Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    15-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.snelle curry met kip en rijst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen benodigdheden vr 2 personen:

    -1 kipfilet
    -1 ui
    -1 teentje look
    -een stuk van 5cm geschilde verse gember, geraspt
    -1 rood chilipepertje (zonder zaadjes)
    -1 blik tomatenblokjes
    -1 blikje kokosmelk (2ooml)
    -1 eetlepel gemalen koriander
    -1 eetlepel gemalen komijn
    -1 eetlepel kurkuma
    -zout
    -Sap halve citroen
    -veel verse koriander
    -eetlepel dikke youghurt p.p.
    -jasmijnrijst (kan je parfumeren met korianderzaad, nigellazaad, stukje citroenschil, maar hoeft niet)

    bereiding:

    -olie in pan verwarmen en ui, gember, look, en kruiden stoven tot glazig,
    -dan kip in niet te kleine stukjes toevoegen, 2 minuutjes mee bakken
    -dan tomaat en kokosmelk toevoegen en flinke hoeveelheid zout
    -15 minuutjes sudderen en dan citroensap toevoegen.
    -bestrooien met verse koriander

    smakelijk

    15-02-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn tiramisu
    Klik op de afbeelding om de link te volgen benodigdheden:

    -400 gr mascarpone
    -4 eetlepels poedersuiker(vr mascarpone)
    -2 eetlepels poedersuiker(vr eiwit)
    -2 eetlepels poedersuiker(vr framboosjes)
    -2 eetlepels oploskoffie
    -3 eetlepels koffielikeur (zo'n waar je bv hasseltse koffie mee maakt)
    -3 eetlepels grand-marniercreme
    -1 ei
    -200 gr verse frambozen
    -chocoladeboontjes om af te werken, maar beetje cacao kan ook!

    bereiding:

    -plet framboosjes lichtjes met 2 eetlepels suiker
    -meng mascarpone, + 4 eetlepels suiker, oploskoffie en likeur met eidooier
    -klop eiwit stijf met 2 eetlepels suiker en meng voorzichtig door kaasmengsel

    -neem mooie hoge glazen (witte wijnglas is prima)
    -verdeel framboosjes over 4 glazen
    -plaats langs twee klanten een koekje
    -lepel voorzichtig het kaasmengsel erover
    -werk af met choco-boontje

    mmmmmmmmmm en kan je makkelijk 'smorgens maken vr 's avonds.


    14-02-2008 om 16:36 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.caesarsalade met krokante kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke

    benodigdheden:

    -4 kippebillen in twee gesnneden
    -3 takjes rozemarijn
    -zout en peper
    -6plakjes dun gesneden bacon
    -2 dikke sneden wit brood (dikte 3cm ongeveer) in groffe stukken gescheurd
    -kropjes bindsla (ik koop ze bij delhaize en anders een heel krokante sla)

    dressing:

    -2 ansjovisfiletjes
    -1/2 teentje knoflook
    -1 soeplepel mascarpone
    -sap van een grote halve citroen
    -1/2 kop olijfolie
    -3/4 kop geraspte verse parmezaankaas

    bereiding:

    -doe rozemarijn van de takjes en doe ze samen met zout-peper en bijna lle olie samen in  vijzel en stamp er goed in zodat alles mooi mengt, kan ook in mixer maar plezier van handenarbeid is niet te onderschatten
    -doe deze olie over de kipdelen
    -neem een ovenschaal en leg onderin de stukken brood en leg daarop de kip
    -bak in een oven van 180gr gedurende 45 min,
    -haal uit oven,bedek met bacon en zet nog 10 minuutjes terug in oven

    maak de dressing:

    -neem terug je vijzel, doe daar de anchovis, citroensap, look, mascarpone en wat olijfolie in stap tot dikke saus,
    even proeven of er nog citroen bij moet, smaakt vrij sterk maar dit is nodig!!!!
    -ik doe er ook nog wat grof gehalte peterselie door!

    afwerking;
    -haal kip uit oven en laat even afkoelen
    -meng salade met dressing, verdeel over borden
    -snij kip van botjes en verdeel over salade
    -snij brood (die nu superlekkere croutyons geworden zijn) grof en strooi over salade
    -afwerken met krullen verse parmezaan

    smakelijk!!!









    12-02-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.raz el hanout (marokaanse kruidenmengeling)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen benodigdheden:                                                    

    -2 eetlepels komijnzadjes
    -1 eetlepel chilivlokjes
    -2 eetlepels korianderzaadjes
    -1 theelepel gemalen nootmuskaat
    -2 eetklepels kaneel
    -2 eetlepels zaadjesuit kardamompeulen
    -1 eetlepel gedroogde rozenblaadjes
    -1 eetlepel gemalen foeli
    2 eetlepels zwarte peperbolletjes
    -2 eetlepels roze peperbolletjes
    -2 eetlepels fijngehalte citroenschil (gedroogd)
    -2 eetlepels gedroogde munt
    -1 eetlepel saffraandraadjes
    -1 eetlepel kurkuma 

    bereiding:

    -alles pletten in de vijzel en bewaren in luchtdichte pot!

    dit is een prachtig mengsel uit de marokaanse keuken
    je kan het gebruik voor vlees, kip en vis!

    ik maak dit zelf, maar is ook zo te koop,
    maar eens je dit ruikt en proeft dan, nee dank u dan voor het gekochtte
    (met dank aan sabrina)

    11-02-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (1)
    07-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EATON MESS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dessert (last minute)

    benodigdheden:(4 personen)

    -300gr rood fruit (bijvoorbeeld aarbei, framboos, bessen allerhande.....)
    -3 eetlepels witte suiker
    -300ml room
    -3eetlepels bloemsuiker
    -5kleine merenigues (gekochtte is prima-zelfgemaakt mag ook natuurlijk)

    bereiding:

    -fruit indien nodig in stukjes snijden en bestrooien met suiker en dan uurtje op kamertemperatuur laten staan
    -room stijfkloppen met bloemsuiker tot zachte pieken
    -dan fruit en verkruimelde meringues (niet te kleine stukken) toevoegen en zacht mengen tot gemarmerd effect
    -in je allermooiste glazen doen en nog met een verkruimelde meringue versieren

    smakelijk!!!

    07-02-2008 om 11:06 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.makkelijke vispie!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen benodigdhden:

    -150gr grijze garnalen
    -400gr witte wis (kabeljauw-roodbaars.....filet)
    -6sint jacobsvruchten
    -250gr witte champignons
    -zakje mousselinesaus(knorr)
    -zakje vissaus(knorr)
    -klein potje mascarpone
    -1koffielepelke mosterd (met zaadjes mag)
    -1 soeplepel citroensap
    -zout+peper
    -aardappelpuree (zelf gemkt is best-ikk deed het met zak uit diepvries (jaja luie wijvenkost he)
    -blaadjes bladerdeeg diepvries

    -bereiding

    -maak de saus (dus in pannetje poeder vr mousseline en vissaus +water (zie zakje)effe koken, dan mascarpone en mosterd en citroen erbij, en zout en peper
    -zachtjes verwarmen
    -puree verwarmen (micro)
    -ovenschaal, daarin eerst puree
    -dan witte vis in blokjes van 4x4cm en sint-jacobsvr en garnaaltjes
    -dan saus erover
    -bedekken met balderdeeg, randjes aandrukken met vork aan de randen van de schaal
    -bestrijken met eidooier geroerd met beetke water
    -voorverwarmde oven 180 gr -40min

    mmmmmmmm en helemaal klaar te zetten in koelkast, alleen nog afbakken dan!

    smakelijk!!


    -

    01-02-2008 om 22:50 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appel-kersen(confituur)taartjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    benodigdheden vr 6 stuks

    -1 rol kruimeldeeg
    -1 grote appel-geschild in blokjes van 2x2cm
    -1 koffielepel maizena
    -3 koffielepels witte suiker
    -3 koffielepels kersenconfituur of handvol ontpitte kersen
    -2koffielepels amandelschilfers

    bereiding:
    -oven voorverwarmen op 180gr
    -muffinblik inboteren en kruislings stroken bakpapier inleggen om gebakjes makkelijk te kunnne uithalen na  bakken
    -appel-suiker-maizena-confituur en nootjes mengen
    -uit deeg rondjes steken die groot genoeg zijn om muddingholte te bekleden
    -vullen met appelmengsel (niet te vol)
    -dan keinere deegrondjes uitsteken als deksel -samendrukken met vingers of vork zodat het een gesloten bakje vormt
    -bestrijken met beetje eigeel
    -met mespunt gaatje in midden maken zodat stoom wegkan
    -30 minuten bakken
    -10 minuten laten afkoelen in vorm
    -dan op rooster laten afkoelen

    heeeeeeeeel lekker!variaties mogelijk volgens mij met andere bessen en peer.....
    ananas, mango, banaan..............

    smakelijk!!
    -

    25-01-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHOCOLADEFUDGE

    Benodigdheden:

    350gr pure chocolade in stukjes
    1 blik (397gr) gecondenseerde gesuikerde melk
    30gr boter
    snuifje zout
    150gr gehalte pistachenoten

    Bereiding:

    -chocolade, melk , boter , zout in pan , zacht vuur, smelten
    -pistachenoten hakken, neit te fijn!
    -mengen met licht afgekoeld mengsel
    -storten in schaal bekleed met plasticfolie of aluminium wegwerpbak
    -in koelkast
    -na ongeveer 4u is het snijdbaar in blokjes van ongeveer 3x3cm-
    -bewaren in koelkast

    smakelijk!!


    15-01-2008 om 13:39 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kip riesling van nigella
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    benodigdheden:

    - 1 kip in acht stukken, vel verwijderd
    -1 fles rielsing wijn
    -1 bakje kastanjechampignong of chantarellen
    -1prei i n dunne ringetjes
    -100 gram spekblokjes of beetje parmaham
    -olijfolie
    -teentje knoflook
    -zout en peper
    -3 laurierblaadjes
    -scheutje room

    bereiding:

    -in stoofpan olie verwarmen met hele teentje knoflook,
    -spek erin tot knapperig is
    -dan prei even mee aanstoven (2 min)
    -dan champignons , kip , zout en peper en laurier erbij
    -fles wijn erover
    -aan de kook brengen
    -vuur zachter , deksel op pan
    -30 min sudderen
    -eventueel beetke room erdoor

    opdienen met noedels met een een beetke boter opgeschud

    smakelijk!!

    10-11-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gratin van vis, tomaatjes, spinazie en kruiden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen basis is een recept van Rachel allen, met mijn twist
    benodigdheden:

    -750 gram vis (een platte vissoort, zoals pladijsfilets, tong, enz....)
    -een 20 kerstomaatjes gehalveerd
    -1 eetlepel verse thymblaadjes
    -spinazieblaadjes uit diepvries (iglo heeft ze los ingevroren die gebruik ik ervoor)
    -150gram gemalen gruyere
    -2,5dl room
    -2 eetlepels dijon mosterd
    -zout en peper

    bereiding:

    -kaas, mosterd en room mengen in schaaltje
    -tomaatjes mengen met thym en zout en peper
    -helft van kaasmengsel in ovenschaal doen,
    -daarop eerste laagje vis,
    -dan alle tomaatjes en spinazie erop verdelen
    -dan weer laagje vis
    -dan andere helft kaasmengsel

    -zo kan je het wegzetten als je het op voorhand maakt

    -oven voorverwarmen op 1810graden
    -voor grote overnschaal 30min bakken
    -individuele schaal 15 min

    erbij geef ik kleine gestoomde aardapeltjes met grof zout en olijfolie

    smakelijk

    09-11-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kip stroganoff (idelale gerecht als je bezoek hebt)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen benodigdheden: (voor 4 personen)

    -1+ 1/2 kipfilet in repen van 2cm
    -1 rode parika in blokjes gesneden
    -250 gr paddestoelen, witte, kastanje, wilde wat je maar wil in stukjes
    -1 ui gesnipperd
    -1knoflookteentje gesnipperd
    -zout en peper
    -1 kleine eetlepel paprikapoeder+ voor wie graag pit heeft beetke cayennepeper
    -2 a 3 soeplepels cognac
    -250 ml room
    -peterselie
    -olijfolie-klont boter

    bereiding:

    -beetje olijfolie in pan
    -ui en look heeeeeeeeel zacht laten stoven , ong.10min. onder deksel
    -uit pan halen
    -champignons bakken op hoger vuur
    -uit pan halen
    -beetje olijfolie bijvoegen en kip die bestrooid is met Z +P en paprikapoeder bakken tot licht gekleurd
    -gestoofde groenten + paprikablokjes erbij doen
    -cognac erover (eventueel flamberen)
    -room toevoegen
    -deksel op pan
    -10 min sudderen
    -dan deksel eraf effe inkoken tot gewenste dikte van de saus
    -bestrooien met peterselie

    -lekker met fritjes


    tip menu:

    -parmaham-zongedroogde tomaatjes-olijfjes-stukjes brood
    -kip stroganoff
    -pavlova

    14-10-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chicken a la cacciatora
    Klik op de afbeelding om de link te volgen benodigdheden:

    -2 grote kipfilets in blokjes
    -1 takje rozemarijn
    -2 laurierblaadjes
    -1/2 koffielepel selderzout
    -1 blik gepelde tomatenstukjes
    -150 gr pancetta of gezouten spek in blokjes
    -6 lenteuitjes in stukjes
    -teentje look
    -125ml witte wijn
    -olijfolie
    -blik van 400gr cannellibonen (redelijk grote witte bonen-afgegoten en gespoeld)

    bereiding:

    -in grote pan olijfolie warmen
    -lenteuitjes en spekjes 5min laten sudderen,
    -kip erbij + kruiden+laurierblaadjes
    -wijn en tomaat erbij
    -laten opkoken
    -vuur zachter zetten en 20 min laten sudderen met deksel op pan
    -bonen erbij en nog tien minuten doorwarmen
    -eventueel bestrooien met platte peterselie

    mmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!
    stukje brood en glaasje witte wijn erbij..............
    FEEST!!!!

    -


    27-09-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    26-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bleuberry muffins
    Klik op de afbeelding om de link te volgen benodigdheden:

    -260gr zelfrijzende bloem
    -3 eetlepels suiker (=niet zoet indien liever zoeter 2 meer)
    -1ei
    -2dl melk
    -1/2  koffielepel bakpoeder
    -80gr boter gesmolten

    bereiding:

    -oven voorverwarmen op 200graden
    -bloem en bakpoeder en suiker mengen in kom
    -melk, ei en gesmolten boter mengen
    -bij bloem doen en met vork beetke mengen, mag konterig blijven!!!!!
    -muffinblik(vr 12 muffins) holletjes voor 3/4de vullen
    -eventueel bestrooien met rietsuiker
    -20 a 25 minuten bakken

    smakelijk!!!

    -deze muffins zijn zeer lekker, maar best te gebruiken de dag zelf!

    26-09-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fragipanecake met appeltjes en nootjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:

    -5eitjes
    -250gr witte suiker
    -beetke rietsuiker
    -250gr zachte boter
    -125gr gemalen amandelen
    -125gr zelfrijzend bakmeel
    -enkele druppels goede amandelessence
    -1grote appel of twee kleintjes geschild!
    -10 halve walnoten
    -2eetlepels pijnboompitjes
    -2eetlepels geschaafde amandelen

    Bereiding:

    -oven voorverwarmen op 160gr warme lucht (anders 180gr)
    -alle ingredienten behalve appel en rietsuiker samenvoegen en mixen tot beslag
    -helft beslag in ronde springvorm van 22cm
    -appeltje in fijne schijfjes snijden en deeg bedekken met appel (=ongeveer de helft van één grote appel of ene hele als hij klein is)
    -beleggen met de walnoten en pijnboompitjes
    -andere helft deeg erop
    -dan beleggen met rest van appelschijfjes
    -bestrooien met rietsuiker en amandelschilfers

    -bakken 1u15min ongeveer tot goudkleurig
    -afkoelen op rooster

    smakelijk!

    21-09-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    16-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOUVLAKI VAN MANUEL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen BENODIGDHEDEN:

    -de geheime kruiden van Manuel
    -kip of varken-of lamsvlees

    verhouding:
    Op 5kg varkens of kip 1 potje citroensap , 30 gr. kruiden ,50 gr.arachideolie.

    BEREIDING:

    -vlees in blokjes snijden
    -marinade bereiden
    -vlees in marinade
    -afdekken met alufolie
    -2 dagen in koelkast
    -dan op stokjes
    -grillen-MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM


    16-09-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (2)
    26-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.taartje van gekarameliseerd witloof
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    benodigdheden:

    -5 witloof
    -1/2l groente of kippeboullion( in 2x toevoegen-eerst 300ml, eventueel de rest)
    -3 klontjes boter
    -1el luikse siroop
    -4el balsamicoazijn
    -zout en peper
    -bladerdeeg

    bereiding:

    -witloof voetje verwijderen, in de helft snijden- met snijkant nr beneden in pan naast mekaar leggen, alle ingredienten (behalve bladerdeeg )toevoegen
    -afdekken, 1O doorkoken
    -deksel eraf en laten verder garen tot bouliiion verdampt en de rest karameliseerd
    -beetke laten afkoelen
    -taartvorm (bodem bekleed met bakpapier)beleggen met stukken witloof, snijvlak nr beneden
    -bladerdeeg erover
    -kantjes instoppen
    -oven 21O graden-30 tot 40 min bakken

    smakelijk

    26-08-2007 om 20:03 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vijg met thym en honing en mascarpone
    Klik op de afbeelding om de link te volgen benodigdheden:

    -4 verse vijgen
    -4takjes thym
    -4eetlepels honing
    -4eetlepels mascarpone
    -sap van halve citroen
    -1eetlepel honing
    -kaneelsuiker

    bereiding:

    -vijg kruislings insnijden en beetke openduwen
    -in ovenvast schaaltje leggen
    -takje thym tussensteken
    -1lepel honing erover verdelen

    -mascarpone mengen met citroensap en lepel honing
    -beetke kaneelsuiker (te koop bij delhaize) erover
    -voorverwarmde oven can 200gr, dan oven afzetten vijgen erin als je aan hoofdgercht begint
    -lepel mascarpone erover, beetke kaneelsuiker en mmmmmmmmmmm

    25-08-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    18-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tagine van gemarineerde tonijn en olijven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen benodigdheden:


    1/2 bosje platte peterselie
    2teentjes knoflook-20 gr verse gember
    1 gekonfijte citroen (marokaanse winkels verkopen dat)
    1 soeplepel komijn, koriander en kurkumma
    4 stukken rode tonijn van ong. 150gr elk
    2 witte uien
    4 tomaten
    20 zwarte olijven

    bereiding:

    -peterselie wassen en grofhakken
    -look en gember in fijne plakjes snijden
    -citroen in reepjes
    -alle droge kruiden en 100ml olie mengen met vorige ingredienten

    -tonijn besmeren met marinade en afdekken met plasticfolie, uurtje wegzetten op koele plek
    -uien aanfruiten in olijfolie, dan tomaat en ui (in partjes toevoegen) en ook de rest van de marinade erbij doen, 20 min sudderen met deksel op pot gedurende 20 min.
    -tonijn beetje aanbakken aan beide zijden in weinig olijfolie (niet gaar laten worden, echt heel kort)
    -dan tonijn op saus in tagine leggen en op zacht vuurtje gaar laten worden (ong.7min)
    -opdienen met lekker brood

    18-08-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    15-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipfiletje gevuld met een tapenade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen benodigdheden:

    -halve kipfilets (opengesneden zodat je een plat stuk krijgt!)
    -1/2 kopje zwarte olijven in kleine stukjes
    -15tal blaadjes basilicum
    -takje rozemarijn
    -1 sjalot
    -1 teentje look
    -verse geitenkaas
    -vers paneermeel
    -olijfolie
    -peper
    -zout

    Bereiding:

    -basilicum en rozemarijnnaaldjes hakken
    -olijfolie in pan
    -fijngehakte sjalot en look aanstoven, heel even maar
    -vuur uitzetten
    -dan olijfjes, kruiden, kaas en peper toevoegen

    -kipfiletjes insmeren met dit mengsel, niet te dik en oprollen
    -kip in fijngemaakt broodkruim wentelen
    -olijfolie vervarmen in pan, kip lichtjes aanbakken aan beide zijden
    -dan in oven van 180gr voor 15min.



    15-08-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    05-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje van erwtjes met munt en feta
    Benodigdheden:

    -400 gram gedopte erwtjes (indien vers) anders diepvries.
    -100 gram fetakaas
    -2 eetlepels gesnipperde verse munt
    -100 gram veldsla
    -1 ui fijn  gesnipperd
    -handje gehalte pistachenootjes
    -5eetlepels olijfolie
    -2 eetlepels rodewijnazijn
    -1 eetlepel honing
    -zout en peper

    Bereiding:

    -erwtjes kort koken, en direct afspoelen met koud water
    -in serveerschaal doen
    -dan dressing maken met olie, azijn, honing en peper en zout
    -ui fijnsnijden in halve maantjes en zacht aanbakken (bestrooien met zout tegen verkleuren)ong. 7 min,
    -sla opbouwen in laagjes, feta, ui, erwtjes, sla......munt in schaal,
    dan dessing erover, en bestrooien met de nootjes

    Erg lekker als lunch,
    maar ook erg geslaagd bij bv. BBQ of Gourmet!

    05-08-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!