mijn fiets- en wandeltochten
Welkom beste bezoeker.


Inhoud blog
  • Rondje Gulpen.
  • Aardbeien gaan kopen.
  • Paarse route achter La Butte aux Bois.
  • Kempenrit, veelal door de bossen.
  • Na gedane arbeid, op wandel.

    Afgelegde kms. en gegevens van 2024:

    op datum van: 29-06-2024

    wandelen: 1.326,09 km.

    fietsen: 3.005,75 km.

    verbruikte Kcal: 153.693

    hoogtemeters: 19.466

    uren in beweging: 393u10

    aantal stappen: 1.768.120  +/- 10.000 stappen = 7,5 km

    aantal wandelingen: 143

    aantal fietstochten: 42


    Zoeken in blog




    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    21-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat hoogtemeters maken in 't bos.

    Gisteren nog met de korte koersbroek op pad, vandaag toch maar wijselijk de lange broek aangedaan en 'n pull, eveneens met lange mouwen. Je weet maar nooit welke stekelige beestjes in 't bos op je afkomen.

    Ik wilde nog eens die pittige wandeling maken naar de top van de Bessemerberg. Vooral het gedeelte tussen de twee sterren (zie kaartje) is nogal inspannend. Het is dalen en stijgen, vooral over paden vol met losliggende stenen. Wandelaars zie je daar niet, wel in het begin, kortbij camping San Lanaco, maar op het moeilijke deel, kom je enkel jonge gasten tegen op hun mountainbike. Gelijk het fietsroutenetwerk, hebben zij ook hun bewegwijzering in de vorm van pijltjes en kleuren.

    Eens boven op de Bessemerberg, aan de andere kant van de grote weg, opnieuw het bos in. Ik had thuis aan mijn echtgenote gevraagd om het middagmaal, 'n kwartier later op tafel te brengen. Ik had dus nog even tijd om 'n extra bospad te nemen om bij dierenarts Neven, terug tussen de woningen te komen.

    Meer is er vandaag niet te vertellen, het belangrijkste is dat ik weer genoten heb van heel wat rust onderweg en toch 'n sportieve inspanning geleverd heb.















    21-05-2023, 13:47 geschreven door eddy meuris

    Reageer (3)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rustig fietstochtje met Hubert.

     

    Vanmorgen besloten dat 'n fietstochtje mogelijk was. Niet al te ver, en pas in de namiddag. Mijn fietsmaat Hubert op de hoogte gebracht, en ja, hij kon en wilde meegaan. Eerst mij nog wat nuttig gemaakt in mijn tuin (lees: op de knieën onkruid gewied). En omstreeks 13u00 konden wij vertrekken. Eerst nog wat twijfel omtrent de achterband van mijn maat, maar na wat extra lucht, gingen wij toch van start.

    Eerst naar Zutendaal om vervolgens langs het oude station van As te fietsen. Het terras horende bij het station, zat helemaal vol. Vervolgens onder Opglabbeek door om dan langs het voetbalstadion van KRC Genk te fietsen (geen eigen foto). Wat verderop kwamen wij langs C-mine (geen eigen foto), de voormalige koolmijn van Winterslag, definitief gesloten in 1988.

    En dan, stilaan op de terugweg; kwamen wij langs het oude ziekenhuis dat ze aan 't afbreken zijn. De juiste naam voor 't gebouw is in feite: "het Mariahuis". In het recreatiegebied Kattevenne, zagen wij 'n allesdurver op zijn snowboard naar beneden komen. Even was er 'n aarzeling bij die jonge vent, maar toen vloog hij hoog door de lucht. Zie de rode cirkels op de foto's.

    Een laatste helling reden wij op langs het kanaal tussen Eigenbilzen en Gellik. Daar zag ik ook die paarden. Maar omdat ik vandaag toch de 70 km. wilde halen, reed ik nog 'n ommetje langs Sappi. Hoe noemen ze dat: 'n beetje ijdelheid? Daar zag ik dat alles al in gereedheid gebracht was voor de triatlon van morgen, georganiseerd door 'n club in Bilzen.

    Op het Kerkplein was 'n muziekgroepje zich gereed aan 't maken voor 'n live optreden. Iets speciaals te doen bij ons in Lanaken ??? De communicatie met de gemeente loopt toch nog soms vierkant.



















    20-05-2023, 18:54 geschreven door eddy meuris

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maastricht - Lanaken.

    Het weer zat mee, de zon was er, redelijk warm, maar toch wat wind uit het NO. Maar goed, ik liet mij door die wind niet weerhouden om 'n mooie wandeling te maken.

    Eerst deze voormiddag nog wat in de tuin gewerkt, maar na het middagmaal, nam ik de bus naar Maastricht. Ik stapte af aan het station. En die bus zat goed vol. De meeste Belgen hebben vandaag 'n brugdag, op vrijdag is er in Maastricht 'n grote markt en het weer was prima.

    Ik heb dus vandaag dan maar niet geopteerd om de stad zelf in te trekken, maar ik ben rechtstreeks de Maas overgestoken via de Wilhelminabrug. Wat verderop, weet ik dat verschillende oude hallen, gebruikt worden door 'n kunstenaarscollectief. Er worden schilderijen, beelden en andere kunstwerken gemaakt.

    Aan de Noorderbrug het water over om 'n voor mij onbekend pad te nemen. Ik had tijd en wilde dat best eens uitproberen. Maar ver ging dat pad niet, ik kwam uit aan de woonboten, de plaats waarlangs ik in feite wilde terugkeren. Het is rustig wandelen op dat pad, veel aangenamer in vergelijking met de grote weg. Speciaal op dat pad was dat ik ook dáár twee visserstentjes zag staan, de Zuid-Willemsvaart grenst aan het pad. Het is precies of alle vissers tegenwoordig 'n tentje moeten hebben, veldbed inbegrepen. Wat is er eigenlijk mis met die viskorven van weleer waar je al je gerief kunt insteken en die ook dienen om er op te zitten terwijl je je hengel vasthoudt? Nu worden die hengels vastgezet en de vissers komen van hun veldbed als het belletje op de hengel begint te rinkelen.

    Aan de oude spoorbrug, even gaan kijken aan de andere kant, op zoek naar 'n alternatieve route. Dit is iets wat ik nog wil uitproberen. Op het laatst versmalt het pad met rechts 'n mooi zicht op de paar woningen aan het kanaal.

    Om terug te keren naar huis, diende ik wel nog het Verbindingskanaal over te steken aan het politiekantoor, de fiets- en wandelbrug is door werken nog niet bereikbaar.





























    19-05-2023, 16:56 geschreven door eddy meuris

    Reageer (4)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    18-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aldeneik - Geleen - Maastricht.

    De bedoeling was om deze week nog 'n fietstocht te maken met een van mijn fietsmaten. Bleek deze zich gisterenavond ziek te voelen. Uiteraard neem je dan geen risico's, dus het was vandaag 'n soloritje.

    Ik wilde nog eens in Maaseik de brug oversteken richting Geleen. Rond 10u00 begon ik er aan. Via Rekem - Opgrimbie, door het bos naar het oude station van As om daar de fietssnelweg te nemen naar Aldeneik, ten noorden van Maaseik. Onderweg dat brugje over de Zuid-Willemsvaart gepasseerd. Op die fietssnelweg kun je goed doorrijden, het aantal fietsers viel mee en de wind valt er zo goed als weg.

    Via Wurfeld dan naar Aldeneik om vervolgens in Maaseik de Maasbrug over te steken naar Roosteren. En dan naar Geleen via oa. 'n oude Maasarm. In Geleen 'n foto gemaakt van 'n oude woning. In Nederland leggen ze de wegen aan in functie van bestaande woningen (lees: de woning blijft staan en de weg leggen ze er omheen). Dit is anders in België, staat er 'n woning of gebouw in de weg, dan verdwijnt die woning. Jammer eigenlijk.

    Even later de fiets aan de kant gezet voor 'n korte pauze, de inwendige mens versterken en "de aardappelen afgieten", ... als je begrijpt wat ik bedoel ... En dan op weg naar Meerssen via de afdaling van de helling "de Waterval". Bijna beneden, 'n foto van een der vele vakwerkhuizen in die regio. In Meerssen wilde ik even stoppen voor tas koffie en 'n stuk vlaai. Ik ken er 'n mooi eetcafé. Maar helaas, héél Meerssen was op pad om te flaneren langs de vele kraampjes van de jaarmarkt. Ik moest er langs, dus dat was te voet en héél traag uiteraard. En dat eetcafé? Uiteraard geen stoel meer vrij. Dan maar terug richting Maastricht en Lanaken.

    Ik wilde vandaag toch de 100 km. halen, dus heb ik in Smeermaas nog 'n extra lus gemaakt naar de sluis van Neerharen. En op het Kerkplein van mijn woonplaats, toch even halt gehouden voor 'n frisse pint. Ik kon het gebruiken.

























    18-05-2023, 16:45 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bessemerberg - Gellik.

    Vandaag dinsdag, zou Fluvius bij ons de digitale meter voor stroom en gas komen plaatsen. Iemand moest dus steeds standby zijn. Eerst ikzelf terwijl mijn ega naar de markt was, naderhand kon ik wat tuinieren. En ja, die digitale meter is intussen geplaatst.

    Het was dus namiddag dat ik mijn wandelschoenen kon aantrekken. In Sparrendal het bos in en het hoofdpad volgen tot boven op de Bessemerberg. Aan de splitsing van wegen, gekozen om naar links te gaan, naar het fietspad richting Gellik. Op dat fietspad zie je altijd vele fietsers, vandaag zelfs 'n groepje van 'n man of twaalf. Bijna op het einde, aan het wandelpaaltje, terug het bospad op richting de Berkenlaan in Gellik.

    De Berkenlaan is 'n zijstraat van de Bergstraat. Ik weer links, de Dorpsstraat in en dan opnieuw links naar de Kounterstraat. Op de foto van die mooie boom, zie je op de achtergrond de paarden die ik naderhand hoopte wat beter in beeld te brengen. In plaats van het fietspad te nemen aan de sportoase, opteerde ik deze keer om links via de Finse piste terug te keren. Op 'n hoogte nog 'n paar foto's gemaakt, oa. van het skatepark en 'n school bezig aan 'n lesuur lichamelijke opvoeding.

    Nog ene fijne avond.





















    16-05-2023, 16:30 geschreven door eddy meuris

    Reageer (4)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Gastenboek
  • Goedemorgen van ons eddy
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI
  • Lieve groetjes en geniet van het zonnetje!
  • ben effe komen bijlezen en kijken, lekkere pannekoek mmmm
  • fijne zondag , geniet er van !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Over mijzelf
    Ik ben Eddy Meuris
    Ik ben een man en woon in Lanaken (België) en mijn beroep is gepensioneerd.
    Ik ben geboren op 03/03/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: wandelen - fietsen - genealogie - schaken.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Facebook
  • Geneanet
  • Aldfaer
  • Bèssemgezèt
  • Corba Jack
  • Benthe & Ferre
  • Mariska
  • Oneroosje
  • Charlotte

    Mijn favorieten
  • Anneke en Henk
  • Evert
  • Jos
  • Marianne
  • Ester
  • Rebecca
  • Meidje
  • Meeuw
  • Sylvain
  • José

    Mijn favorieten
  • Patty & Freddy
  • Patricia
  • Bunic Jos
  • Dirk
  • Ingrid
  • Steffie
  • Annie
  • Arlette
  • Natoken
  • Gerda

    Mijn favorieten
  • Claire
  • Myriam
  • Albert
  • Albert en Lenie
  • Martin
  • Christiane
  • Alois
  • Eddy
  • Fons
  • Pascha

    Mijn favorieten
  • Ani
  • Albert
  • François
  • hennie
  • Monique
  • Rita
  • Jeannine
  • Leo
  • Jan en Elena

    Mijn favorieten
  • Godelieve
  • Maria
  • Harmke
  • Derktje
  • Roske
  • Dini
  • Willy
  • Ton
  • Hugo
  • Annie en Rogier

    Mijn favorieten
  • Bernward
  • Marleen
  • Leen
  • Myette
  • Vlasta
  • Liliane
  • Alfy
  • Pol
  • Klaproosje
  • Gerda

    Mijn favorieten
  • Jean & Maria

  • Archief per week
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!