mijn fiets- en wandeltochten
Welkom beste bezoeker.


Inhoud blog
  • Fietstocht doorheen Ned. LImburg.
  • Boswandeling.
  • Wandeling doorheen Zutendaal.
  • Wandeling langs het kanaal.
  • Fietstochtje doorheen Maastricht.

    Afgelegde kms. en gegevens van 2024:

    op datum van: 15-07-2024

    wandelen: 1.447,84 km.

    fietsen: 3.256,93 km.

    verbruikte Kcal: 167.571

    hoogtemeters: 22.313

    uren in beweging: 429u27

    aantal stappen: 1.930.453  +/- 10.000 stappen = 7,5 km

    aantal wandelingen: 155

    aantal fietstochten: 46


    Zoeken in blog




    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    24-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Effe de deur uit.

    24 december, de vooravond van Kerstmis, traditioneel de avond dat er in familieverband lekker getafeld wordt. Ook wij hebben lekker gegeten, zij het dat we slechts met ons tweetjes waren. Het is niet zo simpel om iedereen op hetzelfde moment bij mekaar te krijgen. Maar goed, we hebben het ons goed laten smaken deze middag. Misschien zijn we op dat vlak 'n beetje averechts, maar 's avonds nog uitgebreid eten, dat bevalt ons niet meer zo goed. Soms breekt nood wet, maar als we het voor het kiezen hebben, dan eten we warm op het middaguur.

    We zijn dat kersteten - ook voor morgen - gaan afhalen bij 'n traiteur in het dorp. Gelukkig zijn we droog thuis geraakt met onze draagtassen. Dat heb je natuurlijk als je geen auto hebt, alles te voet. Daarvóór was ik ook al bij de bakker, daar hadden wij ook 'n bestelling geplaatst. De chef-kok heeft dus vandaag minder werk gehad, zij het dat we toch wat extra groenten voorzien hadden. Het is tegenwoordig 'n trent dat er overal minder groenten geserveerd worden, ook in de restaurants. Lust de gemiddelde Belg dat niet meer of wat is er aan de hand ...? Bij ons ligt het bord toch voor de helft vol met groenten, wij zijn dat zo gewoon.

    En zoals gezegd, de vooravond van Kerstmis, ik had in de voormiddag nog effe tijd om 'n wandeling te maken. Het miezerde wel 'n beetje, maar dat hield mij niet thuis. Het hoefde ook niet ver te zijn vandaag. Ik vertrok via de Sint-Servaeswijk waar ik ondermeer 'n mooie versierde oprit zag. Daarna ging ik doorheen de Bosstraat met op het einde, 'n doorsteek via 'n onverhard pad naar hoeve Kiewit. Het oudste deel van de hoeve zou dateren van 1834, het kasteel ernaast, kasteel Kewith is van 1700. Spijtig genoeg is het volledig vervallen en beterschap is op korte termijn niet te verwachten. En nee, op die schommel ben ik maar niet gaan zitten.

    Terugkeren deed ik via de Kounterstraat, het fietspad naar de sportoase en langs - voor mij toch - de mooiste boom van Lanaken aan het college van de Paters.

    En nu, ... nog wat genieten van de rust. Daarnet was ons dochter en kleinzoon nog even op bezoek. Vrijdag heeft hij zich geamuseerd met zijn klasje. Ze zijn gaan schaatsen. Aangezien het zijn eerste keer was, heeft hij 'n looprekje voor zich gekregen. Ze hebben alleszins lol gehad. 

    Voor wie dit vandaag nog leest, 'n fijne avond en voor morgen, ene zalige Kerstmis.



















    24-12-2023, 15:40 geschreven door eddy meuris

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    22-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regenwandeling.

    Natuurlijk had ik er rekening mee gehouden dat het kon gaan regenen, en dat heeft het uiteraard gedaan. Thuis hadden we inmiddels beslist dat het warme eten uitzonderlijk voor deze avond zou zijn. Mijn vrouw was met dat natte weer ook aan 't dralen om nog inkopen te gaan doen. En gezien het al na tienen was, wilden we niet dat winkelen en koken, 'n haastklus zou worden. "Ga jij maar op het gemak naar de winkel, intussen heb ik dan voldoende tijd om 'n wandeling te maken".

    Zo gezegd, zo gedaan. Deze keer had ik wel de paraplu bij en die heb ik toch effe nodig gehad, 'n fikse bui overspoelde Lanaken.  Ik vertrok via de oude bomen achter de sportoase en de velden, richting Gellik. Deze keer nam ik eens niet de Kounterstraat om terug te keren, maar de Neergellikerstraat. Zo wandel je vlak langs het oude spoor. Aan de tunnel ging ik rechtsaf naar Sappi. Gisteren hebben ze er hun laatste rol papier geproduceerd, 'n einde van 'n tijdperk. Nu rest er hun nog het versnijden van de vellen, de laatste opdrachten afwerken en de fabriek opkuisen. En daarna ....????? Het vele hout en houtpulp dat er nog ligt, zal vermoedelijk wel zijn nieuwe bestemming krijgen.

    Iets voorbij het sluishuis wachtte mij 'n serieus obstakel, 'n omgevallen boom. De laatste dagen heeft het ook bij ons flink gewaaid. En de rest van de dag, ... mij bij moeder aan de haard ophouden, 'n boek lezen, 'n LP opzetten en hopen op wat foto's van onze kleinzoon. Ze gaan deze namiddag met de hele klas schaatsen. Het is zijn eerste keer! Ben benieuwd hoe het gegaan is.

















    22-12-2023, 13:13 geschreven door eddy meuris

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    20-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zutendaal - Lanaken.

    Je hebt zo van die dagen dat je het gevoel hebt dat je maar weinig foto's gemaakt hebt. Dat was dus vandaag ook zo, tijdens mijn wandeling van Zutendaal naar Lanaken. Ik had de bus genomen tot buiten het centrum van Zutendaal om dan uiteraard te voet terug te keren.

    Ik zag die wandeling vandaag wel zitten, zeker na die zondvloed van gisterennamiddag en avond. Gelukkig had ik 's avonds 'n chauffeur om mij mee te nemen naar de vergadering van ons carnavalskrantje. De items, de artikels, de foto's, enz.  die moeten opgenomen worden, zijn zo goed als allemaal klaar. Enkel onze corrector moet nog zijn spellingscontrole doen en uiteraard toezicht houden op het juiste Lanaker dialect.

    Ik ben dus gaan wandelen. Aan de voormalige speeltuin, buiten het centrum dus, stapte ik af. En tot aan de kerk van Zutendaal, is dat via de Hoogstraat, +/- 1 km. Ik had mij voorgenomen enkel via de grote wegen te wandelen, kwestie van mijn schoenen wat te sparen. En het is daarom dat er minder foto's zijn, grote wegen zijn niet zo sexy en er valt weinig te bekijken. Maar ieder dorp heeft één of meerdere kapelletjes, ook dus Zutendaal. Deze staat op de 15 Augustusstraat. Vervolgens kwam ik doorheen de wijk Gewaai en tenslotte in de wijk Besmer. In die laatste wijk staat nog het oude gebouw waar voorheen Hotel Cops was in ondergebracht. Het is al jaren geen hotel meer, maar het gebouw straalt toch nog zo'n beetje zijn oude grandeur uit.

    Weer 'n mooie wandeling en maar goed dat ik ze maakte in de voormiddag, nu 13u30 is het aan 't regenen.



















    20-12-2023, 13:42 geschreven door eddy meuris

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    19-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling langs het kanaal.

    Onze straat zag er vanmorgen nat uit, het had dus geregend deze nacht. En verder nazicht van mijn buienradar, voorspelde niet veel beters.  Wilde ik aan wandelen toekomen, dan zou het deze voormiddag moeten gebeuren.

    Zo gedacht, zo gedaan. Ik vertrok via het park met die houten afscheiding aan het terrein van mijn overleden vriend. Vandaar effe naar mijn bank om er wat af te handelen om vervolgens de fiets- en wandelbrug over te steken. Vandaag wandelde ik nog eens over het onverharde pad langs het kanaal naar de brug van Tournebride.

    Daar de brug over om vervolgens rechts af te draaien naar het domein Pietersheim. Aan de dreef naar het kasteel, zie je rechts 'n boom met 'n naam, iets wat je zelden tegenkomt. De Veldmaarschalk zou er al staan van in de 18de eeuw, dit naar aanleiding van het huwelijk van Prins Jan Filip Eugène de Merode met Prinses Charlotte van Nassau-Hadamer. Het terrein zelf waar de boom staat en de verhoging waarop hij staat, zou nog ouder zijn, Spaanse soldaten zouden er in de 17de eeuw begraven zijn.

    Aan het kasteel, simpel linksaf naar de Merodelaan om in het centrum nog 'n tas koffie te gaan drinken. Verder wilde ik niet gaan want het was aan het miezeren. Seffens staat ons nog 'n hele plas water te wachten. Plezant is anders.















    19-12-2023, 13:02 geschreven door eddy meuris

    Reageer (4)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    18-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik en de wind.

    Waarom ik de laatste paar dagen mijn koersfiets weer van stal haal? Eenvoudig omdat de meeste bomen hun bladeren kwijt zijn en vele wegen en fietspaden nu netjes zijn opgekuisd. Er is dus weinig of geen slipgevaar meer voor mijn dunne bandjes.

    Ik had gisteren gezien dat vandaag maandag, het mogelijk de enige dag van de week zou zijn om te kunnen fietsen. Véél wind, wat regen, kortom guur weer. Nu, pas op, ook vandaag zou het minstens 3 bfr. zijn, maar toch nog altijd minder dan de voorspelde 5 tot 6 bfr.  voor de rest van de week.

    Natuurlijk wilde ik zo weinig mogelijk door de bossen fietsen, en hoe doe je dat dan ...? Uiteraard doorheen Zuid-Nederlands Limburg fietsen, de streek met mooie en goed onderhouden wegen. Ik vertrok via de Noorderbrug in Maastricht en wat verderop langs het kasteel. Vervolgens ging het naar Meerssen en daarna rechtsaf, de Biesenberg op. Hij is goed 800 meter lang met 'n stijging van max. 9%. Het is 'n helling die goed te doen is, in feite rij ik er graag naar boven.

    Eens boven draaide ik rechtsaf want ik betrouwde het niet om rechtdoor te gaan. In de zomer waren daar ingrijpende werken bezig, ik weet niet of die werken afgerond zijn. Hierdoor fietste ik ondermeer door Oensel. Tot 1982 hoorde die buurt bij Schimmert, maar vanaf dat jaar is het 'n buurtschap geworden van de gemeente Beekdaelen. Daar maakte ik die foto's van de kapel uit 1937. Voorheen stond daar 'n oudere kapel, maar die verdween wegens verbreding van de weg.

    En als ik doorheen Elsloo fiets, probeer ik altijd in het oudste gedeelte van de gemeente voorbij te rijden. Je hebt daar het Historiehuis van de Maasvallei, 'n streekmuseum dat ondermeer is ondergebracht in de naastliggende panden. Een mooi stukje Nederland.

    In Berg a/d Maas kon ik dan met het veer de Maas over. Het ging vandaag precies wat trager dan anders. Vermoedelijk heeft de hoge waterstand en de sterke stroming, er iets mee te maken. En eenmaal terug in België, in Meeswijk, begon de ellende, wind op kop. Op sommige stukken haalde ik nauwelijk de 17 à 18 km/uur. Ik heb dan maar naar 'n kleinere versnelling geschakeld en geprobeerd 'n aanvaardbaar tempo aan te houden. Mijn laatste foto nam ik in Neerharen, villa Violette.

    Deze keer ben ik terug in Lanaken, eens niet "op den boemel geweest", het is de hele dag grijs weer geweest zonder 'n streep zon. Ik begon het fris te krijgen en dan is het aangeraden om zo snel als mogelijk de warmte op te zoeken. Die koffie dronk ik dan thuis en die pint staat klaar, straks bij het avondeten.

    Ondanks de minder gunstige omstandigheden, ben ik toch weer tevreden over mijn fietstocht. Ik nader nu de 6.500 kms. Misschien lukt dat dit jaar nog ....?

























    18-12-2023, 16:16 geschreven door eddy meuris

    Reageer (3)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Gastenboek
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI
  • geniet van je dag !
  • Fijne dinsdag Eddy
  • Eddy
  • Dag Eddy

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Over mijzelf
    Ik ben Eddy Meuris
    Ik ben een man en woon in Lanaken (België) en mijn beroep is gepensioneerd.
    Ik ben geboren op 03/03/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: wandelen - fietsen - genealogie - schaken.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Facebook
  • Geneanet
  • Aldfaer
  • Bèssemgezèt
  • Corba Jack
  • Benthe & Ferre
  • Mariska
  • Oneroosje
  • Charlotte

    Mijn favorieten
  • Anneke en Henk
  • Evert
  • Jos
  • Marianne
  • Ester
  • Rebecca
  • Meidje
  • Meeuw
  • Sylvain
  • José

    Mijn favorieten
  • Patty & Freddy
  • Patricia
  • Bunic Jos
  • Dirk
  • Ingrid
  • Steffie
  • Annie
  • Arlette
  • Natoken
  • Gerda

    Mijn favorieten
  • Claire
  • Myriam
  • Albert
  • Albert en Lenie
  • Martin
  • Christiane
  • Alois
  • Eddy
  • Fons
  • Pascha

    Mijn favorieten
  • Ani
  • Albert
  • François
  • hennie
  • Monique
  • Rita
  • Jeannine
  • Leo
  • Jan en Elena

    Mijn favorieten
  • Godelieve
  • Maria
  • Harmke
  • Derktje
  • Roske
  • Dini
  • Willy
  • Ton
  • Hugo
  • Annie en Rogier

    Mijn favorieten
  • Bernward
  • Marleen
  • Leen
  • Myette
  • Vlasta
  • Liliane
  • Alfy
  • Pol
  • Klaproosje
  • Gerda

    Mijn favorieten
  • Jean & Maria
  • Eddie
  • Chrisje
  • Frankie
  • Eddy

  • Archief per week
  • 15/07-21/07 2024
  • 08/07-14/07 2024
  • 01/07-07/07 2024
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!