mijn fiets- en wandeltochten
Welkom beste bezoeker.


Inhoud blog
  • Smeermaas - Neerharen
  • De benen wat losfietsen.
  • Nazareth
  • Maastricht
  • Pietersheim

    Afgelegde kms. en gegevens van 2024:

    op datum van: 19-05-2024

    wandelen: 1.060,89 km.

    fietsen: 2.103,26 km.

    verbruikte Kcal: 117.964

    hoogtemeters: 13.535

    uren in beweging: 297u46

    aantal stappen: 1.414.520     +/- 10.000 stappen = 7,5 km

    aantal wandelingen: 113

    aantal fietstochten: 30


    Zoeken in blog




    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    24-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrolijk Kerstfeest iedereen.

    Na 'n binnen-zit-dag gisteren, was de nood toch hoog om even 'n korte wandeling te maken. Ver wilde ik niet gaan, even de benen strekken en wat frisse lucht inademen.

    Zoals dikwijls vertrok ik langs de Sportoase. Even verderop, bergaf naar het jaagpad, stopte Michel W. met zijn koersfiets langs mij. Michel is 'n voormalig medewerker van mij en nu 'n Strava- en fb-vriend. Het was even wat bijklappen (voor de Nederlanders: even wat bijpraten).

    En ondanks het toch nog gure weer (vochtig en 'n strakke wind), zie je altijd vissers aan het kanaal. Via de sluis van Lanaken, terug naar huis. Nog vlug dit verslagje maken, mijn blogvrienden even bezoeken en ten slotte mij klaar maken voor onze Kerstavond.

    Vrienden en vriendinnen, ik hoop samen met mijn echtgenote, dat jullie allemaal vreugdevolle dagen doormaken waarbij één iets altijd moet voorop staan: "we blijven positief denken".











    24-12-2022, 13:25 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yes, de 2.000 wandelkilometers zijn bereikt.

    Mijn tocht van vandaag stond in het teken van het behalen van de beoogde 2.000 wandelkilometers. Hiervoor diende ik niet al te veel moeite te moeten doen, 6 kilometer zou al voldoende zijn.

    Zoals zo dikwijls, vertrok ik vandaag weer langs de Asbeekweg. In de Wijnwijk, het korte doorsteekje genomen naar de Maastrichterweg om vervolgens via de Heuvelstraat en de Schoolstraat naar de tunnel te stappen en het kanaal. En wat dat vreemd voorwerp daar aan het kanaal voor nut heeft, daar heb ik ook het raden naar.

    Terugkeren deed ik langs de andere tunnel aan de Stationsstraat. Iets verderop aan de Molenweidestraat kon ik het niet laten om even mijn gedachten te laten gaan over het volledige toebouwen van ons centrum met appartementen. En de Langkeukelbeek, inderdaad, daar stroomt weer water door. Een teken dat het de afgelopen dagen goed geregend heeft.

    Zo, nooit gedacht in het begin van het jaar dat ik zoveel kilometer kon wandelen. De lat ligt dus hoog voor volgend jaar!

















    22-12-2022, 12:58 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een koffie gaan drinken in het buitenland.

    Na het gedwongen binnen zitten van gisteren, was de nood groot om er vandaag 'n stevige wandeling van te maken. Deze keer nog eens naar het buitenland getrokken, al moet ik dat relativeren, het buitenland is in ons geval maar +/- 6 km. ver.

    Zo gezegd, zo gedaan. Vertrokken via de "grote" grens in Smeermaas om via de restanten van de oude Noorderbrug, naar warenhuis "Gedeelde Weelde" te gaan voor 'n tas koffie en 'n spelt brownie (lekker ...).

    Terugkeren deed ik via de Bosscherweg en de woonboten, links op de Zuid-Willemsvaart. Ook op die straat, rechts, de voormalige Sint Hubertuskerk. Gebouwd in 1925, als rijksmonument geklasseerd in 1997 en ze deed dienst als parochiekerk tot 2009. Nu is het 'n sportcentrum, Basic Fit.

    Via de "kleine" grens terug de brug over in Smeermaas om langs de afbraakwerken van de oude Delhaize, terug naar huis te keren.

    En mijn eerste foto .....? Deze morgen gemaakt, ik moest om 8u00 bij de kapper zijn. Nu nog één wandeling en ik heb - voor mij dan toch - 'n onwaarschijnlijk aantal kilometers gewandeld dit jaar.





















    21-12-2022, 15:48 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kleinzoon met waterpokken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tja, onze kleinzoon heeft het zitten, 5 jaar en de waterpokken. En dat jeukt natuurlijk. Krabben mag niet maar we smeren er af en toe wat frisse lotion op. Hij is aan 't spelen, maar niet met zijn gekende spring-in-het-veld.  

    Zijn mama en papa zijn werken, hij is nu bij ons. Dus vandaag zal er niet meer gewandeld worden. Trouwens, het regent nu en dat zal vermoedelijk zo de hele dag blijven.

    Mijn enige wandeling maakte ik deze morgen naar de bakker voor brood en pistolets.

    Hopelijk is er morgen wel weer kans op wat beweging. We zien wel.

    20-12-2022, 13:27 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    18-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een frisse neus gehaald.

    Vanmorgen bij het opstaan, -9°, toch wel de koudste morgen van het jaar. Na het ontbijt en nadat ik naar de bakker was geweest, 'n wandeling gemaakt richting Gellik. Op dat moment (10u00) was het nog steeds -3°. Toch heel wat andere moedigen (veelal met hond) in het bos gezien.

    Maar ik vertrok door 'n totaal verlaten Bosstraat. Geen mens te bespeuren op straat. Via dierenarts Neven, het bos in om aan het bankje links af te slaan richting Gellik. Ook in het bos zag je goed dat het stevig gevroren had. Bijna aan de Zilverdennenlaan zijnde had ik de keuze, rechtdoor of links af naar de Berkenlaan. Ik heb dat laatste gekozen omdat ik er niet al te dikwijls passeer. Op de Berkenlaan heb je mooie vergezichten van de omliggende weilanden.

    In Gellik doorgewandeld naar de Kounterstraat om dan het smalle pad te nemen rechts naar de tunnel. Teruggekeerd via papierfabriek Sappi en het kanaal. En in Lanaken centrum was het nog rustig, de ambiance van radio LRL is voor deze namiddag. Wij denken verder binnen te blijven want als 3-uurtje heb ik eclairs meegenomen. Dat zal smaken.



















    18-12-2022, 13:05 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstwensen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is het 17 december, het Kerstfeest nadert en daarom wil ik even mijn dank uitspreken voor al jullie trouwe bezoekjes aan mijn blog. Of dat nu regelmatig is of enkel zo nu en dan, ik heb er veel aan en het geeft mij motivatie om zo verder te doen. 

    Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om iedereen 'n mooi, gezellig en hartverwarmend Kerstfeest toe te wensen.

    17-12-2022, 00:00 geschreven door eddy meuris

    Reageer (4)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterwandeling.

    Vanmorgen, voor mijn eigenlijke wandeling, was het op 'n mum van tijd, overal wit. Toen ik de krant uit de bus haalde omstreeks 7u30, was er niks aan de hand. Even later toen ik naar de bakker moest, was het overal wit.

    Maar na de voormiddagkoffie, wilde deze jongen toch opnieuw naar buiten. Op de tv hebben ze gisterenavond gezegd dat sporten in deze vrieskoude (wandelen - fietsen - joggen) absoluut geen negatieve invloed heeft op onze gezondheid, integendeel.

    Op weg dus naar Pietersheimbos. Eerst door de kinderboerderij en vervolgens door de verlaten speeltuin. De grachten rond de burchtruïne zijn helemaal bevroren, maar leveren wel enkele mooie foto's op. En kabouters zie je overal.

    Terugkeren deed ik via het kasteel, Lanaken centrum en het Uilenspiegelpark.

    En nu ik mijn verslag aan het maken ben, begint er meer en meer mist op te zetten en vallen er ook weer geregeld vlokken naar beneden. Lekker binnenzitten deze namiddag.

    Vrienden, allemaal nog ene fijne avond en 'n inspirerend weekend.



























    16-12-2022, 13:18 geschreven door eddy meuris

    Reageer (3)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een paar isolatie buizen gaan kopen.

    Een paar isolatie buizen gaan kopen te Rekem, dat was mijn doel vandaag. Ben eerst bij 'n plaatselijke handelaar gaan kijken, maar die brave mens heeft véél, maar juist datgene niet.

    Geen nood, in Rekem hebben ze 'n speciaalzaak en daar is dat zeker te krijgen. Eerst met de bus tot ginder en te voet terug. Ik wilde het bij 'n temperatuur van 0° niet te moeilijk maken (en ook niet te ver om). Gewoon terug langs de Steenweg waar van alles te zien is om uiteindelijk in Lanaken voor ene keer eens niet via het kasteel van Pietersheim te wandelen, maar rechtstreeks naar huis.

    En thuis, even de buizen op temperatuur laten komen om ze vervolgens in de kelder rond de koudwaterleiding te doen. Met deze vrieskoude is het beter te voorkomen dan te herstellen.

    Ver ben ik dus niet gewandeld, iets meer dan 5 km. maar het aangename gevoel was er niet, koud, vochtig ...











    10-12-2022, 15:59 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik was vandaag de enige wandelaar in het bos zonder hond.

    Nee, ik heb niet de ambitie om ook 'n hond aan te schaffen, dat gaat mij te traag vooruit. Laat mij maar wandelen op eigen tempo.

    Eigenlijk zou ik graag 'n fietsdag inlassen, maar de koude (rond het vriespunt), de mogelijk gladde plekken op sommige wegen en het ontbreken van de zon, nopen mij toch tot wandelen. Geen probleem, 'n stevige wandeling is ook prima.

    In onze straat is er iemand 18 jaar geworden, de woning is mooi versierd maar al die glitterfiguurtjes zullen de ouders - en ook de rechtstreekse buren - nog lang terugvinden bij het onderhoud van de voortuin.

    Ik ging vandaag het bos in achter Sparrendal. Onderweg zag ik dat de vrieskou nog steeds aanwezig was in sommige weiden. Het was gewoon rechtdoor de Bessemerberg op om aan de grote weg naar Zutendaal, de straat over te steken en mijn weg te vervolgen. Achter het ziekenhuis zag ik 'n nieuw bord staan met uitleg over het "Nationaal Park Trail", oftewel met uitleg over 'n wandelparcours van 110 km. doorheen onze provincie. De wandeling die ik vandaag deed, sloot daar bij aan. Iets verderop heb ik gewoon de rode pijlen gevolgd om uiteindelijk aan de Sprokkelstraat het bos achter mij te laten.

    Op de terugweg naar huis, kon ik het niet laten 'n foto te nemen van de gevel met zijn vele vogelnestjes. Ik weet niet meer of ik dat al getoond heb, zoniet, bij deze.

    En de dag kon verder niet meer stuk, zeker niet na ons lekker etentje in Bistrobar Puur op het Kerkplein. Een aanrader. 



























    09-12-2022, 14:30 geschreven door eddy meuris

    Reageer (5)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Help, ik wil naar buiten ...!


    Jandorie (niet vloeken Meuris), deze voormiddag wilden we naar buiten, mijn echtgenote naar de winkel, ik terug naar mijn bank voor wat centjes en nadien 'n wandeling. Buienradar.nl en het KMI gaven beiden aan dat het om 9u45 droog zou zijn, maar eenmaal onze neus buiten, ..... regen. Je zou voor minder vloeken. Gelukkig was die regen van kortstondige aard en konden we beiden vertrekken.

    Via een onzer winkelgalerijen naar mijn bank. Gisteren was het kantoor de hele dag dicht wegens 'n stroompanne, vandaag zaten ze met ander problemen, de publiekzaal was gehuld in 'n flink mistgordijn en er was ook nog 'n rookalarm. Nog 'n reactie op de stroompanne van gisteren? Hoe ook, mijn geld heb ik toch uit de automaat kunnen halen.

    Omdat ik vandaag mijn schoenen droog wilde houden, ben ik veelal door gewone straten gewandeld. Eerst via het fietspad richting Gellik, daarna 'n kort stuk onverharde weg, de Kounterstraat, om uiteindelijk iets meer dan 6 km. gewandeld te hebben. Het was fris en het voelde vochtig aan, maar desalniettemin blij om toch even de deur te zijn uitgeweest.

    En mijn laatste foto, 'n cadeautje dat onze kleinzoon nog moet komen ophalen ('t is te zeggen, onze schoonzoon die voldoende plaats heeft in zijn auto). Deze gocart werd ons geschonken door mensen wier kinderen en zelfs hun kleinkinderen, te groot zijn geworden om daarmee te spelen. De gocart stond bij hun in de weg en ze hadden het vermoeden dat onze kleinzoon hiermede blij zou zijn. Ik ben benieuwd naar zijn reactie. 













    08-12-2022, 13:01 geschreven door eddy meuris

    Reageer (3)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En toen was de batterij plat.

    Ik had het in feite kunnen weten, vertrekken voor 'n wandeling met 'n niet opgeladen batterij. Ik dacht nog rond te komen met de resterende power, niet dus. Bijna thuis zijnde wilde ik nog rap 'n foto maken maar mijn gsm gaf "niet thuis" aan. Mijn wandeling is dus niet volledig aangegeven op mijn kaartje. Kan gebeuren, eigen schuld!

    Wederom was het vanmorgen miezerig (regenjas moeten aantrekken om de krant uit de brievenbus te nemen). Maar mij kennende, moet er maar even 'n droog moment zijn om toch te gaan wandelen. Ik wilde vooreerst naar mijn bank gaan voor wat centjes uit de automaat en anderzijds moest ik nog 'n boodschap doen. Van dat eerste kwam niks terecht, de bank had 'n algehele stroompanne, ook nog toen ik er de tweede keer passeerde.

    Mijn wandeling dus, eerst door het Uilenspiegelpark om daarna eens te gaan kijken naar de afbraakwerken van de oude Delhaize. Zo te zien gaan ze nu beginnen aan de straatkant. Dat gaat voor problemen zorgen in de winkelstraat, winkels die moeilijk of niet meer te bereiken zullen zijn. Vervolgens over de fietsbrug en linksop de Industrieweg in richting Tournebride. Daar de brug over het kanaal Briegden - Neerharen overgestoken.

    Terugkeren deed ik via de Koning Albertlaan en de werken aan de bibliotheek. De oude ingang is nu helemaal dichtgemaakt. Voorheen hadden ze aan die ingang, bij felle regen, wateroverlast.

    Ik ben weer buiten geweest al was het toch lichtjes nevelig, dat zie je aan mijn foto van het kanaal.















    07-12-2022, 13:04 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simpelweg naar de bakker.

    Vrienden, mijn pijp is helemaal leeg. Samen met mijn echtgenote gaan helpen bij dochter en schoonzoon. En het was nodig, alleen hadden zij het nooit klaar gekregen. Maar eenmaal thuis, 'n deugddoende douche genomen, nu mijn blog bijvullen en de rest van de dag met de benen omhoog. Ben bezig aan 'n goed boek.

    Mijn wandeling heeft zich dus vandaag beperkt tot bij de bakker en terug. Brood voor ons en de kinderen en 'n lekkere Limburgse vlaai om wat energie te tanken tijdens de werkzaamheden.

    En de kleinzoon zullen jullie zeggen, die was in goede handen van de andere grootouders. Hij bleef daar slapen zodat we vandaag dus ongestoord konden werken.

    En die paar foto's, op vele plaatsen brandt de Kerstverlichting al, het plein in de Schilderswijk en onze bakker.

    Morgen hopelijk 'n wat langere wandeling, in de namiddag weer schaken in de club.











    04-12-2022, 16:01 geschreven door eddy meuris

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Truiden

    Vandaag kunnen jullie mij misschien beschuldigen van gemakzucht, ik hou het eerder bij geen goesting ... En hoe komt dat zo? Wel, de hele voormiddag al is het koud, vochtig en op het moment is het aan 't motregenen. Je zou voor minder afhaken om 'n wandeling te maken. Gezond is het ook niet om in zulk weer inspanningen te doen. Wel ben ik vanmorgen nog even naar de bakker gewandeld, maar die afstand heb ik niet geregistreerd. Nee, ik blijf voor de rest van de dag binnen. Morgen zie ik wel hoe het weer zich aandient. 

    Uiteraard heb ik wel 'n alternatief voor jullie op mijn blog gezet, oude postkaartjes van Sint-Truiden. Zo af en toe ben ik er al eens geweest per fiets. De rit naar daar en terug, is toch al gemakkelijk iets meer dan 100 km. zeker als je over het fietsroutenetwerk je tocht maakt. En onderweg krijg je dan ook nog eens gratis de Haspengouwse hellingen onder de wielen geschoven. Het is dus steeds 'n stevige fietstocht.

    Maar nu die kaartjes, ik heb mij serieus moeten inhouden want van Sint-Truiden en omliggende dorpen (allen behorende tot de grote fusiegemeente Sint-Truiden) zijn er véél te vinden. Ik heb mij dus moeten beperken en heb voornamelijk gekozen voor de kastelen in de streek.

    Ik hoop dat mijn vrienden die niet in deze regio wonen, ooit eens als toerist deze kant uitkomen. Zeker 'n aanrader. Veel kijkplezier. 





































    02-12-2022, 13:13 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zon als metgezel.

    Vanmorgen hebben mijn vrouw en ikzelf ons afgevraagd hoe lang het geleden was dat onze tv, twee volle dagen niet heeft aangestaan (gisteren en eergisteren), zelfs niet voor de nieuwsberichten. Dat was idd. alle jááááren geleden. En hebben we iets gemist .... wij dachten van niet. Besparen op elektriciteit kun je het misschien noemen.

    Maar nu mijn wandeling, de vertrekrichting wist ik, het vervolg was de paden en wegen kiezen op het moment zelf. Eerst langs de hertjes van de kinderboerderij om dan naast de zitbanken, de Neerharenweg in te slaan. Even verderop, rechts af, de dreef in om na enkele honderden meters, het smalle pad links te nemen naar de villawijk, de Goudkust. Ik zag vandaag vele arbeiders van diverse groendiensten en klusjesbedrijven aan het werk. Als je véél geld geld hebt en in protserige woningen wenst te leven, kun je die mensen gemakkelijk betalen.

    Via de Beukendreef, links afgeslaan naar 'n voor mij onbekende waterplas (te vinden op het kaartje, rechtsboven in Tournebride). Ik moet toch eens uitvissen hoe ik daar korterbij kan komen. Vandaar uit, ook 'n mooi zicht op het kasteel van Pietersheim.

    Mijn tocht verder gezet langs het kanaal waar je met de zon in de ogen, kunt spelen met je gsm om sfeervolle foto's te maken. Met papierfabriek Sappi rechts op de achtergrond, stond ik op het samenvloeiing punt van het kanaal (links) Neerharen - Briegden en het Albertkanaal.

    Terug naar huis onder de tunnel door en langs die mooie boom in het Uilenstraatje.

    Nog ene fijne dag verder vrienden.

































    30-11-2022, 13:34 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omdat ik van fietsen hou.


    Verdorie, deze voormiddag triestig weer, regen, natte straten, kil, grijs, geen weer dus om 'n hond door te jagen. In feite wilde ik 'n iets agressiever woord gebruiken om het weer te duiden, maar gezien mijn blog - bij wijze van spreken - door de hele wereld kan gelezen worden, heb ik het toch maar netjes gehouden. Ja, ben zelfs niet naar de bakker geweest, daar heeft mijn vrouw voor gezorgd in de namiddag. En ja, in de namiddag was ik druk doende met de schaakstukken op het bord te laten bewegen. 

    Dus geen grote wandeling of fietstocht vandaag, gewoon mijn verplaatsing naar de club. Derhalve ook geen foto's. Maar, omdat ik van fietsen hou, ben ik eens gaan zoeken naar oude postkaartjes met als onderwerp de fiets. Je vindt ze in alle kleuren en talen en ik heb mij daarom fel moeten beperken. Ik heb er 'n twaalftal geselecteerd en ik hoop dat jullie ze leuk vinden.

    Verder nog ene aangename avond, en zij die naar het voetbal kijken, ... het is maar 'n spel. 



























    28-11-2022, 17:09 geschreven door eddy meuris

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vochtige ochtendwandeling


    Voor ik aan het verslag van mijn wandeling begin, eerst toch nog 'n bemerking over mijn fietstocht van gisteren. Zoals jullie gezien en gelezen hebben, ben ik van Maastricht naar Roosteren gefietst (Ned. Limburg dus). Maar nergens, en ik druk erop, nergens heb ik 'n Nederlandse vlag aan 'n gevel zien hangen. Ik dacht toch te weten dat ook onze Noorderburen deelnemen aan het WK voetbal ... ?

    Maar goed, mijn wandeling van vandaag. Zoals gewoonlijk waren we weer vroeg uit de veren, vóór 8u00 was het ontbijt al verorberd en de tafel geruimd. En gezien ik nog ergens iets moest gaan posten, maar al direct in mijn wandelschoenen gekropen.


    Nog eens door mijn geboortestraat, de Wijngaardstraat, vertrokken om via de Waterstraat, links naar het kasteel van Pietersheim af te slaan. Via het pad langs de technische dienst, verder gestapt naar de Koning Albertlaan. Even links aangehouden door de Drie Eikenstraat (waar de dierenkliniek te vinden is) om in het centrum toch maar huiswaarts te keren via het Uilenstraatje. Wat eerst gedruppel was onderweg, begon meer en meer dikkere regendruppels te worden. In het Uilenstraatje wel nog in de rapte 'n foto van het oudste appartementsblok van onze gemeente gemaakt.


    En dan rest nog enkel de vraag, hoe vandaag te ontsnappen aan de voetbalgekte van het WK ...? 

















    27-11-2022, 11:12 geschreven door eddy meuris

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doelstelling 2022 is binnen, 7.000 km.

    Het moest er eens van komen, mijn fietsdoelstelling 2022 bereiken, en vandaag was het van dat. Ik ben er toch een beetje fier op, zeker omdat ik gemiddeld slechts één keer per week fiets (er zijn uiteraard weken dat er meer gefietst werd).

    Hoe ook, het was vandaag mijn bedoeling om via Maastricht - Roosteren - Maaseik, langs beide zijden van de Maas te fietsen. Gewoon plat, geen hellingen, relatief droge wegen en niet te veel andere weggebruikers. En mijn opzet slaagde, door het frisse weer was er weinig drukte op de fietspaden en de wegen waren idd. relatief droog.

    Zoals gewoonlijk vertrokken via de Noorderbrug in Maastricht om dan langs het kasteel Vaeshartelt te fietsen (foto kasteel is geen eigen foto). Verder kwam ik oa. in Brommelen en Obbicht. In dat laatste plaatsje even gestopt om 'n boterham te nuttigen en op het bord te zien dat in 1643 zo goed als het hele dorp is weggespoeld.

    Via de brug in Maaseik, België terug binnengefietst. Daar al +/- 48 km. op de teller. En dan de terugrit via de vaste wegen, door Heppeneert, langs de Wissen in Dilsen en het gehucht Mazenhoven. Daar staat 'n oude kapel die ik al dikwijls gepasseerd ben. Vandaag wilde ik toch enkele foto's maken, ook aan de binnenkant. Blijkbaar is die gebouwd in 1894.

    Verder terug langs het kanaal in Boorsem en Rekem om via de sluis van Lanaken, het centrum terug binnen te rijden. Geen après-fietspauze, ik was te zeer bezweet (in feite te warm gekleed) en ben dircet huiswaarts gekeerd voor 'n warm bad.

    En nu nog even nagenieten van mijn mooie fietstocht.























    26-11-2022, 15:55 geschreven door eddy meuris

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorheen Oud-Caberg.

    Deze namiddag diende ik mij ter beschikking te houden voor weer 'n grote reinigingsbeurt ergens in onze woning (het is niet altijd in de lente dat dit gebeurd ...), dus gewandeld werd er in de voormiddag.

    Vandaag was mijn doel om nog eens doorheen Oud-Caberg te stappen. Om niet altijd op dezelfde manier te vertrekken, ben ik deze keer eens langs de Euroscoop gegaan. En eens over de fietsbrug, rechtsaf naar de Industrieweg. Na goed 'n kilometer, begint links het nieuwe fietspad. De industrie floreert blijkbaar nog steeds, getuige de nieuwe hal in aanbouw. Op het kruispunt van wegen (links naar Smeermaas - rechts naar Veldwezelt), ging ik rechtdoor - langs het kruis - naar Oud-Caberg. Onderweg zie je oa. het Reijndershof, een hoeve van 1791.

    Eens je doorheen het dorp bent, links af de grote weg op van Maastricht naar Smeermaas. Je ziet dan aan je linkerkant de industrie van Lanaken en helemaal links in de verte, de brug van Briegden. En eens onder de oude spoorwegbrug door met zijn recente graffiti, ben je zo in Smeermaas. Van ver zie je de kerk van Lanaken liggen. Op andere invalswegen is dat ook zo, de kerk ligt centraal in het zicht.

    En morgen, ... in principe ga ik fietsen.

    Voor de voetballiefhebbers, veel kijkplezier, zelf heb ik nog geen enkele wedstrijd gezien. Ik hou mij op de hoogte, maar "that's it".





















    25-11-2022, 15:36 geschreven door eddy meuris

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van brug tot brug.

    Altijd het zekere voor het onzekere nemen, dat is steeds mijn motto. Zo zou het deze namiddag kunnen regenen. Wilde ik 'n wandeling maken, dan in de voormiddag en aldus geschiedde.

    Voor ene keer er nog eens 'n sportieve uitdaging van gemaakt, 8,3 km. in 1u18 min. oftewel gewandeld aan 6,4 km/uur. Een douche achteraf was nodig.

    Vertrokken langs de Sportoase en dan de Boonakkerstraat ingestapt (foto met bloembakken). Aan de Wijerdijk, naar links, de brug over en naar beneden naar het jaagpad. Dat pad is in feite fietssnelweg F72. In Briegden weer de brug over en in de rapte 'n foto gemaakt van het blauwe richtingaanwijs bord.

    En dan in de Stationsstraat, niet te geloven, weeral 'n nieuwe pizzeria. De vierde al op 'n zakdoek groot. Die kunnen toch niet allemaal winst maken .....? Zit Lanaken daarop te wachten? De jeugd misschien, maar wij als senior hebben liever 'n echt Italiaans restaurant met alles erop en eraan. Maar dan komt er blijkbaar niet.

    Hoe ook, ik lig er niet wakker van, mijn echtgenote zou gerust ook 'n aantal sterren verdienen, het is altijd even lekker. 















    23-11-2022, 13:13 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsen door de heide en tegen de wind.

    Mijn madam wilde vandaag nog eens naar Genk gaan om te shoppen en ook om eens wat andere lucht op te snuiven. En omdat ik aanvoelde dat ze liever eens alleen wilde gaan, was voor mij de weg vrij om nog eens mijn stadsfiets van stal te halen.

    Een bepaalde route had ik niet in mijn hoofd, het was gewoon het gevoel achterna fietsen. Via de Bessemerberg was ik al rap in Zutendaal. Je fietst er veelal onder de bomen, ze noemen Zutendaal niet voor niets "het groenste snoepje". Vervolgens ben ik naar de imposante brug gereden van "fietsen door de heide". Ik was er zo goed als alleen. En waar je vroeger met de wagen nog richting As of Maasmechelen kon rijden, is de straat nog enkel voorbehouden voor fietsers. Aan de grote weg As - Maasmechelen, rechts afgeslaan naar de Salamander om daar onder de fietsbrug door te rijden. In de zomer passeren daar veel fietsers over, het pad brengt je oa. aan het voormalige station van Eisden waar je met goed weer, heerlijk kunt toeven op 'n mooi terras. Een aanrader!

    Mijn route ging verder door het centrum van Maasmechelen om achter de brug, links af te slaan richting de Maas. Vooral in Kotem kun je enkele mooie foto's maken van de Maas. Verder langs de Maasdorpjes Boorsem en Uikhoven, om uiteindelijk via Hochter Bampd en Smeermaas terug naar huis te fietsen. Die laatste foto is trouwens gemaakt in Hochter Bampd.

    Zo, bijna 40 km. Ben best tevreden over mijn fietstocht en op die manier naderen de beoogde 7.000 km.

























    22-11-2022, 13:27 geschreven door eddy meuris

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Over mijzelf
    Ik ben Eddy Meuris
    Ik ben een man en woon in Lanaken (België) en mijn beroep is gepensioneerd.
    Ik ben geboren op 03/03/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: wandelen - fietsen - genealogie - schaken.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Nieuw blogadres Eddy
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI
  • Dikke proficiat met het lentefeest van de kleinzoon veel plezier
  • geniet samen met uw gezin van een fijne Pinksterzondag
  • fijne zondag..

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Facebook
  • Geneanet
  • Aldfaer
  • Bèssemgezèt
  • Corba Jack
  • Benthe & Ferre
  • Mariska
  • Oneroosje
  • Charlotte

    Mijn favorieten
  • Anneke en Henk
  • Evert
  • Jos
  • Marianne
  • Ester
  • Rebecca
  • Meidje
  • Meeuw
  • Sylvain
  • José

    Mijn favorieten
  • Patty & Freddy
  • Patricia
  • Bunic Jos
  • Dirk
  • Ingrid
  • Steffie
  • Annie
  • Arlette
  • Ria
  • Gerda

    Mijn favorieten
  • Claire
  • Myriam
  • Albert
  • Albert en Lenie
  • Martin
  • Christiane
  • Alois
  • Eddy
  • Fons
  • Pascha

    Mijn favorieten
  • Ani
  • Albert
  • François
  • hennie
  • Monique
  • Rita
  • Jeannine
  • Leo
  • Jan en Elena

    Mijn favorieten
  • Godelieve
  • Maria
  • Harmke
  • Derktje
  • Roske
  • Dini
  • Willy
  • Ton
  • Hugo
  • Annie en Rogier

    Mijn favorieten
  • Bernward
  • Marleen
  • Leen
  • Myette
  • Vlasta
  • Liliane
  • Alfy
  • Pol
  • Klaproosje
  • Gerda

    Mijn favorieten

  • Archief per week
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!