DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    11-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen sorry,  véééél te lang geleden dat ik nog op mijn blogje schreef en dat komt eerst en  vooral dat er niet veel nieuws was van de dekentjes,  maar ook door de zorg voor mijn ouders en schoonmama.  ze zijn allen al op hoge leeftijd,  en ze zijn heel lang goed geweest maar nu raken ze een beetje op de sukkel,  en ben ik toch wel blij dat ik veel kan doen voor hen. maar de dokter wees me erop dat ik wat meer 'me-time' moet inbouwen,  en daar hoort in de eerste plaats onze actie bij. 
    ondanks dat er in de zomermaanden weinig gebreid wordt,  de mensen veel op stap zijn , of in hun tuin bezig,  mocht ik in Eeklo in het Zonneheem  heel wat breiwerk ophalen. 
    Lena De Zwarte uit het verre Ieper stuurde weer een ganse doos breiwerk toe.  Agnes uit Beke belde dat er ook heel wat klaarstaat voor ons....
    Denise uit Liedekerke bracht weer 100 lapjes !
    op 25 september start in Ruiselede weer het werkjaar van de missiekring,  met traditioneel een bezoek aan de tentoonstelling Illud Mane die daar in het klooster van de zusters plaatsheeft.  nadien praten ze wat bij ,  bij een kopje koffie  en natuurlijk wordt er gebreid !  ik probeer er zeker bij te zijn,  want ook daar ligt heel wat klaar voor onze actie !
    van Bert Spaans,  van de groep die naar Roemenië gaat,  kregen we de vraag om mutsen , sjaals, wanten,  truien....    begin november vertrekt een convooi naar Roemenië,  en ik moet zeggen dat we al heel veel klaarliggen hebben,  om mee te geven.  evenals voor de werkgroep Oekraïne in Brugge,  daar zullen we ook veel breiwerk kunnen meegeven.  
    dan vergeten we ook Huize Triest niet,  die sinds 1 september weer dagelijks open is. 
    ik wou graag nog eens vertellen dat een ouder vrouwtje, die bij 'ons Mariette'in de buurt woont (de vrouw uit drongen die altijd zo'n mooie randjes rond onze dekens haakt)  draadjes instopt van lapjes die we kregen,  waar de draadjes niet van ingestopt zijn. 
    dat is een grote hulp,  dat zijn zo van die kleine werkjes,  maar die velen niet graag doen.  zij doet dat wel graag en is heel blij dat zij haar dagen zo wat kan vullen. 
    gelukkig moeten niet bij alle lapjes de draadjes in gestopt worden,  want dat zou pas een groot probleem worden. 
    het doet me wel deugd dat we zo verschillende mensen aan het werk kunnen zetten.   het valt op hoeveel mensen zeggen,  dat ze blij zijn dat ze kunnen breien,  haken,  draadjes instoppen,  lapjes aan elkaar zetten...  en zo hun tijd kunnen invullen .  

    als ik nu naar buiten kijk,  het regent,  besef ik dat we stilaan  naar de herfst toegaan,  en onvermijdelijk méér tijd binnenshuis gaan doorbrengen.   de tijd gaat toch wel snel,  we zijn in de laatste vier maanden van het jaar.  het schooljaar is alweer twee weken begonnen,  de vakantie periode is voor de meesten voorbij,  en alles gaat weer zijn gangetje.  volgende week probeer ik een dagje bij Antoinette door te brengen om op zolder eens alles  een beetje per 'doel' samen te zetten,  in de eerste plaats voor Roemenië en voor Oekraïne. 
    ik hoop dat jullie er ook weer zin in hebben,  om met ons te breien voor onze actie.   wij zijn jullie daar allen zeer dankbaar om,  en hopen dat we zo nog jaren kunnen doorgaan.  
    dit is echt iets wat ik nooit verwacht had,  en samen met mijn drie beste vriendinnen zullen we er alles aan doen,  om dit draaiende te houden.  ik wil er nog eens de aandacht op vestigen dat, dank zij Patricia,  wij een prachtige website hebben : "de breimadammen"  !
    neem gerust een kijkje,  dan kunnen jullie nog eens zien  wie wat doet,  waarom,  waar het naartoe gaat...... 
     


    11-09-2012, 09:16 geschreven door dino
    19-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EN MAAR PUFFEN.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen we hebben ernaar gevraagd,  maar dit is toch echt van het goede te veel !!!! ik denk niet dat er nu iemand lapjes aan elkaar aan het zetten is....  het gaat gewoon niet....  ik blijf wijselijk thuis in ons toch wel tamelijk koele appartementje.  en eindelijk heb ik eens tijd om te doen wat ik héél graag doe : wenskaartjes maken !  dat is mijn hobby,  waar ik de laatste jaren  wegens de zorg voor Floortje,  voor mijn ouders en schoonmama,  geen tijd voor had.  vorige week nam ik het besluit aan mijn kerstkaartjes te beginnen,  zodat ik dit jaar mijn eigen kaartjes kan versturen....  en kijk,  elke avond heb ik er al een paar gemaakt,  en dat geeft me zoveel voldoening.
    Annie was hier deze week en heeft me wegwijs gemaakt in 'Ravelry',  een site,  die alle breisters van over de ganse wereld probeert samen te brengen.  even inloggen en er gaat een wereld voor je open !
    wij zitten er ook op bij 'groups',  belgië, oostvlaanderen,  de breimadammen.  even een kijkje nemen,  en je vind ons wel.
    binnen veertien dagen is de grote vakantie voorbij,  onze kinderen/kleinkinderen gaan dan weer naar school ! voor ons Fientje is het een nieuwe school,  na haar lagere school gaat ze nu naar het middelbaar.   onze Tom kiest voor de richting tuinman,  en ik ben zeker dat hem dat helemaal ligt.  voor Floortje wordt het,  na het zomerschooltje,  haar eerste kleuterklas,  en daar zal ze zich helemaal thuisvoelen. 
    en voor ons worden het weer drukke tijden : voorraden dekens en kleertjes fabriceren  voor de winterperiode.  vele projecten zullen weer blij zijn ons breiwerk te mogen ontvangen.  en wij zijn blij dat te kunnen doen voor die mensen,  die het niet zo gemakkelijk hebben in onze maatschappij.  en onze groep breidt steeds uit,  steeds meer mensen vinden de weg naar onze site 'de breimadammen',  en deze blog.  Antoinette, Annie, Patricia  en ik zijn hier heel gelukkig mee,  we zijn goed bezig !  en dat dank zij jullie aller inzet !!!!


    19-08-2012, 07:58 geschreven door dino
    08-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BABY - NEST
    Klik op de afbeelding om de link te volgen vorige week was het zo ver : samen met Antoinette, Annie en Patricia  bracht ik een bezoek aan Baby-nest in Gent.  Antoinette had al een eerste bezoek gebracht enige tijd terug,  en was heel erg onder de indruk,  nu konden we ons alle vergewissen van wat daar allemaal gebeurt !   een pand,  die in de toekomst zal worden gesloopt,  maar die ze nu nog mogen gebruiken,  stampvol gerief voor jonge moedertjes en hun babies : rekken vol kleertjes  (allemaal netjes opgevouwen!)  vanaf de kleinste maten ,  meubeltjes zoals bedjes, wastafels, buggy's.....  ,  pampers, speelgoed...... 
    alléén met doorverwijzing van bepaalde instanties,  krijgen de moedertjes hulp van baby-nest,  wat misbruik tot een minimuum herleid.  Wieske leidde ons rond door alle kamers van het gebouw : indrukwekkend wat die dame daar allemaal verwezenlijkt !  dit is echt een super-initiatief ! 
    ik kan alleen maar zeggen : hebben jullie nog gerief van een baby  die je niet meer nodig hebt,  en je wilt het geven,  neem gerust contact op met Wieske van Baby-nest : 0486 141 687 of wieske@msn.com
    we waren allen diep onder de indruk,  maar heel blij dat we voor dit initiatief kunnen breien,  want onze kleertjes en dekentjes zijn daar heel erg welkom !
    op onze site 'de breimadammen' lees je een volledig verslag van ons bezoek,  en heel mooie fotos,  zo dat U er zich van kan vergewissen wat daar allemaal gebeurt !

    dan heb ik persoonlijk nog heel goed nieuws : mijn derde nicht uit Syrië is kunnen vluchten uit Syrië via Libanon,  en is zaterdag op Zaventem geland,  samen met haar kinderen en haar twee schoonbroers, die daar nog waren  (één ervan is nu herenigd met zijn nieuwgeboren meisjes-tweeling).  haar  twee andere zussen waren hier sinds kort, mmijn tante en oom zijn hier al een beetje langer.    daarmee is bijna gans mijn familie uit Syrië hier tijdelijk in ons land.  ze zoeken nu, per gezin  nog een woning,  maar hopen, zodra de rust in hun land terugkeert,  naar huis te kunnen.   naar hetgeen we horen op teevee,  is dat nog niet voor onmiddelijk.....  het zou kunnen dat ze hier wel een jaartje verblijven.....  ze zoeken hier werk en hun kinderen gaan ze hier laten schoollopen.  toch is hun grote wens,  om zo snel mogelijk terug naar hun land te kunnen, dat kan ik begrijpen,  alhoewel ze niet weten wat ze daar terug gaan vinden....  mijn tante haar huis staat er in ieder geval niet meer... platgebombardeerd....   en de kinderen wonen in Aleppo,  dus is er weinig kans dat ook hun huis er niet meer zal staan,  of ernstig beschadigd zal zijn....
    eigenlijk wonen wij hier goed,  er is wel crisis,  maar wat daar gebeurt is heel andere koek....


    08-08-2012, 07:12 geschreven door dino
    29-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPROEP
    ik doe dit normaal niet, maar toch doe ik hier nu een oproep voor mijn nichtje Nathalie uit Syrië. Ze  is deze week in het az sint jan in brugge,  bevallen van een meisjestweeling.  ze is haar land ontvlucht voor het geweld,   om hier in alle rust haar kindjes op de wereld te zetten.  ze heeft alles moeten achterlaten,  en heeft niets van meubilair of kleertjes voor de kleintjes.  heeft iemand een tweeling-buggy,  een kinderbedje,  of ander gerief die je niet meer nodig hebt en die je graag geeft....  laat het aub weten.  U kan mij mailen op patriek.nadine.dejonghe@telenet.be
    heeft iemand in Mechelen  een klein appartementje of huisje te huur?  zij zou daar graag iets huren,  haar broer woont daar ook daar hij daar studeert.
    hartelijk dank bijvoorbaat.  nadine


    29-07-2012, 14:18 geschreven door dino
    27-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TERUG NAAR DE BASIS....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ik vertelde al wel eens dat mijn lievelingstijdschrift "FLOW" is,  er staan daar altijd heel mooie teksten in,  en heel veel andere leuke dingen.     in de nieuwe Flow die woensdag in de winkel lag,  staat een artikel over 'het fijne van saai'.  dat trok mijn aandacht en ik probeer hier een beetje een korte inhoud te geven van wat ik daarover las.
    vrouwen die jarenlang gewerkt hebben,  hun gezin gerund hebben,  die veel gezien en gedaan hebben , die jarenlang helemaal geen handwerk hebben gedaan,  die nu' naar binnen keren' , terug naar de basis....  rustig breien,  genieten van wat men maakt....  
    Meindert Van Dijk,  fotograaf,  natuurgids  en initiatiefnemer  van de website  'onthaasten-en-genieten.nl'  merkt de toenemende belangstelling
    voor bewuster leven, 
    ook bij mensen met drukke banen  en een volle agenda,  méér aandacht voor het 'hier' en 'nu',  de tijd nemen voor wat je tegenkomt,  letten op kleine dingen.....
    nieuw leven wordt geblazen in oude hobby's,  wereldwijd zijn er duizenden blogs waar mensen hun verzameling tonen.  vaak hebben deze blogs tienduizenden volgers en krijgen mooie reacties.
    het lijkt wel of er collectief behoefte is aan herwaardering van kleine alledaagse dingen.  misschien is het een kwestie van gevoeligheid.  lang werd dit begrip afgedaan als 'zweverig',  maar inmiddels komen ook vele nuchtere mensen tot het besef dat ze gevoeliger zijn dan handig is in deze drukke wereld.  
    voor een gevoelige mens kan het leven niet saai genoeg zijn,  want saai bestaat niet.  juist een rustig leven blijkt vol kleine ontroerende  of verheffende ervaringen.
    saai is dan helemaal niet saai,  maar spannend !
    wat je op je twintigste nog leuk vond,  dat vind je op je veertigste vaak vreselijk.  door teveel prikkels raak je op den duur afgestompt,  dan wordt het steeds lastiger om te genieten van de dauw op de plantjes in de tuin, het zachte gevoel van een mohairdraad die door je vingers glijdt of gewoon een spelletje kaarten.  en dat "niet voelen", dat voelt niet goed !
    al enkele malen eerder was er zo'n golf van "terug-naar-de-basis".  de eerste golf was misschien een reactie op de jaren zestig en zeventig...toen vond een gigantische bevrijding plaats,  in de vorm van seksuele revolutie en democratisering.  rangen en standen, maar ook normen en waarden werden blindelings afgeschaft,  het was wild,  spannend.... maar het had ook een keerzijde : de misdaadcijfers stegen,  toenemend geweld en diefstal....
    stilaan keerden we terug naar de boezem van het kerngezin,  en ja... de misdaadcijfers daalden weer....
    de amerikaanse trendwatcher Faith Popcorn noemde het "cocoonen" !
    cocoonen was je knus verschansen in je gezellige huisje en het daar goed hebben met je gezin of met z'n tweeën.
    cocoonen is meegeglipt over de drempel van  de éénentwintigste eeuw.
    Faith Popcorn zegt het op haar website : "we zien het al dertig jaar : de wens om van ons huis een veilige, geborgen plek te maken.  
    het lijkt erop dat er een economische crisis nodig was om ervoor te zorgen dat we in grote getale echt minder "druk-druk-druk" zouden gaan doen.
    logisch : als je steeds meer verdient en het ziet ernaar uit dat dat eeuwig zo zal doorgaan, is de verleiding groot om even een weekendje Barcelona of Berlijn te pakken,  en om meteen dat nieuwe restaurant te proberen.  maar langzaam maar zeker komen steeds meer mensen erachter dat je niet gelukkig wordt van "alles" .
    keuzestress verlamt op elk niveau.  als je kunt kiezen uit drie soorten jam, loopt het water uit je mond,  maar bij dertig soorten,  denk je : laat maar....
    en als je niet alleen wilt uitblinken in je carrière, maar tegelijkertijd de perfecte moeder, echtgenote, vriendin te zijn en ook nog wilt uitblinken in yoga,  de krant lezen.... dan kom je per etmaal een uur of vierentwintig te kort !!!
    dan is een economische crisis bijna een opluchting !!!  mag je van jezelf ook eens gewoon een zondag lekker een eind fietsen of in het bos gaan lopen.  gratis, gezond,  en vééééél rustgevender.  
    denk eens na bij jezelf : voel je je ook zo niet beter ?
      


    Tags:
    27-07-2012, 12:52 geschreven door dino
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BREIEN EN KLETSEN....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Debbie Stoller,  dochter van een nederlandse moeder en een amerikaanse vader,  bedacht in 1999 het concept : "Stich 'n Bitch" : vrouwen die regelmatig bij elkaar komen in een café om te breien,  haken, borduren en kletsen.
    "ik heb de liefde voor handwerken in Nederland opgedaan, " schrijft ze op haar website www.stichnbitch.nl
    haar tantes en groottantes zaten bij de koffie en een koek eindeloos te handwerken en de familieroddels door te nemen...
    in 2003 kwam Debbie naar Nederland om haar boek "Stich 'n Bitch, the knitters handbook" te promoten.  in veel wolwinkels kreeg ze te horen : nederlandse vrouwen breien niet meer, we stoppen ermee, we sluiten de winkel.  maar die trend is gekeerd !!!  er komen weer méér wolwinkels.  er zijn tientallen nederlandse  'stich 'n bitch - groepen' actief in evenzoveel steden.  
    "breien is de nieuwe yoga,  door de repeterende beweging van je handen, ben je in staat je gedachten te ordenen.  in je hersenen worden de stofjes  aangemaakt die je een fijn gevoel geven.  
    breien is chocolade voor de geest

    en dat kunnen wij alleen maar beamen ! hoevelen van ons voelen zich véél beter door te kunnen breien,  én dan nog wel om anderen te helpen.  dat is dan een dubbel goed gevoel !!!
    ik weet, door de hitte wordt nu wel niet veel gebreid,  en velen zijn op reis,  maar toch wens ik iedereen een heel fijn weekend,  én als je breit : voel je goed !


    27-07-2012, 07:25 geschreven door dino
    25-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEBOREN IN VREDE....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen gisteren is mijn nicht Nathalie bevallen van een meisjes-tweeling.  op zich misschien niet zo bijzonder,  er bevallen elke dag honderden vrouwen  in ons land,  maar Nathalie is afkomstig uit Syrië,  waar  op dit moment de toestand héél gevaarlijk is .  in Aleppo,  waar nu hevige strijd wordt gevoerd tussen rebellen en het leger,  verblijft momenteel nog haar man  én haar oudste zus Isabelle en haar gezin.   Nathalie, en haar zus Tamara  zijn  in juli naar hier gekomen.  zo zijn de tweeling toch veilig in ons land  op de wereld gekomen.  haar ouders,  mijn tante en haar man, zijn al een jaar in België bij hun zoon die hier voor arts studeert.  zij zijn blij dat Nathalie en Tamara en hun kinderen  hier al zijn,  maar tegelijk ongerust voor de achterblijvenden in Syrië.  ikzelf denk voortdurend aan Isabelle,  en haar gezinnetje,  en de man van Nathalie en Tamara,  die daar in het gevaarlijk gebied zijn.  de berichten die we van hen ontvangen,  zijn weinig geruststellend.  de stad wordt voortdurend gebombardeerd en er wordt overal geschoten.  hopelijk kunnen ze alsnog naar België komen.... ik hoop het uit gans mijn hart. 


    25-07-2012, 14:31 geschreven door dino
    18-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WERKGROEP OEKRAINE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen gisteren waren Patricia en ik bij Integraal in Brugge.  zuster Noëlla had ons uitgenodigd omdat Jef Sneppe van de werkgroep voor Oekraïne,  een dvd kwam voorstellen  over het werk van de vzw. 
    een eerste levering van breiwerk  werd reeds meegegeven met Jef.  
    we waren met een achttal genodigden om de dvd te bekijken : een convooi dat naar Oekraïne vertrekt en wat ze daar allemaal meemaken,  we zien ook de verschrikkelijke armoede bij de mensen,  de corruptie die daar hoogtij viert... spijtiggenoeg....  we werden er allemaal stil van !!! 
    het goede nieuws is dan dat de werkgroep voor Oekraïne verschillende projecten steunt : een internaat,  school voor schoenmakers,  een bakkerij opgestart.....  teveel om op te noemen,  daarom stel ik voor dat jullie eens gaan kijken op de site van deze groep : http://www.everyoneweb.com/werkgroepoekraine/  of via google : werkgroep Oekraïne vzw. 
    de vzw heeft in Brugge in de langestraat 66 ook een winkel van tweedehandsgerief,  die open is van dinsdag tot zaterdag van 14 tot 16 uur waar je gerief kan naartoe brengen,  'wat' je kan brengen kan je ook lezen op hun site.  de opbrengst is allemaal voor de projecten in  Oekraïne. 
    we vroegen aan Jef wat 'wij' kunnen breien voor die mensen daar : handschoenen,  gebreide sokken, sjaals,  'bivakmutsen', truitjes.....  het is daar soms heel koud !  
    vier keer in t jaar vertrekt een convooi naar daar met hulpgoederen,  meestal tweedehandsgerief,  maar die daar heel goed van pas komen.  zelfs oude brillen, schoenen... gaat allemaal mee naar daar.  
    kijk dus maar eens op zolder  en misschien vind je ook gerief die je niet meer nodig hebt,  breng het gerust naar de winkel van Jef in Brugge (adres en gegevens op de site)
    we genoten van een fijne namiddag en zijn dankbaar dat we die mens leerden kennen,  en hem met onze actie ook een beetje kunnen helpen !
     


    18-07-2012, 07:57 geschreven door dino
    07-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PRACHTIG WERK !!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen door de jaren heen hebben we al heel wat prachtig breiwerk mogen ontvangen,  stuk voor stuk kunstwerkjes soms.  daarom plaats ik vandaag eens een foto van nog maar eens zo'n mooi werk.  Katti stuurt regelmatig prachtige dekentjes,  en dit keer heeft ze er ook sokjes bijgestuurt.  heel mooi ! 
    deze week ontving ik ook een ganse doos lapjes van mevrouw Colombier uit Borgerhout, een  oudere dame die samen met haar vriendin lapjes breit van in het begin van onze actie.  haar zoon stuurt de doos dan op en die steekt er altijd een mooi kaartje bij.  deze keer liet hij weten dat zijn mama waarschijnlijk niet meer zal kunnen breien door een val.  spijtig,  maar ik heb haar een kaartje gestuurd om haar te bedanken voor het vele breiwerk,  die ze me door de jaren heen opstuurde.  ik hoop dat ze alsnog hersteld en weer kan breien.  .   
    gisteren was ik in het Zonneheem in Eeklo,  waar ze breien voor ons.  laatst kreeg ik een ganse lading kindertruitjes, babytruitjes en sokjes... die Antoinette naar Baby-nest in Gent deed. daar waren ze er superblij mee.  nu had ik wol mee voor de breisters,  wol die ik gekregen had van iemand die niet meer breit. 
    Angèle uit Meulebeke belde gisteren dat er weer heel wat klaarstaat voor ons.  dat ga ik ophalen als ik naar Antoinette in Rumbeke ga.  zij verwacht mij in de komende weken.... 
    dinsdag is het een speciale dag :  'ons Antoinette'  is jarig !   en dat zullen we zeker niet  zomaar laten voorbijgaan.  het is altijd moeilijk om een datum te prikken die voor ons alle vier (Antoinette, Annie, Patricia en ik) past,  maar deze zomer moet dat zeker lukken.  ik zal haar alvast dinsdag wel een kort bezoekje brengen.
    en verder is het wachten op mooi zomerweer,  maar dat zit er voorlopig niet in.  misschien goed weer om nog wat te breien....
    ik wens iedereen alvast een fijn weekend en voor sommigen : een welverdiende vakantie !


    07-07-2012, 13:17 geschreven door dino
    26-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIESKE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen gisteren had Antoinette een afspraak met Wieske van Baby-nest.  ik ben niet meegegaan,  omdat Patriek nog een week verlof heeft,  en ik moet toch zien dat de kerk in het midden blijft staan....  vorige week hadden we het nog druk met de zorg voor Floortje,  doordat ons Tamara nog in haar examens zat,  maar deze week zijn die zorgen voorbij dus wilden we even genieten van ons verlof.  maar ik wist dat Antoinette dat heel goed zou doen alleen .  ze is met een auto-vol naar Gent gereden,  en was daar heel welgekomen bij Wieske !
    Wieske vertelde honderduit over haar project : ze heeft een 40-tal vrijwilligers en krijgt ook  steun van stad Gent.  ze hebben vooral nood aan brassièrkes, sokjes,  vestjes met kapje,  truitjes, dekentjes... maar ook babybedjes, wiegjes, kinderstoelen.....
    wij kunnen hen alvast helpen met onze gebreide artikeltjes....  Wieske was vol lof over ons breiwerk,  en ze zal het allemaal heel goed kunnen gebruiken.
    wat Antoinette vooral opviel was de netheid,  de properheid !  alle tweedehandskleertjes worden daar eerst gewassen,  gedroogd,  gestreken en dan netjes per leeftijd gesorteerd.  de wasmachine draait daar ganse dagen..;  ons gerief is natuurlijk nieuw,  en met héél véél liefde gemaakt !
    ik kijk er al naar uit om eens mee te gaan naar Wieske. 
    maar er is nog werk te doen : zaterdag, zondag en maandag is er in het dorpshuis in Watervliet  tentoonstelling van het breiwerk van de breiclub 'de vierkantjes',  die heel veel breien voor onze actie.  iedereen is welkom,  en Annie en ik gaan zeker,  Antoinette waarschijnlijk ook.  in de loop van de volgende weken moet ik naar Rumbeke  en Liedkerke om lapjes  en ga ik breiwerk gaan afleveren in Mechelen voor Roemenië.   mooie vooruitzichten,  want dat wil zeggen dat ons winkeltje goed draait !!!
    en dat allemaal dank zij al de toffe mensen die voor onze actie breien !!!  van harte bedankt,  en fijne zonnige dagen toegewenst !


    26-06-2012, 23:48 geschreven door dino
    09-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWE VOORUITZICHTEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen wat internet toch allemaal verwezenlijkt !
    Antoinette kwam in contact met Wieske van 'Baby-nest'.
    Wieske schreef haar wat dit is :
    Baby-nest bestaat in september 3 jaar, en is uit onze soc. werking gegroeid. K&G vroeg ons om eens een kijkje te gaan nemen bij een gezin op de wijk.   onze verbazing was zeer groot, de baby lag in een kartonnen doos als bedje... we wilden dan de dienst moeders voor moeders inschakelen tot onze verbazing was deze dienst in Gent opgedoekt.
    zo kwamen  we aan de start,  ik ben zelf verpleegkundige 40 jaar materniteit en verloskunde gedaan,  baby's waren mij dus niet vreemd  enn zwangere vrouwen zeker niet.
    we begonnen met 10 bananendozen en wat speelgoed, nu 3 jaar later en 4 appartementen, als jullie tijd vinden kom eens langs... het is een project dat steeds blijft groeien en iedereen is welkom !
    Antoinette gaat een afspraak regelen,  en we zijn blij dat we ons breiwerk voor baby's en kleine kinderen ook naar daar zullen kunnen doen.  het is dicht bij de deur,  wat kunnen we meer wensen !

    via Ravelry kregen we weer een supporter bij !
    Marijke mailde :
    hallo Annie, ik brei voor weeshuizen, straatkinderen en zigeunerkolonies in Hongarije en Roemenië. ik heb in de loop der tijden een lijst gemaakt met sokkenmaten en het bijbehorende gewicht. ik weeg dus de restanten wol en zo weet ik welke maat ik eruit kan breien, of maak  combinaties.  op die manier gaat er geen draadje verloren ! op donderdag hebben we een breicafé in Hulst.  ook daar verzamelen we : Goede Doelenwol.  iedereen mag in de tas graaien en dingen breien voor een goed doel.  ik zal a.s. meedelen dat er ook lapjes van 20 op 20 moge gebreid worden.  waar mogen we ze naartoe brengen?  groetjes , Marijke

    mooi initiatief,  en we gaan eens op donderdag naar hun breicafé gaan om zo kennis te maken.

    Patricia,  die steeds op zoek is op internet naar organisaties en mensen die zich inzetten voor het goede doel,  vond op internet : http://www.roemenië-hulp.nl/home
    zo kwam ze in contact met de secretaris van deze organisatie : Bert Spaans.  ze vroeg hem wat hun noden zijn.
    hier volgt zijn mail :
    geachte Patricia,
    in het opvangtehuis te Baia Mare,  voor jongelui met een kindertehuisverleden,  is er vraag naar gebreide dekens
    Areke Wigmans te Valea lui Mihai vraagt om babysokjes en mutsjes en verder om wanten 4 tot 12 jaar,  en babypakjes.
    verder gewone sokken vanaf 4 jaar tot sokken voor volwassenen.  verder zeggen de contactpersonen : brei maar raak !
    hartelijke groet , Bert. 

    ongelofelijk dat we zo enkele organisaties leren kennen via internet.  we zijn blij dat we zo weer nieuwe afzetgebieden hebben.  ons breiwerk komt daar zeker goed van pas.  ik zou dus ook zeggen : brei maar naarstig voort,  het komt goed van pas !!!
    ik ben blij dat ik zo op zaterdagmorgen zoveel goed nieuws naar jullie kan laten weten !!!
    ik wens iedereen dan ook een fijn weekend toe !


    09-06-2012, 00:00 geschreven door dino
    02-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MARIE EN BORIS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen nog maar pas de tekst over Ravelry en Chrisje van de Ravelrygroep stuurde ons een mail of ze knuffelpoppen mocht breien voor onze actie; ze stuurde een foto van Marie en Boris mee, die ik hierbij plaats, zodat jullie kunnen zien welke prachtige knuffels ze maakt... en zeg nu zelf : als je zo'n voorstel krijgt, kan je dat toch niet weigeren !  ik zie al die glunderende gezichtjes voor me als we die mogen afgeven aan de kindjes in de opvangtehuizen van het rode kruis, of bij Huize Triest..... super !!!
     ik denk dat jullie de knuffels ook prachtig vinden.
    Annie kreeg een pakketje  via Kiala toegestuurd met wol, waarvoor onze welgemeende dank !
    gisteren was ik in Ruiselede bij de vrouw die alles bij de missiekring in goede banen leidt, ze hadden weer een 'auto-vol' klaar met  prachtige dekens en mooie truitjes !  echt weer allemaal heel mooie breiwerkjes!  dank U, mensen van de missiekring !
    ik ben dan naar Antoinette gereden omdat we daar alles verzamelen, gelukkig heeft zij veel ruimte, want bij mij op ons appartementje zou dat niet gaan....
    vandaag kreeg ik een mail van Christine, die geïnteresseerd is in wat we doen. ze heeft zelf een breigroep opgericht. ik heb haar wat informatie toestuurd en ze gaat contact opnemen met Antoinette, omdat zij dichtst woont. nog een groep die voor onze actie gaat breien?  wij hopen het... in elk geval héél welkom !
    ik wens iedereen alvast een fijn weekend, en voor de liefhebbers van jaarmarkten : op donderdag 7 juni is er hier in Eeklo de jaarlijkse jaarmarkt, die altijd héél véél bezoekers trekt ! een tip voor een dagje uit !!!


    02-06-2012, 11:17 geschreven door dino
    24-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RAVELTY

    Bij het zoeken naar een breipatroon van het "aviateurke" kwam Annie terecht
    op een site met een overweldigend aanbod aan patroontje en ideetjes.... enig
    nadeel... beetje kennis van het Engels is wel nuttig.

    http://www.ravelry.com/patterns

    Op een eenvoudige manier kan je voor jezelf een account of inlog maken en
    zo de site verkennen. Duizenden gratis patroontje kan je downloaden! Maar
    helaas meestal in het Engels.
    Van sommigen hebben Annie en Patricia reeds toelating gekregen ze te
    vertalen op de site te zetten.

    Je krijgt er ook geen reklame of enig andere vorm van mails of spam van...

    Het is een Amerikaanse site en als je een beetje op verkenning gaat zie je
    dat er over gans de wereld "groepen" zijn aangemaakt die over hun hobby
    (hier dan breien en haken) van gedachte wisselen.

    Patricia kwam toen met het voorstel om daar ook een "groep" op te richten om
    ons nog een beetje bekendheid te geven.

    We noemden hem BREIMADAMMEN DEKEN VOOR PAKISTAN.

    http://www.ravelry.com/groups/breimadammen-deken-voor-pakistan
    (Je kan hem makkelijk vinden als je naar de groepen per land kijkt...)


    De naam verwijst dus zowel naar de blog als naar de site.

    Na een paar uur kregen we al het aanbod om ons bekend te maken op een andere
    Belgische groep....en zo ging de bal aan het rollen....
    Annie kreeg ook de tip ons voor te stellen op de algemene groep van de
    Belgische Ravelers.

    Blijkbaar zijn we nu al ter sprake gekomen op een of ander forum van Ravelry
    en zo kregen we alweer aanbod van breiwol, want daar zitten natuurlijk
    allemaal breisters en ... waar gebreid wordt, is wol te vinden!!!

    Als jullie zin hebben, ga maar een kijkje nemen en je kan ook lid worden van
    onze groep... hoe meer zielen, hoe meer vreugde... maar voel je vooral niet
    verplicht hoor....

    Het vraagt wat tijd om uw weg te vinden, maar het is ook een manier om een
    beetje mee te zijn met de huidige manier van met elkaar communiceren... de
    breinaalden moeten af en toe eens afkoelen hé!

    We hebben zelfs al iemand uit China die ons kontakteerde... wat een
    verbazing.. maar het blijkt een Belgische te zijn die daar tijdelijk
    verblijft en op zoek was om iets met haar wolresten te doen.. het kon niet
    beter passen, schrijft ze!

    En de wereld blijkt dan ook heel klein te zijn... iemand kontakteerde ons en
    die had gelezen op de site over Zr Lieve waar we voor breien en die is haar
    bekend.

    En dan is er nog iemand die over Nadine had horen vertellen door haar
    vriendin, Rita uit Heestert, en zo ook besloot de wol die ze niet meer
    gebruikt aan ons te schenken.

    Het is dus alweer een schot in de roos in de wereld van het internet!!!



    24-05-2012, 22:49 geschreven door dino
    21-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDELIJK...
    einondertussdelijk terug......
    jullie vroegen je waarschijnlijk af wat er gaande was?
    14 dagen geleden overviel me plots hevige hoofdpijn en koorts. van de dokter kreeg ik te horen dat het een bacterie was en ik onmiddelijk moest starten met een antibiotica-kuur. twee dagen later : hetzelfde met mijn Patriek. en daar lagen we allebei, zo ziek als een hond, zoals we zeggen....en zo ging het twee weken lang : slapen, medicatie innemen, slapen..... we wisten soms niet of het voormiddag of namiddag was.... we zijn allebei nog nooit zo lang én zo ziek geweest...... ondertussen is mijn pa opgenomen en geopereerd geweest en ik kon én mocht er niet naartoe omdat het té gevaarlijk was voor hem (als hij die bacterie erbij zou krijgen).     stilaan begint alles er weer beter uit te zien : we kunnen weer een beetje eten, hebben geen koorts meer en kunnen al een halve dag wakker blijven.....    het ergste was dat ik mijn kleinkinderen niet kon knuffelen.  Fien deed gisteren haar plechtige communie en ik kon er niet bij zijn..... Floortje gaat morgen voor het eerst naar school....  toch hoop ik dat ik morgenavond s kan langsgaan om haar wedervaren te horen.... beetje bij beetje heb ik weer de moed om eens op mijn pc te werken en s te strijken,  het eten klaar te maken.... en dat is toch een goed teken ! ik hoop tegen het einde van de week weer echt beter te zijn,  en Patriek ook.
    zo zie je maar dat je van alles kan plannen, maar dan word je ziek en moet je noodgedwongen in bed blijven......


    21-05-2012, 08:22 geschreven door dino
    01-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DRUKKE TIJDEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vorige week was ik met Patricia   bij Integraal in Brugge.  we hadden er een fijne babbel met zuster Noëlla  en zuster Maria Goretti,  het was tevens een eerste kennismaking van Patricia met Integraal.  bij onze terugkeer stopten we even,  in Brugge-stad.  we konden het  natuurlijk niet laten van even een kledingwinkel binnen te gaan,  met de gekende gevolgen : we kochten ons elk een nieuwe outfit...... 
    in Beke  ging ik dekens, truitjes, sokjes.... gaan ophalen.  die heeft Annie ondertussen naar Huize Triest gedaan,  en daar waren ze heel tevreden.  Annie moest alle breisters bedanken van Werner, die daar de leiding heeft. 
    Patricia was bij Marie-Jo in Beernem met heel wat breiwerk  voor Zuster Lieve in Congo,  en voor de vluchtelingen.      
    al het gerief voor Zuster Lieve gaat naar Zwevezele,  waar haar familie alles verpakt in tonnen om dan via Wereldmissiehulp te versturen.  ze vragen alles  voor Congo   in katoen of zachte wol te breien,  het mag niet prikken,  want de kindjes dragen daar niets onder. 
    de gebreide grotere en kindersokken houden ze voor de vluchtelingen,  vorige winter hadden ze warme sokken te kort.
    enkele breisters breien nu ook wantjes voor de daklozen,  evenals mutsen en sjaals,  en ook truien of vesten.   tijdens de koude wintermaanden komt dat goed van pas.
    zo breien we nu al om voorraad aan te leggen voor het najaar. 
    de laatste tijd was niet  'lenteweer',  maar toch hoop ik dat de zon er stilaan doorkomt.  ik wens iedereen een fijne week toe.



    01-05-2012, 21:55 geschreven door dino
    19-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SUPERDRUK !!!!!
    Annie heeft het tegenwoordig superdruk ! 
    ze mocht terug bij de dame in Gent waar ze vorige week al wol mocht halen.  deze dame  had de zolder leeggemaakt omdat ze verhuist : 
    wol,  breinaalden,  viskes,  en veel stoffen  stonden allemaal klaar voor ons !

    deze week bracht ze ook een bezoek aan de nieuwe breister uit Drongen (ook een Annie).  ze heeft vroeger veel gebreid voor winkels,  en ze breit nog heel graag als ze tijd heeft,  en daarom wil ze voor ons breien.   toen een  winkel waarvoor ze breidde op de fles ging,  kreeg ze een groot deel van de overschotten.... 
    bovenop kreeg Annie nog een zak met overschotjes mee van rond de 4kg !

    een andere mevrouw uit Gent  die deze week contact opnam met Annie komt zelf even langs.

    Annie heeft dan nog eens gebeld met de mevrouw waar ze vorige week wol van kreeg  en die in een breiclub in Gent is.  deze vrouw nodigde Annie uit om eens naar de breiclub te komen.  
    werk genoeg dus voor ons Annie !!!!  misschien zou ze best dringend op pensioen gaan......  nog enkele jaartjes geduld, Annie,  en 't is zo ver !  
    ik kijk er ook naar uit hoor,  want zoals het nu gaat met de actie zullen we onze handen vol hebben.....
    k bedank je hierbij nog eens extra voor al wat je doet en betekent voor onze actie,  je bent  ONMISBAAR  voor ons.     door de actie vond ik drie fantastische vriendinnen voor het leven,  en daar is Annie één van.
    ik wil ook nog de nieuwe breisters,  en gulle schenkers van wol bedanken :  jullie  inbreng is héél welkom !!!! 




    19-04-2012, 08:22 geschreven door dino
    16-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AVIATEURKE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen donderdag was het hoogdag voor de klavertjes !
    de klavertjes,  dat zijn Antoinette, Annie, Patricia en ik.  zo noemen we ons omdat we als een klavertje vier zijn.  
    een klavertje vier brengt geluk,  en wij brengen dat,  samen met alle andere mensen die breien en aaneennaaien voor onze actie,  bij de mensen  die ons breigoed heel goed kunnen gebruiken.....
    waarom was het donderdag 'hoogdag' ?  we hadden alle vier afgesproken  om de verjaardag van Annie en Patricia  te vieren,  en tegelijk eens een ganse dag samen door te brengen  om te praten over onze actie,  over onze vooruitzichten,  onze kleine zorgen  en gelukkige momenten,  zoals  iedereen ze kent.
    het is altijd moeilijk om een dag te vinden die ons alle vier past,  omdat we alle vier bezige bijen zijn,  maar voor   donderdag was het toch gelukt,  en we hebben er echt van genoten !
    we hadden om tien uur afgesproken bij Annie.   we hadden dekens en ander breiwerk mee ,  die Antoinette dan meenam naar huis  om te stockeren tot we het kunnen gaan afleveren.   Annie had hele mooie mutskes gebreid,  waaronder een 'aviateurke'......  je ziet het hierbij afgebeeld.  je kan het vergelijken met de hoofdbedeking die vroegere vliegeniers  op hun hoofd hadden..... vandaar de naam.  het is echt super !    Patricia had sokjes gebreid,  allemaal om ter mooist.  ik zie al die blije  gezichtjes voor me als we die kunnen gaan afgeven in één of ander opvangcentrum.   Annie kreeg een pakje  met wol van Patricia, en ook een heel mooi boekje met beschrijving van verschillende soorten kleurrijke  handschoentjes en wantjes.   we willen nu ook handschoentjes en sokjes breien voor de dakloze kinderen en kinderen in opvangcentra.  die tip kregen we in het opvangtehuis van Sint Niklaas,  omdat dat heel belangrijk is  voor de kinderen,   in  de winter. 
    de wol die Annie kado kreeg,  kwam  van Eernegem (Ichtegem)  waar twee vrouwen een heel groot magazijn van wol hebben.  het was echt prachtige wol van zeer goed kwaliteit.    ben je ook geïnteresseerd om daar eens heen te gaan,  kijk alvast eens op http://www.suzywol.be
    wij zijn van plan   deze zaak een bezoekje te brengen.  de wol die Annie kado kreeg heeft ons overtuigd....
    maar donderdag ging het richting Gent.  we namen de bus,  om geen parkeerproblemen te hebben.   rond de middag gingen we eten in Café des Arts,  een heel mooie zaak met een prachtig interieur,  en het eten was  héél lekker !   deze zaak is werkelijk een aanrader.   terug  bij Annie  praten we nog wat na,  laadden  we Patricia haar auto vol.  zij ging Antoinette thuis afzetten en helpen om de de dekens en ander breiwerk op zolder te brengen.    een mooie dag was weer voorbij....
    ondertussen liet Annie weten dat we weer een breister bijhebben,  zij had onze site bekeken en iemand herkent op de fotos,  en zo had ze contact opgenomen.   van nog een vrouw kreeg Annie breiwol.  allemaal heel welgekomen....
    Annie  Van Eeghem,  een breister van in het begin,   mailde dat ze een nieuw pc heeft en onze site en blog bekeken had,  en ze vind het geweldig ! ze is superenthousiast om verder te doen....
    'oma' uit Betekom belde me om af te spreken mekaar te ontmoeten.  ze komt voor enkele dagen naar Middelkerke aan zee,  en op de terugweg rijden ze af in Aalter,  en daar hebben we afgesproken .  het is enkele jaren geleden dat we mekaar nog zagen.  het zal een blij weerzien zijn.  oma stuurde al een mailtje toen de oproep in de krant verscheen,  na de aardbeving in Pakistan,  nu zeven jaar geleden.  sindsdien mailen we mekaar vaak,  en als ze naar zee komen,  proberen we af te spreken.  ik kijk er echt naar uit.
    morgen is een bijzondere dag voor mij :  in Eeklo start een cursus 'zwemmen' .  het is speciaal voor oudere mensen die nog niet kunnen zwemmen.   ik wou al heel lang leren zwemmen,  maar het is er nog niet van gekomen.    ditmaal heb ik me laten inschrijven en ik kijk er geweldig naar uit.  vooral doordat het speciaal voor oudere mensen is,  vind ik belangrijk,  ik word tenslotte 59 dit jaar... en zie het niet zitten om tussen de jeugd te leren zwemmen.  als het meevalt,  kan ik tegen de grote vakantie zwemmen !


    16-04-2012, 08:54 geschreven door dino
    06-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GOEDE VRIJDAG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    op de pc vond ik bij 'foto van de week' van het Nieuwsblad een opmerkelijke foto ,  die je hierbij vind.  het is als het ware een moderne kopie van het werk van Michelangelo uit de sixtijnse kapel.  ik vind het zo mooi dat ik het niet kon nalaten op mijn blogje te zetten.  dit 'kunstwerkje' werd gemaakt in de ruimte : een robot en een astronaut reiken naar elkaar.
    ik vind dit heel toepasselijk op vandaag : Goede Vrijdag.  alle christenen herdenken het lijden en de dood van Jezus Christus.  laten we het even heel stil maken in ons en  nadenken over het 'waarom' van dit lijden.  ik vraag me af of het niet eens tijd wordt dat alle mensen mekaar de hand reiken ?  als we teevee of radio openzetten,  zien of horen we bijna alleen droeve verhalen. 
    misschien door de crisis,  krijgen we wat meer aandacht voor de mensen die het niet zo goed hebben.... want zeg nu eens eerlijk : echt slecht hebben de meesten van ons het toch nog niet.....  maar er zijn er die werkelijk in armoede leven in  ons land,  en we moeten niet ver zoeken.....  
    buiten ons land krijgen we dan berichten  van oorlog,  geweld,  zoals in Syrië bijvoorbeeld.  zelf heb ik daar nog drie nichtjes  wonen  met hun gezin.  af en toe hebben we contact,   het grootste deel van de dag hebben ze geen electriciteit (dus geen pc ),  waar ze vroeger blij waren dat hun kinderen naar school konden om te studeren,  zijn ze nu blij als die kinderen 'thuiskomen'.... soms worden zelfs kinderen op straat doodgeschoten....  ze worden in alles beknot,  er is weinig te krijgen,  er heerst voortdurend angst,  mensen worden opgepakt,  gefolterd....  en dat in onze moderne maatschappij !     niemand durft blijkbaar iets te ondernemen,  er wordt wel veel beloofd,  maar niet gedaan......
    dan vraag ik me af : is Christus daarvoor aan het kruis gestorven?
    het zou allemaal veel beter kunnen,  als er wat meer begrip en nederigheid was.
    het enige wat wij kunnen doen is bidden .   het gebed word soms wel eens vergeten,  maar het is een moment van stilte  en samenzijn met God,  een moment die we moeten koesteren.   mijn vader zei altijd : " dat het weer oorlog moest worden,  ze vluchten allemaal naar de kerk..."  
    laat ons niet wachten tot het weer oorlog wordt,  laat ons deze namiddag om 15 uur eens in gebed samenzijn......     
    ik wens iedereen een heel fijn paasweekend !



    06-04-2012, 07:44 geschreven door dino
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCRAPTASTIC EVENT 2012
    Klik op de afbeelding om de link te volgen we zijn allemaal creatieve mensen,  anders zouden we niet breien voor de actie,  dus  wou  ik hier eens iets onder de aandacht te brengen  :

    SCRAPTASTIC EVENT 2012  in Flanders Expo,  begin oktober.
    wat U misschien wist,  of niet wist,  maar ik maak graag wenskaarten.  daar ben ik een tiental jaren geleden mee begonnen.   al mijn materialen haal ik bij de Hobbyfarm ,  hier in Eeklo.  deze winkel is ondertussen uitgegroeid tot een begrip  in de hobbywereld.   Moeder Katrien en dochter Evelyne  staan er met raad en daad ten dienste van de klanten,  er worden vele cursussen gegeven  
    enkele jaren geleden ontstond een nieuwe rage : scrapbooking !   het is  een soort creatief werken met fotos en zo..... echt heel mooi.  toen is bij Evelyne het idee ontstaan om een weekend in te richten,  waar lesgeefsters van overal naartoe kwamen om hun creativiteit te delen met cursisten.  de inschrijvingen kwamen binnen,  niet alleen vanuit België maar ook daarbuiten.    het was een echt succes.  vorig jaar,  de tweede editie,  was dat succes zo groot dat er dit jaar moest uitgekeken worden naar een grotere ruimte,  en ook accomodatie.  en waar kan dat beter dan in Flanders Expo....  het eerste weekend van oktober gaat dus het Scraptastic Event door  voor iedereen die geïnteresseerd is.  denk niet dat je het niet kan :  eens dat je door de microbe gebeten bent,    laat je het niet meer los.....  neem een kijkje op de site .....  op het event kan je ook van alles aanschaffen wat met  deze hobby te maken heeft. 
    ik vermoed dat er velen van jullie echt geïnteresseer zullen zijn.   ik plaats hier ook de affiche bij,  waar jullie alle inlichtingen kunnen weervinden.   misschien ontmoet ik daar iemand van jullie?


    06-04-2012, 07:17 geschreven door dino
    04-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONS SUCCESVERHAAL GAAT VOORT.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen "alles gaat beter met twee",  zegt men,  maar bij ons gaat alles beter met vier !  Antoinette, Annie,  Patricia en ik hebben zo elk  ons deel van de actie die we verzorgen,  en samen  maken we er het beste van.    sinds Annie een zoekertje in de Streekkrant zette,  hebben we al heel wat wol binnengekregen,  en leverde het ons  een artikel in de Streekkrant op waardoor we  wat meer bekendheid kregen. 
    zo kreeg Annie deze week een telefoontje van een dame die ging verhuizen en nog heel wat wol liggen had.  ze wilde die niet meer meeverhuizen,  en toen herinnerde ze zich het sos-ke van Annie.   Natuurlijk dat wij die wol goed kunnen gebruiken.  zo is Annie gisteren om die wol geweest :  we kregen 90 nieuwe bollen,  waarvan er twee keer 20 van dezelfde kleur  en alle wol van opperbeste kwaliteit.  via Brigitte,  een dame die van in het begin  naar de samennaaidagen  komt,  hebben we nog een breister bij,  die nu truien breit voor ons.  zij zal die wol dus goed kunnen gebruiken.    in de namiddag is Annie dan langs geweest bij mevrouw Plasschaert  die zo mooi kan breien.  ze kreeg er een paar vliegeniersmutskes,  verschillende babydekentjes,  een paar sjaals,  twee gilets en een prachtig omslagdoek.  deze dame is 86 jaar en wat ze maakt is gewoon super  en perfect !  dat is wel heel bijzonder !
    volgende week vieren we de verjaardag van Annie (die morgen jarig is)  en van Patricia die eind vorig jaar,  jarig was.  we hadden nog geen tijd om een dagje  daarvoor vrij te maken,  maar op de samennaaidag hebben we onze agenda's samengelegd en een datum geprikt.   het was het laatste jaar zo druk.....  we vieren altijd onze verjaardag samen,  maar dat was door omstandigheden,  op Patricia haar verjaardag niet gelukt.  maar nu gaan we er echt een dag van maken !  we kijken er alle vier geweldig naar uit.   we kunnen eens wat bijpraten met ons vier,  en dat brengt altijd goede ideeën mee ook. 
    ondertussen heb ik lapjes aaneengezet van een dame van in de negentig.... ze wou graag eens een deken zien van haar lapjes.  ik heb er twee grote dekens van gemaakt en geef ze mee met Antoinette die ze haar zal gaan tonen.   dat vrouwtje zal heel content zijn,  zo ziet ze wat er van haar lapjes gemaakt wordt.
    morgen moet ik voor mijn halfjaarlijkse controle .  ik voel me goed en vermoed niet dat er problemen zullen zijn.  tis ondertussen vier jaar geleden dat de kanker de kop opstak....  maar de operatie en daaropvolgende bestralingen en chemo hebben blijkbaar goed werk geleverd.  op naar de vijf jaar.....


    04-04-2012, 17:20 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!