mijn fiets- en wandeltochten
Welkom beste bezoeker.


Inhoud blog
  • Smeermaas - Neerharen
  • De benen wat losfietsen.
  • Nazareth
  • Maastricht
  • Pietersheim

    Afgelegde kms. en gegevens van 2024:

    op datum van: 19-05-2024

    wandelen: 1.060,89 km.

    fietsen: 2.103,26 km.

    verbruikte Kcal: 117.964

    hoogtemeters: 13.535

    uren in beweging: 297u46

    aantal stappen: 1.414.520     +/- 10.000 stappen = 7,5 km

    aantal wandelingen: 113

    aantal fietstochten: 30


    Zoeken in blog




    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    10-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de wind in het bos.

    Ik had me dat vandaag goed getimed, volgens de buienradar ging het om 14u40 regenen. En wat deed het klokslag 14u40, net terug van mijn wandeling, .... het begon te regenen. Even geluk gehad dus.

    Ik was uiteraard op tijd vertrokken. Waarheen ....? Dat was gaandeweg even overleg plegen met mezelf, maar 'n stukje bos zou er bij moeten horen. Zo vertrok ik over de winderige Op de Puin. Het is daar 'n open vlakte met 'n flinke koude wind in het gezicht. Via het verlengde van de Kleine Hofstraat naar de Kounterstraat om daar rechts af te slaan naar de Kewithstraat. In het verlengde daarvan het bos in. En eens goed en wel in het bos, werd het 'n stuk rustiger. Mondvoorraad in de vorm van 'n appel had ik vandaag bij en ook de verschillende hindernissen vielen mij weer te beurt.

    Het bos bergop gevolgd tot boven op de Bessemerberg, daar de straat overgestoken en aan de andere kant terug naar beneden. Het viel mij op dat aan die kant van het bos er heel wat wandelaars waren en ook enkele mountainbikers. Zoals nog al eens gezegd, er staat veel water in het bos maar blijkbaar sijpelt het maar moeilijk door naar de diepere waterlagen. En op het einde van het bos aan de Sprokkelstraat, vind je een van de weinige afvalbakken. Er zijn er te weinig.

    En eenmaal thuis, nog even de laatste hand gelegd aan mijn puzzel van 1.500 stuks. Eindelijk af. Vooral de lucht bij mekaar puzzelen, geeft mij moeilijkheden. Ik kan alle kleuren afzonderlijk onderscheiden maar gooi de bijkleuren niet op 'n hoop, dan heb ik het lastig. Bvb. in onderstaande afbeelding dient 'n cijfer te staan maar dat kan ik niet benoemen.





















    10-01-2023, 16:02 geschreven door eddy meuris

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar de bakker en de schaakclub.

    Vandaag geen geplande wandeling maar enkele functionele verplaatsingen. Deze morgen naar de bakker en deze namiddag naar de schaakclub.

    Natuurlijk heb ik vanmorgen wel 'n klein ommetje gemaakt om naar de bakker te gaan, eerst door de wijk 't Penseeltje, dan naar de bakker en op de Stationsstraat langs Brouwerij van Aubel. Nu is die woning in privéhanden. Het gebouw werd opgetrokken door de gebroeders van Aubel in 1859. Eerder hadden zij in Maastricht ook al Brouwerij de Ridder opgericht. In de jaren '50 van de 20ste eeuw is het pand nog 'n drukkerij geweest, veel later werd het 'n brasserie. We hebben er heel wat pinten gedronken, zowel binnen als op de binnenkoer. Tal van artiesten hebben er ook nog opgetreden in het concept van huiskameroptredens. Spijtig genoeg duren mooie liedjes nooit erg lang en werd het pand verkocht. Het gebouw blijft wel staan op de lijst van beschermde monumenten. Terug naar huis via het Uilenstraatje.

    En in de namiddag werd er geschaakt, 2 keer knap mijn tegenstander schaakmat gezet, tegen mijn volgende opponent was het lang gelijk opgaande tot ik 'n cruciale fout maakte en het onderspit delfde. Twee partijen erg geconcentreerd bezig zijn, lijkt voor mij het maximum. Maar goed, winnen en verliezen, het hoort er bij. We waren met 10 leden komen opdagen, prima dus.











    09-01-2023, 16:56 geschreven door eddy meuris

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Effe met de zon naar Gellik.

    Waw, dat was nog even genieten, de zon en weinig wind. Dat was al effe geleden dat we zo'n energieboost kregen. Ik heb naderhand langs het kanaal gezien dat ik niet de enige was die genoot, vele wielertoeristen hadden ook de fiets van stal gehaald. Mijn dochter dacht al dat het vandaag Nationale Wielertoeristendag was. Uiteraard pitste het even van al die fietsers te zien, als fervent fietser wilde ik er ook bij zijn. Maar ik heb voor 2023 mijn doelstelling niet te hoog gelegd, er komen nog vele fietsdagen aan met goed weer en droge en vooral propere wegen.

    Mijn wandeling van vandaag dus, via de Sint-Servaaswijk naar het pad tussen de Bosstraat en de Kewithstraat om daarna rechts het bospad met de rode route aan te houden. Aan de Zilverdennenlaan links af naar het centrum van Gellik (langs het oude klooster) om aan het oude gemeentehuis, de afdalende trappen naar de Dorpsstraat te nemen.

    Vervolgens door de tunnel en bergaf naar het jaagpad achter Sappi. En mijn laatste foto, die nam ik boven aan de bunker, kort bij de sluis. Die bunker was in mijn jeugd "the place to be". Wij als jongeren hingen er altijd rond, oftewel in de bunker zelf, oftewel in de lange vochtige tunnel onder de Kip door. Enkel mensen van mijn leeftijd weten nog dat daar ooit 'n tunnel geweest is. Die tunnel had 'n militair karakter.

    En deze namiddag, ik denk toch even met de benen omhoog, samen met 'n goed boek.





















    07-01-2023, 14:15 geschreven door eddy meuris

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mestreech

    Het was en het is mottig weer. Maar dat heeft mij er toch niet van weerhouden om te gaan wandelen.

    Vandaag nog eens de bus genomen naar Maastricht. Aan de Wilhelminabrug ben ik uitgestapt om vervolgens naar de Stokstraat te wandelen. In die straat het je het beste café van Maastricht, "In de Karkol". Even verderop kom je dan op het O.L.Vrouweplein met de Basiliek van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee. Ik zag daar veel volk in en uitgaan. Ben dan ook maar op kerkbezoek geweest, tot in de crypte toe.

    Op vrijdag is het marktdag in Maastricht, veel volk dus op de been, getuige een van mijn foto's. En toen kwam ik aan de Knijnspiep in de Muntstraat. Het was al van vóór corona geleden dat ik er nog eens ben binnen geweest voor 'n tasje koffie. En het was precies of ik er nooit ben weggeweest, de waardin herkende mij nog. Plezant zijn die "Mestreechter gezègkdes" in het menu- en drankenboekje.

    Maastricht centrum heb ik verlaten aan die mooie muurschildering. Op weg naar Smeermaas steken ze altijd de tong naar je uit en het eilandje in de Maas in Smeermaas, staat onder water, 'n teken dat het debiet van de Maas redelijk hoog is.  (41,65 m: hoogste peil van dit prille jaar).

    Zo, ik ben weer de deur uit geweest, voortdurend met wat licht gemiezer, maar ik ben er toch tevreden over. Voor iedereen, 'n fijn weekend gewenst.



































    06-01-2023, 16:45 geschreven door eddy meuris

    Reageer (4)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna ongewenst op visite op Domein Zangersheide.

    Het moest er eens van komen, bijna tussen de paarden terecht komen van Domein Zangersheide.

    Natuurlijk was dat niet de bedoeling, zeker niet toen ik aan de Maastrichterweg het smalle pad insloeg om van daaruit naar Camping San Lanaco te wandelen. Ik had wat tijd vandaag en 'n ommetje is dan ook rap gemaakt. Het viel me op dat er toch heel wat water staat in de bossen, niet alleen in de beken maar ook tussen de bomen. Het is dan ook kwestie om niet verzeild te geraken tussen al dat nats.

    Maar toch wilde deze jongen vandaag nog eens wat andere paden bewandelen, paden die ik dus voor het eerst nam. Met de zon aan mijn rechterzijde (altijd 'n goed teken) dacht ik de uitgang van het bos wel te vinden, tot ik eerst 'n verboden pad insloeg om vervolgens 'n paar honderd meter verder voor 'n open poort te staan van Domein Zangersheide (achterkant van het Domein en blauwe circel op mijn plan). Ik kon er zo binnen wandelen, maar heb dat dan toch maar niet gedaan. Uiteraard wist ik toen waarom dat pad niet toegankelijk was.

    Nu weet ik mij altijd wel te oriënteren en even later stootte ik op de rode route en wist ik vlug mijn weg richting huiswaarts te vinden. Iets verder dan de Kinderboerderij, 'n mooie kikker aan de straatkant en op de Wijngaardstraat verkoopt 'n goei ziel, eieren en honing.

    Al bij al dus weer even wat avontuur tijdens mijn wandeling.















    05-01-2023, 13:24 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strakke wind en mottige regen.

    Nu kan ik mij gelukkig prijzen dat ik hoog en droog dit verslag aan het maken ben, een en al nattigheid buiten. Nu, deze voormiddag was het niet veel beter, maar toch min of meer droog genoeg om toch even buiten te komen. De wind was weliswaar strak en het motregende, maar het was nog doenbaar.

    Ik diende 'n boodschap te doen maar eerst even halt gehouden bij de nieuwsgierige ezeltjes. En dan die bouwput, de geruchten gaan dat 'n bekende firma die put heeft overgenomen met 'n nieuw bouwplan (het vorige bouwplan zou vervallen zijn). En dezelfde geruchten melden ons dat beton en ijzer nog in goede staat zouden zijn om er op verder te bouwen. Een nieuwe Delhaize, zoals voorzien, zal er niet meer komen.

    Aan de Sportoase zijn ze alles aan het klaarzetten voor de veldloop van nu zondag. Het brugje behoort tot het vroegere terrein van het college. En die kapel in onze straat, een van de velen in onze gemeente. Voor de rest van de dag hou ik mij droog en hoop met u allen dat de zondvloed toch maar rap zal overgaan.















    04-01-2023, 13:21 geschreven door eddy meuris

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak er het beste van.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Het nieuwe jaar is weer van start gegaan, voor de een in goede omstandigheden, voor sommige anderen nog met de naweeën van 2022. Het weer is dikwijls ook bepalend hoe iedereen zicht voelt, maar laat ik duidelijk zijn, je bepaalt zelf hoe je er mee omgaat. Bekijk het altijd van de positieve kant.

    Beste vrienden en vriendinnen, ik hoop dat jullie in dit nieuwe jaar weer talrijk de weg naar mijn blog vinden.

    04-01-2023, 00:00 geschreven door eddy meuris

    Reageer (7)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maasmechelen - Lanaken.

    Achteraf bekeken was het misschien doenbaar geweest om te fietsen, alhoewel, er was toch nog 'n strakke wind en vele wegen waren nog vochtig en bezaaid met kleine takjes.

    Mijn wandeling van vandaag bleek toch de juiste optie. Ik wilde nog eens vanuit Mechelen a/d Maas vertrekken. Hiervoor nam ik de bus (lijn 63) tot in het centrum aldaar. En dan links op naar het kanaal, de veiligste weg om terug te keren. Je bent dan al rap in Boorsem, met ondermeer de boerderij van Eric Gerits, voormalig topvoetballer en gerenommeerde coach.

    Tussen Boorsem en Oud-Rekem, vele roeiers gezien op de Zuid-Willemsvaart, ze zijn allen lid van de club van Maastricht. In Rekem kom je ook langs het natuurgebied De Oude Weerd. En dat witte huis, dat wordt mogelijk dit jaar 'n fietscafé. Dat zou geweldig zijn voor de vele fietsers die daar passeren.

    In Lanaken centrum nog rap 'n koffietje gaan drinken en thuis 'n flinke douche genomen. Het was voor het prille begin van het jaar, al 'n stevige wandeling.

















    03-01-2023, 17:05 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kop is er af, eerste wandeling van 2023.

    Dag vrienden en vriendinnen, het nieuwe jaar goed ingezet? En is er ook 'n lijstje met goede voornemens aan te pas gekomen ...? Ikzelf hou het bescheiden, bezig blijven zoals in 2022 en toch ook iets doen aan mijn slechte cholesterol. Niet dat ik mij zorgen moet maken, die slechte cholesterol is niet dramatisch en wordt langs de andere kant ruimschoots gecompenseerd door mijn goede cholesterol. Maar toch, 'n maand geleden ben ik er al mee begonnen, 's avonds komt er na het avondeten, niks meer uit de kast.

    Gisteren 'n plezierige dag gehad, en ja de kleinzoon heeft 'n nieuwjaarsbrief opgezegd. Vandaag dus tijd om even de benen te strekken. Droog is het niet gebleven, flink wat gemiezer, dus het werd niet meer dan 'n goede 6 km. Morgen wordt 'n droge dag voorspeld en kan mijn wandeling wat langer zijn.

    Gewoon naar de Sportoase gewandeld en daarna naar het kanaal. Je ziet er nog de sporen van het illegaal vuurwerk van oudejaarsavond. Langs de sluis, terug naar het centrum om daar nog wat boodschappen te doen. En mijn laatste foto maakte ik van een van de vele paadjes tussen de woningen door. Altijd plezant om ze te ontdekken.













    02-01-2023, 15:16 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met 'n veel te hoge temperatuur, bestelling bij de bakker gaan afhalen.

    Zo, 2022 zit er bijna op. Nog de namiddag overbruggen om dan deze avond onder ons beidjes, thuis lekker te tafelen. Nadien wat leuke programma's op tv bekijken (wij zijn VRT-kijkers) om dan tegen twaalven, mekaar de beste wensen te kussen.

    Maar eerst moest ik nog naar de bakker om onze bestelling te gaan afhalen. Uiteraard doe ik dat niet zomaar, eerst 'n ommetje maken is doorgaans de regel. In het Mosselstraatje moet ik altijd kijken naar de groententuin van Alain T. Hij is enkele jaren ouder dan ikzelf en ik durf met recht en rede verkondigen dat hij zowat de titel van "de groentenman van 't dorp" verdient. Ik ben jaloers op zijn creaties.

    Wat verderop heb je het vrijetijdsinfopunt en de twee glazen zuilen. Die zuilen staan er al jaren en het verbaast me nog steeds dat ze er nog staan ...! Via het kanaal en de Sappi, nog eens over die overal liggende sporen gestapt (veel sporen maar geen trein meer ..... ). Onderweg nog verschillende bekenden tegengekomen, wielertoerist Michel W. en Gilbert J. die met zijn hondje aan 't wandelen was.

    En dan naar de bakker voor mijn bestelling. Gelukkig had ik ook brood besteld want in de rekken lag nog één grijs brood en 'n paar zwart. Al de rest, alsmede alle taarten en vlaaien, waren uitverkocht.

    En die temperatuur ... om 10u40 was het 17° warm in Lanaken, niet normaal.

    Om te eindigen, voor iedereen zeker 'n goede gezondheid, veel bloggenot en op internationaal niveau, 'n einde aan al die oorlogen.

















    Bijlagen:
    d 14.jpg (19.5 KB)   

    31-12-2022, 00:00 geschreven door eddy meuris

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wensen 2023

    Beste blogvriend/vriendin of toevallige bezoeker, 2022 loopt op zijn einde. Nog enkele dagen, 'n we starten 'n nieuw jaar. Een jaar vol hoop, inspiratie en vooral 'n goede gezondheid.

    Dat is hetgeen ik jullie allemaal wens.





    27-12-2022, 00:00 geschreven door eddy meuris

    Reageer (9)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorheen 'n drassig Pietersheimbos.

    Een dag niet gewandeld (of gefietst) is precies of ze je speelgoed hebben afgepakt. Dit is uiteraard grappig bedoeld maar zo'n dag gelijk gisteren - al was het Kerstmis - hoort niet thuis in de reeks van plezante dagen. Liever 10° kouder dan al die regen.

    Maar goed, deze morgen de weersvoorspellingen eens nagezien en maar direct besloten om op pad te gaan. In de loop van de dag werd weer regen aangekondigd (en dat is het nu op het eigenste moment aan het doen: 13u00).

    Pietersheimbos was het doel vandaag. Maar bij het vertrek eens gaan kijken naar die immense bouwput die ze gemaakt hebben op de Arkstraat. Weer veel nieuwe appartementen. Via 'n smal doorsteekje tussen de woningen door, verder gewandeld naar de Heuvelstraat. Door de Wijnwijk en de Merodelaan naar Pietersheim waar de kabouters de toeristen opwachten. Mooie foto's van de grachten zijn er altijd te maken. Wat verderop het stenen huisje aan de voet van oude bomen.

    Verderop gewoon de bospaden blijven volgen, ook aan de andere kant van de Neerharenweg. Veel paarden in de wei op het Domein Zangersheide. En drassig was het zeker in het bos. Gelukkig degelijk schoeisel aan.

    En nu ik dit aan het typen ben, daarnet nog 'n goede uitspraak gelezen! Waar je vroeger bij het nazien van je jaszakken, véél kleingeld tegenkwam, vind je nu bijna in iedere jaszak 'n mondmasker. De tijden veranderen.

























    26-12-2022, 13:18 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrolijk Kerstfeest iedereen.

    Na 'n binnen-zit-dag gisteren, was de nood toch hoog om even 'n korte wandeling te maken. Ver wilde ik niet gaan, even de benen strekken en wat frisse lucht inademen.

    Zoals dikwijls vertrok ik langs de Sportoase. Even verderop, bergaf naar het jaagpad, stopte Michel W. met zijn koersfiets langs mij. Michel is 'n voormalig medewerker van mij en nu 'n Strava- en fb-vriend. Het was even wat bijklappen (voor de Nederlanders: even wat bijpraten).

    En ondanks het toch nog gure weer (vochtig en 'n strakke wind), zie je altijd vissers aan het kanaal. Via de sluis van Lanaken, terug naar huis. Nog vlug dit verslagje maken, mijn blogvrienden even bezoeken en ten slotte mij klaar maken voor onze Kerstavond.

    Vrienden en vriendinnen, ik hoop samen met mijn echtgenote, dat jullie allemaal vreugdevolle dagen doormaken waarbij één iets altijd moet voorop staan: "we blijven positief denken".











    24-12-2022, 13:25 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yes, de 2.000 wandelkilometers zijn bereikt.

    Mijn tocht van vandaag stond in het teken van het behalen van de beoogde 2.000 wandelkilometers. Hiervoor diende ik niet al te veel moeite te moeten doen, 6 kilometer zou al voldoende zijn.

    Zoals zo dikwijls, vertrok ik vandaag weer langs de Asbeekweg. In de Wijnwijk, het korte doorsteekje genomen naar de Maastrichterweg om vervolgens via de Heuvelstraat en de Schoolstraat naar de tunnel te stappen en het kanaal. En wat dat vreemd voorwerp daar aan het kanaal voor nut heeft, daar heb ik ook het raden naar.

    Terugkeren deed ik langs de andere tunnel aan de Stationsstraat. Iets verderop aan de Molenweidestraat kon ik het niet laten om even mijn gedachten te laten gaan over het volledige toebouwen van ons centrum met appartementen. En de Langkeukelbeek, inderdaad, daar stroomt weer water door. Een teken dat het de afgelopen dagen goed geregend heeft.

    Zo, nooit gedacht in het begin van het jaar dat ik zoveel kilometer kon wandelen. De lat ligt dus hoog voor volgend jaar!

















    22-12-2022, 12:58 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een koffie gaan drinken in het buitenland.

    Na het gedwongen binnen zitten van gisteren, was de nood groot om er vandaag 'n stevige wandeling van te maken. Deze keer nog eens naar het buitenland getrokken, al moet ik dat relativeren, het buitenland is in ons geval maar +/- 6 km. ver.

    Zo gezegd, zo gedaan. Vertrokken via de "grote" grens in Smeermaas om via de restanten van de oude Noorderbrug, naar warenhuis "Gedeelde Weelde" te gaan voor 'n tas koffie en 'n spelt brownie (lekker ...).

    Terugkeren deed ik via de Bosscherweg en de woonboten, links op de Zuid-Willemsvaart. Ook op die straat, rechts, de voormalige Sint Hubertuskerk. Gebouwd in 1925, als rijksmonument geklasseerd in 1997 en ze deed dienst als parochiekerk tot 2009. Nu is het 'n sportcentrum, Basic Fit.

    Via de "kleine" grens terug de brug over in Smeermaas om langs de afbraakwerken van de oude Delhaize, terug naar huis te keren.

    En mijn eerste foto .....? Deze morgen gemaakt, ik moest om 8u00 bij de kapper zijn. Nu nog één wandeling en ik heb - voor mij dan toch - 'n onwaarschijnlijk aantal kilometers gewandeld dit jaar.





















    21-12-2022, 15:48 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kleinzoon met waterpokken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tja, onze kleinzoon heeft het zitten, 5 jaar en de waterpokken. En dat jeukt natuurlijk. Krabben mag niet maar we smeren er af en toe wat frisse lotion op. Hij is aan 't spelen, maar niet met zijn gekende spring-in-het-veld.  

    Zijn mama en papa zijn werken, hij is nu bij ons. Dus vandaag zal er niet meer gewandeld worden. Trouwens, het regent nu en dat zal vermoedelijk zo de hele dag blijven.

    Mijn enige wandeling maakte ik deze morgen naar de bakker voor brood en pistolets.

    Hopelijk is er morgen wel weer kans op wat beweging. We zien wel.

    20-12-2022, 13:27 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    18-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een frisse neus gehaald.

    Vanmorgen bij het opstaan, -9°, toch wel de koudste morgen van het jaar. Na het ontbijt en nadat ik naar de bakker was geweest, 'n wandeling gemaakt richting Gellik. Op dat moment (10u00) was het nog steeds -3°. Toch heel wat andere moedigen (veelal met hond) in het bos gezien.

    Maar ik vertrok door 'n totaal verlaten Bosstraat. Geen mens te bespeuren op straat. Via dierenarts Neven, het bos in om aan het bankje links af te slaan richting Gellik. Ook in het bos zag je goed dat het stevig gevroren had. Bijna aan de Zilverdennenlaan zijnde had ik de keuze, rechtdoor of links af naar de Berkenlaan. Ik heb dat laatste gekozen omdat ik er niet al te dikwijls passeer. Op de Berkenlaan heb je mooie vergezichten van de omliggende weilanden.

    In Gellik doorgewandeld naar de Kounterstraat om dan het smalle pad te nemen rechts naar de tunnel. Teruggekeerd via papierfabriek Sappi en het kanaal. En in Lanaken centrum was het nog rustig, de ambiance van radio LRL is voor deze namiddag. Wij denken verder binnen te blijven want als 3-uurtje heb ik eclairs meegenomen. Dat zal smaken.



















    18-12-2022, 13:05 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstwensen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is het 17 december, het Kerstfeest nadert en daarom wil ik even mijn dank uitspreken voor al jullie trouwe bezoekjes aan mijn blog. Of dat nu regelmatig is of enkel zo nu en dan, ik heb er veel aan en het geeft mij motivatie om zo verder te doen. 

    Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om iedereen 'n mooi, gezellig en hartverwarmend Kerstfeest toe te wensen.

    17-12-2022, 00:00 geschreven door eddy meuris

    Reageer (4)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterwandeling.

    Vanmorgen, voor mijn eigenlijke wandeling, was het op 'n mum van tijd, overal wit. Toen ik de krant uit de bus haalde omstreeks 7u30, was er niks aan de hand. Even later toen ik naar de bakker moest, was het overal wit.

    Maar na de voormiddagkoffie, wilde deze jongen toch opnieuw naar buiten. Op de tv hebben ze gisterenavond gezegd dat sporten in deze vrieskoude (wandelen - fietsen - joggen) absoluut geen negatieve invloed heeft op onze gezondheid, integendeel.

    Op weg dus naar Pietersheimbos. Eerst door de kinderboerderij en vervolgens door de verlaten speeltuin. De grachten rond de burchtruïne zijn helemaal bevroren, maar leveren wel enkele mooie foto's op. En kabouters zie je overal.

    Terugkeren deed ik via het kasteel, Lanaken centrum en het Uilenspiegelpark.

    En nu ik mijn verslag aan het maken ben, begint er meer en meer mist op te zetten en vallen er ook weer geregeld vlokken naar beneden. Lekker binnenzitten deze namiddag.

    Vrienden, allemaal nog ene fijne avond en 'n inspirerend weekend.



























    16-12-2022, 13:18 geschreven door eddy meuris

    Reageer (3)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een paar isolatie buizen gaan kopen.

    Een paar isolatie buizen gaan kopen te Rekem, dat was mijn doel vandaag. Ben eerst bij 'n plaatselijke handelaar gaan kijken, maar die brave mens heeft véél, maar juist datgene niet.

    Geen nood, in Rekem hebben ze 'n speciaalzaak en daar is dat zeker te krijgen. Eerst met de bus tot ginder en te voet terug. Ik wilde het bij 'n temperatuur van 0° niet te moeilijk maken (en ook niet te ver om). Gewoon terug langs de Steenweg waar van alles te zien is om uiteindelijk in Lanaken voor ene keer eens niet via het kasteel van Pietersheim te wandelen, maar rechtstreeks naar huis.

    En thuis, even de buizen op temperatuur laten komen om ze vervolgens in de kelder rond de koudwaterleiding te doen. Met deze vrieskoude is het beter te voorkomen dan te herstellen.

    Ver ben ik dus niet gewandeld, iets meer dan 5 km. maar het aangename gevoel was er niet, koud, vochtig ...











    10-12-2022, 15:59 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Over mijzelf
    Ik ben Eddy Meuris
    Ik ben een man en woon in Lanaken (België) en mijn beroep is gepensioneerd.
    Ik ben geboren op 03/03/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: wandelen - fietsen - genealogie - schaken.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Nieuw blogadres Eddy
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI
  • Dikke proficiat met het lentefeest van de kleinzoon veel plezier
  • geniet samen met uw gezin van een fijne Pinksterzondag
  • fijne zondag..

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Facebook
  • Geneanet
  • Aldfaer
  • Bèssemgezèt
  • Corba Jack
  • Benthe & Ferre
  • Mariska
  • Oneroosje
  • Charlotte

    Mijn favorieten
  • Anneke en Henk
  • Evert
  • Jos
  • Marianne
  • Ester
  • Rebecca
  • Meidje
  • Meeuw
  • Sylvain
  • José

    Mijn favorieten
  • Patty & Freddy
  • Patricia
  • Bunic Jos
  • Dirk
  • Ingrid
  • Steffie
  • Annie
  • Arlette
  • Ria
  • Gerda

    Mijn favorieten
  • Claire
  • Myriam
  • Albert
  • Albert en Lenie
  • Martin
  • Christiane
  • Alois
  • Eddy
  • Fons
  • Pascha

    Mijn favorieten
  • Ani
  • Albert
  • François
  • hennie
  • Monique
  • Rita
  • Jeannine
  • Leo
  • Jan en Elena

    Mijn favorieten
  • Godelieve
  • Maria
  • Harmke
  • Derktje
  • Roske
  • Dini
  • Willy
  • Ton
  • Hugo
  • Annie en Rogier

    Mijn favorieten
  • Bernward
  • Marleen
  • Leen
  • Myette
  • Vlasta
  • Liliane
  • Alfy
  • Pol
  • Klaproosje
  • Gerda

    Mijn favorieten

  • Archief per week
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!