mijn fiets- en wandeltochten
Welkom beste bezoeker.


Inhoud blog
  • Rondje Gulpen.
  • Aardbeien gaan kopen.
  • Paarse route achter La Butte aux Bois.
  • Kempenrit, veelal door de bossen.
  • Na gedane arbeid, op wandel.

    Afgelegde kms. en gegevens van 2024:

    op datum van: 29-06-2024

    wandelen: 1.326,09 km.

    fietsen: 3.005,75 km.

    verbruikte Kcal: 153.693

    hoogtemeters: 19.466

    uren in beweging: 393u10

    aantal stappen: 1.768.120  +/- 10.000 stappen = 7,5 km

    aantal wandelingen: 143

    aantal fietstochten: 42


    Zoeken in blog




    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    11-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnaval.

    Seffens om 14u11 vertrekt onze stoet. Eerst de reclamekaravaan gevolgd door de vele groepen en de prinsengarde. Om in die omstandigheden te wandelen, ... dat is natuurlijk niet te doen. Nee, mijn vrouw en ik spraken deze voormiddag al af om 'n toerke te gaan maken. Zij effe de deur uit voor 'n halfuurtje, ik iets verderweg voor ene km. of 7 à 8.

    En aan de Heuvelstraat was het grappig om te zien dat kleine paadjes soms - ongewild - 'n andere naam krijgen. Mijn bestemming was vandaag weer Pietersheim. De binnenkoer van de ruïne was geopend en ik heb er dankbaar gebruik van gemaakt om daar wat foto's te nemen, ook van bovenop de toegangspoort. De trappen waren wel glibberig door de vele regen, het was kwestie van goed de leuningen vast te houden.

    Vervolgens ging het doorheen de dreef om aan de toegangspilaren, links af te slaan richting de Neerharenweg. Aan de visvijver was het vandaag "code rood" voor de vissen, verschillende vissers waren actief met steeds maar beter materiaal. Het was nog vroeg toen ik doorheen de kinderboerderij stapte, 'n lus via de Asbeekweg kon er nog wel af. Die straat heb ik de laatste tijd gemeden omdat ze bijna volledig is opgebroken en het ziet er niet naar uit dat er op korte termijn verandering inkomt. Zoals altijd, kun je er verschillende paarden spotten.

    Op de hoek van het Ceulemansplein zag ik 'n eetkraam staan. Die gaat zeker gouden zaken doen want de stoet trekt er voorbij. En op de Hoenderbroekstraat staat al 'n groep klaar, de prinsengarde van Tom 1. Het is op die straat dat elke groep 'n voorbehouden plaats gekregen heeft.

    Nu ik dit aan het typen ben, klinkt de carnavalsmuziek al volle bak. Lanaken gaat geluk hebben, de eerste uren wordt geen regen verwacht. En mijn laatste foto, dat is ons 4-uurtje van vandaag, "puddingvlaai mèt knöbbelkes" oftewel puddingvlaai met kruimels, 'n nu erkend streekproduct in de beide Limburgen.

































    11-02-2024, 13:42 geschreven door eddy meuris

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    10-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnavalsrit naar Hermalle.

    De bedoeling was vandaag om te fietsen en dat heb ik dan ook maar gedaan. Mijn plan was om in de voormiddag al te vertrekken en om 'n langere rit te maken met de koersfiets. Maar de regen van gisterenavond en nacht, besliste er anders over. De wegen waren nog nat en dan met de koersfiets gaan rondrijden, dat zorgt er dan voor dat je achterste ook nat wordt. Ik heb dan maar mijn rit ingekort en de stadsfiets genomen na het middagmaal.

    Ik vertrok te Briegden via het jaagpad langs het Albertkanaal. Vervolgens reed ik onder de brug van Vroenhoven door om in Kanne, daar de brug over te steken richting de sluis van Lanaye. Deze keer eens niet doorheen Lixhe (of Lieze op zijn Vlaams) gereden, maar rechtdoor gegaan naar Visé. Je ziet al direct de zware Waalse industrie. Visé is ook gekend om zijn vele boten. Vervolgens ging het naar Haccourt en Hermalle. Om terug te keren moest ik weer doorheen Visé fietsen. Onderweg ook daar 'n kapel gespot.

    En dan ging het naar Eijsden. Juist voor de grens, nog op grondgebied België, meer bepaald in de gemeente Moelingen, zie je de vermeldingen over Fort Navagne, ooit 'n verdedigingsschans die uiteindelijk in 1702 werd afgebroken door de Maastrichtenaren. De stenen werden gebruikt als bouwmateriaal.

    Om niet doorheen Maastricht zelf te moeten fietsen, maakte ik 'n lus doorheen Gronsveld met zijn mooie molen. Vervolgens ging het over de Noorderbrug, naar Smeermaas en langs de carnavalsstraat bij uitstek in Lanaken, de Wijngaardstraat.

    Zo, ik heb mij weer eens kunnen uitleven, en dat was toch de bedoeling. Voor zij die nog carnaval vieren, amuseer jullie.





























    10-02-2024, 17:23 geschreven door eddy meuris

    Reageer (4)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    09-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De brug van Veldwezelt over.

    Vandaag was het 'n kwestie van wat calorieën te verbranden, zeker na dat lekker dessert dat we ons deze middag lieten smaken. We hadden afgesproken om elders te gaan lunchen. Na het hoofdgerecht vonden we beiden dat er nog 'n gaatje was voor 'n dessert. En terwijl we aan dat dessert bezig waren trok de kinderstoet aan ons voorbij. De scholen en de Raod van Laon tot Aoke, hebben er werk van gemaakt. Beide foto's zijn niet van mij. Wel dank ervoor Petra.

    En terug thuis heb ik maar niet geaarzeld en mij direct in m'n wandeluniform gestoken. Je kent dat, kledij die tegen 'n stootje kan en waarbij het niet erg is dat de zweetgeur van de vorige wandeling nog 'n beetje te ruiken is. Ik vertrok via de Com. Giddelostraat waar al 'n wagen ligt te wachten voor de stoet van zondag en de brug van Briegden om daar naar beneden te stappen, naar het Albertkanaal dus. En dan was het gewoon tot aan de brug van Veldwezelt, daar het kanaal over, de Neanderthalersite rechts houdende, en gewoon langs het jaagpad terug naar Lanaken.

    Aan de firma Wetering ging het terug omhoog. Een zondagsfietser geraakt daar maar moeilijk boven. Op de Jan Rosierlaan zag ik 'n poort met enkele mooie maskers. Ook onze gemeente doet 'n duit in het zakje bij carnaval, de gevel is mooi gesierd. En in ons "ajdste café van Laoneke" De Hoop (ons oudste café) kon je omstreeks 16u00 al niet meer in of uit. Ik denk dat ze al aan het indrinken zijn voor de machtsoverdracht van deze avond op het gemeentehuis. Onze prins carnaval krijgt dan officieus de sleutels van het gemeentehuis en bepaalt dan zes dagen lang het cultureel beleid in Lanaken. De burgemeester mag alleen nog lastig gevallen voor andere, meer ernstige zaken.























    09-02-2024, 17:04 geschreven door eddy meuris

    Reageer (5)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    08-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de regen, naar buiten.

    Om de muren omhoog te kruipen, regen, regen en nog eens regen. Plezant is anders. Dan maar van de nood 'n deugd gemaakt en mij verder verdiept in de boeken van Donna Leon met commissaris Guido Brunetti in de hoofdrol. De verhalen spelen zich meestal af in Venetië. Ik ben 'n fan van haar boeken.

    Het was vandaag ook wachten op 'n andere dakwerker die ik gisteren contacteerde. Bij slecht weer zou hij komen kijken naar het probleem. En zowaar, omstreeks 14u30 was hij er. Hij gaat eerst tijdens het krokusverlof skiën maar daarna komt hij het euvel oplossen. We zijn in blijde verwachting.

    En wonder boven wonder, iets na 15u00 is het gestopt met regenen. Tijd dus om de wandelschoenen aan te trekken. Nu, echt droog was het nog niet, het heeft nog even gemiezerd. Ik heb 'n simpele wandeling gemaakt, vertrekkende aan de hertjes van de kinderboerderij, vervolgens langs de visvijver om daarna langs de grachten aan het kasteel te wandelen. Goed dat ik stevige schoenen aan had, door al die regen was het er vrij vettig.

    Heel ver wilde ik niet meer gaan, gewoon doorheen de Putstraat, de Koning Albertlaan en vanaf het centrum nog 'n lus doorheen de Stationsstraat, de Pannestraat en de Hoenderbroekstraat. Ik had de klok in 't oog gehouden en mij ervan vergewist dat ik thuis nog effe tijd had om mij om te kleden voor het avondeten. Zo is het uiteindelijk toch nog iets meer dan 8 km. geworden. Het begint aardig aan te dikken dit voorjaar.

    Morgen staat er normaal gezien 'n etentje op het programma gevolgd door 'n wandeling, zaterdag héél misschien, 'n fietstocht. De wegen moeten wel droog zijn.











    08-02-2024, 18:14 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    07-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met een omweg terug naar Lanaken.

    Goedenavond beste vriendinnen/vrienden, het is nu 20u17, hoog tijd om aan mijn dagelijks verslag te beginnen. Het slechte weer is bepalend geweest voor mijn dagindeling. Veel regen in de voormiddag en middaguren, wat droger omstreeks 14u00. Maar seffens meer hierover.

    Vooreerst wil ik even reageren op vele opmerkingen in mijn gastenboek. Wij bloggers, zijn doorgaans al een jaartje ouder en hebben weinig of geen affiniteit (meer) met het carnavalgebeuren. Dit is heel begrijpelijk. Als ik mezelf bekijk, dan kan ik alleen maar beamen dat ook wij - mijn vrouw en ikzelf - het carnaval de laatste jaren meer bekijken van op een afstand. Uiteraard is er die interesse nog wel, zie mijn functie als redactielid in onze carnavalskrant, maar het uitgaan, al dan niet verkleed, dat is er niet meer bij. Waar wij vroeger met 'n heuse bende op stap ging, soms meerdere avonden na mekaar, blijven wij nu knus in ons huis. Die groep van toen is stilaan uit mekaar gevallen, kindjes - verhuisd - enz. Op het laatst bleven mijn vrouw en ik nog alleen over. Dat hebben we nog enkele jaren gedaan, maar nu hoeft het niet meer.

    Maar nu mijn wandeling. Omstreeks 14u00 begon het wat op te drogen, misschien tijd om nog eens de bus te nemen naar Zutendaal. Ik had niet zo direct 'n terugweg in mijn hoofd, maar eens in Zutendaal begon het idee te rijpen om het eens over 'n andere boeg te gooien. Hiervoor stapte ik nog vóór het centrum af op de Trichterweg. Aan het Ijsparadijs, nu gekend door onze prins carnaval die er als meewerkend echtgenoot actief is in het seizoen, ging ik links af naar de Heidestraat, richting Rekem. Je moet daarvoor over 'n krakkemikkig fietspad. Op de foto ziet het er nog redelijk uit, maar op vele plaatsen is het wegdek er eentje met veel opgevulde gaten. Je komt er doorheen 'n bosrijk gebied met vooral de rood-bruine kleuren.

    Aan de Ziepbeek en iets verderop aan het kruis, ging ik rechtsaf naar hotel La Butte aux Bois. Daar ben ik even 'n foto gaan maken van 'n wandeltuin, gelegen pal tegenover het hotel. En zoals ik al vertelde, het parcours lag niet helemaal vast. Ik kon ofwel de kortste weg naar huis nemen of de Reistraat ingaan om via Pietersheim en de Koning Albertlaan, terug naar het centrum te wandelen. Gezien ik goesting had in ene lekkere warme chocomelk, koos ik voor het laatste en nam alzo eigenlijk een omweg naar huis.

    Op de Koning Albertlaan liet ik het kasteel van Pietersheim rechts liggen en aan de bibliotheek nam ik mijn laatste foto van de dag. En ja, die warme chocomelk die smaakte. Het was weer 'n stevige wandeling, niet zo snel als gisteren, maar wel op het einde wat gemiezer. Mijn regenjas was toch behoorlijk nat.

    Slaap wel.





















    07-02-2024, 20:47 geschreven door eddy meuris

    Reageer (3)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    06-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Blauw Sjuut.

    Een van de hoogtepunten van het Lanaker carnaval is de komst van 't Gilde van de Blauw Sjuut, afkomstig uit Heerlen. Zij verkondigen in de Euregio de komst van carnaval, dit jaar al voor de 72ste keer. De eerste keer deden ze dat in 1949. Het is 'n eer dat ze jaarlijks ook naar Lanaken komen. Ook de kinderen van de belangrijkste scholen worden betrokken bij dit evenement. Er worden in de raadszaal wat speeches gegeven, cadeautjes uitgewisseld, liedjes gezongen door de kinderen en decoraties omgehangen. Ik was er met enkele mederedactieleden van de Bèssemgezèt.  En die fotograaf op de voorgrond, dat is Ronny, de bezieler van Fotolink. Overal waar er in onze gemeente iets speciaals te doen is, daar maakt hij foto's van en plaatst deze op zijn website. 

    In de namiddag heb ik het gewaagd om een langere wandeling te maken. Dat het fel waaide (5 bfr.), dat wist ik, dat het eventueel kon gaan miezeren, dat kon mij eigenlijk niet zoveel deren. Uiteindelijk is het droog gebleven en mijn terugtocht was er eentje van "gone with the wind".

    Ik vertrok via de Hoenderbroekstraat, de Pastoorslindestraat en de Dorpstraat. In Gellik maakte ik 'n foto van de kapel Maria, Moeder van Eeuwigdurende Bijstand van 1898, met de kerk op de achtergrond. Ook hangt er op sommige plaatsen 'n spandoek om de lichtstoet aan te kondigen. Deze stoet is immens populair. Dan ging het naar Eigenbilzen om aan de brug, de trappen naar beneden, naar het jaagpad te nemen.

    Veel is er uiteraard niet te zien langs het kanaal, op één enkel schip na. In Gellik drie bruggen op één rij, met op de achtergrond die van Briegden. Daar ging ik omhoog om via het ronde punt aan de sportoase, terug huiswaarts te keren. Als ik die laatste foto zo zie, dan rijdt er ergens 'n voertuig rond met 'n stevige kras op het chassis.

    Voila, ik heb het weer sportief gehouden, méér dan 12 km. gewandeld tegen 'n tempo van 6,53 km/uur.





































    06-02-2024, 16:04 geschreven door eddy meuris

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    05-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna uit mijn jas gewaaid.

    "Bijna uit mijn jas gewaaid", op 'n andere manier kan ik het vandaag niet omschrijven. Een speciale wandeling wilde ik niet maken, het weer was er niet naar en deze namiddag ga ik naar mijn schaakclub. Tussendoor hadden we nog 'n klein werkje buiten (zorgen dat onze regenton weer kan vollopen en hopen dat het niet meer gaat vriezen).

    Maar gezien ik toch naar de bakker moest, heb ik er 'n klein lusje aan vastgeplakt. Ik vertrok langs de Hoenderbroekstraat en de Pastoorslindestraat om via De Puin en de Kleine Hofstraat naar de Kounterstraat te stappen. Daar maakte ik enkele foto's. En die foto van die boom, .... je zou het niet zeggen, maar in het echt is dat 'n gigant, je raakt er met je armen niet omheen, ik denk zelfs nog niet met twee personen.

    Via de sportoase dan naar de bakker. Onderweg maken ze reclame voor Rekem als carnavalsdorp. En dat carnaval leeft, in bijna iedere etalage zie je werkjes van de kinderen. Hopelijk is het weer geen spelbreker. Op vrijdag is het aan de scholen om carnaval te vieren, zondag de stoet in Lanaken, maandag in Rekem en op dinsdag in Smeermaas.













    05-02-2024, 10:50 geschreven door eddy meuris

    Reageer (5)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Gastenboek
  • Goedemorgen van ons eddy
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI
  • Lieve groetjes en geniet van het zonnetje!
  • ben effe komen bijlezen en kijken, lekkere pannekoek mmmm
  • fijne zondag , geniet er van !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Over mijzelf
    Ik ben Eddy Meuris
    Ik ben een man en woon in Lanaken (België) en mijn beroep is gepensioneerd.
    Ik ben geboren op 03/03/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: wandelen - fietsen - genealogie - schaken.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Facebook
  • Geneanet
  • Aldfaer
  • Bèssemgezèt
  • Corba Jack
  • Benthe & Ferre
  • Mariska
  • Oneroosje
  • Charlotte

    Mijn favorieten
  • Anneke en Henk
  • Evert
  • Jos
  • Marianne
  • Ester
  • Rebecca
  • Meidje
  • Meeuw
  • Sylvain
  • José

    Mijn favorieten
  • Patty & Freddy
  • Patricia
  • Bunic Jos
  • Dirk
  • Ingrid
  • Steffie
  • Annie
  • Arlette
  • Natoken
  • Gerda

    Mijn favorieten
  • Claire
  • Myriam
  • Albert
  • Albert en Lenie
  • Martin
  • Christiane
  • Alois
  • Eddy
  • Fons
  • Pascha

    Mijn favorieten
  • Ani
  • Albert
  • François
  • hennie
  • Monique
  • Rita
  • Jeannine
  • Leo
  • Jan en Elena

    Mijn favorieten
  • Godelieve
  • Maria
  • Harmke
  • Derktje
  • Roske
  • Dini
  • Willy
  • Ton
  • Hugo
  • Annie en Rogier

    Mijn favorieten
  • Bernward
  • Marleen
  • Leen
  • Myette
  • Vlasta
  • Liliane
  • Alfy
  • Pol
  • Klaproosje
  • Gerda

    Mijn favorieten
  • Jean & Maria

  • Archief per week
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!