalsuiker) kloppen tot witte massa (ruban)
    -room en dooiermassa mengen
    -likeur en noten toevoegen
    -in met koud water omgespoelde siliconenvorm doen en bevriezen

    karamelsaus:

    -witte suiker, ik nam 8 soeplepels laten smelten op zacht vuur
    -100 gram zoute boter toevoegen in blokjes en roeren tot gesmolten is
    -scheut room toevoegen en nogmaals mengen
    -saus wegzetten op koele plek waar ze verder zal opstijven tot dik vloeibaar.

    presentatie:

    -schijf van 2cm van parfait op bord leggen bovenaan en daaronder een streepje van de karamel

    tip: je kan de parfait als basis gebruiken en variëren met dingen als frambozen, aardbeien, chocolade enz, pas dan ook de likeur aan.

    smakelijk!

    13-05-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.volmaakte brownies
    Image Hosted by ImageShack.us


    benodigdheden: (voor 15 kleine brownies)

    -350gr pure chocolade
    -250gr ongezouten boter
    -50gr bloem
    -1 tl bakpoeder
    -3 geklopte middelgrote eieren
    -250gr bruine basterdsuiker (of witte gaat ook hoor!)
    -175gr pecannoten

    bereiding:

    -oven voroverwarmen op 170gr -hetelucht 160gr
    -smelt choc. en boter au bain marie-laat beetle afkoelen
    -eieren en suiker tot dikke witte massa kloppen
    -meel met bakpoeder zeven
    -afwisselend, bloem en chocolademengsel toevoevoegen aan eimengsel
    -bakblik van 29 bij 18,5 ,leg op bodem ingevet bakpapier (ik neem gekochtte alu-bak en gooi die nadien gewoon weg!
    -doe mengsel in blik
    -laat 40 a 45min bakken, tot bovenkant lichtjes gebarsten is,
    -brownies mogen nooit zo stevig worden als cake, dus als je er in prikt zal het nog licht vochtig zijn!
    -laat 10 min afkoelen en snijd in blik voor omp te keren op plank
    -bestrooi met bloemsuiker en geniet!

    smakelijk

    12-05-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.asperges met zalm en roomsausje
    Image Hosted by ImageShack.us

    -benodigdheden:
    -5 asperges p.p.
    -15Ogr zalmhaasje p.p.
    -1 hard gekookt ei
    -beetje room
    -gehakte peterselie
    -enkele druppels citroensap
    -olijfolie
    -peper en zout
    -gestoomde aardappeltjes

    bereiding:

    -asperges stomen gedurende 15minuten (kookvocht opvangen)
    -ei hardkoken (8minuten)en dan in blokjes doen of dubbel door eiersnijder.
    -water met beetje visfond tegen de kook brengen, zalmhaasjes erin doen en 8min tegen kookpunt laten, dan afgedekt laten staan , tot serveren
    -kookvocht van asperges laten inkoken tot helft, kruiden peper, zout, dan room toevoegen en enkele druppels citroensap

    -dresseren van bord,
    -eerst lijntje van peterselie bovenaan op bord,
    -dan lijntje hardgekookt ei onderaan bord
    -midden de asperges, daarop stukje uitgelekte zalm
    -beetke saus over zalm
    -langs zijkant gestoomde aardappeltjes leggen
    -nogmaals met pepermolen over het geheel gaan en.......opeten natuurlijk!!

    11-05-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koud bloemkoolsoepje met gerookte zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    benodigdheden:

    -1 bloemkool
    -1 groenteboullionblokje
    -1dl licht room
    -zout en peper
    -snippers gerookte zalm
    -scheutje olijfolie
    -geroosterde sesamzaadjes

    bereiding:

    -bloemkool in roosjes verdelen en net niet onderzetten in gezouten water,  goed gaarkoken!
    -in blender met room zout en peper fijnmixen
    -ijskoud laten worden
    -in mooi bord een lepel van de soep doen
    -bestrooien met gerookte zalm en sesamzaadjes

    smakelijk!!!


    -in b

    10-05-2008 om 07:54 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gegrilde paprika's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    benodigdheden:

    -paprika's, rood of geel
    -ovenplaat
    -plastiek zak
    -olijfolie
    (optioneel=zout-peper en provencaalse kruiden)

    bereiding:

    -oven voorverwarmen op 190gr grillstand
    -paprika's ontdoen van steeltje en zaadlijsten
    -met bolle kant boven op bakplaat leggen, vrij dicht tegen grill
    -10 a15min grillen tot geblakerd (herken je doordat er bijna zwrte bazen ontstaan op schil van pepers)
    -recht uit oven in plastiek zak doen en dichtbinden
    - 5 min. laten liggen
    -dan paprika's uit zak, pellen zal nu zeer makkelijk gaan,7
    -indien er zwarte stulkjes blijven zitten deze met een stuke keukenrol verwijderen, nooit met water wegens het grote smaakverlies.

    -Ik maak dit telkens met een ovenplaat vol, je kan een deel gebruiken voor het gevulde brood (ook hier op blogje te vinden)
    en de rest kan je in een goed gesloten doos doen bedekken met de olie en de kruiden) en gebruiken bij bijvoorbeeld pastagerechtjes of pizza, enz....

    smakelijk!

    09-05-2008 om 23:03 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scampi's van vriendin Ria (dank u Ria)

    spaghetti koken
    gepelde scampi's bakken en bestrooien met zwarte peper
    gerookte zalm in plakken
    prei in sliertjes gestoofd
    parmezaan vers geraspt
    bechamelsaus maken, goed gekruid met peper en nootmuskaat

    dan ovenschaal invetten:

    helft spaghetti erin doen en bedekken met laagjes scampi, zalm, prei, parmezaan en bechamel
    dan andere helft spaghetti
    alles herhalen en eindigen met paar klontjes boter

    oven 180graden 20min.

    smakelijk!






    08-05-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.peterseliepesto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    benodigdheden

    -flinke bos peterselie (neem de platte peterselie als je hem krijgen kan!
    -handje vol pijnboompitjes, of walnoten zijn ook erg lekker
    -handje gemalen verse parmezaan
    -zout en teentje knoflook
    -olijfolie

    bereiding;

    -peterselie goed wassen en drogen
    -alle ingredienten behalve olie hakken tot grof gemalen, dan olijfolie toevoegen tot dik vloeibaar

    bewaren:
    In glazen potje dat je telkens zeer zuiver houd (randjes en deksel) en na gebruik telkens een nieuw laagje olijfolie op doen.
    Je kan het makkelijk 3 weken bewaren in koelkast.
    Op t laatste zal de pesto wel dunner zijn door het telkens toevoegen van de olie maar dan gebruik ik dit op in bijvoorbeeld bolognesesaus

    gebruik:
    -bij het kalflapje met peterseliepesto op dit blog
    -maar gemengd met een beetke room is het ook een lekker sausje voor zoutjes of stukjes groenten om te dippen bij aperitief!
    -bij pastagerechten enz....

    variaritie:

    -gebruik ipv peterselie eens basiliscum(=de klassieke pesto) maar ook koriander kan (doe er dan een klein beetke verse gerasptte gember in)
    is erg lekker in pompoensoep deze laatste variatie.

    smakelijk!


    07-05-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ijstaart met een makkelijke twist
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    -benodigdheden:

    -1 liter van goede kwalitiet gekochte vanilleijs
    -chocaladeparels (callebaut)
    -zakje maltezers (chocoladesnoepjes)
    -enkele amarettikoekjes (zachte als je ze vinden kan, anders de harde even in plastic zakje en effe met deegrol bewerken)
    -gesuikerde pinda's
    -chocoladesaus (gekocht of snel even gemaakt)
    -1 springvorm van 20cm
    -plasticfolie

    bereiding:

    -vorm bekleden met plasticfolie (zorg dat die aan de zijkant overhangt)
    -ijs laten halfzacht worden en in keukenrobot doen of gewone grote schaal kan ook.
    -alle lekkere dingetjes hierboven vermeld snel door ijs mengen
    -mengsel in vorm
    -plasticfolie erover vouwen
    -bevriezen tot gebruik

    Je kan natuurlijk lekker gaan varieren he, bijvoorbeeld neem aarbeienijs en ga lekkere stukjes aardbeien onder ijs mengen, beetke coulis ter afwerking en klaar.
    Kinderfeestje, ga ijs mengen met smarties en versier de taart er ook mee.



    presentatie:

    -zet ijs uit diepvries als je aan hoofdgerecht begint
    -leg ijstaart op mooi taartvoet
    -maak er kriskraslijntjes over met de chocoladesaus
    -dien op
    -weinig werk, veel effect

    smakelijk!

    06-05-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tapenade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    benodigdheden:

    -250gr groene of zwarte olijven,ontpit
    -2ansjovisjes
    -1/2 teenje knoflook, geperst
    -peper
    -kappertjes (1 1/2 theelepel)
    -enkele druppels citroensap
    -olijfolie (ik gebruik 5 eetlepels)

    bereiding:

    -alle ingredienten in keukenrobot doen en op puls-stand mixen tot vrij groffe puree,
    -proeven of er eventueel nog citroen of peper bij moet)

    tip!!

    ja kan dit gebruiken voor het gevulde brood maar is ook erg lekker als aperitiefhapje met stukjes brood, of toast, of brushetta.

    Als je een koud soepje gemaakt hebt van bijvoorbeeld tomaat kan je het gebruiken als garnituur door een klein koffielepeltje in het glaasje te doen.
    smakelijk!


    05-05-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brood gevuld met lekkere dingen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    benodigdheden:

    -1 plat brood (bijvoorbeeld marokaans of turks brood)
    -1 jong geitenkaasje (type chavroux is ook goed!)
    -geroosterde paprika's (potje of zelfgemaakt (zie recept ook op dit blog)
    -halfgedroogde tomaatjes
    -groene tapenade (potje of zelfgemaakt (zie recept ook op dit blog)
    -slablaadjes, (rucola of roodnerfsla of mengeling van sla)
    -snede lekkere gekookte ham van 2cm dik
    -peper

    bereiding:

    -brood opensnijden
    -één kant besmeren met laagje geitenkaas
    -andere kant besmeren met laagje tapenade
    -onderkant brood beleggen paprika's en tomaatjes(indien je deze gekocht hebt de olie die erbij is over brood verdelen, zelfgemaakt, dan druppel er je wat lekkere olijfolie over)
    -snede ham in blokjes of reepjes snijden en even bakken in tefalpan zonder vetstof, gewoon even warmen is goed)
    -brood ook hiermee beleggen
    -als laatste de sla erover verdelen
    -deksel weer op brood doen
    -alles goed aandrukken
    -in vier delen snijden en zo vormt dit een zalige lunch op warme dagen

    -drink er een fris glaasje roséwijn bij!

    smakelijk!

    04-05-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lasagna van aubergines (dank u petra van de Mas)
    Image Hosted by ImageShack.us
    zo zien ze eruit als ze ongebakken zijn.

    Image Hosted by ImageShack.us
    en zo komen ze de oven uit!

    benodigdheden:

    -verse tomatensaus (dus verse tomatensaus maken en dan geraspte verse parmezaan indoen en dan pas mixen, bind de saus)
    -beetke pesto
    -aubergines (klein formaat)
    -mozarella
    -parmezaan
    -pommodorikruiden PH
    -olijfolie
    -peper en zout
    -hardgekookt ei

    bereiding:

    -snijd aubergines in dunne schijfjes en bak ze in olijfolie
    -dan afwisselend, aubergine, mozarella, parmezaan en sausen basilicum in torentjes leggen die ja dan p.p. kan gebruiken of gewoon lagen in schaal die je achteraf kan snijden.
    -dan onder hete grill voor 5 minuten
     
    presentatie:

    torentje aubergine
    beetke tomatensaus en streepje pesto over saus,

    mmm zalig!!

    02-05-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAKANTIE


    wij gaan er een weekje tussenuit,
    naar de provence,
    nieuwe voorraad olijfolie opdoen,
    van de zon en lekker eten genieten,
    en als ik terug kom zit ik weer vol nieuwe ideeen
    om mn blogje te verfraaien!

    knufje mieke





    30-04-2008 om 07:20 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke's witlofslaatje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een receptje van mn dochter-dank u Elke!!

    benodigdheden: (voor 4 personen)

    -6 stukjes witloof
    -1 1/2 appel (jonagold of pink lady....enz...)
    -4 dunne plakjes gezouten spek in dunne reepjes gesneden
    -2 sneden brood (zonder korst) in kleine blokjes
    -5 soeplepels magere platte kaas
    -3 soeplepels mayonaise
    -1 soeplepel mosterd
    -peper en zout
    -1/2 theelepel paprikapoeder
    -1 koffielepel citroensap
    -gehakte bieslook
    -pecannoten (garnering )


    bereiding:

    -platte kaas+mosterd+mayonaise+peper en zout + parikapoeder en citroensap   mengen tot sausje
    -spekreepjes krokant bakken
    -op keukenrol leggen om af te koelen
    -brood bakken tot croutons
    -appel (klokhuis verwijderen) en met schil in kleine blokjes snijden
    -witloof snijden in  reepjes
    -witloof+appel+spek+bieslook mengen met saus
    -garneren met croutons

    smakelijk!

    23-04-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEZOEK LA COCCERRELLE!!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier vinden jullie vele fijne zuiderse gerechten,
    Genieten echt waar
    http://www.coccerelle.com/

    09-04-2008 om 13:25 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.couscousslaatje met gegrilde makreel en groentjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    benodigdheden:

    -6 kleine makreelfilets bestrooid met viskruiden (colruyt)
    -100 gram couscous
    -enkele halfgedroogde tomaatjes
    -verse peterselie gehakt
    -grof zeezout
    -beekte sesamolie
    -400gr princessenboontjes krokant gaar gekookt
    -200gr verse erwtjes krokant gaar gekookt
    -100gr verbrokkelde fetakaas
    -verse muntblaadjes
    -olijfolie + citroensap
    -zout en peper
    -bakje cresson

    bereiding:

    -couscous in schaal, onderzetten met gekookt water en beetje zout-afdekken , 10 min laten staan-losmaken met vingers of twee vorken
    -mengen met tomaatjes en gehakte peterselie
    -boontjes, erwtjes mengen met olie, citroensap en peper en zout en verse gehakte munt
    -feta over brokkelen
    -makreel kort bakken in olijfolie
    -mooi dresseren op de borden (zie foto)

    smakelijk!!!

    08-04-2008 om 20:14 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidkoek van oma lubje (uit allerhande)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    benodigdheden:

    -250gr zelfrijzende bloem
    -250gr donkere cassonade
    -1 tl gemalen kaneel
    -1 tl gemalen nootmuskaat
    -1 tl gemalen kruidnagel (heb ik weggelaten omdat wij er niet zo favo van zijn)
    -225 ml melk
    -100 gedroogde abrikoos
    -1 zakje (55gr)gepelde, gehakte pistachenootjes of pijnappelpitten of andere nootjes, ik nam gekaramelisserde nootjes omdat ik die nog op voorraad had
    -55 gr amandelschaafsel
    -boter voor invetten tulbandvorm, of cakevorm (1,5 liter)

    bereiding:

    -verwarm oven voor op 175gr
    -meng bloem, suiker en kruiden door mekaar met de melk tot cake beslag
    -voeg dan de stukjes abrikoos en nootjes toe
    -vorm heel goed invetten
    -vorm bestrooien met amandelen
    -deeg erin scheppen en 45 minuten bakken
    -dan 20min laten rusten op rooster
    -storten afkoelen en klaar!!!

    variatie:

    -kan ook met rozijnen, gekonfijt fruit, ander gedroogd fruit als vijgen, dadels.....andere kruiden, gember...
    hij wordt lekkerder door even te staan, dus bakken dag op voorhand en dan "eraf blijven"

    04-04-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!