Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    30-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAKANTIE


    wij gaan er een weekje tussenuit,
    naar de provence,
    nieuwe voorraad olijfolie opdoen,
    van de zon en lekker eten genieten,
    en als ik terug kom zit ik weer vol nieuwe ideeen
    om mn blogje te verfraaien!

    knufje mieke





    30-04-2008 om 07:20 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke's witlofslaatje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een receptje van mn dochter-dank u Elke!!

    benodigdheden: (voor 4 personen)

    -6 stukjes witloof
    -1 1/2 appel (jonagold of pink lady....enz...)
    -4 dunne plakjes gezouten spek in dunne reepjes gesneden
    -2 sneden brood (zonder korst) in kleine blokjes
    -5 soeplepels magere platte kaas
    -3 soeplepels mayonaise
    -1 soeplepel mosterd
    -peper en zout
    -1/2 theelepel paprikapoeder
    -1 koffielepel citroensap
    -gehakte bieslook
    -pecannoten (garnering )


    bereiding:

    -platte kaas+mosterd+mayonaise+peper en zout + parikapoeder en citroensap   mengen tot sausje
    -spekreepjes krokant bakken
    -op keukenrol leggen om af te koelen
    -brood bakken tot croutons
    -appel (klokhuis verwijderen) en met schil in kleine blokjes snijden
    -witloof snijden in  reepjes
    -witloof+appel+spek+bieslook mengen met saus
    -garneren met croutons

    smakelijk!

    23-04-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEZOEK LA COCCERRELLE!!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier vinden jullie vele fijne zuiderse gerechten,
    Genieten echt waar
    http://www.coccerelle.com/

    09-04-2008 om 13:25 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.couscousslaatje met gegrilde makreel en groentjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    benodigdheden:

    -6 kleine makreelfilets bestrooid met viskruiden (colruyt)
    -100 gram couscous
    -enkele halfgedroogde tomaatjes
    -verse peterselie gehakt
    -grof zeezout
    -beekte sesamolie
    -400gr princessenboontjes krokant gaar gekookt
    -200gr verse erwtjes krokant gaar gekookt
    -100gr verbrokkelde fetakaas
    -verse muntblaadjes
    -olijfolie + citroensap
    -zout en peper
    -bakje cresson

    bereiding:

    -couscous in schaal, onderzetten met gekookt water en beetje zout-afdekken , 10 min laten staan-losmaken met vingers of twee vorken
    -mengen met tomaatjes en gehakte peterselie
    -boontjes, erwtjes mengen met olie, citroensap en peper en zout en verse gehakte munt
    -feta over brokkelen
    -makreel kort bakken in olijfolie
    -mooi dresseren op de borden (zie foto)

    smakelijk!!!

    08-04-2008 om 20:14 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidkoek van oma lubje (uit allerhande)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    benodigdheden:

    -250gr zelfrijzende bloem
    -250gr donkere cassonade
    -1 tl gemalen kaneel
    -1 tl gemalen nootmuskaat
    -1 tl gemalen kruidnagel (heb ik weggelaten omdat wij er niet zo favo van zijn)
    -225 ml melk
    -100 gedroogde abrikoos
    -1 zakje (55gr)gepelde, gehakte pistachenootjes of pijnappelpitten of andere nootjes, ik nam gekaramelisserde nootjes omdat ik die nog op voorraad had
    -55 gr amandelschaafsel
    -boter voor invetten tulbandvorm, of cakevorm (1,5 liter)

    bereiding:

    -verwarm oven voor op 175gr
    -meng bloem, suiker en kruiden door mekaar met de melk tot cake beslag
    -voeg dan de stukjes abrikoos en nootjes toe
    -vorm heel goed invetten
    -vorm bestrooien met amandelen
    -deeg erin scheppen en 45 minuten bakken
    -dan 20min laten rusten op rooster
    -storten afkoelen en klaar!!!

    variatie:

    -kan ook met rozijnen, gekonfijt fruit, ander gedroogd fruit als vijgen, dadels.....andere kruiden, gember...
    hij wordt lekkerder door even te staan, dus bakken dag op voorhand en dan "eraf blijven"

    04-04-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandelsemifreddo (winning en dining)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen (zelf voorlopig nog nie gemaakt!! maar lijkt me mmmm!)

    benodigdheden:

    -250 gram suiker
    -200 gram amandelen fijngehakt
    -2 eidooiers
    -600ml slagroom
    -2 eetl notenlikeur
    -2 eiwitten

    bereiding:

    -smelt de suiker tot gouden karamel en meng met de noten
    -stort op vetvrij papier of bakmatje en strijk glad met achterkant van soeplepel
    -breek de afkoelde karamel in stukken en maal fijn in foodprocessor
    -klop de eidooiers met de resterende suiker, voeg de room toe en   meng goed dan de likeur en karamel
    -klop de eiwitten stijf en meng onder de massa
    -verdeel over vier schaaltjes en laat 6u opstijven in de vriezer

    -indien je dit de dag op voorhand maakt zet het dan uit de diepvriezer als je aan het hoofgerecht begint!

    smakelijk!!   




    03-04-2008 om 20:05 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wortel-sinaasappelsoep (uit appetito)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen benodigdheden: (2 personen)


    -4 wortels (ca 350gr)
    -1ui
    -1 tl olie
    -125gr americain natuur
    -zout en peper
    -1/2 kl gemalen gember of 1 1/2kl geraspte verse gember
    -1/2tl kerriepoeder
    -125ml sinaasappelsap (ik gebruik vers)
    -1/2 groenteboullionblokje
    -platte peterselie
    -1-2 mespunt chilipoeder
    -375ml water
    bereiding;

    -schil de wortels en ui en snij grof
    -verhit olie in pan en bak amercian rul (kleine stukjes)breng op smaak met zout en peper
    -neem tartaar uit pan
    -fruit wortels, ui en gember in braadvet, en heel even de kerrie ooken
    -voeg water, sinaasappelsap en boullionblokje toe
    -laat 20 min koken
    -pureer de soep
    -breng op smaak met zout peper en chilipoeder en garneer met groffe gehakte peterselie

    smakelijk!!






    28-03-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aziatische worstenbroodjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen benodigdheden (voor 20 kleine worstebroodjes)

    -300 gram kippegehakt
    -7 vierkante blaadjes bladerdeeg
    -1 eidooier losgeroerd met beetke water
    - stukje van 2cm verse gember (geraspt of zeeeer fijn gesneden)
    - 1/2 rood pepertje (zaadjes en zaadlijsten verwijderd) zeer fijn gesneden
    - 1 grote soeplepel sojasaus
    - 1 grote soeplepel oestersaus
    - 1/2 koffielepel grof zout
    - 3 a 4 lenteuitjes in fijne ringetjes

    bereiding:

    -alle ingredienten mengen behalve eidooier (gaat best met je handen)
    -rolletje gehakt op kant van bladerdeeg leggen en oprollen
    -zo verder doen tot alle balderdeeg opgebruikt is
    -elke rolletje in 3 stukken snijden
    -bestrijken met ei
    -oven voorverwarmen op 180graden, 20 minuten bakken

    -smakelijk!!!

    26-03-2008 om 12:46 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    20-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocoladecake in microgolfoven (dank u Ilona)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    benodigdheden:

    -150gr pure chocolade
    -150gr zachte boter
    -100 gram witte suiker
    -4 eieren
    -100 gram bloem
    -1 siliconenvorm

    bereiding:

    -chocalade samen met boter in microgolf laten smelten
    -eigelen met suiker opkloppen met mixer tot witte massa
    -chocolademengsel toevoegen
    -mengen
    -bloem toevoegen
    -mengen
    -eiwitten stijf kloppen en zacht onder spatelen
    -beslag in bakvorm doen en 5 min op volle kracht in micro
    -15 min laten rusten in vorm
    -storten en laten afkoelen

    mmmmmm en zo snel, t is een wondertje

    -

    20-03-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tomaat met worstjes in de oven (jamie )
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    benodigdheden:

    -veel rijpe tomaten, verschillende soorten liefst
    -plakjes pancetta of gerookt spek
    -olijfolie
    -5 laurierblaadjes
    -verse oregano
    -rozemarijn
    -teentjes knoflook ongepeld
    -scheut balsamicoazijn
    -verse kleine varkenworstjes (italiaanse deli)

    bereiding;

    -kroontjes uit tomaten halen
    -bakplaat met olie begieten en spekplakjes erop leggen
    -bakken in oven (2OO gr) tot krokant
    -tomaatjes erbij doen, mooie naast mekaar,
    -in oven tot tomaatjes gebarsten zijn, 1O min.
    -schilletjes zoveel mogelijk verwijderen
    -even voorzichtig sappen mengen met tomaat, niet stukroeren
    -worstjes erbij doen, en beetje tussen tomaatjes duwen
    -oven nr 18O graden zetten en een klein uur in oven
    -beetje balsamico erover doen
    -lekker brood erbij geven en een groene salade
    en vooral een koel glaasje roséwijn!

    wauw dit op een zomeravond, met een stel vrienden na een warme dag! zalig!!

    16-02-2008 om 20:17 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.snelle curry met kip en rijst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen benodigdheden vr 2 personen:

    -1 kipfilet
    -1 ui
    -1 teentje look
    -een stuk van 5cm geschilde verse gember, geraspt
    -1 rood chilipepertje (zonder zaadjes)
    -1 blik tomatenblokjes
    -1 blikje kokosmelk (2ooml)
    -1 eetlepel gemalen koriander
    -1 eetlepel gemalen komijn
    -1 eetlepel kurkuma
    -zout
    -Sap halve citroen
    -veel verse koriander
    -eetlepel dikke youghurt p.p.
    -jasmijnrijst (kan je parfumeren met korianderzaad, nigellazaad, stukje citroenschil, maar hoeft niet)

    bereiding:

    -olie in pan verwarmen en ui, gember, look, en kruiden stoven tot glazig,
    -dan kip in niet te kleine stukjes toevoegen, 2 minuutjes mee bakken
    -dan tomaat en kokosmelk toevoegen en flinke hoeveelheid zout
    -15 minuutjes sudderen en dan citroensap toevoegen.
    -bestrooien met verse koriander

    smakelijk

    15-02-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn tiramisu
    Klik op de afbeelding om de link te volgen benodigdheden:

    -400 gr mascarpone
    -4 eetlepels poedersuiker(vr mascarpone)
    -2 eetlepels poedersuiker(vr eiwit)
    -2 eetlepels poedersuiker(vr framboosjes)
    -2 eetlepels oploskoffie
    -3 eetlepels koffielikeur (zo'n waar je bv hasseltse koffie mee maakt)
    -3 eetlepels grand-marniercreme
    -1 ei
    -200 gr verse frambozen
    -chocoladeboontjes om af te werken, maar beetje cacao kan ook!

    bereiding:

    -plet framboosjes lichtjes met 2 eetlepels suiker
    -meng mascarpone, + 4 eetlepels suiker, oploskoffie en likeur met eidooier
    -klop eiwit stijf met 2 eetlepels suiker en meng voorzichtig door kaasmengsel

    -neem mooie hoge glazen (witte wijnglas is prima)
    -verdeel framboosjes over 4 glazen
    -plaats langs twee klanten een koekje
    -lepel voorzichtig het kaasmengsel erover
    -werk af met choco-boontje

    mmmmmmmmmm en kan je makkelijk 'smorgens maken vr 's avonds.


    14-02-2008 om 16:36 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.caesarsalade met krokante kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke

    benodigdheden:

    -4 kippebillen in twee gesnneden
    -3 takjes rozemarijn
    -zout en peper
    -6plakjes dun gesneden bacon
    -2 dikke sneden wit brood (dikte 3cm ongeveer) in groffe stukken gescheurd
    -kropjes bindsla (ik koop ze bij delhaize en anders een heel krokante sla)

    dressing:

    -2 ansjovisfiletjes
    -1/2 teentje knoflook
    -1 soeplepel mascarpone
    -sap van een grote halve citroen
    -1/2 kop olijfolie
    -3/4 kop geraspte verse parmezaankaas

    bereiding:

    -doe rozemarijn van de takjes en doe ze samen met zout-peper en bijna lle olie samen in  vijzel en stamp er goed in zodat alles mooi mengt, kan ook in mixer maar plezier van handenarbeid is niet te onderschatten
    -doe deze olie over de kipdelen
    -neem een ovenschaal en leg onderin de stukken brood en leg daarop de kip
    -bak in een oven van 180gr gedurende 45 min,
    -haal uit oven,bedek met bacon en zet nog 10 minuutjes terug in oven

    maak de dressing:

    -neem terug je vijzel, doe daar de anchovis, citroensap, look, mascarpone en wat olijfolie in stap tot dikke saus,
    even proeven of er nog citroen bij moet, smaakt vrij sterk maar dit is nodig!!!!
    -ik doe er ook nog wat grof gehalte peterselie door!

    afwerking;
    -haal kip uit oven en laat even afkoelen
    -meng salade met dressing, verdeel over borden
    -snij kip van botjes en verdeel over salade
    -snij brood (die nu superlekkere croutyons geworden zijn) grof en strooi over salade
    -afwerken met krullen verse parmezaan

    smakelijk!!!









    12-02-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.raz el hanout (marokaanse kruidenmengeling)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen benodigdheden:                                                    

    -2 eetlepels komijnzadjes
    -1 eetlepel chilivlokjes
    -2 eetlepels korianderzaadjes
    -1 theelepel gemalen nootmuskaat
    -2 eetklepels kaneel
    -2 eetlepels zaadjesuit kardamompeulen
    -1 eetlepel gedroogde rozenblaadjes
    -1 eetlepel gemalen foeli
    2 eetlepels zwarte peperbolletjes
    -2 eetlepels roze peperbolletjes
    -2 eetlepels fijngehalte citroenschil (gedroogd)
    -2 eetlepels gedroogde munt
    -1 eetlepel saffraandraadjes
    -1 eetlepel kurkuma 

    bereiding:

    -alles pletten in de vijzel en bewaren in luchtdichte pot!

    dit is een prachtig mengsel uit de marokaanse keuken
    je kan het gebruik voor vlees, kip en vis!

    ik maak dit zelf, maar is ook zo te koop,
    maar eens je dit ruikt en proeft dan, nee dank u dan voor het gekochtte
    (met dank aan sabrina)

    11-02-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (1)
    07-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EATON MESS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dessert (last minute)

    benodigdheden:(4 personen)

    -300gr rood fruit (bijvoorbeeld aarbei, framboos, bessen allerhande.....)
    -3 eetlepels witte suiker
    -300ml room
    -3eetlepels bloemsuiker
    -5kleine merenigues (gekochtte is prima-zelfgemaakt mag ook natuurlijk)

    bereiding:

    -fruit indien nodig in stukjes snijden en bestrooien met suiker en dan uurtje op kamertemperatuur laten staan
    -room stijfkloppen met bloemsuiker tot zachte pieken
    -dan fruit en verkruimelde meringues (niet te kleine stukken) toevoegen en zacht mengen tot gemarmerd effect
    -in je allermooiste glazen doen en nog met een verkruimelde meringue versieren

    smakelijk!!!

    07-02-2008 om 11:06 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.makkelijke vispie!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen benodigdhden:

    -150gr grijze garnalen
    -400gr witte wis (kabeljauw-roodbaars.....filet)
    -6sint jacobsvruchten
    -250gr witte champignons
    -zakje mousselinesaus(knorr)
    -zakje vissaus(knorr)
    -klein potje mascarpone
    -1koffielepelke mosterd (met zaadjes mag)
    -1 soeplepel citroensap
    -zout+peper
    -aardappelpuree (zelf gemkt is best-ikk deed het met zak uit diepvries (jaja luie wijvenkost he)
    -blaadjes bladerdeeg diepvries

    -bereiding

    -maak de saus (dus in pannetje poeder vr mousseline en vissaus +water (zie zakje)effe koken, dan mascarpone en mosterd en citroen erbij, en zout en peper
    -zachtjes verwarmen
    -puree verwarmen (micro)
    -ovenschaal, daarin eerst puree
    -dan witte vis in blokjes van 4x4cm en sint-jacobsvr en garnaaltjes
    -dan saus erover
    -bedekken met balderdeeg, randjes aandrukken met vork aan de randen van de schaal
    -bestrijken met eidooier geroerd met beetke water
    -voorverwarmde oven 180 gr -40min

    mmmmmmmm en helemaal klaar te zetten in koelkast, alleen nog afbakken dan!

    smakelijk!!


    -

    01-02-2008 om 22:50 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appel-kersen(confituur)taartjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    benodigdheden vr 6 stuks

    -1 rol kruimeldeeg
    -1 grote appel-geschild in blokjes van 2x2cm
    -1 koffielepel maizena
    -3 koffielepels witte suiker
    -3 koffielepels kersenconfituur of handvol ontpitte kersen
    -2koffielepels amandelschilfers

    bereiding:
    -oven voorverwarmen op 180gr
    -muffinblik inboteren en kruislings stroken bakpapier inleggen om gebakjes makkelijk te kunnne uithalen na  bakken
    -appel-suiker-maizena-confituur en nootjes mengen
    -uit deeg rondjes steken die groot genoeg zijn om muddingholte te bekleden
    -vullen met appelmengsel (niet te vol)
    -dan keinere deegrondjes uitsteken als deksel -samendrukken met vingers of vork zodat het een gesloten bakje vormt
    -bestrijken met beetje eigeel
    -met mespunt gaatje in midden maken zodat stoom wegkan
    -30 minuten bakken
    -10 minuten laten afkoelen in vorm
    -dan op rooster laten afkoelen

    heeeeeeeeel lekker!variaties mogelijk volgens mij met andere bessen en peer.....
    ananas, mango, banaan..............

    smakelijk!!
    -

    25-01-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHOCOLADEFUDGE

    Benodigdheden:

    350gr pure chocolade in stukjes
    1 blik (397gr) gecondenseerde gesuikerde melk
    30gr boter
    snuifje zout
    150gr gehalte pistachenoten

    Bereiding:

    -chocolade, melk , boter , zout in pan , zacht vuur, smelten
    -pistachenoten hakken, neit te fijn!
    -mengen met licht afgekoeld mengsel
    -storten in schaal bekleed met plasticfolie of aluminium wegwerpbak
    -in koelkast
    -na ongeveer 4u is het snijdbaar in blokjes van ongeveer 3x3cm-
    -bewaren in koelkast

    smakelijk!!


    15-01-2008 om 13:39 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kip riesling van nigella
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    benodigdheden:

    - 1 kip in acht stukken, vel verwijderd
    -1 fles rielsing wijn
    -1 bakje kastanjechampignong of chantarellen
    -1prei i n dunne ringetjes
    -100 gram spekblokjes of beetje parmaham
    -olijfolie
    -teentje knoflook
    -zout en peper
    -3 laurierblaadjes
    -scheutje room

    bereiding:

    -in stoofpan olie verwarmen met hele teentje knoflook,
    -spek erin tot knapperig is
    -dan prei even mee aanstoven (2 min)
    -dan champignons , kip , zout en peper en laurier erbij
    -fles wijn erover
    -aan de kook brengen
    -vuur zachter , deksel op pan
    -30 min sudderen
    -eventueel beetke room erdoor

    opdienen met noedels met een een beetke boter opgeschud

    smakelijk!!

    10-11-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gratin van vis, tomaatjes, spinazie en kruiden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen basis is een recept van Rachel allen, met mijn twist
    benodigdheden:

    -750 gram vis (een platte vissoort, zoals pladijsfilets, tong, enz....)
    -een 20 kerstomaatjes gehalveerd
    -1 eetlepel verse thymblaadjes
    -spinazieblaadjes uit diepvries (iglo heeft ze los ingevroren die gebruik ik ervoor)
    -150gram gemalen gruyere
    -2,5dl room
    -2 eetlepels dijon mosterd
    -zout en peper

    bereiding:

    -kaas, mosterd en room mengen in schaaltje
    -tomaatjes mengen met thym en zout en peper
    -helft van kaasmengsel in ovenschaal doen,
    -daarop eerste laagje vis,
    -dan alle tomaatjes en spinazie erop verdelen
    -dan weer laagje vis
    -dan andere helft kaasmengsel

    -zo kan je het wegzetten als je het op voorhand maakt

    -oven voorverwarmen op 1810graden
    -voor grote overnschaal 30min bakken
    -individuele schaal 15 min

    erbij geef ik kleine gestoomde aardapeltjes met grof zout en olijfolie

    smakelijk

    09-11-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!