DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    25-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHARLOTTE, GENTSE STUDENTE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ik kreeg vandaag nog een mooie mail van Annie toegestuurd.  het gaat over een gentse studente, Charlotte,  die ook breit.  ze had iets bijzonders bedacht voor kerstkado,  lees maar .....

    Toen mijn papa begin december vroeg wat ik en mijn twee broers graag zouden krijgen voor kerstmis, konden we eigenlijk niet echt iets bedenken. Ik vind het ook wat overdreven; wij krijgen al zo veel het hele jaar door en er zijn zo veel mensen die niets hebben. Ik had dus voorgesteld om het geld dat hij normaal zou uitgeven aan cadeaus, aan het goede doel te schenken. Om het toch een beetje spannend te maken, besloot ik om een quiz te organiseren!
    Ze zouden elk een goed doel uitkiezen en de prijzenpot werd zo verdeeld dat de winnaar het meest zou "winnen" voor zijn goed doel, de tweede het tweede meest en de derde logischerwijs dan het derde meest Ik had voorgesteld om de breimadammen een van de goede doelen te maken, aangezien we bij hen zeker weten dat het goed terecht gaat komen.
    Ik had hier ook al eens over gesproken met Annie en we beslisten dat ik het bedrag dan tijdens de solden zou spenderen aan wol die zij dan zou uitdelen onder de breisters

    Mijn oudste broer speelde voor de breimadammen en het lag heel lang op kop, maar in de finale moest hij dan toch jammer genoeg mijn jongste broer laten voorgaan. Maar er gaat toch een mooi bedrag van  90  euro naar de breimadammen!!

    Vrolijk kerstfeest aan iedereen maar vooral aan  en Nadine, Antoinette, Annie en Patricia die dit allemaal mogelijk maken!!

    ik vind het echt super dat jonge mensen, zoals Charlotte en haar broers,  hun kerstkado afstaan voor het goede doel !!!!  ik geloof er vast in dat we evolueren naar 'a new better world' !!!!   Zalige Kerst gewenst !!!!

     



    25-12-2013, 14:16 geschreven door dino
    24-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AAN DE VOORAVOND VAN KERST....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ik hield altijd al van mooie kerstverhalen, verhalen van vrede en geluk,  van dingen die een mooi einde kennen......

    maar nu heb  ik de indruk,  met onze actie,  dat ons jaar vol zit met mooie kerstverhalen.....  we krijgen prachtige mails van mensen die breien,  die heel gelukkig zijn dat ze dit kunnen doen...  en dan horen we ook van de mensen waar het naartoe gebracht wordt,  dat het hen gelukkig maakt !

     ik laat jullie even meegenieten !

    een dame uit Nederland mailde ons :

    lieve Breimadammen,

    zoals jullie al begrepen hebben,  is er weer een doos met breiwerk onderweg.  ik zal even uitleggen hoe ik aan het breiwerk kom.  zelf brei ik vooral sjaals en babysokjes.  ik houd van simpel breiwerk,  dan kan ik onderhand naar de radio luisteren.  er zit ook een pakketjes in om een dekentje te maken.  ik had allemaal resten Nigar van Zeeman gekregen,  heel zacht garen.  ik   heb luchtige blokjes gemaakt,  stroken aan elkaar.  hopelijk kan er weer een dekentje van gemaakt worden.

    omdat ik een weekabonnement op de trein heb (dat kan je hier in Nederland kopen, dan betaal je elke maand een vast bedrag en mag je elke vrijdagavond, zaterdag, zondag en maandagochtend vroeg gratis met alle treinen van de NS reizen)  kom ik veel in kringloopwinkels in het hele land.  ik vind het leuk om voor mijzelf zoveel mogelijk tweedehands te kopen.  

    gelukkig vind ik in de kringloopwinkels regelmatig breigaren en ook kant-en-klare truitjes voor baby's.  ik geef alles een goede wasbeurt en zo nodig lieve mooie knoopjes.  vandaar dat ik jullie niet kan helpen aan breipatronen van de ingeleverde truitjes,   die heb ik niet zelf gemaakt.

    er zijn hier ook een aantal lieve oudere dames,  die het fijn vinden om te breien voor baby's die het hard nodig hebben.  en wij weten dat de Breimadammen er voor zorgen dat het daar terecht komt,  waar het echt nodig is.

    hartelijke groeten uit Nederland.

    van Katty uit Hoogstraten kwam volgende mail :

    Nadine,  

    er is hier een klein bommetje ontploft in Hoogstraten.  k ben de laatste weken verschillende keren gecontacteerd geweest dor de dames buiten de KVLV,  die willen lapjes en dekens breien.  jullie goede doelen zijn besproken,  de uitleg is gegeven,  wol  is uitgedeeld  én de resultaten komen langzaam binnen....

    ik zet de foto's van de afgewerkte stukken en de verhalen wel op Ravelry,  zodat iedereen op de hoogte blijft.

    ondertussen zijn de dames van de KVLV zelf ook nog aan het breien,  dus k heb hier heel wat afgewerkt materiaal zitten,  waaronder sjaals,  dikke warme bivakmutsen (precies zo'n 'riddermodel')  en dekens natuurlijk.

    nu is de vraag of ik zeker de sjaals en de bivakmutsen niet beter naar jou zou opsturen om eventueel te verdelen (Roemenië, Oekraïne...)  en dekens natuurlijk.

    wordt er nog een konvooi voorzien voor Syrië ?  

    zo ja,  da kan ik mmisschien de dekens beter houden voor daar.... alhoewel tegen dat de dekens er zijn is het zomer....

    ik weet niet goed wat beste is,  dus laat ik het aan jou over om te beslissen.

    jij weet waar de nood het hoogst is.

    prettige feestdagen,  Katty

    heel mooi vind ik.....  en zo zijn we aan de vooravond van Kerst,  en wil ik jullie allemaal een zalige Kerst toewensen,  en dat we nog veel zulke mooie ervaringen mogen delen.  Kerst is een heel bijzonder feest voor mensen die het hart op de juiste plaats hebben,  en we mogen fier zijn dat wij ons inzetten voor arme en dakloze mensen,  slachtoffers van rampen of oorlog.....  wij geven hen toch een beetje "warmte"... en dat doet deugd......



    24-12-2013, 12:42 geschreven door dino
    21-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOG 4 NACHTJES SLAPEN.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    inderdaad,  nog 4 nachtjes slapen  en het is Kerst !!!   en dit jaar geeft het mij een bijzonder goed gevoel omdat we de laatste tijd zoveel dekentjes en breiwerk hebben kunnen afleveren bij daklozen,  arme mensen.... we hebben ook heel veel kunnen meegeven  naar De Filippijnen en Syrië.    en naar Syrië vertrok donderdag nog een tweede container, nadat er al een eerste een tweetal weken geleden vertrok.  en voor deze laatste kon ik iets bijzonders regelen :  ik kreeg een oproep van Suzy van Sos Syrian Children dat er een groot tekort is in Aleppo aan melkpoeder.  ik stuurde dit bericht door aan mijn huisarts,  die voorzitter is van de sociale commissie van een serviceclub,  om te vragen of zij niets konden doen.  hij nam onmiddelijk contact met de leden,  en die maakten prompt 2.000 euro vrij om melkpoeder aan te kopen.  op enkele dagen was alles geregeld,  en werd de melkpoeder bij Wereldmissiehulp afgeleverd,  waar de container van Suzy geladen werd en donderdag vertrok,  per schip naar Turkije,  om vandaar verder vervoerd te worden naar Aleppo.   Suzy was in de wolken  met deze gift.   ik wil ook nog vertellen dat heel veel scholen,  en ook privépersonen allerhande kerstmarkten,  evenementen  organiseerden om zo geld in het laatje te brengen voor transport van die containers.  ongelofelijk wat ze allemaal samengebracht hebben,  waarvoor een dikke proficiat !!!!!

    deze week dinsdag  was ik, samen met Annie,  in het opvangtehuis van het Rode Kruis in Sint Niklaas.  het is de derde keer dat we dit doen : we brengen voor iedere bewoner een deken,  en dit jaar hadden we voor ieder kind nog een muts en sjaal extra.  normaal gezien gaan Antoinette en Patricia ook mee, en is dit voor ons weer eens een moment om alle vier samen te zijn,  maar dit jaar konden ze niet mee.  eerst zijn we wel bij Antoinette de auto helemaal vol gaan laden,  we konden er zelf nog juist bij....  bij een kop koffie en heerlijke koffiekoeken hebben we dan wat bijgepraat, en weg waren we !  om 13.30u waren we ter plaatse en werd de auto uitgeladen,  onder de bewonderende blikken van de mensen van het opvangtehuis en enkele bewoners.   iedere bewoner kon komen kiezen,  en dat deden ze echt wel heel met veel aandacht.   de kinderen waren superblij met hun deken,  muts en sjaal !  er zijn daar momenteel 140 bewoners,  waaronder 28 minderjarigen.  

    we hebben nu al afgesproken dat we volgend jaar eens geen dekens brengen,  maar wel voor iedere bewoner een mooie, warme muts en een sjaal !

    en... er word ook volop gebreid !!! van alle kanten worden we gebeld om breiwerk op te halen....!   onze breisters doen echt hun best,  alsook de mensen die de lapjes aan elkaar zetten,  en niet te vergeten,  de enkele mensen die dan een mooi randje crocheren rond de dekens,  zodat ze echt 'afgewerkt' zijn.....

    maar met Kerst in het vooruitzicht wil ik iedereen er ook nog eens aan herinneren,  dat niet iedereen kan genieten van een lekkere kerstmaaltijd,  van de sfeer in huis,  van de kadootjes.....  er zijn nog heel veel mensen, die dat echt niet kunnen meemaken.........  als ik de beelden zie van Syrië en de Filippijnen,  dan doet mijn hart  echt pijn....  Kerst zou voor iedereen op deze wereld een heel bijzonder dag moeten zijn,  dat was toch de bedoeling ?????  maar niets is minder waar !  Kerst is een tijd van verzoening,   van samenkomen,  van vrede......  ik hoop samen met jullie  dat er betere tijden komen,  dat de mensen mekaar leren begrijpen en respecteren,  in plaats van ruzie te maken,  oorlog te voeren,  en mekaar onrespectvol te behandelen.   ik hoop dat er betere tijden aanbreken,  waar  alle mensen gelukkig zijn.... het is een  utopie,  maar we proberen met wat we doen toch een heel klein steentje bij te dragen  tot deze nieuwe wereld.....  zo voel ik het toch aan,  en ik hoop dat jullie dat ook zo ervaren,  en je met Kerst gelukkig voelen,  dat we dit kunnen doen.

    dan rest er mij niets anders dan jullie in naam van Antoinette,  Annie,  Patricia en mezelf een zalige Kerst te wensen !!!!



    21-12-2013, 09:39 geschreven door dino
    03-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KERST NADERT.....

    inderdaad,  Kerst nadert....  een jaar is toch snel voorbij...  een tijdje geleden,  waren onze breisters nog wat meer in tuin bezig,  gingen ze nog veel fietsen,  wandelen,  waren op reis....  maar nu is iedereen weer heel druk bezig met breien !!!  en dat ondervinden we wel heel erg :  ik heb  er weer bijna een voltijdse job aan om wol te verdelen,  lapjes of breiwerk op te halen,  ook het project in de basisschool De Kiem loopt verder....

    ik mag eerst en vooral vertellen dat het konvooi naar Syrië vertrekt !  alles is klaar,  het wordt een  reis naar een heel gevaarlijk gebied,  een reis die twee weken zal duren ,  de hulpgoederen zullen zeer welgekomen zijn.....want ook in Syrië kennen ze een winter,  weliswaar niet zo erg als hier soms maar,  zeker voor de kinderen die op straat leven,  in de tentenkampen zullen onze warme dekens,  truien,  sjaals en mutsen heel goed van pas komen.

    vrijdag was ik in de basisschool De Kiem om 28 leerlingen in het vijfde leerjaar te leren breien met de breiring.  mijn zus Ann helpt me daarbij,  en af en toe gaat ook haar schoondochter Jessica mee.  de kinderen, én hun leraar (!) vonden het super,  ze vonden het " de leukste les van het schooljaar tot nu toe".  ze gaan allemaal 1 muts maken voor het goede doel,  daarna mogen ze er nog maken,  maar niet verplicht.  maar ze zien het helemaal zitten.

    ik was ook bij zuster Noëlla en Lia van missiekring Ruiselede.  er lagen heel wat truien en dekens klaar.

    van de Ocra in  Meulebeke stonden zes grote dozen lapjes, sjaals mutsen... klaar.

    bij de Crea in Vinkt onder leiding van onze Antoinette en haar vriendin Mireille  is het ook weer een drukte van jewelste.  

    vorige donderdag waren Antoinette en ik in Dienstencentrum De Bosrank,  waar de ouderen breien.   ze hadden een heel mooi patroon voor babysokjes,  maar je kan het ook groter breien voor kinderen.  zij gaan nu extra sokjes breien voor Babynest.  ik heb het patroontje meegedaan naar Ruiselede waar ze het ook eens gingen uitproberen.

    gisteren   waren we uitgenodigd bij Mieke in Linden;  normaal gezien gingen Antoinette, Annie, Patricia en ik samen met de trein naar daar,  maar door gezondheidsproblemen kon Antoinette niet mee, dus vertrokken met drie  naar Leuven.   daar stond Mieke ons al op te wachten en ging het richting Kasteeldreef.  daar wachtte Kitty,  de vriendin van Mieke ons al op.  het werd een supergezellige dag !!!  eerst gingen we naar de kamer waar Mieke alle breiwerk verzamelt.... dat was echt de max!!!  alle wol,  per kleur in mooie doorzichtige dozen gerangschikt,  de dekens allemaal mooi samen,  de vestjes  (gebreid door een 92 jarige dame uit het rusthuis waar Mieke haar mama verblijft !!!)  lapjes per deken samengelegd,  en nog ander breiwerk.... ongelofelijk....   in het rusthuis in Genk houd Mieke haar mama de wol bij,  verdeelt ze,  en ze zitten samen gezellig te breien....  ze genieten er werkelijk van om zich nog te kunnen inzetten voor het goede doel !   het is echt super wat Mieke daar allemaal in gang gezet heeft.

    zij geven ook elke maand heel veel breiwerk mee met Lumus,  een project van uz Gasthuisberg,  waar artsen en verpleegsters naar een afrikaans land gaan om ondersteuning te bieden  en ons breiwerk dus meenemen naar daar !    

    het breiwerk dat nu nog bij Mieke ligt gaat naar Mechelen waar we er een contactpunt is van Stichting Hulp aan Oost- Europa.  deze Stichting gaat enkele keren per jaar naar Roemenië,  ze helpen daar o.a.  een schooltje bouwen,  hebben daar een speelplein aangelegd voor de kinderen,  doen ook zaadjes mee zodat de mensen daar zelf een groententuintje kunnen aanleggen en zodoende hun eigen groentjes kweken.... maar ze doen ook heel veel hulpgoederen mee.  vorige jaar reden we met twee bomvolle auto's naar Mechelen.  voor ons is dat een hele afstand,  maar van bij Mieke is dat niet ver.  dus is het heel makkelijk,  als zij hun breiwerk naar daar doen.... kwestie van een beetje vervoerkosten te besparen,  dat kunnen we dan weer aan wol uitgeven...  

     

    zo gaat het weer allemaal goed vooruit....  we hebben het superdruk,  maar dat is ook ons doel.  

    ik wil hier dan nog iets vermelden.  we kregen een oproep om dekens te schenken ,  om te verkopen,  voor Music for Life.  daar zijn we bewust niet op ingegaan.  van in het begin van onze actie hebben we tot doel gesteld :  breien voor armen,  daklozen,  slachtoffers van rampen....  zeker niets van breiwerk te verkopen.  én dat willen we zo houden.  



    03-12-2013, 09:25 geschreven door dino
    22-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BREIEN DOET GISTEREN EN MORGEN VERGETEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    'breien doet gisteren en morgen vergeten'...  dat is de titel van een dubbel-pagina artikel dat verscheen vorige zaterdag in het laatste nieuws.  helemaal onderaan de tekst stond : 'in clubs en op café'.... en wie stond daar bij :  de breimadammen !!!  een korte beschrijving van wat we doen,  én een uitnodiging om mee te breien,  of,  indien je wol liggen hebt die je niet meer nodig hebt,  deze te schenken.....

    dat was echt een overwachte,  leuke verassing !!!

    het is een heel mooie tekst  waarvan ik één en ander hier wil neerschrijven :

    als je breit,  is er geen gisteren,  geen morgen,  alle zorgen vallen van je af....

    in Hollywood brengen steeds meer celebs hun breiwerk mee naar de set om de dode momenten op te vullen : Christine Hendricks, Daryl Hannah,  Julia Roberts....  ook mannen trouwens...  

    ook bij ons zijn er steeds meer vrouwen en mannen die oma's hobby weten te waarderen. hippe Bv's springen op de hype en brengen knutsel-, handwerk- en breiboeken uit....

    het meest recente is dat van Véronique Leysen.  haar werkstuk luistert naar de welluidende titel : nog een breiboek? maar nu één waarmee iedereen aan de slag kan. 

    'ik ben beginnen breien omdat mijn vriendin dat deed,  ik vond het heel rustgevend en verslavend. al snel nam ik mijn breiwerk mee naar de set, en tussen twee wraps door  trok ik mij terug om te breien.  mensen pikten dat op en van het een kwam het ander'  vertelt Véronique als we haar treffen tijdens één van haar workshops in de Antwerpse Wasbar.

    op de grote houten tafel liggen tientallen bollen kleurige wol,  priemen in alle maten,  schaartjes,  stopnaalden...   caffé latté, cappucino en chocoladekoekjes worden met een simpele knip van de vinger rijkelijk aangevoerd  en de aanwezige dames kijken elkaar vol ongeloof aan als Véronique hen vertelt dat ze nog diezelfde avond met hun eigen gebreide mutsen zullen kunnen pronken.   hier heerst pure concentratie..;   waar het aan tafel eerst een gekwetter van jewelste was,  is iedereen ondertussen vlotjes aan het breien en valt het op hoe rustig het geworden is...;  het repetetieve van het breien kan me in een rustmodus brengen.  breien ?  beter dan yoga denk ik vaak. 

    ze wil breien helemaal uit de muffe sfeer halen. 

    de prijs voor een workshop bedraagt 55 euro,  koffie, thee, taart en wol inbegrepen ! 

    verder in het artikel kan je kennismaken met verschillende 'breiboeken'  en onderaan,  zoals ik eerder al vermelde vind je heel veel nuttige adressen voor geïnteresseerden,  waaronder het onze van de breimadammen !!!

    ik ben 'het laatste nieuws'  heel dankbaar,  alsook Véronique Leysen,  om op die manier het breien onder de aandacht te brengen.  er wordt inderdaad héél véél weer gebreid !  

    in maldegem  is er een café,  waar ze op woensdagavond samenkomen om te breien,  en het is er heel gezellig en leuk  (zo zegt mijn kapster,  die ook is toegetreden tot het breigezelschap...)  

    wij met onze actie zijn dus héél hip !!!!  eigenlijk zijn wij een beetje de voorlopers van deze hype !!!  en dat op onze leeftijd.....!  en laat deze bezigheid dan nog eens voor het goede doel zijn,  dan brengt dat nog meer genoegdoening.....



    22-11-2013, 22:39 geschreven door dino
    15-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SYRIE - DE FILIPPIJNEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen dinsdag was ik in basisschool De Kiem in Ruddervoorde om alle mutsen op te halen die al klaar waren voor Syrië !!!  ze hadden de mutsen zorgvuldig klaargelegd en er waren er méér dan 200 !!!!  het eerste wat de kinderen vroegen toen ik daar toe kwam :  'en mogen we nu breien voor de kinderen van de Filippijnen ?'......
    je ogen schieten vol tranen als je dat hoort !!!  zo zie je maar hoe de kinderen aandachtig naar het nieuws kijken,  en heel goed beseffen wat daar gebeurt is.....  en ze willen ook iets doen !!!!  
    daarom ook dat ik zo blij ben dat we dit project hebben kunnen opstarten,  en we zijn ook van plan om als we de mogelijkheid krijgen,  dit nog in andere scholen te doen.

    woensdag laadde ik mijn auto vol met de mutsen,  maar ook met nog heel veel ander breiwerk voor Syrië.   ik was afgesproken met Suzy van Sos Syrian Children  die de laatste dagen in de gebouwen van Wereldmissiehulp,  samen met nog vele vrijwilligers,  aan het werk is om alles zorgvuldig te sorteren en klaar te maken voor vertrek naar Syrië.  veel tijd om met haar te praten was er niet want ze had het superdruk,   maar ik heb met haar een heel toffe,  lieve vriendin bijgekregen,  en we hebben afgesproken om na de reis naar Syrië eens samen te komen.  
    volgende week vertrekt het konvooi naar Syrië,  ze zijn twee weken onderweg,  wat wil zeggen dat ze begin december daar zijn.  alle hulpgoederen zullen meer dan welgekomen zijn,  en het breiwerk zal die mensen daar echt verwarmen !!!!

    deze morgen belde Antoinette mij op :  ze had in de krant gelezen over een vrouw die hulpgoederen voor de Filippijnen inzamelde,  en die vrouw was ook op Radio 2  bij De Madammen geweest.  
    Antoinette had al contact met haar opgenomen,  en gevraagd wat de noden zijn....  onze dekens en breiwerk zouden zeker goed van pas komen,  dus is ons Netje begonnen met breiwerk klaar te zetten,  die ze morgen met haar man Raoul naar die mevrouw brengt !!!!   eind volgende week vertrekken de hulpgoederen al naar de Filippijnen. 
     
    zo gaat ons breiwerk de wereld rond....  
    we weten niet meer hoeveel dekens we al gemaakt hebben,  en hoeveel mensen we al verwarmd hebben met ons breiwerk,  maar we weten wel,  dat we hier zo lang mogelijk mee doorgaan....!!!!  en dat dank zij al die lieve breisters,  mensen die de lapjes aan elkaar zetten....  en ik dank nog eens Netje,  die er al van in het begin was om me te helpen,  Annie  die alles rond Gent coördineert,  en ons Patricia,  onze PR-vrouw,  die zo'n mooie website maakte,  waardoor we nog meer mensen bereiken !  dank voor jullie hulp,  dank voor jullie onvoorwaardelijke vriendschap !!!  ik voel mij zo gelukkig dat ik zo'n drie fantastische vriendinnen heb !!!!



    15-11-2013, 17:39 geschreven door dino
    04-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONTROEREND VERHAAL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen we kregen een héél ontroerend verhaal van Chrisje uit Putte : 
    ' ik ben vandaag met een hoop spulletjes naar Suzy (van Sos Syrian Children) geweest.  ik had vooral babygerief in zeer kleine maatjes mee die ik had gekregen van een vriendin.  ook nog gebreide  en gehaaktje poppen en beren,  mutsen,  enz....
    Suzy zelf was niet thuis,  maar haar man wel en we kregen een hartelijk onthaal met koffie en vooral veel verhalen !
    haar man,  die zelf de container naar Syrië zal brengen vertelde honderduit over de situatie daar en hoe het er allemaal aan toe gaat !
    ik kan je verzekeren dat we er even stil van waren !
    wat een dingen daar gebeuren...  en hoe machteloos ze zich voelen !  schooltjes,  ziekenhuizen... niks blijft gespaard of is veilig.  
    het is donker en koud nu,  want licht aansteken is gevaarlijk omdat je dan een doelwit bent.
    hoe bang die mensen moeten zijn,  en die kindjes....
    de nood is hoog,  vooral aan voeding,  medische hulp,  zelfs water enz...
    maar hij wil en kan niet toekijken vanaf de zijlijn en om toch iets te doen gaat hij dus zelf.  
    hoe meer hij vertelde,  hoe meer ik me realiseerde dat hij ook zelf gevaar loopt door dit te willen doen !
    maar waar je hart zit, zitten ook je gedachten.
    ik ben erg blij dat ik hem leerde kennen, en wens hem veilige reis !
    ik heb zeer veel bewondering voor de manier waarop ze dit doen !
    vanaf morgen begint het grote sorteerwerk waarvoor ze gelukkig hulp hebben. en dan dus plannen wanneer alles vertrekt.
    deze avond waren we er nog van onder de indruk, in ons veilige huisje, met de verwarming op.    hoe anders moet het daar nu zijn;

    dit trof me zo erg,  dat ik het op mijn blog zet zodat jullie dit ook eens lezen....  we hebben het hier goed,  in ons huisje is het warm,  we hebben eten, we hoeven niet bang te zijn ..... en Suzy en haar man wonen in Brecht en hebben het ook goed,  maar Suzy haar man is Syriër en ziet wat er allemaal in zijn land gebeurt,  en riskeert nu zijn eigen leven om toch naar daar te kunnen met hulpgoederen,  en zo de kinderen daar te helpen !!!!! dit verdient onze diepste bewondering !  
    willen jullie hier allemaal meer over weten,  kunnen jullie alles volgen via facebook op "Sos Syrian Children",  Suzy houdt er een soort dagboek die je kan meelezen.... of via haar website : www.sossyrianchildren.blogspot.com
    het vervoer naar Syrië kost ongeveer 1 euro per km,  als je dit wil steunen  kan je altijd storten op rekening nummer BE71 3631 1707 2269

    hierbij zien jullie een foto van Chrisje haar breiwerk,  ze maakt gebreide knuffeltjes voor de kindjes van Syrië !




    04-11-2013, 17:17 geschreven door dino
    31-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP TEEVEE !!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen gisteren,  om 8.30u zat ik vol spanning in mijn zetel om de 'Eerste Show' te bekijken  waar ik het met Els Deschepper heb over onze actie.  de week ervoor was ik,  samen met Antoinette,  in de studio van Libelle tv voor de opnames.     Antoinette zat in  het publiek,  en die konden op een groot scherm zien,  wat de kijkers zouden te zien krijgen,  maar ikzelf kon dat natuurlijk niet volgen.   
    ja,  en als ik eenmaal aan het praten ga over onze dekentjes, mutsen, sjaals.... weet ik van geen stoppen!!!      maar dan weet je nog altijd niet hoe dat voor de kijker overkomt,  maar mijn vrees bleek ongegrond,  want mijn telefoon stond niet stil,  ik kreeg oneindig veel gelukwensen met mijn 'teevee-optreden' !   toch wil ik  in de eerste plaats  alle breisters en mensen die zich inzetten voor onze actie,  en zeker Antoinette, Annie en Patricia bedanken voor hun inzet,  want zonder jullie allemaal had ik daar niets te vertellen.....  ik blijf dit zeggen : alleen zou dit nooit zo uitgegroeid zijn,  dit is iets wat één persoon niet aankan !  dus de pluim is helemaal voor jullie,  ik heb alleen verwoord wat we doen,  voor wie,  waar het naartoe gaat.....  

    dan wou ik ook al verklappen dat in  Kerk en Leven,  in de editie van West-Vlaanderen op 20 november er ook een artikel verschijnt over ons ,  want toen ik deze week , samen met Patricia breiwerk ging ophalen in Integraal in Brugge, was Liselotte (afgevaardigde van Kerk en Leven West-Vlaanderen)  daar om ons te interviewen. daar had zuster Noëlla voor gezorgd,  waarvoor dank.
    en zo krijgen weer wat extra reclame.  

    ondertussen heeft Suzy van Sos Syrian Children al heel veel hulpgoederen ontvangen,  en is nu samen met Wereldmissiehulp alles aan het sorteren,  en inpakken om in de tweede helft van november met een konvooi,  richting Aleppo, Syrië te vertrekken.  hun tocht duurt twee weken,  zodat zij daar juist op tijd zullen zijn voor de winter !!!  ik zou heel graag die kinderen zien daar in Syrië als ze ons breiwerk daar uitdelen, en zij zich kunnen warmen aan onze prachtige dekens,  mutsen, sjaals, truitjes..... !!!!


    31-10-2013, 19:51 geschreven door dino
    24-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SUZY
    Klik op de afbeelding om de link te volgen woensdag 16 oktober was een heel bijzondere dag :  met mijn auto bomvol geladen,  reed ik richting Brecht naar Suzy .  
    Suzy is de vrouw die SOS Syrian Children oprichtte !  ze verzamelt kleding,  schoolgerief,  speelgoed,  medisch materiaal....  voor de kinderen van Syrië.  ik las het eerst over haar in de libelle  in de loop van de maand mei.  
    daar ik zelf familie in Syrië heb trok dit artikel mijn bijzondere aandacht.  ik mailde Suzy  over ons breiwerk  en zij was bijzonder geïnteresseerd.  het is ook voor haar actie dat ik het project in de basisschool De Kiem opstartte.  maar vorige woensdag kon ik nog geen mutsen van de school meenemen,  daarvoor ga ik nog een keer ,  half november,  met de mutsen die klaar zijn en nog ander breiwerk.  
    maar  sowieso zat mijn auto toch helemaal vol ,  vorige week.    Suzy was echt onder de indruk,  en superblij.  er komt al heel veel gerief binnen,  en ze gaan eind november weer naar Syrië met een konvooi.  al naargelang de toestand daar proberen ze tot in Aleppo te geraken,  en als dat niet meer zou lukken,  zouden ze het afgeven in de tentenkampen in Turkije.  
    ik heb wat met Suzy gepraat en het is heel zwaar voor haar alleen om dit allemaal te doen,  en ook het financiële plaatje is niet mis : 1 euro per km.    ik roep dan ook op om eens een kijkje te nemen op haar site www.sossyrianchildren.blogspot.com   het rekening nummer voor eventuele giften is BE71 3631 1707 2269.  ook op facebook heeft ze een pagina 'SOS Syrian Children. 
    ze zoekt ook mensen die eventueel iets willen organiseren om geld in het laatje te brengen.  
    ik heb heel veel bewondering voor wat die vrouw allemaal verricht.   


    24-10-2013, 21:19 geschreven door dino
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LIBELLE TV
    Klik op de afbeelding om de link te volgen gisteren was het de grote dag !!!!!
    samen met Antoinette nam ik de trein richting Mechelen.  ik moest daar om 13 uur zijn voor de voorbereidingen voor de opname van De Eerste Show !  ze hadden me uitgenodigd om te komen spreken over het project dat ik opstartte in de basisschool De Kiem,  waar de kinderen mutsen breien voor de kinderen uit Syrië,  en over ons breiwerk.  ik ging graag op de uitnodiging in,  omdat het eens een extra steuntje is voor onze actie.  
    ik zou geïntervieuwd worden door Els Deschepper,  van wie ik persoonlijk een grote fan ben,  dus mijn geluk kon niet op....
    we werden goed ontvangen,  er was eerst een kort gesprekje over hoe het allemaal zou verlopen,  de micro's werden aangebracht,  en toen kond de opname beginnen.   alles ging heel vlot,  ik was echt niet zenuwachtig of zo,  ging helemaal op in mijn verhaal over ons breiwerk.  Els Deschepper stond vol bewondering voor de mooie kleedjes,  de dekentjes,  de poppetjes van Chrisje,  en ook voor de mutsen.   van de breiring waarmee de mutsen gemaakt worden door de kinderen van de basisschool,  had ze nog nooit gehoord,  maar ze vond het schitterend !!!  eigenlijk is de tijd te kort om alles te vertellen... dat zei Els Deschepper ook na de uitzending :  het programma duurt maar een half uur,  en daar zijn drie gasten.....  ze zei dat ze eigenlijk veel meer wilde vragen maar ja.... 
    Antoinette zat in het publiek en zij kon op een groot televisiescherm volgen wat jullie allemaal op tv zullen zien,  en ze zei dat het supergoed was.... dus ik hoop dat het inderdaad heel goed zal overkomen.  
    het programma word volgende woensdag 30 oktober uitgezonden op Libelle tv dat is kanaal 18 op telenet,  om 8.30u -13.45u -17u -22.30u  !  ook op Vijf tv kan je de uitzending zien om 15.45u ! (dit voor de mensen die geen telenet hebben)
    dus,  kijk er eens naar en laat niet na jullie je mening te laten weten.....  ik hoop dat het nog mensen aan het breien zal zetten,  we zijn al met veel,  maar er mogen er nog gerust bijkomen !



    24-10-2013, 00:00 geschreven door dino
    15-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RAVELRY MEETING 2013
    Klik op de afbeelding om de link te volgen de Ravelry Meeting 2013 op zaterdag kon dit jaar weer rekenen op een 30-tal gedreven haaksters en breisters.  
    met 5 van onze groep de Breimadammen waren ze al voor de middag in Brussel en gingen eerst een hapje eten.  
    ze gingen nog wat in het zonnetje zitten op de vismarkt en begonnen alvast wat te haken en breien.  
    niet te geloven hoeveel mensen hun fototoestel bovenhaalden en vroegen wat ze eigenlijk aan het doen waren.  er waren zelfs mensen uit Noorwegen die foto's namen van hen.  hierbij een mooie foto van ons gezelschap met o.a. Annie en Patricia,  en Annie's dochter Lydia.  


    15-10-2013, 07:36 geschreven door dino
    11-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.START 4de LEERJAAR
    Klik op de afbeelding om de link te volgen dinsdag was ik terug in de basisschool De Kiem in Ruddervoorde.  vorige keer was het vierde leerjaar op sportdag en miste zo de start van ons project.   er zitten 15 leerlingen in die klas,  en die hoorden hoe leuk het breien wel was,  en stonden te popelen om ook aan de slag te gaan....  daarom belde directrice Nicole of ik zo vlug mogelijk kon komen  om ook het vierde leerjaar op te starten.   
    zoals bij de andere klassen had mijn zus Ann,  de mutsen al opgezet,  en na een beetje uitleg over de actie  konden we van start gaan.  
    doordat zij de oudste leerlingen zijn die meewerken aan het project,  ging het heel goed om het breien met de breiring aan te leren.  ze gingen er helemaal in op.....
    terwijl ik een kindje hielp,  hoorde ik een meisje tegen haar bankgenootje zeggen : "en later worden wij ook breimadammen hé!"    dat vond ik toch zo mooi gezegd.....  maar eigenlijk zijn ze al 'breimadammekes....." !
    ik moet ook zeggen dat de jongens het heel goed deden,  sommigen zelfs beter dan de meisjes !
    de juf vond het allemaal heel goed,  en is blij dat nu ook haar klas deelneemt.   
    vier klassen zijn nu bezig met de mutsen,  en het is de bedoeling dat ze al mutsen kunnen meegeven in november.

    woensdag moest ik naar het ziekenhuis voor mijn jaarlijkse coloscopie (inwendig darmonderzoek)  ter controle.  het is nu zes jaar geleden dat bij mij darmkanker vastgesteld werd  en ik een operatie,   chemo en bestralingen moest ondergaan.  tot nu toe  is alles goed,  en  ook woensdag was de uitslag goed.  we kunnen er weer een jaartje tegenaan...!

    toen ik thuiskwam en even mijn mails checkte,  zat er een mail bij van Libelle-tv  met een uitnodiging om in hun programma te komen vertellen over het project van de mutsen voor Syrië,  en de breimadammen !!!!  
    mijn dag kon niet meer stuk !!!!
    ik heb onmiddelijk geantwoord dat ik dat graag wil doen,  en nu wacht ik op een antwoord met verdere richtlijnen.  ik hou jullie op de hoogte !
    gisteren kwam Annie langs  om dekentjes op te halen,  waar nog een randje moet aangehaakt worden,  en wat gerief voor Baby-nest.  
    dinsdag moet ik breiwerk in Stalhille gaan ophalen,  en woensdag hoop ik naar Suzy te kunnen rijden met een bomvolle auto  breiwerk  voor Syrië !!!!

    het is nu wachten op een antwoordje van   Libelle - tv....
    k wens jullie ondanks  het slechte weer,  toch een leuk weekend.  het is echt BREI - WEER !!!!



    11-10-2013, 06:48 geschreven door dino
    03-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10.000 LAPJES VAN LILIANE !!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Annie kreeg deze week van haar collega, Liliane,  die ondertussen geniet van een welverdiend pensioen,  haar 10.000ste lapje !!!!!
    Liliane breit al van in het begin van onze actie,  gaf regelmatig pakjes lapjes mee met Annie,  die ze dan aan elkaar zette tot dekens.  zo gaf ze  deze week weer een pak lapjes af  en er zat een briefje bij,  dat het er nu in totaal al 10.000 zijn;  ongelofelijk !!!!    aan 48 lapjes per deken,  zijn dat 208 dekens van Liliane alleen !!!
    dat geeft ook een beetje een beeld van hoeveel dekens onze actie al opgebracht heeft.....  zoveel mensen die breien....  we kunnen echt niet schatten hoeveel dekens we al bij mensen gebracht hebben,  die ze goed konden gebruiken,  die zich ermee kunnen verwarmen......  
    ik wil Liliane  langs deze weg een soort 'diploma'  geven voor haar onvoorwaardelijke inzet !!!
    als er nog mensen zijn,  die bijhouden hoeveel lapjes ze al gebreid hebben,  laat het aub weten,  dan kan ik dat ook eens op mijn blogje zetten.  ik weet zeker dat er nog zijn die al een serieus aantal lapjes hebben gebreid !
    maar zelfs diegenen die er niet zoveel gebreid hebben,  wil ik extra bedanken,  want het is dank zij hun inzet,  dat onze actie zo'n succesverhaal is !   het zijn al die duizenden lapjes die het verschil maken !!!!  
    we gaan door !  de winter staat weer voor de deur,  en onze dekens zullen weer hun weg vinden naar de minderbedeelden,  de daklozen,  mensen uit verre landen......  
    toen ik gisteren in het nieuws hoorde dat er heel veel kinderen zonder morgenontbijt op school komen,  en sommigen zelfs geen eten meehebben voor smiddags,  dan denk ik dat dat nog maar eens aangeeft,  hoeveel armoede er in ons land is........   dus we hebben nog heel veel werk !!!! en we doen dit graag !!!


    03-10-2013, 13:01 geschreven door dino
    02-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MUTSEN VOOR SYRIE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen vrijdag was het eindelijk zo ver !!!!  samen met Antoinette,  mijn zus Ann en haar schoondochter Jessica waren we te gast in de basisschool De Kiem  in Ruddervoorde,  waar mijn zus een Carrefour heeft. ik vertelde al over het project die we daar zouden opstarten :  mutsen breien voor de kinderen uit Aleppo !  met steun van de vzw Knitting4Children,  die wol geeft aan projecten die kinderen leren breien.  mijn zus kocht de breiringen,  om de mutsen mee te breien. 

    in de refter mocht ik de kinderen van het eerste,  tweede en derde leerjaar vertellen over hoe ik aan mijn actie begonnen ben,  na de aardbeving in Pakistan,  en we ons zo verder inzetten voor minderbedeelden,  en nu ook voor de kinderen in Syrië.  dit na een oproep van Suzy Bochi in Libelle voor SOS  Syrian Children. 
    op het digitale schoolbord,  kon ik fotos tonen van  onze actie,  van ons breiwerk,  die al heel veel mensen verwarmt !
    ze luisterden heel aandachtig,  en toen Nicole,  de directrice vroeg of ze mutsen wilden maken voor de kinderen in Syrië  antwoorden ze volmondig JA !!!
    mijn zus en ik gingen dan mee naar de klas van het eerste leerjaar,  Antoinette met het tweede leerjaar,  en Jessia met het derde leerjaar,  om hen te tonen hoe we met de breiring mooie mutsen maken !
    mijn zus had al alle breiwerkjes opgezet !!!
    ze vonden het heel leuk,  er werden ook fotos genomen,  die ik nog moet ontvangen.  deze fotos gaan we dan op de website van 'de breimadammen' zetten.  ook de vzw Knitting4Children  gaat ze op hun website zetten.  
    gisteren kreeg ik al een mail van de directrice dat de kinderen 'getieketakt' zijn om er verder aan te werken !!  ze vinden het heel leuk !!!
    het maakt ons zo blij,  dat we dit weer in gang konden zetten ;
    volgende week begin ik alles klaar te zetten voor Sos Syrian Children,  en doe het vervoer naar Suzy in Brecht.   in de loop van november gaat weer een konvooi naar Aleppo.  van Bert Spaans van de Stichting voor hulp aan Oost-Europa kwam ook weer vraag naar ons breiwerk.  dus voor hen gaan we ook een lading klaarmaken.  van overal krijgen we weer breiwerk binnen,  de vakantie is voor velen voorbij,  er wordt weer méér gebreid.  
    vorige week kwam ik met een auto vol van de missiekring in Ruiselede,  ik kreeg telefoon van Lydie van dienstencentrum 'het Zonneheem' in Eeklo om breiwerk te komen afhalen.  ook Rita uit Stalhille heeft breiwerk klaarstaan,  en in Meulebeke heeft de Ocra ook zijn best gedaan.  eind oktober gaan Patricia en   ik naar Integraal in Brugge bij zuster Noëlla Lapon,  want daar hebben ze ook niet stilgezeten !
      dus U leest het goed :  onze winkel draait weer op volle toeren en daar kunnen we alleen maar heel blij om zijn !!!  dank aan iedereen die breit,  wol geeft.....!


    02-10-2013, 17:19 geschreven door dino
    24-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LUMOS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen van Mieke uit Linden kregen we een mail :  wat die mensen daar allemaal doen voor onze actie.....!  ongelofelijk.  er staat weer heel wat breiwerk klaar  die ze zelf naar Suzy van SOS Syrian Children zullen voeren,  maar daarbovenop breien ze ook voor Lumos.
     wat is Lumos ?
    UZ Leuven,  de groep Biomedische Wetenschappen van de KU Leuven en het departement gezondheidszorg en Technologie van de KHLeuven werken onder één koepel samen voor het coördineren van de medische ontwikkelingssamenwerking.  dat samenwerkingsverband wordt aangegeven met de naam LUMOS, wat staat voor Leuvense universitaire Medische Ontwikkelingsamenwerking en Solidariteit.
    Lumos mobiliseert ontwikkelingsrelevante academische, klinische en organisatorische expertise van deskundige medewerkers,  die zich op volledig vrijwillige basis engageren.   het doel is te werken aan een duurzame ontplooiing van gezondheidszorg in landen in ontwikkeling.   dat gebeurt door gerichte overdracht en opbouw van kennis en vaardigheden in een samenwerking die niet gevat zit in een éénrichtingsverkeer,  maar zich kenmerkt door wisselwerking.
    elke maand vertrekt een team vrijwilligers,  en in september was dat naar Rwanda.  daar is hun doel de zorgverlening in Rwandese materniteiten te verbeteren in het district Huye en de 6 erkende vroedvrouwenopleidingen in Rwanda ondersteunen.

    via Mieke,  die de contacten legde gaat nu hun breiwerk mee met die vrijwilligers. vorige week gaven ze 114 kleine dekens, 210 mutsjes en 15 jasjes mee.
    nu zijn ze dus weer volop aan het breien voor de volgende missie.  de  breigroep van Mieke vergroot ook steeds....  Mieke haar buurvrouw start met Femma  om mutsjes te maken met de breiring !   dit is echt SUPER !!!  een heel dikke proficiat aan Mieke en al haar breisters.  ook dank aan Lumos,  omdat zij het breiwerk meenemen naar hun projecten.


    24-09-2013, 08:51 geschreven door dino
    20-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CROCOONEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 'Crocoonen.....' wat is dat voor een woord !
    dit najaar slaan we met zijn allen aan het 'crocoonen', dat wil zeggen : creatief cocoonen.
    de cijfers bevestigen het : liefst één op de twee belgen maakt opnieuw tijd om te knutselen, breien,  naaien.....  74 procent van de belgen spendeert zijn vrije tijd  graag met een creatieve hobby !  
    'na een lange werkdag achter de computer, willen we in onze vrije tijd graag opnieuw met onze handen werken,' verklaart trendwatcher Herman Konings.  'iets doen waar geen spitstechnologie bij komt kijken.  handenarbeid verlicht de stress.  bij het schilderen,  pottenbakken of breien kunnen we ons hoofd leegmaken en genieten van de rust.   bovendien is het voor jezelf leuk om iets te maken wat helemaal van jezelf is,  waar je je persoonlijkheid en creativiteit in kwijt kan.  je kunt je hiermee onderscheiden van de massaproductie.  velen showen ook hun gemaakte creaties op bijvoorbeeld facebook.  de mensen zoeken tips, patroontjes... op internet.'

    dit las ik vandaag in de krant,  en het deed me heel veel deugd moet ik zeggen.  wij ondervinden al jaren hoe leuk het is om te breien,  iets te creëeren,  en als dat dan  nog is om anderen te helpen,  geeft dat nog méér voldoening.  natuurlijk is het ook heel leuk eens iets voor jezelf te maken !
    de laatste tijd zijn we heel druk bezig voor de SOS Syrian Children :  pulls, mutsen, sjaals, dekentjes....  en deze week kreeg ik een mail van Suzy Bochi,  de vrouw die deze vzw oprichtte en met de hulp van Wereldmissiewerk reeds één konvooi hulpgoederen naar Aleppo kon brengen,  om te zeggen dat ze een nieuwe opslagruimte hebben,  en dat ik ons breiwerk mag brengen !  dinsdag aanstaande ga ik naar de missiekring in Ruiselede,  waar heel veel breiwerk klaarligt.  bij mij thuis ligt ook al een grote voorraad klaar,  en ook bij Antoinette ligt voorraad breiwerk.  we gaan alles sorteren en begin oktober voer ik het tot bij Suzy.  in november gaat een nieuw konvooi naar Syrië,  met onder andere 'ons breiwerk' !!!

    vorige week opende in Gent het nieuwe onderkomen van Baby-nest,  aan de Ryhovenlaan 166.  iedereen die baby-gerief heeft  (tot 2 jaar)  dat nog proper en bruikbaar is,  mag dit daar gaan afgeven.  het mogen ook bedjes, buggy's...  zijn.  Baby-nest helpt jonge moeders die problemen hebben,  het niet zo breed hebben.....  het is een prachtig initiatief waarvoor wij heel veel breien.  
    ik wil bij deze iedereen aanmoedigen om te 'crocoonen',  je voelt er je goed bij,  je maakt iets van jezelf,  en je geniet daar echt van !  dat is mijn ervaring.


    20-09-2013, 17:57 geschreven door dino
    06-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN DROOM......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen een droom als een ander,  zou je denken....
    een droom van de syrische kinderen....
    een mooi klaslokaal  vol vriendjes,  een lessenaar,  een pen en papier.  een vriendelijke leraar die hen leert wat democratie is....   een lunchbox met brood en een drankje.  een droom.......

    ik nam gisteren contact op met de directrice van de basisschool De Kiem  in Ruddervoorde,  waar we een project zullen opstarten,  in samenwerking met 'Knitting 4 Children',  om de kinderen te leren breien  met een breiring.  de bedoeling is dat we mutsen, sjaals en dekentjes zullen breien voor  de SOS Syrian Children (waarover ik reeds schreef).
    de directrice vertelde me dat de leraren en leraressen in de loop van september hun voorstellen moeten indienen,  en in oktober wordt dan alles ingeplant .  ons project is voorzien maar we kunnen dus pas in oktober starten.  de kinderen kijken er in elk geval heel erg naar uit,  want Marte,  het dochtertje van mijn nicht Annelies,  vroeg al aan haar mama wanneer ze nu eindelijk konden beginnen met breien op school.....
    dat is wel goed,  dat er op voorhand al over gepraat wordt.  in het begin van mijn actie,  deed een klas uit het Sint Michielscollege in het antwerpse ook mee,  en ook een school in het brusselse.  de leraren vertelden dat de kinderen nog nooit zo enthousiast waren voor een actie...;op de speelplaats praatten ze erover met de andere kinderen,  en die wilden ook meedoen.  we hebben nadien nog scholen gehad,  die ook breiden.  de bedoeling nu,  is ook om ons project nog in andere scholen te kunnen realiseren.  duimen dus !!!!


    06-09-2013, 07:13 geschreven door dino
    04-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUW SCHOOLJAAR
    Klik op de afbeelding om de link te volgen zoals voor zoveel ouders en grootouders  is een rustiger tijd aangebroken :  het nieuwe schooljaar is aangebroken.  de voorbije zomer was ik dikwijls bezig met de kleinkinderen,  die heel graag bij oma komen....  met het schitterende weer is van breien ook niet zo veel in huis gekomen....  maar nu de herfst in aantocht is,  en ik wat meer vrije tijd krijg,  staan weer al heel wat lapjes klaar om aan elkaar gezet te worden.  gisteren was ik bij Antoinette om wat bij te praten,  en ook om wat afspraken vast te leggen.  zo zijn we van plan om net voor Kerstmis weer naar het opvangtehuis in Sint Niklaas te gaan,  om de inwoners daar te verwennen met een warm,  mooi deken,  een muts,  een sjaal,  popjes voor de kindjes....  
    in de loop van de maand september gaan we ook een hele grote lading breiwerk voor de SOS Syrian Children afleveren. (hierbij een foto van de eerste lading hulpgoederen die Wereldmissiehulp in Aleppo afleverde,  in oktober gaan ze een tweede keer )
    én vandaag vind de eerste bijeenkomst van de Crea van Antoinette en Mireille in Vinkt plaats.  het is die Creaclub die van in het begin hielp met breien en lapjes aan elkaar zetten....
    op 24 september,  mijn verjaardag (!),  komt de missiekring van Ruiselede samen,  en ik doe mijn best om daar aanwezig te zijn,  want ook daar ligt veel breiwerk klaar.  en zo zal het op een andere manier druk worden voor mij :  breiwerk verzamelen en op de juiste plaats brengen ! 
    Annie en Patricia genieten ondertussen van een welverdiende vakantie !


    04-09-2013, 07:26 geschreven door dino
    17-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RECLAME IN DE WIBRA
    goed nieuws voor onze breisters  :  van 19 tot 31 augustus kan je de bollen van 100 gr breiwol in de Wibra kopen aan 0,79 euro inplaats van 1 euro per bol;  
    het moment om wol te kopen !!!!!


    17-08-2013, 01:43 geschreven door dino
    16-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LIBELLE TV - DE EERSTE SHOW
    gisteren startte op telenet   LIBELLE  TV !!! (op kanaal 18, digitale tv telenet)
    ik keek er enorm naar uit,  omdat ik sowieso de Libelle lees,  en ik verwachtte dat het heel interessant zou worden voor de hedendaagse vrouw  :  informatie, kook- en bakprogramma,  praatshow.....
    om 8.30u  zat ik voor het scherm,  en ik ben er ook blijven voorzitten tot  11 uur,  en in de namiddag nog een paar uurtjes (terwijl ik breidde,  dat was ook mooi meegenomen...)
    gisteren was het echt een kennismaken,  en informatie over de programma's die dagelijks of wekelijks worden aangeboden.  

    in elk geval ben ik van plan om heel veel van deze zender te genieten.   maandag aanstaande is er wel iets heel bijzonders !   enige tijd geleden vertelde ik op mijn blog dat ik in de Libelle een heel mooi verhaal had gelezen over een vrouw, Suzy Bloch,  die samen met Wereldmissiehulp iets wilde doen voor de kinderen uit Syrië die in de vluchtelingenkampen verblijven.  ik  nam contact op met Suzy,  en zij was heel blij met mijn voorstel dat wij met onze actie voor die kinderen zouden breien !  wat we nu al volop doen....
    in de Eerste Show praten afwisselend Ilse Van Hoecke en Els De Schepper met verschillende gasten,  die iets bijzonders doen of betekenen.  
    maandag aanstaande om 8.30u ,  om 13.45u, om 17 u en om 22.30u  kunt U in de Eerste Show kennismaken met Suzy Bloch !!!   Ilse Van Hoecke ontvangt deze opmerkelijke vrouw in haar praatprogramma .  
    zo kan U haar eens horen,  en luisteren wat zij allemaal te vertellen heeft over haar project.  ik kan U zeggen dat ondertussen een vrachtwagen met hulpgoederen van Wereldmissiehulp  goed aangekomen is in Aleppo,  en er is een tweede vracht gepland voor in september.   we hebben al heel veel gerief klaar om mee te geven .  
    zelf heb ik ook een mail gestuurd naar Libelle over onze actie,  en over ons project met steun van de vzw Knitting 4 Children,  waarbij we in basisschool De Kiem in Ruddervoorde,  de kinderen gaan leren breien  omdat zij ook breiwerk zouden kunnen meegeven voor de kinderen van Syrië !  misschien worden we ook eens uitgenodigd om over onze actie te komen praten... wie weet ???
    ik wens iedereen een fijn weekend,  en veel kijkgenot maandag ,  voor diegenen die kijken naar Suzy Bloch in de Eerste Show !

    Bijlagen:
    libelle tv.jpg (9.5 KB)   



    16-08-2013, 14:34 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!