mijn fiets- en wandeltochten
Welkom beste bezoeker.


Inhoud blog
  • Achelse Kluis.
  • Boorsem - Lanaken
  • Met collega's
  • De brug over in Veldwezelt.
  • Alden Biesen in Rijkhoven.

    Afgelegde kms. en gegevens van 2024:

    op datum van: 08-05-2024

    wandelen: 999.63 km.

    fietsen: 1.855,40 km.

    verbruikte Kcal: 108.858

    hoogtemeters: 11.616

    uren in beweging: 273u37

    aantal stappen: 1.332.840     +/- 10.000 stappen = 7,5 km

    aantal wandelingen: 106

    aantal fietstochten: 27


    Zoeken in blog




    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    15-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De morgenstond heeft goud in de mond.

    Dat zijn zo van die spreuken die je altijd kunt toepassen en heel dikwijls klopt het ook nog eens. Vanmorgen waren we (zoals steeds) al vroeg uit de veren en omdat er op zondag geen krant te lezen valt, heb ik maar direct mijn wandelschoenen aangetrokken. Dat binnenzitten van gisteren werkte serieus op mijn zenuwen. Al moet ik zeggen dat ik wel 'n formidabele Sanne Cant gezien heb. Veertien keer na mekaar Belgisch kampioene worden in het veldrijden, het is 'n unicum.

    Maar om buien en regen voor te blijven, stapte ik deze morgen al om 8u15 ons huis uit. Met die schemerzone kun je mooie foto's maken, oa. de wijk tegenover onze straat en de Bessemerstraat met de kerk op de achtergrond. En op deze tijd van het jaar hangt nog overal de kerstversiering met bijhorende verlichting. Het is eens 'n andere kijk op ons centrum op dit vroege uur.

    Mijn wandeling heb ik verder gezet richting het kanaal waarbij ik eerst onder de tunnel door moest. Via de sluis verder door naar de Sportoase waar het zwembad goed gevuld leek. Ook op de sportvelden was er al veel bedrijvigheid, de plaatselijke voetbalploeg LVV, had precies veel trainers aan het werk gezet om de vele jonge voetballertjes de knepen van hun sport te leren. Te bedenken dat het op dat moment pas 9u00 was. Veel mama's en papa's hebben toch heel wat over voor hun sportieve kroost.

    Met 'n ommetje langs onze bakker - waar ik 'n Zondag kon meegrabbelen - terug naar huis voor 'n warme douche. Namiddag is het met de benen onder tafel. Dat heb je in deze tijd van het jaar al eens.

























    15-01-2023, 10:52 geschreven door eddy meuris

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanne

    Het had gekund, even buiten komen, zo tussen 8u30 en 10u00. Maar dan had ik mijn (onze) vaste gewoontes moeten doorbreken, zijnde: opstaan - ontbijt - fysieke weekendkrant lezen - sudokus en andere puzzels invullen. En als ik nu (10u07) naar de buienradar kijk, zal het vandaag nog één keer regenen, de hele dag dus! Plezant is anders. Er staat ook 'n stevige vochtige en koude wind, het wordt dus 'n binnen-zit-dag.

    Maar omdat ik het plezant vind om wat oude postkaartjes te selecteren, heb ik voor vandaag weer 'n naburige gemeente uitgezocht. Het betreft hier 'n gemeente waar ik jaarlijks tientallen keren passeer per fiets, namelijk Kanne. Het dorp was zelfstandig tem. 1977 toen het opging in de grotere gemeente Riemst. Kanne is echt 'n uithoek, ten zuiden ligt Eben-Emael (Wallonië), ten oosten vind je Maastricht en ten noorden kom je door Vroenhoven, een buurgemeente van onze deelgemeente Kesselt. Van thuis uit tot Kanne, doe je er hoop en al 10 km. over.

    Kanne is vooral bekend om zijn mergelgrotten, het kasteel Neercanne dat juist over de grens ligt op grondgebied van Maastricht, de vooral bij fietsers gekende hellingen, de Muizenberg en de Slingerberg en het plateau van Caestert, 'n mooi wandelgebied. Het hoeft dus niet te verwonderen dat bij goed weer, de terrasjes vol zitten in Kanne.

    Zo, hierbij 'n selectie van oude postkaarten. Nog 'n fijn weekend.





























    14-01-2023, 10:22 geschreven door eddy meuris

    Reageer (3)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borgloon

    Geen weer om vandaag 'n hond door te jagen om maar niet te spreken over ene senior met niet te veel gewicht aan zijn lijf. Hij zou nog wegwaaien. Maar alle gekheid op 'n stokje, het is momenteel guur weer bij ons, veel regen en wind en ik vermoed dat we prijs hebben voor de ganse dag. Het wordt dus 'n binnen-zit-dag.

    Nu is er wel altijd iets te doen als je woont in 'n eengezinswoning. Zo is er vanmorgen 'n erkende firma onze schouw komen reinigen. Als je wenst je kachel aan te steken, dan is er 'n bewijs van reiniging nodig voor de verzekering, zou er ooit 'n schouwbrand zijn. En eens de werkman vertrokken, dan dient er gepoetst te worden, ook al heeft de werkman zijn uiterste best gedaan om zijn werk zo proper mogelijk te doen.

    Maar goed, geen wandel- of fietsdag dus, maar wederom 'n mooie fotoreeks van oude postkaarten. Deze keer is de stad Borgloon aan de beurt. De huidige stad is ontstaan in 1977 door de fusie van 12 oude gemeenten. Nu is er zelfs sprake van 'n fusie met de stad Tongeren. Waarom 'n fotoreeks van Borgloon? Simpel, ik kom er jaarlijks regelmatig met de fiets. Het is de streek van de bloesems, centraal in Haspengouw. Het is er heerlijk fietsen en de afstand tot ginder (heen en terug) is altijd doenbaar. Bijkomend is dat de streek wat heuvelachtig is, zodat mijn klimmersgevoel zeker aan zijn trekken komt.

    Ik zou zeggen, geniet van deze reeks, en kom je toch buiten vandaag, hou je goed vast en waai niet weg.





































    12-01-2023, 11:23 geschreven door eddy meuris

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1ste fietstocht van het jaar.

    Waw, mijn 1ste fietstocht van het jaar zit er op. Ik ben heel content. Nochtans was het niet de bedoeling om te gaan fietsen, eerder deze namiddag de bus naar Zutendaal nemen en te voet terug. Maar vanmorgen diende ik per fiets enkele draagtassen vol met glas naar de container te brengen en hierbij rijpte het idee om toch eens te gaan fietsen. Mijn fiets was toch al van stal gehaald en de vooruitzichten op buienradar.nl gaven droog weer en 'n streep zon.

    Zo gezegd, zo gedaan. Vertrokken in Briegden om van daaruit het jaagpad te nemen naast het Albertkanaal tot in Kanne. Daar de brug over en doorgereden tot de sluizen van Lanaye. Deze keer niet doorgereden (zoals meestal) naar Moelingen, maar direct naar links naar Petit-Lanaye, richting Maastricht. Spijtig dat die baan in minder goede staat is, allemaal betonplaten en het is voortdurend "kedoeng - kedoeng als je over de aansluitstroken van die platen rijdt. In Maastricht even gestopt aan de Sint Servaasbrug en ook aan de Wilhelminabrug. De duiven dachten dat ik 'n lekker hapje bij had.

    Aan de mooie muurschildering, het centrum van Maastricht verlaten om in Smeermaas nog even 'n ommetje te maken langs de Zuid-Willemsvaart en het kasteel van Hocht. En in Lanaken centrum had deze fietser ineens grote dorst. Het kan verkeren!

    Blij dat ik deze fietstocht gemaakt heb, hopelijk volgen er nog veel al nodigt het weer de rest van de week niet uit tot 'n vervolg.

























    11-01-2023, 15:55 geschreven door eddy meuris

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de wind in het bos.

    Ik had me dat vandaag goed getimed, volgens de buienradar ging het om 14u40 regenen. En wat deed het klokslag 14u40, net terug van mijn wandeling, .... het begon te regenen. Even geluk gehad dus.

    Ik was uiteraard op tijd vertrokken. Waarheen ....? Dat was gaandeweg even overleg plegen met mezelf, maar 'n stukje bos zou er bij moeten horen. Zo vertrok ik over de winderige Op de Puin. Het is daar 'n open vlakte met 'n flinke koude wind in het gezicht. Via het verlengde van de Kleine Hofstraat naar de Kounterstraat om daar rechts af te slaan naar de Kewithstraat. In het verlengde daarvan het bos in. En eens goed en wel in het bos, werd het 'n stuk rustiger. Mondvoorraad in de vorm van 'n appel had ik vandaag bij en ook de verschillende hindernissen vielen mij weer te beurt.

    Het bos bergop gevolgd tot boven op de Bessemerberg, daar de straat overgestoken en aan de andere kant terug naar beneden. Het viel mij op dat aan die kant van het bos er heel wat wandelaars waren en ook enkele mountainbikers. Zoals nog al eens gezegd, er staat veel water in het bos maar blijkbaar sijpelt het maar moeilijk door naar de diepere waterlagen. En op het einde van het bos aan de Sprokkelstraat, vind je een van de weinige afvalbakken. Er zijn er te weinig.

    En eenmaal thuis, nog even de laatste hand gelegd aan mijn puzzel van 1.500 stuks. Eindelijk af. Vooral de lucht bij mekaar puzzelen, geeft mij moeilijkheden. Ik kan alle kleuren afzonderlijk onderscheiden maar gooi de bijkleuren niet op 'n hoop, dan heb ik het lastig. Bvb. in onderstaande afbeelding dient 'n cijfer te staan maar dat kan ik niet benoemen.





















    10-01-2023, 16:02 geschreven door eddy meuris

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar de bakker en de schaakclub.

    Vandaag geen geplande wandeling maar enkele functionele verplaatsingen. Deze morgen naar de bakker en deze namiddag naar de schaakclub.

    Natuurlijk heb ik vanmorgen wel 'n klein ommetje gemaakt om naar de bakker te gaan, eerst door de wijk 't Penseeltje, dan naar de bakker en op de Stationsstraat langs Brouwerij van Aubel. Nu is die woning in privéhanden. Het gebouw werd opgetrokken door de gebroeders van Aubel in 1859. Eerder hadden zij in Maastricht ook al Brouwerij de Ridder opgericht. In de jaren '50 van de 20ste eeuw is het pand nog 'n drukkerij geweest, veel later werd het 'n brasserie. We hebben er heel wat pinten gedronken, zowel binnen als op de binnenkoer. Tal van artiesten hebben er ook nog opgetreden in het concept van huiskameroptredens. Spijtig genoeg duren mooie liedjes nooit erg lang en werd het pand verkocht. Het gebouw blijft wel staan op de lijst van beschermde monumenten. Terug naar huis via het Uilenstraatje.

    En in de namiddag werd er geschaakt, 2 keer knap mijn tegenstander schaakmat gezet, tegen mijn volgende opponent was het lang gelijk opgaande tot ik 'n cruciale fout maakte en het onderspit delfde. Twee partijen erg geconcentreerd bezig zijn, lijkt voor mij het maximum. Maar goed, winnen en verliezen, het hoort er bij. We waren met 10 leden komen opdagen, prima dus.











    09-01-2023, 16:56 geschreven door eddy meuris

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Over mijzelf
    Ik ben Eddy Meuris
    Ik ben een man en woon in Lanaken (België) en mijn beroep is gepensioneerd.
    Ik ben geboren op 03/03/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: wandelen - fietsen - genealogie - schaken.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Eddy
  • Goede avond
  • Zegen toegewenst voor deze namiddag en avond midweek
  • Dag Eddy
  • fijne mid-week

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Facebook
  • Geneanet
  • Aldfaer
  • Bèssemgezèt
  • Corba Jack
  • Benthe & Ferre
  • Mariska
  • Oneroosje
  • Charlotte

    Mijn favorieten
  • Anneke en Henk
  • Evert
  • Jos
  • Marianne
  • Ester
  • Rebecca
  • Meidje
  • Meeuw
  • Sylvain
  • José

    Mijn favorieten
  • Patty & Freddy
  • Patricia
  • Bunic Jos
  • Dirk
  • Ingrid
  • Steffie
  • Annie
  • Arlette
  • Ria
  • Gerda

    Mijn favorieten
  • Claire
  • Myriam
  • Albert
  • Albert en Lenie
  • Martin
  • Christiane
  • Alois
  • Eddy
  • Fons
  • Pascha

    Mijn favorieten
  • Ani
  • Albert
  • François
  • hennie
  • Monique
  • Rita
  • Jeannine
  • Leo
  • Jan en Elena

    Mijn favorieten
  • Godelieve
  • Maria
  • Harmke
  • Derktje
  • Roske
  • Dini
  • Willy
  • Ton
  • Hugo
  • Annie en Rogier

    Mijn favorieten
  • Bernward
  • Marleen
  • Leen
  • Myette
  • Vlasta
  • Liliane
  • Alfy
  • Pol
  • Klaproosje
  • Gerda

    Mijn favorieten

  • Archief per week
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!