DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    15-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RAVELRY MEETING 2013
    Klik op de afbeelding om de link te volgen de Ravelry Meeting 2013 op zaterdag kon dit jaar weer rekenen op een 30-tal gedreven haaksters en breisters.  
    met 5 van onze groep de Breimadammen waren ze al voor de middag in Brussel en gingen eerst een hapje eten.  
    ze gingen nog wat in het zonnetje zitten op de vismarkt en begonnen alvast wat te haken en breien.  
    niet te geloven hoeveel mensen hun fototoestel bovenhaalden en vroegen wat ze eigenlijk aan het doen waren.  er waren zelfs mensen uit Noorwegen die foto's namen van hen.  hierbij een mooie foto van ons gezelschap met o.a. Annie en Patricia,  en Annie's dochter Lydia.  


    15-10-2013, 07:36 geschreven door dino
    11-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.START 4de LEERJAAR
    Klik op de afbeelding om de link te volgen dinsdag was ik terug in de basisschool De Kiem in Ruddervoorde.  vorige keer was het vierde leerjaar op sportdag en miste zo de start van ons project.   er zitten 15 leerlingen in die klas,  en die hoorden hoe leuk het breien wel was,  en stonden te popelen om ook aan de slag te gaan....  daarom belde directrice Nicole of ik zo vlug mogelijk kon komen  om ook het vierde leerjaar op te starten.   
    zoals bij de andere klassen had mijn zus Ann,  de mutsen al opgezet,  en na een beetje uitleg over de actie  konden we van start gaan.  
    doordat zij de oudste leerlingen zijn die meewerken aan het project,  ging het heel goed om het breien met de breiring aan te leren.  ze gingen er helemaal in op.....
    terwijl ik een kindje hielp,  hoorde ik een meisje tegen haar bankgenootje zeggen : "en later worden wij ook breimadammen hé!"    dat vond ik toch zo mooi gezegd.....  maar eigenlijk zijn ze al 'breimadammekes....." !
    ik moet ook zeggen dat de jongens het heel goed deden,  sommigen zelfs beter dan de meisjes !
    de juf vond het allemaal heel goed,  en is blij dat nu ook haar klas deelneemt.   
    vier klassen zijn nu bezig met de mutsen,  en het is de bedoeling dat ze al mutsen kunnen meegeven in november.

    woensdag moest ik naar het ziekenhuis voor mijn jaarlijkse coloscopie (inwendig darmonderzoek)  ter controle.  het is nu zes jaar geleden dat bij mij darmkanker vastgesteld werd  en ik een operatie,   chemo en bestralingen moest ondergaan.  tot nu toe  is alles goed,  en  ook woensdag was de uitslag goed.  we kunnen er weer een jaartje tegenaan...!

    toen ik thuiskwam en even mijn mails checkte,  zat er een mail bij van Libelle-tv  met een uitnodiging om in hun programma te komen vertellen over het project van de mutsen voor Syrië,  en de breimadammen !!!!  
    mijn dag kon niet meer stuk !!!!
    ik heb onmiddelijk geantwoord dat ik dat graag wil doen,  en nu wacht ik op een antwoord met verdere richtlijnen.  ik hou jullie op de hoogte !
    gisteren kwam Annie langs  om dekentjes op te halen,  waar nog een randje moet aangehaakt worden,  en wat gerief voor Baby-nest.  
    dinsdag moet ik breiwerk in Stalhille gaan ophalen,  en woensdag hoop ik naar Suzy te kunnen rijden met een bomvolle auto  breiwerk  voor Syrië !!!!

    het is nu wachten op een antwoordje van   Libelle - tv....
    k wens jullie ondanks  het slechte weer,  toch een leuk weekend.  het is echt BREI - WEER !!!!



    11-10-2013, 06:48 geschreven door dino
    03-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10.000 LAPJES VAN LILIANE !!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Annie kreeg deze week van haar collega, Liliane,  die ondertussen geniet van een welverdiend pensioen,  haar 10.000ste lapje !!!!!
    Liliane breit al van in het begin van onze actie,  gaf regelmatig pakjes lapjes mee met Annie,  die ze dan aan elkaar zette tot dekens.  zo gaf ze  deze week weer een pak lapjes af  en er zat een briefje bij,  dat het er nu in totaal al 10.000 zijn;  ongelofelijk !!!!    aan 48 lapjes per deken,  zijn dat 208 dekens van Liliane alleen !!!
    dat geeft ook een beetje een beeld van hoeveel dekens onze actie al opgebracht heeft.....  zoveel mensen die breien....  we kunnen echt niet schatten hoeveel dekens we al bij mensen gebracht hebben,  die ze goed konden gebruiken,  die zich ermee kunnen verwarmen......  
    ik wil Liliane  langs deze weg een soort 'diploma'  geven voor haar onvoorwaardelijke inzet !!!
    als er nog mensen zijn,  die bijhouden hoeveel lapjes ze al gebreid hebben,  laat het aub weten,  dan kan ik dat ook eens op mijn blogje zetten.  ik weet zeker dat er nog zijn die al een serieus aantal lapjes hebben gebreid !
    maar zelfs diegenen die er niet zoveel gebreid hebben,  wil ik extra bedanken,  want het is dank zij hun inzet,  dat onze actie zo'n succesverhaal is !   het zijn al die duizenden lapjes die het verschil maken !!!!  
    we gaan door !  de winter staat weer voor de deur,  en onze dekens zullen weer hun weg vinden naar de minderbedeelden,  de daklozen,  mensen uit verre landen......  
    toen ik gisteren in het nieuws hoorde dat er heel veel kinderen zonder morgenontbijt op school komen,  en sommigen zelfs geen eten meehebben voor smiddags,  dan denk ik dat dat nog maar eens aangeeft,  hoeveel armoede er in ons land is........   dus we hebben nog heel veel werk !!!! en we doen dit graag !!!


    03-10-2013, 13:01 geschreven door dino
    02-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MUTSEN VOOR SYRIE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen vrijdag was het eindelijk zo ver !!!!  samen met Antoinette,  mijn zus Ann en haar schoondochter Jessica waren we te gast in de basisschool De Kiem  in Ruddervoorde,  waar mijn zus een Carrefour heeft. ik vertelde al over het project die we daar zouden opstarten :  mutsen breien voor de kinderen uit Aleppo !  met steun van de vzw Knitting4Children,  die wol geeft aan projecten die kinderen leren breien.  mijn zus kocht de breiringen,  om de mutsen mee te breien. 

    in de refter mocht ik de kinderen van het eerste,  tweede en derde leerjaar vertellen over hoe ik aan mijn actie begonnen ben,  na de aardbeving in Pakistan,  en we ons zo verder inzetten voor minderbedeelden,  en nu ook voor de kinderen in Syrië.  dit na een oproep van Suzy Bochi in Libelle voor SOS  Syrian Children. 
    op het digitale schoolbord,  kon ik fotos tonen van  onze actie,  van ons breiwerk,  die al heel veel mensen verwarmt !
    ze luisterden heel aandachtig,  en toen Nicole,  de directrice vroeg of ze mutsen wilden maken voor de kinderen in Syrië  antwoorden ze volmondig JA !!!
    mijn zus en ik gingen dan mee naar de klas van het eerste leerjaar,  Antoinette met het tweede leerjaar,  en Jessia met het derde leerjaar,  om hen te tonen hoe we met de breiring mooie mutsen maken !
    mijn zus had al alle breiwerkjes opgezet !!!
    ze vonden het heel leuk,  er werden ook fotos genomen,  die ik nog moet ontvangen.  deze fotos gaan we dan op de website van 'de breimadammen' zetten.  ook de vzw Knitting4Children  gaat ze op hun website zetten.  
    gisteren kreeg ik al een mail van de directrice dat de kinderen 'getieketakt' zijn om er verder aan te werken !!  ze vinden het heel leuk !!!
    het maakt ons zo blij,  dat we dit weer in gang konden zetten ;
    volgende week begin ik alles klaar te zetten voor Sos Syrian Children,  en doe het vervoer naar Suzy in Brecht.   in de loop van november gaat weer een konvooi naar Aleppo.  van Bert Spaans van de Stichting voor hulp aan Oost-Europa kwam ook weer vraag naar ons breiwerk.  dus voor hen gaan we ook een lading klaarmaken.  van overal krijgen we weer breiwerk binnen,  de vakantie is voor velen voorbij,  er wordt weer méér gebreid.  
    vorige week kwam ik met een auto vol van de missiekring in Ruiselede,  ik kreeg telefoon van Lydie van dienstencentrum 'het Zonneheem' in Eeklo om breiwerk te komen afhalen.  ook Rita uit Stalhille heeft breiwerk klaarstaan,  en in Meulebeke heeft de Ocra ook zijn best gedaan.  eind oktober gaan Patricia en   ik naar Integraal in Brugge bij zuster Noëlla Lapon,  want daar hebben ze ook niet stilgezeten !
      dus U leest het goed :  onze winkel draait weer op volle toeren en daar kunnen we alleen maar heel blij om zijn !!!  dank aan iedereen die breit,  wol geeft.....!


    02-10-2013, 17:19 geschreven door dino
    24-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LUMOS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen van Mieke uit Linden kregen we een mail :  wat die mensen daar allemaal doen voor onze actie.....!  ongelofelijk.  er staat weer heel wat breiwerk klaar  die ze zelf naar Suzy van SOS Syrian Children zullen voeren,  maar daarbovenop breien ze ook voor Lumos.
     wat is Lumos ?
    UZ Leuven,  de groep Biomedische Wetenschappen van de KU Leuven en het departement gezondheidszorg en Technologie van de KHLeuven werken onder één koepel samen voor het coördineren van de medische ontwikkelingssamenwerking.  dat samenwerkingsverband wordt aangegeven met de naam LUMOS, wat staat voor Leuvense universitaire Medische Ontwikkelingsamenwerking en Solidariteit.
    Lumos mobiliseert ontwikkelingsrelevante academische, klinische en organisatorische expertise van deskundige medewerkers,  die zich op volledig vrijwillige basis engageren.   het doel is te werken aan een duurzame ontplooiing van gezondheidszorg in landen in ontwikkeling.   dat gebeurt door gerichte overdracht en opbouw van kennis en vaardigheden in een samenwerking die niet gevat zit in een éénrichtingsverkeer,  maar zich kenmerkt door wisselwerking.
    elke maand vertrekt een team vrijwilligers,  en in september was dat naar Rwanda.  daar is hun doel de zorgverlening in Rwandese materniteiten te verbeteren in het district Huye en de 6 erkende vroedvrouwenopleidingen in Rwanda ondersteunen.

    via Mieke,  die de contacten legde gaat nu hun breiwerk mee met die vrijwilligers. vorige week gaven ze 114 kleine dekens, 210 mutsjes en 15 jasjes mee.
    nu zijn ze dus weer volop aan het breien voor de volgende missie.  de  breigroep van Mieke vergroot ook steeds....  Mieke haar buurvrouw start met Femma  om mutsjes te maken met de breiring !   dit is echt SUPER !!!  een heel dikke proficiat aan Mieke en al haar breisters.  ook dank aan Lumos,  omdat zij het breiwerk meenemen naar hun projecten.


    24-09-2013, 08:51 geschreven door dino
    20-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CROCOONEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 'Crocoonen.....' wat is dat voor een woord !
    dit najaar slaan we met zijn allen aan het 'crocoonen', dat wil zeggen : creatief cocoonen.
    de cijfers bevestigen het : liefst één op de twee belgen maakt opnieuw tijd om te knutselen, breien,  naaien.....  74 procent van de belgen spendeert zijn vrije tijd  graag met een creatieve hobby !  
    'na een lange werkdag achter de computer, willen we in onze vrije tijd graag opnieuw met onze handen werken,' verklaart trendwatcher Herman Konings.  'iets doen waar geen spitstechnologie bij komt kijken.  handenarbeid verlicht de stress.  bij het schilderen,  pottenbakken of breien kunnen we ons hoofd leegmaken en genieten van de rust.   bovendien is het voor jezelf leuk om iets te maken wat helemaal van jezelf is,  waar je je persoonlijkheid en creativiteit in kwijt kan.  je kunt je hiermee onderscheiden van de massaproductie.  velen showen ook hun gemaakte creaties op bijvoorbeeld facebook.  de mensen zoeken tips, patroontjes... op internet.'

    dit las ik vandaag in de krant,  en het deed me heel veel deugd moet ik zeggen.  wij ondervinden al jaren hoe leuk het is om te breien,  iets te creëeren,  en als dat dan  nog is om anderen te helpen,  geeft dat nog méér voldoening.  natuurlijk is het ook heel leuk eens iets voor jezelf te maken !
    de laatste tijd zijn we heel druk bezig voor de SOS Syrian Children :  pulls, mutsen, sjaals, dekentjes....  en deze week kreeg ik een mail van Suzy Bochi,  de vrouw die deze vzw oprichtte en met de hulp van Wereldmissiewerk reeds één konvooi hulpgoederen naar Aleppo kon brengen,  om te zeggen dat ze een nieuwe opslagruimte hebben,  en dat ik ons breiwerk mag brengen !  dinsdag aanstaande ga ik naar de missiekring in Ruiselede,  waar heel veel breiwerk klaarligt.  bij mij thuis ligt ook al een grote voorraad klaar,  en ook bij Antoinette ligt voorraad breiwerk.  we gaan alles sorteren en begin oktober voer ik het tot bij Suzy.  in november gaat een nieuw konvooi naar Syrië,  met onder andere 'ons breiwerk' !!!

    vorige week opende in Gent het nieuwe onderkomen van Baby-nest,  aan de Ryhovenlaan 166.  iedereen die baby-gerief heeft  (tot 2 jaar)  dat nog proper en bruikbaar is,  mag dit daar gaan afgeven.  het mogen ook bedjes, buggy's...  zijn.  Baby-nest helpt jonge moeders die problemen hebben,  het niet zo breed hebben.....  het is een prachtig initiatief waarvoor wij heel veel breien.  
    ik wil bij deze iedereen aanmoedigen om te 'crocoonen',  je voelt er je goed bij,  je maakt iets van jezelf,  en je geniet daar echt van !  dat is mijn ervaring.


    20-09-2013, 17:57 geschreven door dino
    06-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN DROOM......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen een droom als een ander,  zou je denken....
    een droom van de syrische kinderen....
    een mooi klaslokaal  vol vriendjes,  een lessenaar,  een pen en papier.  een vriendelijke leraar die hen leert wat democratie is....   een lunchbox met brood en een drankje.  een droom.......

    ik nam gisteren contact op met de directrice van de basisschool De Kiem  in Ruddervoorde,  waar we een project zullen opstarten,  in samenwerking met 'Knitting 4 Children',  om de kinderen te leren breien  met een breiring.  de bedoeling is dat we mutsen, sjaals en dekentjes zullen breien voor  de SOS Syrian Children (waarover ik reeds schreef).
    de directrice vertelde me dat de leraren en leraressen in de loop van september hun voorstellen moeten indienen,  en in oktober wordt dan alles ingeplant .  ons project is voorzien maar we kunnen dus pas in oktober starten.  de kinderen kijken er in elk geval heel erg naar uit,  want Marte,  het dochtertje van mijn nicht Annelies,  vroeg al aan haar mama wanneer ze nu eindelijk konden beginnen met breien op school.....
    dat is wel goed,  dat er op voorhand al over gepraat wordt.  in het begin van mijn actie,  deed een klas uit het Sint Michielscollege in het antwerpse ook mee,  en ook een school in het brusselse.  de leraren vertelden dat de kinderen nog nooit zo enthousiast waren voor een actie...;op de speelplaats praatten ze erover met de andere kinderen,  en die wilden ook meedoen.  we hebben nadien nog scholen gehad,  die ook breiden.  de bedoeling nu,  is ook om ons project nog in andere scholen te kunnen realiseren.  duimen dus !!!!


    06-09-2013, 07:13 geschreven door dino
    04-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUW SCHOOLJAAR
    Klik op de afbeelding om de link te volgen zoals voor zoveel ouders en grootouders  is een rustiger tijd aangebroken :  het nieuwe schooljaar is aangebroken.  de voorbije zomer was ik dikwijls bezig met de kleinkinderen,  die heel graag bij oma komen....  met het schitterende weer is van breien ook niet zo veel in huis gekomen....  maar nu de herfst in aantocht is,  en ik wat meer vrije tijd krijg,  staan weer al heel wat lapjes klaar om aan elkaar gezet te worden.  gisteren was ik bij Antoinette om wat bij te praten,  en ook om wat afspraken vast te leggen.  zo zijn we van plan om net voor Kerstmis weer naar het opvangtehuis in Sint Niklaas te gaan,  om de inwoners daar te verwennen met een warm,  mooi deken,  een muts,  een sjaal,  popjes voor de kindjes....  
    in de loop van de maand september gaan we ook een hele grote lading breiwerk voor de SOS Syrian Children afleveren. (hierbij een foto van de eerste lading hulpgoederen die Wereldmissiehulp in Aleppo afleverde,  in oktober gaan ze een tweede keer )
    én vandaag vind de eerste bijeenkomst van de Crea van Antoinette en Mireille in Vinkt plaats.  het is die Creaclub die van in het begin hielp met breien en lapjes aan elkaar zetten....
    op 24 september,  mijn verjaardag (!),  komt de missiekring van Ruiselede samen,  en ik doe mijn best om daar aanwezig te zijn,  want ook daar ligt veel breiwerk klaar.  en zo zal het op een andere manier druk worden voor mij :  breiwerk verzamelen en op de juiste plaats brengen ! 
    Annie en Patricia genieten ondertussen van een welverdiende vakantie !


    04-09-2013, 07:26 geschreven door dino
    17-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RECLAME IN DE WIBRA
    goed nieuws voor onze breisters  :  van 19 tot 31 augustus kan je de bollen van 100 gr breiwol in de Wibra kopen aan 0,79 euro inplaats van 1 euro per bol;  
    het moment om wol te kopen !!!!!


    17-08-2013, 01:43 geschreven door dino
    16-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LIBELLE TV - DE EERSTE SHOW
    gisteren startte op telenet   LIBELLE  TV !!! (op kanaal 18, digitale tv telenet)
    ik keek er enorm naar uit,  omdat ik sowieso de Libelle lees,  en ik verwachtte dat het heel interessant zou worden voor de hedendaagse vrouw  :  informatie, kook- en bakprogramma,  praatshow.....
    om 8.30u  zat ik voor het scherm,  en ik ben er ook blijven voorzitten tot  11 uur,  en in de namiddag nog een paar uurtjes (terwijl ik breidde,  dat was ook mooi meegenomen...)
    gisteren was het echt een kennismaken,  en informatie over de programma's die dagelijks of wekelijks worden aangeboden.  

    in elk geval ben ik van plan om heel veel van deze zender te genieten.   maandag aanstaande is er wel iets heel bijzonders !   enige tijd geleden vertelde ik op mijn blog dat ik in de Libelle een heel mooi verhaal had gelezen over een vrouw, Suzy Bloch,  die samen met Wereldmissiehulp iets wilde doen voor de kinderen uit Syrië die in de vluchtelingenkampen verblijven.  ik  nam contact op met Suzy,  en zij was heel blij met mijn voorstel dat wij met onze actie voor die kinderen zouden breien !  wat we nu al volop doen....
    in de Eerste Show praten afwisselend Ilse Van Hoecke en Els De Schepper met verschillende gasten,  die iets bijzonders doen of betekenen.  
    maandag aanstaande om 8.30u ,  om 13.45u, om 17 u en om 22.30u  kunt U in de Eerste Show kennismaken met Suzy Bloch !!!   Ilse Van Hoecke ontvangt deze opmerkelijke vrouw in haar praatprogramma .  
    zo kan U haar eens horen,  en luisteren wat zij allemaal te vertellen heeft over haar project.  ik kan U zeggen dat ondertussen een vrachtwagen met hulpgoederen van Wereldmissiehulp  goed aangekomen is in Aleppo,  en er is een tweede vracht gepland voor in september.   we hebben al heel veel gerief klaar om mee te geven .  
    zelf heb ik ook een mail gestuurd naar Libelle over onze actie,  en over ons project met steun van de vzw Knitting 4 Children,  waarbij we in basisschool De Kiem in Ruddervoorde,  de kinderen gaan leren breien  omdat zij ook breiwerk zouden kunnen meegeven voor de kinderen van Syrië !  misschien worden we ook eens uitgenodigd om over onze actie te komen praten... wie weet ???
    ik wens iedereen een fijn weekend,  en veel kijkgenot maandag ,  voor diegenen die kijken naar Suzy Bloch in de Eerste Show !

    Bijlagen:
    libelle tv.jpg (9.5 KB)   



    16-08-2013, 14:34 geschreven door dino
    01-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOS SYRIAN CHILDREN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen een tijdje geleden schreef ik over een  syrische vrouw, Suzy, die in België woont en een vzw oprichtte  om kleding en speelgoed in te zamelen voor de kinderen in Aleppo,  Syrië.  
    de toestand van die kinderen is schrijnend,  je moet maar naar het nieuws kijken,  en de talrijke beelden doen ons beseffen dat de toestand daar verschrikkelijk is.  met het inzamelen van kleding en speelgoed wil Suzy het leed een klein beetje verzachten.  Suzy nam contact op met Wereldmissiehulp,  en zo kwam het dat er in juni een volle vrachtwagen richting Aleppo vertrok.  het werd een tocht vol gevaren.  de turkse douane hield de vracht twee weken vast,  en toen ze uiteindelijk de grens overstaken probeerde een uitzinnige menigte zich meester te maken van de lading.  gelukkig konden de mensen van het Free Syrian Army ,  die escorteerden, dit verhinderen.  alles is nu klaar om verdeeld te worden.  fotos volgen....
    wij van deken voor Pakistan,  hebben al heel wat breiwerk klaarliggen om met de volgende zending in september mee te geven.  de mensen in Syrië zijn heel dankbaar met deze hulpgoederen !


    01-08-2013, 07:35 geschreven door dino
    31-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PONNEKEBLOM
    Klik op de afbeelding om de link te volgen nu denken jullie waarschijnlijk :  welke rare titel staat hier nu boven.....?
    wel,  ik kreeg een mail van Annie,  ze had mijn blogje gelezen,  en vond dat ik eens naar het volgende moest kijken :  http://www.ponnekeblom.blogspot.be 
    dat heb ik ook onmiddelijk gedaan,  en daar ging weer zo'n mooie wereld voor me open !!!  zo'n creatieve vrouw !!!  ik las er dat haar eigen boek,  bijna klaar is,  en in september in de boekhandel te verkrijgen is !  het wordt uitgegeven door Lannoo.  het is een boek met heel eenvoudige, makkelijke, mooie spulletjes.  ik kan jullie alleen maar aanraden eens naar de blog van ponnekeblom te gaan,  en als jullie graag haken,  haar boek aan te kopen,  zodra dit in de winkel ligt.....  ik ga het alvast doen !

    wat ik bij deze eens wil vertellen :  door de jaren heen van dekentjes maken,  en leuke truitjes, sjaals, mutsen.... breien,  voel ik aan dat dat me heel gelukkig maakt,  het versterkt het zelfvertrouwen,  maakt me bewust  dat iedereen iets kan wat mooi is....  de talrijke blogs van mensen die hun creativiteit willen delen met anderen  bewijzen dat dat werkelijk zo is.   het brengt ook vriendschap mee,  en gezelligheid....  het brengt ook rust.....  kortom,  laat je gaan,  wees creatief,  geloof in jezelf !!!  en je zal zien,  het verandert je leven,  je voelt je goed !!!  



    31-07-2013, 23:43 geschreven door dino
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRANNY SQUARES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen daar het vakantie is en velen op reis en zo,  wil ik mijn blogje toch een beetje opfleuren,  en hoe kan dat beter met een vrolijk verhaal over granny squares.  
    iedereen herinnert zich nog jaren geleden toen die spreien en kussens ,  gehaakt in prachtige kleuren,  hun intrede deden.....  het werd een rage.  misschien dat je ze nu niet veel meer ziet maar nog heel veel mensen over gans de wereld vullen hun vrije tijd met deze hobby.  
    ik ben geabonneerd op ' Flow ' dat is een tijdschrift dat regelmatig uitkomt,  en vorige week was het weer zo ver.  ik kijk er altijd naar uit want je vind er heel mooie verhalen over mensen,  hun leven,  hun hobby's ,  over mindfullness......  
    deze keer een artikel mijn bijzondere aandacht : 'HAKEN  AROUND  THE WORLD'.
    de fotos die het artikel opfleuren  spreken boekdelen :  dit moet je gewoon doen !!!!
    enkele vrouwen  waaronder  Saskia Laan uit Almere, Nederland,  heeft een blog hierover : bijsaarenmien.blogspot.nl   daar moet je echt eens gaan kijken !  je kan haar ook volgen op Pinterest en Instagram.  je vind er patroontjes,  uitleg en alles over granny squares.  je wordt  gewoon vrolijk van  ernaar te kijken.  
    Tatiana Cordova,  een vrouw uit midden Venezuela,  vertelt dat het een echte 'booming' is in Venezuela :  iedereen wil het leren !!! ze ontwerpt en verkoopt dekens via haar facebookpagina;  
    'het is een manier van leven geworden,  zo simpel is het. ik vind het gewoon spannend.  ik word zo blij van de nieuwe kleuren en het experimenteren met nieuwe vormen.  haken tilt mijn creativiteit naar een hoger niveau. ik ga nergens heen zonder mijn haaknaald,  dus je kan wel zeggen dat ik verslaafd ben ! '
     en dan zegt ze iets wat ik zo bijzonder vind :
    'als je mij vraagt hoe we wereldvrede moeten krijgen, zeg ik : allemaal gaan haken en de teevee uitzetten ! 

    Annette Ciccarelli,  een zweedse vrouw van 43,  zegt :
    ' haken maakt me kalm en gelukkig,  het voelt als yoga voor mijn hoofd en ziel. het geeft me de kans om gewoon te gaan zitten en gewoon te 'zijn',  los te komen van de alledaagse stress en iets te  creëren.  het is zo'n praktische hobby,  je kunt het overal mee naartoe nemen en het even tussendoor doen of lange tijd na elkaar.   kleuren en steken mixen voelt soms aan als therapie, echt.  overal gaat mijn haaktas mee naartoe : de dokter, de lunchroom,  het station,  voor het geval ik een paar minuten over heb. 
    blogs en internet zijn mijn inspiratie en leraar in één. 
    ik denk dat haken nu zo populair is omdat we allemaal terugverlangen naar vroeger, toen het leven langzamer en echter was en minder gevuld met technologie.  in realityprogramma's hebben we het beste en het slechtste van mensen zien voorbijkomen,  oorlogen kunnen we van heel dichtbij volgen op het nieuws,   we willen allemaal terug naar voor die tijd ! de tijd waar we vandaan komen,  met minder geweld,  minder uitgesproken meningen...  terug naar de zoete herinneringen aan oma, zelfgebakken koekjes,  zelfgemaakte dekens....ik vind het heel mooi dat die generatie niet uitsterft,  maar juist weer helemaal hip is.  daar doe ik graag aan mee !'

    en wij doen daar ook graag aan mee,  meestal is het bij ons breiwerk,  maar haken mag ook natuurlijk,  en het is altijd mooi om eens naar het handwerk van anderen te kijken.  en zoals ik al vertelde gaan we nu ook schoolkinderen leren breien.  gisteren is een doos wol van ' Knitting 4 Children '  toegekomen,  om dan in september in de basisschool De Kiem in Ruddervoorde te starten !  ik wil nog eens vermelden dat Knitting 4 Children projecten ondersteunt om kinderen weer aan het breien te krijgen.  en omdat wij dan nog eens breien voor het goede doel,  waren zij onmiddelijk akkoord om ons te steunen.  in bepaalde winkels, waaronder Dolce Lana in Hoevenen  (initiatiefnemers van Knitting 4 Children)  kan je wol kopen speciaal van deze vzw :  20 cent per bol gaat naar de vzw, die dan op haar beurt projecten voor kinderen steunt,  je kan ook online bestellen,  de service is super !




    31-07-2013, 09:06 geschreven door dino
    19-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIKSMUIDSE BREIDAMES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Amber, het kleindochtertje van mijn zus,  is heel creatief.     daarom vroeg mijn zus of ik eens wilde komen om haar 'iets' te leren,  (handwerken, breien.....)   ik schreef er vorige keer over hoe ik haar leerde mutsen maken met de breiringen .  het is iets wat heel gemakkelijk gaat en heel leuk is om te doen.  Dinsdag was ik met Patricia  in Diksmuide waar vier flinke dames van 75, 88, 89 en 91 jaar  breien voor onze actie :  dekens,  sjaals, mutsjes, truitjes.....  een ganse collectie lag er voor ons klaar !  Lory,   de dochter van de dame waar we samenkwamen,  had twee heel lekkere taarten gebakken,  en ook nog chocomousse klaargemaakt.    het was een heel gezellige namiddag,  en ik toonde hen ook hoe ik Amber leerde mutsjes maken.  het zijn  die mutsen die we nu aan de kinderen van basisschool De Kiem in Ruddervoorde gaan leren breien.   de dames waren hier ook heel enthousiast over,  en Lory haar mama gaat het ook proberen!
    na een heel toffe namiddag namen we afscheid van Lory,  haar mama en de vriendinnen,  die met volle moed weer verder breien.  wij zullen hen zeker nog eens opzoeken.
       
    ik plaats hierbij een foto van Amber, die een spreekbeurt gaf op school over haar hobby : breien !  het had blijkbaar veel indruk gemaakt,  want er werd over gepraat in de school,  de directrice praatte erover met mijn zus.... en zo komt het dat wij de kinderen daar gaan leren breien voor het goede doel !

    Bijlagen:
    HPIM3263.JPG (101.9 KB)   



    19-07-2013, 06:08 geschreven door dino
    14-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KNITTING 4 CHILDREN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ik ben vandaag zo blij dat ik U een wonderlijk feit kan vertellen : 
    een tijdje geleden vroeg mijn zus mij om haar kleindochtertje Amber die naar het derde leerjaar gaat,  te leren breien....;
    ik dacht eraan dat de mutsen die ik maakte met de breiringen toen mijn kleindochter Fien indertijd in het uz gent lag met leukemie wel een goed idee waren om mee te beginnen.  dus ging ik op een woensdagnamiddag bij mijn zus langs om Amber dat te leren.  de mama van Amber en mijn zus volgden mee want ze wilden het ook leren !  het verliep allemaal vlot,  en Amber was heel opgetogen met het resultaat,  zo erg zelfs dat ze er een spreekbeurt over gaf in de klas,  en trots haar muts toonde !
    enkele dagen later kwam de directrice van de school in de winkel bij mijn zus (heeft een carrefour-winkel in ruddervoorde).  ze begon een babbel over de muts,  wie die muts gemaakt had en zo..... mijn zus vertelde over onze actie,  en dat wij breien voor het goede doel en zo.  samen praatten ze erover dat het misschien een goed idee zou zijn,  om ook de kinderen uit de basisschool te leren breien met die breiringen,  en mutsen te maken voor het goede doel !
    mijn zus belde me op om te vragen of ik eventueel naar de school zou komen om alles aan te kinderen te leren.  dat vond ik super,  en ik belde Antoinette op om te vragen of zij ook zou kunnen meegaan met mij.  
    zo komt het dat we vanaf het nieuw schooljaar begint regelingen gaan treffen om daar in de school dit project in gang te zetten .
    maar.... dit is nog maar de helft van het verhaal :  sinds enige tijd ga ik af en toe naar een breiwinkel in Hoevenen : Dolce Lana.  het is echt hemels  om als breister daar eens langs te gaan,  maar je kan ook online kopen,  de service is super !  je kan er op je gemak een halve dag doorbrengen met de wol te bekijken,  de breiboeken op je gemak door te bladeren  bij een kopje koffie of een thee....  het is er echt geweldig.  ik schreef me dus ook in voor de nieuwsbrief.  zo kreeg ik een veertiental dagen geleden weer een nieuwsbrief.  er stond te lezen dat ze nu ook wol verkochten van 'knitting 4 children',  er stond een link bij van deze organisatie,  dus ik klikte daarop en wat ik daar las,  klonk als muziek in mijn oren....
    ik citeer hier een klein beetje wat zij doen :
     het is een vereniging  zonder winst die zich richt op projecten die kinderen kennis laten maken met handwerken en knutselen.  zij voorzien deze projecten van gratis materiaal voor handvaardigheidslessen die door vrijwilligers op scholen en jeugdcentra in belgië en nederland verzorgd worden.  uiteraard heef K4C inkomsten nodig om de projecten te ondersteunen en staat daarom open voor donaties van particulieren, bedrijven, organisaties....  die ons idee een warm hart toedragen.  maar bovendien heeft K4C zelf een initiatief ontwikkeld om projecten financieel te steunen :  K4C brengt een speciaal brei/haakgaren uit dat van 100 pct merinos superfine superwash in drie diktes is vervaardigd,  en dat in maar liefst 9 kleuren.  een deel van de verkoop,  per bolletjes 0,20,  gaat direct naar K4C om de projecten te ondersteunen !!!!!!!
    ik heb onmiddelijk een mail gestuurd om ons project voor te stellen,  en kreeg heel snel antwoord dat ze wol zullen schenken voor de kinderen van de basisschool die gaan breien.  
    DIT IS GEWOONWEG GEWELDIG !!!!
    DANK AAN   KNITTING 4 CHILDREN  !  indien er mensen zijn,  die deze organisatie willen steunen,  en wol kopen kunnen ze dat in de winkel van Dolce Lana in Hoevenen,  of online bestellen.  daarmee steun je de projecten waar K4C zich voor inzet !!!  
    ik hou jullie op de hoogte,  en raad jullie aan om eens een kijkje te gaan nemen op www.knitting4children.com 

    Bijlagen:
    logoK4Cklein.jpg (16.3 KB)   
    S5000630.JPG (235.8 KB)   
    S5000635.JPG (241.5 KB)   



    14-07-2013, 21:29 geschreven door dino
    02-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZOMERVAKANTIE BEGONNEN....
    inderdaad,  we zijn al 2 juli !!!  voor veel mensen en voor onze kinderen of kleinkinderen is de grote vakantie begonnen !  voor mij is het superdruk,  en daarbovenop moest ik mijn pc missen,  daar hij moest hersteld worden,  maar nu maak ik eerst tijd om wat nieuws neer te schrijven.
    de laatste weken heb ik heel veel voorraad opgehaald;  veel groepen lassen een rustpauze in,  tijdens de zomermaanden.  ik was in Maldegem-Kleit,  en in Ruiselede om dekens en ander breiwerk te halen,  en de oogst was de moeite !
    vorig weekend was er de tentoonstelling in het dorpshuis van Watervliet van de breiclub de vierkantjes.  
    ondertussen hebben we al heel wat klaarstaan voor SOS SYRIAN CHILDREN.  je weet wel de actie die een vrouw opstartte voor de kinderen die in het oorlogsgebied in Syrië verblijven.  er is goed nieuws :  op 19 juni vertrok een vrachtwagen van Wereldmissiehulp,  volgeladen naar ginder (zie foto).  en nog altijd stromen er hulpgoederen toe om met het volgende konvooi in september mee te geven.  ze doen ook een oproep om lege injectiespuiten te kunnen meegeven,  en ondertussen zijn er al heel wat afgeleverd;  je kan ook eens kijken op hun website om te zien wat er allemaal gebeurt,  wat ze nodig hebben,  hoe het transport verloopt......  je googled gewoon op SOS SYRIAN CHILDREN  en je komt er zo terecht.   heb je thuis kleding of schoenen of speelgoed die je voor die kinderen in Syrië wil meegeven,  stop ze in een zak,  plak er een sticker of zo op met vermelding ' voor Syrië'  en stop ze in de rode kledingcontainer van Wereldmissiehulp,  en het komt goed terecht !  
    ik zie hier dat de zon ons vandaag gaat verwennen,  dus genieten maar zou ik zeggen !  en voor diegenen die met vakantie vertrekken : wees voorzichtig op de weg,  en geniet van jullie vakantie !  voor de thuisblijvers kan ik alleen maar hopen dat er eindelijk eens wat beter weer komt,  en blijft........

    Bijlagen:
    vertrek naar syrie.jpg (64 KB)   



    02-07-2013, 08:04 geschreven door dino
    14-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KVLV HOOGSTRATEN EN KATTY
    Klik op de afbeelding om de link te volgen we hebben er lang naar uitgekeken,  maar woensdag was het eindelijk zo ver !!!!  Katty uit Hoogstraten (de mevrouw die zo'n fantastisch mooie dekentjes maakt ,  en ook enkele dames van KVLV  zo ver kreeg om voor onze actie te breien !)  had gevraagd om eens te komen,  en te vertellen over onze actie.  dat deden we maar al te graag ! 
    we hebben eerst  Chrisje  (de mevrouw van de mooie gebreide knuffels,  en zij ontvangt voor ons zendingen uit Nederland)  opgehaald. 
    daar stond heel wat wol klaar voor ons,  en we besloten om die maar meteen  mee te nemen naar Hoogstraten,  want we zouden het gerief toch niet allemaal kunnen meebrengen naar Drongen.....

    we werden in Hoogstraten heel hartelijk ontvangen met aardbeientaart !  er waren een achttal breisters aanwezig,  die regelmatig samenkomen in het 'brei-café' dat door May werd bedacht.  ieder breit er naar eigen zin,  al dan niet voor het goede doel.
    volgend jaar zouden ze ook naaien erbij nemen,  en ze vonden de luiertassen een goed idee om mee te starten.
    ze waren blij ons eens persoonlijk te leren kennen en te horen vertellen.  je kon de ideetjes en plannen alweer in de lucht voelen springen.....
    de plakboeken en fotos werden bovengehaald en dit is een fijne manier om onze actie in beeld te brengen.  fotos zeggen soms zo veel meer dan woorden. we kregen van Katty weer enkele 'super' dekentjes mee,  alsook een tiental 'ververs-dekentjes'  die ze nog liggen had.  ze hoorde ons vertellen over Babynest  en gaf die maar meteen mee,  niettegenstaande ze eigenlijk voor een ander doel waren gemaakt.
    we hebben ook wat 'konen' meegedaan,  die met dank werden aangenomen.
    terug bij Chrisje hebben we de auto verder geladen met pakketten uit Nederland en het brei- en haakwerk van haar en haar mama... en nog breisters uit de buurt... en ook een lading gebreide knuffelpoppekes voor het opvangcentrum in Sint Niklaas.

    een dikke merci aan iedereen uit Hoogstraten !!! het was voor ons een heel deugddoende dag !!!! 
    ze hebben ons ook beloofd hun best te doen om volgend jaar naar onze samennaaidag te komen !!!


    14-06-2013, 20:10 geschreven door dino
    09-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOS SYRIAN CHILDREN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen donderdag kocht ik zoals zo dikwijls de 'Libelle' (vrouwenblad)
    een artikel trok mijn volledige aandacht :  "een vrouw met een missie",  ging over  Suzy Bochi,  ze wil kleding, speelgoed inzamelen voor de kinderen in Syrië.  het is echt de moeite om haar verhaal eens te lezen,  en U vind er alles over terug op  http://sossyrianchildren.blogspot.com   

    daar mijn eigen familie (zus van mijn mama en haar vier kinderen en hun  gezin)  naar hier is gevlucht voor het oorlogsgeweld in Syrië,  trek ik het me heel erg aan !  we horen er alle dagen over in het nieuws,  maar tis ver van ons bed,  en we beseffen niet half wat die mensen die daar nu nog zijn moeten meemaken,  wat de mensen in de vluchtelingenkampen   meemaken..... maar ook diegenen die hier zijn, zoals mijn familie, missen hun thuisland heel erg,  maar durven gewoon naar daar niet terug,  zolang de situatie daar zo erg is.
    als we dus iets kunnen doen,  mogen we dat zeker niet nalaten.  dus heb ik Suzy Bochi gemaild.  vandaag kreeg ik een antwoord van haar,  en ik zet het hier integraal op mijn blog :

    hallo,  hartelijk bedankt voor je mail,  en vooral om aan SOS Syrian Children te denken !
    je doet me een pracht aanbod ! ik ben eens even op jullie website gaan kijken,  en dat werk dat jullie maken is allemaal zo mooi !  proficiat !
    onze eerste container vertrekt op 19 juni bij Wereldmissiehulp.  het is spijtig dat het artikel in libelle pas nu verschenen is,  want nu komen de reacties los bij het publiek. 
    omdat examens en vakantie er nu aankomen,  zal de volgende actie pas in september in gang worden gezet.  dat neemt niet weg dat ik heel gelukkig ben met het aanbod,  want zo kan ik beter plannen op wie ik allemaal beroep kan doen voor de volgende container.  bovendie wil ik de tweede vracht voor de winter in Syrië krijgen,  en jullie warme dekens en kinderkleding komen dan uiterst goed van pas. 
    ik heb wel geen idee hoeveel jullie kunnen breien in welke periode?  ik zal op de site dat jullei heel wat kilo's verzetten blijkbaar.  misschien kan je daar nog wat informatie over geven?  met vriendelijke groeten, Suzy


    ik heb dit bericht doorgestuurd naar de breigroepen,  en doe dit naar iedereen via mijn blog.  ik kan alvast ook zeggen,  als U nog mooie bruikbare kledij  heeft,  die U wil meegeven naar Syrië,  U deze altijd in een  plastiek zak,  met vermelding "voor Syrië" in de rode  kledingbak van 'Wereldmissiehulp' mag deponeren.  zij doen het vervoer van deze actie naar Syrië.  wij gaan zeker breien en hopen heel veel te kunnen meegeven.  


    09-06-2013, 21:19 geschreven door dino
    06-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPROEP VOOR REISTASSEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen toen we maandag bij Wieske van Babynest waren,  kregen we een tip :  als mensen op reis gaan met een reisagentschap,  krijgen ze meestal een soort reistas mee....  die kan Mieke en haar vriendinnen gebruiken om verzorgingstassen voor jonge moedertjes van te maken !   dus hebt U zo'n tas,  en U wil ze ons bezorgen... graag !!!!!
    ik wou hier ook iets vertellen over een project van het KU Leuven,  waar wij nu mutsjes, kleine dekentjes, sokjes.... voor breien.  we leerden dit initiatief kennen door Mieke uit Linden :
     het project gaat uit van KU Leuven ven wordt vooral gesponsord door artsen en personeel van UZ Leuven.
    op regelmatige basis gaan er artsen, kinderartsen, vroedvrouwen..; naar ginder en die nemen ons breiwerk mee.
    van september zouden ze voor een permanentie zorgen en dus om de 14 dagen iemand sturen (ieder neemt verlof op om daar te werken !)
    dus een beetje gelijklopend met wat Trees Van Hove deed,  maar hier heb ze wel een organisatie die het kan dragen en met meer middelen.  
    hun vraag is dezelfde als deze van Trees :  mutsjes, sokjes, en ook kleedjes en truitjes, dekentjes... zijn welkom,  daar hebben ze  blijkbaar ook NIKS.
    een vroedvrouw is vorige keer met niks naar huis gekomen,  ze had al haar kleren daar achtergelaten...  toch weer een goed doel om voor te werken... Mieke uit Linden en haar vriendinnen zijn alweer een goede pijler en tussenpersoon voor die mensen !
    wil je meer lezen over het  project van KU Leuven klik dan hier :
     http://www.uzleuven.be/over-lumos


    06-06-2013, 16:52 geschreven door dino
    05-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BREIWERK VOOR OEKRAÏNE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen bij Integraal  breien ze al van in het begin van onze actie;  en via hen hadden Patricia en ik het genoegen kennis te maken met Jef Sneppe,  de man die achter de Werkgroep Oekraïne zit.  
    deze mens is heel gedreven en is al ontelbare keren met een konvooi naar  Oekraïne geweest.   daarom ook dat ik vroeg aan zuster Noëlla,  om hun breiwerk mee te geven met Jef en de Werkgroep Oekraïne. 
    op 2 juni is Jef alle breiwerk (grote en kleine dekens, pulls,  mutsen, vestjes, sokjes, sjaals....) komen ophalen,  want volgende week laden ze een camion en eind juni vertrekt er nog een tweede camion naar Oekraïne.   de mensen van de werkgroep Oekraïne hebben contact met 2 humanitaire organisaties in Oekraïne,  die de gebreide kledij zeker aan arme mensen bezorgen. 

    ter info :
    transport met een camion kost 4000 euro
    de eerste camion vertrekt 12 juni,  de tweede eind juni.
    per camion laadt men 2000 bananendozen.
    financies van de werkgroep zijn de rommelmarkten en de winkel (langestraat 66, Brugge)
    goederen komen bij arme mensen,  hoe?
    ze worden in centra - met vergunning - gebracht :
     - organisaties internaten
     - gaarkeuken : de mensen die er werken gaan met de ontvangen goederen naar de dorpen. zij krijgen aardappelen,  groenten in ruil
     - Strilky : een dorp/stad die gesteund wordt.
    de werkgroep startte met een project 'Tandlabo' met steun van de provincie.  want mensen hebben vaak afgebrokkeld tandgebit,  kunnen niet hersteld worden

    dit is dus één van de projecten waar onze actie voor breit en zoals U kunt lezen,  komt alles goed terecht !


    05-06-2013, 19:54 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!